Keď vás podrazí najbližšia rodina
Rodina si ma pomahat...takto ma presvedcil moj manzel, aj ked ja vnutorne som s tym nebola stotoznena...v skratke...mali sme byt, v ktorom sme byvali my a neskor prenajimali mojmu bratovi, kedze my sme isli do domu. Vztahy sme mali nadstandardne, avsak do momentu, kym sme sa rozhodli byt predat (potrebovali sme peniaze na dokoncenie domu). Kym bol brat ako najomca bolo vsetko v poriadku. Avsak pri predaji bytu sa na nas nahneval a prestal s nami komunikovat - lebo si myslel, ze ho predame za cenu ako sme kupili (rozumej, za cenu pred 10 rokmi, ktore boli uplne inde). Ja som chcela byt predat cuzdiemu aj za cenu, ze prerusime kontakty, avsak muz ma presvedcil, ze je to nasa jedina rodina (rodicov bohuzial nemame ani jeden 😞) a nech spravime kompromis. Kedze brat bol v zlej situacii, dohodli sme sa na cene, ktora bola o tisice nizsia ako cena trhova. Ze kto si ma pomahat, ak nie rodina. Takze byt sme mu predali (my sme prisli cca o 20 tisic, ktore nam budu cbybat, kedze vsetko islo nenormalne hore. ) No a moj mily brat tam nakoniec ani nebyva, lebo si nasiel novu znamost a byva s nou. Byt ide dat do podnajmu a mozno neskor predat. Vztahy su neni uz take ako byvali a ja mam len oci pre plac, ako sme sa nechali vyuzit a chceli sme pomoct. Za dobrotu na zobrotu. Trapilo by ma to menej, keby nam to aspon pokryje naklady, ale bude nam chybat par tisic na dokoncenie, uver uz navysovat nechceme. Som nahnevana sama na seba, ze som si nedupla, na neho ako moze byt taky bezcharaktnerny. Ja nespavam, trapim sa a on si vysmiaty chodi po svete ako dobre nakupil a vydzubal s nami.
@loulou02811 S takýmto návrhom, ten špekulant určite súhlasiť nebude. On vie, čo robí ...
ahoj, uz sa stalo, poucila si sa. no ty si nic nevycitaj, vysla si v ustrety bratovi. este byt nepredal, mozno tam nakoniec ostane.
byty isli strasne hore, doslova den za dnom, vela ludi prislo pri predaji o kopec penazi, keby pockali par mesiacov, mohli mat za byt podstatne viac. a to predavali cudzim. a kupujuci si zas vydychli, ze stihli kupit za menej.
skus sa tym uz netrapit, pozri, co v zivote mas 🙂
Rodine nikdy nepoziciavat a ani s nimi nemat ksefty. Kolkokrat moju mamu odrbala prave rodina. Rodina je vzdy v tomto najhorsia, zoberu aj prve a posledne, “ved sme rodina”. Takze aj ked rodina, je to vzdy odtial potial. A ano, autorka spravila si chybu. Dala si sa citovo vydierat. Nevadi, aspon sa poucis.
Autorka, nebudeš bez rodiny.. máš predsa skvelého muža, deti..
Viem aké to je nemať rodičov, aj aké to je v takej pozícii pohádať sa so súrodencom, človek to berie omnoho osobnejšie keď už rodičia nie sú čo by nás spajali.. my si so súrodencami pomáhame ale tiež sme mali pár nezhôd, najmä s bratom s ktorym si inak dobre rozumiem.. ale vždy sa to ukludnilo, sme dospeli ľudia.. ale ani jeden z nás nechce žiť na úkor toho druhého..
Na tvojom mieste by som mu to otvorene povedala..
Chapem, ze ta to stve, ale je trochu neskoro plakat. Dala by som mu vediet, ze to beriem ako krivdu, ale to je tak vsetko. Aspon mas poucenie, ze sa netreba nechat v buducnosti citovo vydierat. Ja vsetky financie ohladne rodiny beriem ako priamu stratu, proste davam a necakam nic spat.
@elizabet173 áno, autorke som chcela 🙂
Nedá sa dohodnúť, aby vám spatil tých cca 20 000 s prenájmu? Pekne, bez hádky sa dohodnúť, vysvetliť, že nemáte na dokončenie domu.
Zazila som nieco podobne, ked ma brat vyplacal z maminho bytu.
Tiez chcel odhadovu cenu, co Bola polovica ceny.
Ja som povedala nie, chcela som trhovu.
Tak mi vynadal do tazkych a onakych a nebavili sme sa Tri mesiace.
Potom zavolal a ze preco sa neozyvam.
Byt som mu predala za trhovu cenu. Ceny isli velmi rychlo hore, tak uz aj ta moja navrhnuta, mu velmi vyhovovala.
Nemali sme dobre vztahy a teraz uz vobec nemame ziadne.
