icon

Keď sa ti zrúti sen

jozeffezoj
9. jún 2023

Ahojte.
V prvom rade prepáčte, že takto píšem do viac menej ženského fóra, ale snažím sa nájsť cestu a keďže sa snažím pochopiť pohľad zo ženskej stránky tak mi nič lepšie nenapadlo....
Som s manželkou 13 rokov.
Mame krásnu a sikovnu 7 ročnú dcéru.
Obaja mame dobrú prácu a nemáme sa zle.
Avšak problémov je viac ako dosť.
Odkedy sme postavili rodinný dom, odvtedy sa všetko akosi pokaslalo. Všetok ten zhon, všetok ten tlak, stavanie popri práci, venovanie sa len dcére, všetko to zanechalo stopu.
Začali sme sa s manželkou odsudzovať.
Prestali sme sa baviť o príjemných veciach, dotýkať sa jeden druhého, prišla nervozita hádky, moje problémy v spálni, a všetko sa začalo kopit. Obaja sme vedeli ze to nie je dobre ale nevedeli sme s toho kruhu vyjsť vonku.
Práca, dieta, dom a dookola.
Úplne obmedzené na základné veci.
Obaja sme dúfali ze to nejako prejde a tak plynul čas a ubehol rok dva... skoro 3.
Posledný rok bol však najhorsi.
Začal som badať na manželke ze je stále bejaka zvlastnejsia. Nervoznejsia, depresivnejsia, začala skrývať mobil, zhadzovat aplikácie. Z prace začala chodiť na školenia aby dostala vyššiu pozíciu.
Keď som začal mať prvé podozrenia tak som si to nechcel pripustiť a vôbec som sa bal začať do toho rýpať. Žiaľ začiatkom roka mi nedalo a zistil som to vo som nechcel....
Manželka má podvádzala takmer rok.
Po odhalení sa zrútila. Plakala, chcela si vziať život, nespala celé noci, vravela ze to nevydrží ze proste musí odísť zo sveta ze to proste nedá...
A viac menej je to lepšie ale je to tak dodnes.
Vravi ze je to aj pre ňu ťažké, to všetko.
Ale za tie 4 mesiace za mnou nikdy neprišla a nepovedala prepáč, je mi to strašné ľúto, ale bolo to ako bolo a ja som zlyhala....
Povedala mi ze sa namotala, že jej písal dlho, že nešlo o sexe, ze ho nemiluje, že je to človek ktorý by nikdy nebol s jednou ženou, že ma prístelku, a je cudzinec...
Place ze nevládze, že druhý krát by radšej skočila pod vlak, či má od nás odísť, že to nezvládne.
Ja však začínam mať pocit ze je to všetko nejaké sebecké alebo ja neviem...
A mne sa zrútil svet. Nechcem vedieť všetko a viem ze toho je okolo toho viac.
Viem ze aj ja mam chyby, mal som bojovať ako chlap keď mala zlu náladu z práce. Nemal som sa jej otočiť chrbtom keď bola náladová. Ale bolo toho veľa a ja som rezignoval.
Toto všetko jej nedalo právo urobiť vo urobila....
Dnes sú 4 mesiace co s tým bojujeme.
Všetky tie klamstvá keď som ja ostal s malou celý týždeň a ona bola....
Stále sa v tom vraciam spätne, porovnávam sa, rozmýšľam co, kde, ako, skym.... nevládzem.
Chodíme k psychologické ale všetko je také, také umelé... priateľom to vešať na hlavu nemôžem.....
Pýta sa ma co bude, ako to zvládneme....
Ako mi mohla písať ze ma ľúbi, že ma ľúbi aj dcéru a pritom bola s ním....
Vraj ho nemiluje, vraj to nie je o sexe, vraj jej chýbala pozornosť. Písala si s Jim už dávno na instagrame.. a tak sa nakoniec zlomila...
Ale zlomila aj mňa...
Mam ešte nejakú sebauctu?
Ľúbim ju ale neklamem si?
Chcem aby všetko bolo ako predtým aj keď ani vtedy to nebolo neskutočne perfektne ale bolo to dobre...
Boli sme veľmi tvrdohlavý a nik nechcel ustúpiť.
Ona je trpsku viac náladová a je problém s nou hovoriť o dôležitých témach a tak sme len prežívali....
Môže vôbec niekto ľúbiť a zároveň byť s iným.
Dokonca x krát žiarlila aby som esiel do jednej práce lebo tam mala známu a ze tam chodíš PP večierkoch a trdkaju tam jeden s druhým (je to pravda) ale tak mne išlo i pravdu a peniaze a nie o...
Ako môže mne vyčítať veci a pritom....
Teraz žiarli aj na posunutu sedačku v aute...
Boji sa ze o mňa príde?
Alebo je to len jej svedomie?
Neviem...
Všetko je také ťažké. Ľúbim ju aj nenávidím.
Prepáčte že veľa píšem a ze s tým otravujem....
Ak sa nájde niekto kto toto prežil ci už od manžela alebo sám bol v takej pozícii ako moja žena budem vďačný ak mi napíše.
Snažím sa pochopiť pre mňa nepochopiteľné...
Je to pre mňa veľká rana.
Som chlap ako hora ale plačem každý tretí deň Keď som doma sam...
Ďakujem a prepáčte... :(

