icon

Keď vydatá ide na dovolenku iba s kamarátmi

nair
27. mar 2014

Ahojte, chcela by som sa spýtať, čo si myslíte o dovolenke bez partnera, aj keď som vydatá. Deti zatiaľ nemáme. Zima bola aká bola, preto sme vymysleli s kamarátmi, že by sme šli aspoň na 3 dni lyžovať do Álp. Manžel nelyžuje a celkovo nešportuje, preto - aj keď som ho volala - má snowboard, ale iba pár krát to skúšal keď sme spolu chodili a nejak ho to nechytilo - nechcel ísť. Keď som odchádzala, všetko bolo ok, ešte mi pri balení hovoril, čo si nemám zabudnúť.. no keď som odišla, postupne bol čoraz viac odmeraný a odmietal komunikovať.. Všetci - kolegovia, kamaráti, rodina - do neho začali rýpať, že ako je možné, že jeho žena išla na dovo bez neho, že sa mi žije, že prečo nešiel aj on, že prečo ma pustil.. to si iba domýšľam, neviem čo presne mu kto natlačil do hlavy.. A máme problém.. ☹
To že chodia lyžovať, na turistiku, na splavy atď. sami ženatí chlapi je ok.. Ale keď ide žena, už je to problém?? Podotýkam, že tí moji kamaráti boli: moja sestra, kamarátka, kamáratka s frajerom a kamarát kňaz 🙂
Nájde sa tu vydatá, ktorá ide bez hlúpych komentárov okolia na pár dní za športom preč z domu? 🙂 Ako to berú Vaši partneri?

Strana
z2
v_alika12
27. mar 2014

kamarad taky rad 😀 ale nieeeeeeeeeeeee, zartujem. Je to OK ked si svoje konicky konas aj bez partnera,nie ste predsa "cecnate"prasiatka a ocividne to ani nie je jeho nazor,ale nazor okolia. Takze klud,to sa urovna ! 😉

lucinka2811
27. mar 2014

@nair vo vsetkych "odbornych" clankoch sa pise, ze nemas zanedbavat svoje konicky ci pred manzelstvom alebo po manzelstve... 🙂 ... ved keby sa to otocilo a napr on rad chodil liezt po skalach a teba by to nebavilo tiez by si sa tam trepala? ... :D zas na druhej strane aj chapem ze bol odmerany..ale podla mna len z toho dovodu ze do neho hucali ini.. presne jak si napisala.. 🙂 casom sa to urovna podla mna 🙂 MM je tiez taky... povie mi, ze nech idem sama.. a ptm trucuje 🙂) chlapom nevyhovies :D

nair
autor
27. mar 2014

Ďakujem baby.. Trošku sme sa už porozprávali.. a je to asi lepšie.. Dala som to tu mužovi prečítať a teraz sa zasa hnevá, že som to tu zle podala.. 🙂 Šport ho síce nebaví, no ani nemohol ísť, lebo mal v tom čase termíny v práci.. Je jasné, že keby veľmi chcel ísť, prácu si porieši, ale keď ho to nejak neláka, nemal na to výrazný dôvod.. Naši doma mi povedali to, čo viaceré z Vás, že možno aj trošku chcel ísť, ale nejak mu to doplo až keď bolo neskoro - teda keď sme na jeho voľné miesto v apartmáne zohnali náhradu, a potom keď sme odišli a známi sa ho začali vypytovať kde som, ako sa tam mám a prečo nešiel so mnou..
Stále neviem, čo mu vlastne vadí, ale asi mali najviac rečí že "som zasa niekam išla" jeho rodičia, ktorí sú dôchodcovia, nikam nechodia, a vlastne ani nikdy nechodili.
Ja som pred tým, ako som spoznala mm, mala veľa aktivít, presne s touto partiou sme chodili na hory, lyžovať, na skialp, na turistiku do Álp, skúšala som liezť na skaly.. atď.. A keď som sa dala dokopy s mužom, veľmi som to kvôli času strávenému s ním obmedzila.. No nejak to stále nie je dosť.. 😒
Paradoxom je, že keď sme sa dali dokopy, bol hrdý na to, že má "športovkyňu" (ktorou som btw nikdy nebola 😀 - všetko je to iba sporadické hobby), a teraz mu to prekáža.

