Keď sú deti u expartnera, ťažko to prežívam
Ahojte, nevedela som ani nazov nejako dat. Baby, rada by som pocula vas pohlad, alebo lepsie povedat ako sa s tym vyrovnať. Sme s muzom od seba uz cca 3roky.striedame si deti. S ex si rozumieme, ziadne hadky neboli ani nic, ostali sme normalne kamarati, aj deti to beru velmi dobre. Ide skor o mna. Ked ma deti, ja to strasne tazko prezivam. Mne je tak smutno, a neviem si vysvetliť, ja mam v sebe taky pocit akoby som mala o ne prísť. Co nie je pravda, deti ma miluju, aj jeho. Uz je to 3roky aja sa s tym stale neviem stotožniť. Ako si to nejako upratat v hlave?
U malych deti chapem tieto pocity, ked budu vacsie, nebudes to tak prezivat.
Musis si v hlave opakovat, ze je to tiez rodic, ma na ne rovnaky "narok" ako ty. A je rovnako dolezity rodic ako ty. Chapem, ze sa nevies bez nich uvolnit, tak skus byt v tomto case napomocna inemu cloveku v tvojom okoli. Ak sa nemozes starat o deti, skus ist pomoct svojim rodicom, starym rodicom. Venovat cast svojej nenaplnenej materskej starostlivosti niekomu, kto to oceni.
Smútok je normálny aj ja som bola smutná keď bola dcéra 3 týždne na prázdninách s ex. Píšeš ze ste 3 roky od seba a mate striedavku, tak to až také malé deti nebudú.
Chodíš do práce? Máš nejaké koníčky? Kamarátov? O deti neprichádzas. Využi ten čas pre seba. Deti potrebujú aj otca.
☹️ Poradiť neviem, ale je mi to ľúto. Momentálne sa viem presne vcítiť do tvojich pocitov, dnes musím ísť na týždeň na služobnú cestu, prvýkrát, odkedy je syn na svete a som z toho úplne na nervy. A vôbec nikto to nechápe. Vraj "aspoň si oddýchneš od muža a od syna". Ďakujem, neprosím! Nechcem si od nich oddýchnuť. Neviem, v akom intervale si striedate deti, ale toto by som určite tiež znášala zle. Koľko rokov majú tvoje deti? Keď s mužom vychádzaš dobre, nenechal by ti ich aspoň občas vtedy, keď majú byť s ním?
Musis to len prekonat. Nemas ziadne zaluby? Ak ano, tak sa venuj vtedy tomu co ta bavi, tes sa na cas pre seba a oddych. Ak vies ze je im s nim dobre, tak nie je dovod aby si na to stale myslela.
Nemam rovnaku situaciu, ale moj muz raz za cas chodi so synom k jeho rodicom napr na vikend. Ja som vtedy sama doma a ten cas milujem. Porobim si co chcem, nikto odo mna nic nechce, takmer nevarim, no proste cas pre mna. Ber to aj ty tak a netrap sa zbytocne. Rob vsetko co s detmi nemozes alebo na co vtedy nie je cas.
Ste úplne skvelé, ano je to iba v mojej hlave. Ten pocit. Deti su naozaj úžasné. Maju 14,a .jasne ma pravo na ne aj on, ja všetko toto chápem co píšete aj to tak beriem musim si upratať hlavu. Ale pomohlo mi prečítať si vaše Riadky
Maju 14 rokov? Som myslela ze o malych krpcoch pises🙈
Na čas kedy nie sú s tebou si naplánuj na každý deň program aby si nemala kedy myslieť na deti. 14 ročné ani keď sú doma nie sú doma ale s kamošmi, nie?
Ahoj, kamaratov nemas? Nerozvadzala som sa sice, ale v najtazsich casoch mojho zivota bola kamaratka pre mna uplne najviac. Travili sme spolu vela volneha casu - turistika, vylety, sport...
@rikarika ano jasne, chodim aj ja s kamoskou turistika a tak jasne. Snazim sa stale nieco. Domaby ma porazilo. Ale ten pocit vo mne je taky. Tazko sa to opisuje, som asi dost fixovana na deti. Pritom ano cas pre seba nehovorim ze niekedy bie je fajn
14 uz pomali nie su deti. O par rokov vyletia z hniezda zit si svoj zivot ci studovat alebo cestovat po svete. Popracuj na sebe aby si tak nesmutila ,
@miadi ďakujem
Baby ďakujem vam za kazdy jeden názor, vazim si kazdu reakciu aj ste mi pomohli si to trosku dat v hlave dokopy
Mozno sa ne moc upinas Lebo mas len ich ? Asi potrebujes rozsirit svoje kruhy. Mat aj ine vztahy. Priatela psa kamosky atd. Hobby . Alebo sa naucit uzivat si aj samotu bez deti. Ked vies ze su ok v pohode aj bez teba netrapit sa zbytocne.
To sú veľké deti. Zachvíľku budú prec z domu úplne, tak musíš dať svojmu životu aj iný rozmer než len deti
@miadi upinam, vzdy som to tak nejako mala. Neviem preco. Mam aj kamosky chodime vela, aj turistiky.snazim sa vyolnit cas co sa da. Mam aj "priatela" stretavame sa zatial kym nemam deti.ale mysluenky lietaju pri detoch
Neviem sa síce úplne vcítiť, keďže ja mám syna stále, ale treba si uvedomiť, že 14-rocne by už mohli byť aj na intraku a ukázali by sa maximálne tak cez víkend, aj to možno nie každý. To sú už naozaj takmer samostatné jednotky, treba si na to zvykať vo všetkých rodinách, nie len pri striedavke.
@kristiii ja to viem,a vsetko okolo chapem,aj som rada ze deti su stastne,v pohode,a funguje to vsetko zatial velmi dobre.som za to vdacna,len ja si musim upratat myslienky to je cele.hladam taku nit ,alebo ako to povedat.
A nieje to aj tým že už sú veľké? Taká nostalgia za obdobím detstva a za časmi keď si bola ako mama stredom celého vesmíru.
Moja ma tiež 14 a občas ma tiež chytí taký smútok. Pritom ja som ten typ matky čo sa vždy tešila na dobu keď už bude veľká….a predsa . Chodieva aj k otcovi, ale keď je doma už máva vlastný program cez víkend. Skratka už si žije svoj život.
Je na strednej, za rok pôjde na výmenný pobyt do zahraničia, teším sa s ňou a zároveň sa toho desím.
@lujza123 asi ano,nostalgia,s ktorou sa taaaazko vyrovnavam.uz som rozmyslala aj nad vacsim psom ako taky spolocnik😂ale to som si z hlavy dala von,by som si nalozila vela toho ,

Mozno len nie si rada sama. Nemas novy vztah ? Alebo by sa ti zisiel pes- potrebujes aby ta Niekto potreboval. Ak nie si vyrovnana s rozvodom skus psychologa. Mala by si byt stastna ze s ex manzelom vychadzate v pohode a ze mà zaujem a stara sa o deti. Vsetko je v najlepsom poriadku len ty mas problem v hlave. Tie dni ked su deti unho sa venuj sebe. Chod na kurz jazyka masaz kamosky atd . Chod von a uzivaj si bud chvilku len ty clovek zena nie len mama. Nejake hobby sport tanec joga a domov dojdi len spat . Deti raz dva vyrastu a ostanes len ty. Najdi vztah k sebe spokojnost ked si sama. A bud rada ze deti to v pohode zvladaju.