katkami123
11. jún 2023

@toskanka
Tak za pár rokov…. Autor je na úspešnej ceste sa tam dostať tiež. Ako človeka ho takýmto štýlom nevery a ešte ako sa zachovala už teraz úplne ponížila a šliape mu po jeho ľudskej dôstojnosti. Taká žena nevie byť iná, len on je v štádiu, kedy verí, že sa zmení, len taký čarovný prútik ešte nikto nevynašiel. Ona mu ešte urobí riadne podpásovky, kedže jej toto bez menších problémov prešlo, kým sa on spamätá. Žiaľ, takýto je život s manipulátorom a dlho trvá, kým si to človek uvedomí. A autor, čím budeš lepší, tým menej si ťa bude vážiť. Čím budeš horší, tým viac bude doliezat. Ale aj to je všetko do času, lebo nad psychicky chorým človekom sa nedá vyhrať, iba z teba urobí psychickú trosku tiež.

@kp7333
Áno, verím tomu, že on z nej ťahá financie, nech si autor prezrie účty čo kam išlo. Je to veľká láska, kým sú od nej peniaze.

helen_167
11. jún 2023

@jozeffezoj zapeklita situacia, prebudenie do najhorsieho sna, pre mna je rodina tiez vsetko ale rok zije dvojity zivot?? vies dieta vyrastie a zas to bude o vas dvoch, mozno teraz nevidis vychodisko ale daj si cas a rozhodnes sa, ja by som jej uz neverila a plus ta naladovost, citove vydieranie :(
Nie je vzdy vychodisko rozvod, ale toto by ma velmi ranilo zo strany partnera, toto by som asi neprekusla:(
Podla mna si je tebou moc ista a to tiez nie je dobre vo vztahu.. Ale uz bublina praskla, koniec divadla, pozri ked mam ja nejaky problem vo vztahu tak sa o tom s partnerom bavime, a nie ze ze ho podvadzam,velmi ubohe vychodisko ked nebola s tebou stastna mala odist od teba a nie ze si zije dvojity zivot toto sa nerobi a uz vobec nie muzovi, ktoremu slubila vernost.
Je pekne ze to lepis kvoli malej ale ako som pisala mala vyrastie a bude to o vas dvoch, pozeraj sa viac na seba...

pralinka25
11. jún 2023

@jozeffezoj no vsak prave ked sa stiahnes prestane si byt tebou ista a uz je ostrazitejsia a viac sa snazi. ved to je ciel. teda ak ju chces spat. ale ako som pisala. ju by som spat nechela ani keby mi praskovy cukor do zadku fukala.

jozeffezoj
autor
11. jún 2023

Zas neobranujem ju ale to nebolo tak ze si s nim pisala týždeň, dva. Písali si ako kamaráti asi 3 roky..
Nakoniec to dopadlo ako dopadlo..
Ja vravím stále ze IG, FB, TIKTOK, TD, BADOO a všetko s tým spojené je len bránou do pekla a pre silné osobnosti. Pretože kto je slabý ten podľahne všetkému a tu je možnosti viac nez dosť.