sirinka
27. mar 2014

@nair no povedala by som, ze mal by od zaciatku pochopit, ze napriek laske k nemu neprestanes pestovat svoje zaluby. Pokial si ho naucis, ze sedis mu len doma pri riti a za nejaky cas sa ti vrati chut na tieto aktivity, bude pre neho este tazsie vyrovnat sa s tym. Najlepsie by bolo, keby sa zacal sam postupne zapajat....

blue_eyes
28. mar 2014

@nair Tak ako chodí partner s partiou, tak chodím aj ja...je to úplne normálny, a tí ktorým to príde divné len závidia 🙂

moonlight1210
28. mar 2014

ja nemam rada zimne sporty. zima, nutnost sa naobliekat, raz mi je horko, potom ma klepe, nutnost natahovat sa do lyziarok, lyzi, korcul, stuhnutymi prstami to zapinat, zavazovat, ... dakujem pekne, nemusim.
ale manzel miluje zimne sporty a nase deti si ich tiez oblubili.
ochotne som znasala ucenie nasich deti zakladov lyzovania. ochotne ich pobalim, naobliekam, obujem do lyziarok, do lyzi, vypravim na svah - lebo som si na tom nasla svoje pozitívum. a to je hodinka-dve kludu, ked si potom zaleziem do chaty pod svahom k horúcej cokolade so slahackou a z teplucka pozeram na svah, ako sa oni bavia. spokojne obe strany.

je bezne, ze spociatku nas protiklady partnera pritahuju a neskor nam zacnu vadit.
ale skus muza nakriatnut, aby si nasiel nieco, co on moze robit popri vasich sportoch, co ho bude bavit.
je lahke si povedat, ze nevidi nic pozitivne. ale vzdy nieco je.
budete sa na vylety tesit obaja.

zuzzqa
28. mar 2014

ja si mylsim ze vo vzahu je normalne vsetko co, na com sa dvaja ludia dohodnu. Ja by som svojho takto "nepustila" ak to mam takto povedat, ale on by sam ani nesiel, tak isto ako by som nesla ani ja. a pre nas je normalne toto. mame kamaatov par, ktory pravidlene travia letne prazdniny od seba, on si ide s partiou do chorvatka, ona niekde inde, kazdy kade tde po festivaloch , v zime na lyzovacky- ale nie spolu... mne sa takyto vztah nepaci, a ani by mi nevyhovoval, ale ak su dvaja ludia takto spokojny tak preco nie... mylsim ze tazko sa radi v takych veciach, kazdy ma na danu situaciu iny pohlad, to co je normalne pre jedneho, moze byt pre ineho nepochopitelne a pod.

zuzzqa
28. mar 2014

ale zase takto aby to nevyznelo blbo, nepustila by som ho vtedy keby mi oznamli sucho ze " idem tam , pridem vtedy, ty ostan doma" to by som mu zatrhla hned, keby ma ani nezavolal hoc len zo slusnosti. mna tiez nebavi x veci ktore robi on a naopak, ale vzdy idem s nim a on so mnou. nejak tak nam to vo vztahu patri k sebe... hokej si s nim samozrejme nezahram :D ale na turistiku, nech to neznasam akokolvek chodimy vzdy samy dvaja spolu a pe neho je to omnoho vacsi zazitok donutit mna urobit nieco pre seba/nas, ako keby mal ist s kamaratmi sam

sono2
28. mar 2014

@nair nooo, neviem. S odstupom času možno by to bolo ok. Manžel bol veľmi žiarlivý. A mne by sa nepáčilo, že by išiel niekam sám, preto by som to nerobila ani ja. To sa potom začne vracať. Ty si bola aj ja idem. Ale čo manžel urobil, že zrazu urazený. To je klasika. Nič zvláštne. Neni dôležité, čo si dookola kto myslí . Je podstatné kto si čo myslí, ale ako to padne tebe., voči manželovi. Aby neboli zbytočne hádky, výčitky. Ale ináč ok. Tri dni neni veľa. Týždeň, to by mi ako tvojmu partnerovi vadilo. 🙂