Zbytočne sa rýpať v minulosti. Proste si to zapamätaj a nabudúce neustúp. Ináč je to relatívne bežné, že rodine sa predáva za nižšiu cenu. My budeme v podobnej situácii o chvíľu, takisto cena nebude "trhová", ale beriem to tak, že oni sú na tom finančne horšie ako my, tak prečo by som im tých pár tisíc nedopriala. (Ale jasné, chápem, nie každý je taký ako ja 😄)
@elizabet173 presneeeeeeeeeeeeee.......
a s mojím skromným názorom sa prikláňam k niekoľkým, ktoré tu padli v úvode. pre mňa by to už nebol brat. vnímam ho ako vychcanú sviňu, ktorá dobre vedela, možno už aj mala naplánované, že keď si nájde frajerku, pôjde vyciciavať ju a na byte bude zarábať formou prenajímania, neskôr predaja za omnoho vyššiu hodnotu. ak chceš mať však milá autorka určite istotu, aby si ho vo svojej duši úplne neodpísala, tak mu slušne povedz, že toto nebolo z jeho strany morálne, že vám chýbajú nejaké peniaze a rada by si sa ešte dohodla dodatočne (keďže byt využíva na zárobok), aby vám poskytol ešte aspoň 10 000 a bude všetko OK. ak by odmietol, u mňa by skončil nadobro. píšeš, že keď ste potrebovali, on nepomohol. vy ste pomáhali. s prepáčením, srať na takúto rodinu....
ak on na vás kašle, pričom vy ste mu x-krát vyšli v ústrety, tak ho odstrihni a ži si pre svoju rodinu, pre dobrého manžela a deti. budeš mať jednoduchší život, ver mi.
Ak dobre citam, tak ta ukecal tvoj muz, ze rodine treba pomahat.
Neviem co ta sere viac.. Ze ma tvoj brat konecne vztah alebo tie peniaze..
Poucenie. Ksefty s rodinou sa nerobia. Casto, ak nie vzdy byva jedna strana nespokojna. Ked to bude cudzi, tak ho uz nestretnes. V rodine to uz zostane navzdy. Neskusala si brata oslovit, ze mu peniaze vratis a nech vam vrati byt?
Teraz uz tazko reklamovat. Ked predas byt a o mesiac pojde jeho hodnota o 20 tis nahor, pojdes ich dodatocne pytat od toho, ktoremu si ho predala.
kašľať na takého brata keď si pozerá len svoje dobro...
Veď keď ho nepotrebuje, nech ho predá a z predaja ti doplatí tu sumu. Ako išli reality hore ešte aj on na tom zarobí.
No 20 000zlava na byt bratovi zas nie je taká horibilna suma, aby som sa z toho zrútila, ako ma strašne podviedol. To ze teraz byt prenajal, keď býva u priateľky je normálne a ak spolu neskôr budú kupovať väčší byt či dom, jasne ze tieto svoje byty predajú. Ja vlastne ani nechápem na čo sa presne hneváš, že si našiel priateľku?
No za to ako sa k vám správal keď ste potrebovali postrážiť deti ,si mohla očakávať že tam tie vzťahy nebudú nič moc. Už s tým nič nenarobis, ale ja osobne by som to neprekusla, lepšie nájsť kamošov s deťmi ako sa s tvojim bratom baviť, len preto že je to rodina.
@sidicek ty sa z toho možno nezrútiš, pre inú to môže byť zárobok za 2,5 roka. alebo zbytočné navýšenie dlhu (napríklad hypotéka) na 5 a viac rokov.... nie každému padajú pečené holuby do huby, ako sa hovorí. autorku brat jednoznačne oblbol, tá sa nechala ukecať nielen ním, ale aj vlastným manželom. a je to už len na nej, ako to spracuje sama v sebe, jednoznačne je to aj jej chyba, že sa nechala oblbnúť.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/rodina-sa-so-mnou-nebavi-a-neviem-sa-s-tym-vysporiadat/
Není toto náhodou diskusia tvoja ? Ako sa pýtaš a riešia že nechcete predať byt bratovi a tak ? Mala si vtedy poslúchnuť a vydupat si to, však to bol tvoj byt a nie spoločný a tvojim mužom. Čiže ty si sa sama mala rozhodnúť čo a ako s ním naložis a ako ho rpedas.
@panelacikova ale ved ak autorka vedela, ze potrebuje tých 20 000 na dokončenie domu, že sú v zlej fin. situácii tak mu to nemala predávať, ved mu pomohli dostatočne, že tam doteraz býval a on si mohol kúpiť menší byt na ktorý by mu vyšli peniaze.Ale mimo tento prípad je pre mňa zľava 20 000, pri cenách bytov 200 000 a vyššie, pre jediného brata OK. Ale samozrejme pre brata, ktorý má ma rad a vie to aj oceniť. Ved autorka si ho pozná, od hajzlika co na nich kašle sa hádam nenechá citovo vydierat a nepôjde proti sebe.
@sidicek však píšem, je to predovšetkým jej chyba....
@aurelia2000 nie, on nepríde časom k rozumu. Je vychcaný a vždy si bude klásť podmienky. Buď urobíš toto alebo končím s Tebou... On sa nezmení. Má význam byť v kontakte s takým človekom, lebo už nikoho nemáme? Nie, nemá to význam. Tak by učila autorka svoje deti iba ustupovať...aj za takú cenu...že iní si s nimi budú robiť čo chcú.... Nie je správne robiť veci iba preto, lebo sa to patrí...
@believe3589 presne tak, vychcaní ľudia sa nemenia. To je ich povaha, aj spôsob života.
nic zle neurobil? vam sa zda ok to citove vydieranie sestry? ja by som mu povedala na rovinu, vybabral si s nami, nechala som sa citivo vydierat plus takto to mame s financiami a bolo by pekne, keby si nam cast z prenajmu daval, zvysok je uz na tebe. autorka lahsie je veci pustit, ked ich dotycnej osobe povies. a potom sa tym uz nezozieraj. pusti to.