danielahamar
11. jún 2023

Ak chce ísť, nech ide. Daj jej voľnosť, takto sa žiť nedá

katkami123
11. jún 2023

@jozeffezoj
Ale keď si s ním písala len tak 3 roky, potom to s ním ťahala aj sexuálne rok, tak tam musela byť zamilovanosť, to ide o vzťah.

sickynickyobsadene
12. jún 2023

@jozeffezoj v úvodnom príspevku si písal,že už 3 roky mate problém a teraz píšeš ze ona s nim už 3 roky píše..zobud sa,veď s tebou vyje*ava.

jozeffezoj
autor
12. jún 2023

@katkami123 tak jasne ze mi nepovie na rovinu..
Mne je to jasne ze to tak.. Nie som.naivny.
Vždy je to o sexe alebo o tom ze sa zamiluje....
Zvyšok je...

jozeffezoj
autor
12. jún 2023

@sickynickyobsadene ja neviem koľko presne si píše berme to plus mínus... Nemyslím si ze je to dôvod. Je to na dlhšie a hlbšie ale podľa mňa to súvis nemá.

hama007
16. jún 2023

@jozeffezoj Ahoj. Ako to u Vás vyzerá? Už ste OK? Či sa nič nezmenilo?

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@hama007 ahoj, ďakujem za opýtanie.
Zatiaľ je, aký taky kľud.
Posledné dni nesie ťažko, po práci nespala a písala mi ze ide k mame, že musí s niekym hovoriť lebo to nevydrží. Najhoršie sú asi dni keď dostane nočnú a je po nej sama doma. Sme si bližší, rozhovormi aj dotykmi ale stále je to také..
Vieš ja niekedy rozmýšľam akonziju iní ľudia páry po 40tke.
Ci je to tak ze oridu z Orave a nejako sa objimaju, večer ležia vedľa seba na gauči, alebo je to len malé percento zo všetkých a nejaká moja a možno aj jej ilúzia zo začiatku vzťahov ako by to malo vyzerať.
Človek je jedno ci muž cinzena, si nájde milenku, kde je všetko na začiatku krásne, cítia sa ako mladý pár ale realita je úplne inde.. a to tiež niekto len tak nespracuje.
Podla mňa s pribúdajúcim vekom sa menia aj hodnoty aj postoj vo vzťahu kde by mal byť vzťah miznonuz nie tak o tom ze vás čaka keď prídete z prace a vás objíma akonkeby som prišiel z Marsu ale o tej rodinnej pohode a ostatných veciach.
Vidím ze sa snaží, je kľudnejšia, prisupnjesia ku mne, k susedom co sa návštev týka, viac ide cez únavu a keď sa jej nechce niečo.
Ale ta spontánnosť tam ešte nie je... A chyba aj vo mne ak mám byť objektívny. Nie je to ľahké.
Pred 4 dňami som jej povedal ze v dome nechcem vidieť nič co som nevidel ja a mala pri nom.
Prádlo a darčeky a kadečo. Ešte keď som zistil na začiatku ze co je vo veci prešiel som jej celý šatník.
Našiel som tam také športové tričko co viem ze by si nikdy nekúpila ale dostalo ho. .všetko som jej povedal ze nech vyhodí a ze ako mohla byť tak naivná ze si také niečo odloží do svojho satnika.
Ze ak by som nevedel co sa dialo a našiel to raz tam ze co by mi na to povedala.
Pohádali sme sa lebo ma vytočila do nepríčetna ze to bolo drahé ze to niekomu daruje, tak som jej povedal ze to v ten deň už nechcem vidieť v dome a ze ma to nezaujíma.
Druha vec co ma vytocila v ten deň bola keď sme okolo toho riešili veci a povedala mi ze v ten mesiac s nim ESTE NEBOLA. Tak som sa tiež neudržal a povedal jej ze ci si uvedomuje ten pojem.
Ze BYT S NIEKYM je s niekym Žiť alebo chodiť.
A nech to už v živote nepovie predomnou a radšej povie ze sa sním nestretavala pretože pre mňa to je príliš silné slovo.
Zase si siahala na dno a počúval som o tom ako go nezvládne ATd.
Ja som vlastne tým uzavrel v sebe všetko xo som chcel povedať.
Vyjadril som sa sa za tie mesiace ku všetkému od toho akonsme žili, čo sme robili zle, ako som sa snažil, zdravotné veci, že aknsa sním ešte raz stretne atd..
Proste všetko.
Ja už to mám v sebe z tejto dušiacej stránky uzavreté a som tak nastavený ze ak by sa rozhodla odísť tak by ma to samozrejme strašne mrzelo ale povedal a spravil soľ všetko consom chcel a teraz je to len na nej.
Nemôžem žiť a rozmýšľať za niekoho druheho