janinah
28. mar 2014

ja nerozumiem jednej veci-pustila-nepustila...vaši manželia sú malé deti,že si pýtajú dovolenie niekam ísť?alebo vy si pýtate dovolenie od manžela? to,že som vydatá neznamená,že zabudnem na všetko ostatné a všade budem muža ťahať so sebou alebo on mňa...u nás s tým nie je problém,ideme kto kam chce,máme iné záujmy,rodina funguje......ja sa nebudem trepať do Portugalska,lebo ma tam nič neťahá,mm nepôjde do Medžugorja,lebo by sa tam nudil,je to o dohode a dôvere....iba v lete ideme spolu všetci k moru,ale raz ročne on aj ja solo niekam s kamošmi či s niekym s rodiny

lyzzy
28. mar 2014

@janinah ....vidis.Niektore zeny svojich muzov beru ako deti a potom ten vztah aj tak vyzera....maju o jedno dieta naviac.

godyna
28. mar 2014

Podla mna to je úplne v poriadku- on mohol ísť a nechcel. Keby si ho nevolala a chcela ísť sama tak potom nech je dotknutý. Toto bolo jeho rozhodnutie. Ja napr idem v lete na dovolenku s kamarátom - on s deťmi ja s našim dieťaťom a nás tato je rad ze si to užijeme a ked bude môcť tak pôjde aj on a ak nie tak v inom čase pôjdem zase my spolu .

hennyinnsbruck
28. mar 2014

Tiez v tom nevidim problem.,.ja som bola par krat bez mojho na svk a vsetko v poho.raz som bola dokonca skoro 2tyzdne prec..ked je dovera vo vztahu tak nie je problem...a v tej zostave akej ste boli....ine by to bolo keby si sla so 4 chlapmi 😀

sono2
28. mar 2014

@hennyinnsbruck tak ja si zas myslím, že keď je to tak všetko ok a dokonca partneri idú štýlom , čau prídem za týžden, tak si myslím, že je úplne jedno, či ide muž so ženami, alebo deťmi, alebo s mužmi. Keď už dôvera tak kompletná nie... Prosím nekritizovať som v tomto asi staromódna.

sono2
28. mar 2014

@zuzzqa sme tu asi jediné s takýmto názorom 😀

hennyinnsbruck
28. mar 2014

@sono2 vec nazoru 🙂. Ja mojmu uplne doverujem, ale neviem ci by som mala z toho dobry pocit keby siel niekam so 4 zenami...mozno si povies ze tak potom mu nedoverujem, ale v takej situacii som nebola(ani nechcem)takze uprimne napisem- neviem ako by som reagovala 🙂

nair
autor
31. mar 2014

@hennyinnsbruck Mojej kamošky frajer býval na VŠ v podnájme s asi štyrmi babami.. Nikto to nechápal, ale ona ani trochu nežiarlila 😀 Ja by som asi tažko predýchavala, keby tak býval ten môj 😀
U nás je to tak, že keď idem na pár dní k našim, je všetko ok, ale akonáhle idem niekam na noc s kamarátmi, na víkend ku kamoške, čo býva 300 km od nás, tak sa pán manžel urazí. A ja vlastne ani neviem, čo mu na tom vadí, lebo keďže je typický chlap a o niektorých veciach proste nevie rozprávať, ja si potom podomýšľam hlúposti 🙂 Ale myslím si, že sa o mňa svojim spôsobom ( a podľa mňa prehnane 🙂 ) bojí.. Jemu sa nikam nechce, navyše má dve roboty a nevie čo skôr, a ja mám potom s ním sedieť doma.. Pche! 🙂 Ešteže ja mám takú dobrú povahu a neviem sa hnevať a tak nám to celkom pekne spolu klape 😝 😉

niki101988
21. apr 2014

@nair Nerobila by som z toho vedu, ja mám rada relax relax, teda žiadne stany, bývanie pod holým nebom a podobne. MM miluje hory, lezenie a presne tento druh relaxu, chodí tam s partiou chlapov asi 5 a dve ženské manželky tých chlapov. Ja som sa tam ani raz nepýtala a ani sa nebudem vždy si ho pekne pobalím poistím keby niečo 😀 a píšeme si, nevoláme. Ja som s dcérkou u rodičov alebo aj doma robota škola a pod. Ak nelyžuje mohol íst s Vami, Alpy sú nádherné a mohol sa hoci len prechádzať či?

Strana
z2