hopamato
17. jún 2023

No ja mám podobnú skúsenosť. Poviem ti len toľko, už nikdy ten vzťah a dôvera nebude taká aká bola. Raz sa odpustiť dá, vo veľa prípadoch to nemá zmysel, urobí to raz, urobí to znova. Možno keď budeš mať 50 rokov a už nikto o teba nezákopne, nikdy nevieš.
Ja som kvôli synovi tiež odpustil a nakoniec som sa aj tak rozviedol a starám sa o syna, nemá ani empatiu voči synovi a zbavuje sa ho, nepomáha atď. Ľutujem tie roky stratené s ňou, neveru už v živote neodpustím a ani o tom nebudem diskutovať. Ak si ťa niekto neváži a urobí toto, tak ten človek je pre teba zbytočný v tvojom živote. Takže hlavu hore, si chlap. Buď to zahoď za hlavu a pokračuj ako otec a manžel alebo začni odznova, máš krásnu dcéru, zaslúžiš si človeka, čo si ťa bude vážiť.
Mimochodom v poslednej dobe je veľa chlapov čo balia naivky cez socialne siete a zameriavajú sa hlavne na vydaté, všímate si to?
Pekný deň chlape a hlavu hore, si chlap!

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
katkami123
17. jún 2023

@hopamato
Keď ma žena všetko v hlave usporiadané, nebude cez instagram rozvíjať konverzáciu s úplne neznámym človekom, cudzincom, lebo jej komentuje fotky aká je pekná, aby jej zvýšil ego. Toto robia uletené pubertiačky, do toho ešte za takým človekom cestovať. Ja nemám instagram, lebo to považujem za žrút času, navyše verejne zdieľať svoje súkromie, kde je 70% ľudí narcisov, ktorí len potrebujú, aby ich druhí chválili a ponklonkovali im, ľudia tam dávajú upravené a cez filtre prehnané nereálne fotky, možno 30% je kvalitný obsah a vzdelávanie, tak to nepotrebujem.

1fifinka1
17. jún 2023

@hopamato chlapi si často myslia, že dávajú žene dosť, resp. -to, čo si oni myška, že stačí, casto nestačí. A potom sa čudujú, že žene chyba láska, pochvala, pohladenie, pochopenie, záujem atď. Platí to samozrejme aj opačne, ženy si často neuvedomujú, že aj chlapa treba pochváliť, pohladiť, pochopiť. A potom to dopadá aj takto.

hopamato
17. jún 2023

@1fifinka1 preto je vo vzťahu dôležitá komunikácia. Každopádne v tomto problém u pána asi nebol, keďže tu je nevera klamstvá a dvojitý život. Nechcel som to pánovi písať, ale pre svoj kľud je najlepšie sa zbaviť tejto osoby. Nájde si ho žena, čo ho bude milovať a vážiť.

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@hopamato ďakujem za koment

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@katkami123 práve preto nemám nič iba FB kde mam rodinu a blízkych a nedávam tam nič.
Instagram, Tiktok q všetko sú len nereálne svety. Ale ak si slabý duchom tak ti to vyhovuje a nájdeš náplň... pre tu plytku dusu

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@1fifinka1 áno ja si uvedomujem svoj podiel na tom. Ale ak zenu objímem a ona 9/10 ma odmietne lebo niečo tak je jasné že ma to prestane bavit

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@hopamato ak nebudem ďalej vidieť zmeny tak je tu aj táto cesta. Pretože sú črty kto som prehliadal a pritom ich videla aj jej rodina.. je to ťažké.
Ale moja mamka je taka. Aši som mal pocit ze je to normálne...

katkami123
17. jún 2023

@jozeffezoj
Tak v tomto poslednom príspevku máš odpoved, ze prečo ti bola s takou povahou sympatická, matka ti dala vzor, vychovávala ťa, ze takéto spravenie je v poriadku a zaslúžiš si ho.

1fifinka1
17. jún 2023

@jozeffezoj tak ti poviem, ak už mala rozbehnutú inú hru, je jasne ze tvoje objatie ju už nenapĺňalo a bolo jej neprijemne. Osobne si myslím, že by ste mali ísť od seba a ty začať niekde od nuly. Z príspevkov mam pocit, že jej nevieš odpustiť tu zradu a tak to už bude navždy. Taky vzťah je nahovno.

1fifinka1
17. jún 2023

@jozeffezoj apropo, škoda ze sa naši nerozviedli, keď sme boli deti. Deti nie sú hlúpe. Je lepšie mať dvoch spokojných rodičov v dvoch rodinách ako dvoch nespokojných rodičov v jednej. Ostávať kvôli deťom je najväčšia hovadina na svete

77daniela77
17. jún 2023

@1fifinka1 Ano to mas pravdu,aj ja som vyrastala v rodine kde nic neklapalo,vecne nekonecne hadky,krik,rodicia sa navzajom podvadzali,matka mnou manipulovala proti otcovi,vecne boli nasrati a na mne sa ventilovali.....bolo to hrozne a tiez hovorim ze sa mali rozviest.

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@1fifinka1 ja teraz neviem ako to vníma mala

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@1fifinka1 tu by bol jeden veľký problém a to je ten ze mala je na mne extrémne naviazaná a ja si neviem predstaviť ako by to bolo.
Totálne neviem. A tie hádky o dom kde som sa nadrel ako kon ani nehovorím.
A už len spomeniem jednu vec za ktorú mi určite nalozite ze hypotéku platím ja zo svojho platu celu.

pralinka25
17. jún 2023

@jozeffezoj existuje aj striedava starostlivost. dokonca poznam aj take rodiny kde nechali spolocny dom kde byva dieta a oni ako rodicia sa pri nom striedaju. tu je ale problem ze by ste potrebovali dalsie dve nehnutelnosti co je asi nerealne

jozeffezoj
autor
17. jún 2023

@pralinka25 tak určite áno.
Ja ten dom nenechám aj keby som ho mal vyhodiť do vzduchu.
Dal som tu peniaze 1/4 terajšej hodnoty ešte pred svadbou, platím hypotéku a všetky energie a nadrel som sa tu ako kôň.
A mala je tu šťastná. Zázemie a všetko.
Navyše manželka má takú prácu ktorú by ore striedavý musela zmeniť. Co samozrejme doteraz nechcela pre 1999 dôvodov.
Ja tak isto, ale ja stým problém nemám.

1fifinka1
17. jún 2023

@jozeffezoj tak vlastne ty nechceš meniť nič.

hama007
17. jún 2023

@jozeffezoj mrzí ma to. Vycítila som z tvojho príspevku skôr apatiu voči svojej žene. Príliš silná rana do srdca na to, aby sa to dalo do poriadku.
Vlastne už nikdy to také ako predtým nebude, lenže podľa tvojej ženy to bolo už vtedy na figu. Ani po nevere jej to nejako nevyhovuje. O ničom situácia. Neostáva nič iné len čakať. Myslím, že ťa nechce nechať, ani dcéru. Len si je vedomá do akých sra*iek sa dostala. Je mi to ľúto 😕 rada by som ti nejako poradila alebo povedala nejaké povzbudivé slová...
Manžel si čítal všetke príspevky, krútil hlavou, porovnával nás dvoch a Vás. Nakoniec skonštatoval, že ja som aspoň rozum dostala.
Všetko chce čas. Hocijako sa rozhodnete, nechajte tomu čas. Keď ti môžem poradiť, tak skúste knihu Dar lásky od Stefen a Alex Kendrick, na námet tejto knihy urobili film V jednom ohni (r. 2008). Skúste sa riadiť tou knihou. Na konci budeš vedieť či sa oplatí ostať spolu, alebo je koniec 🙂 hlavu hore, raz musí byť dobre. 🙂