Keď žena nechce veľa
Minule sme sa tak bavili s manželom a povedal že mi nebude kupovať kvety že je to pre neho hlúposť a zbytočnosť… trosku ma to aj ranilo lebo ja mám nato iný pohľad veď predsa človek nechce neviem koľko ruží ide o ten skutok a akt. Ja byt mužom a viem že mojej zeme to spraví radosť tak jej raz týždenne donesiem len tak kvety.. ako to máte vy zienky ?
Ked som minule nahodou isla okolo vozika, na ktorom viezli rezane kvety do kvetinarstva a tam nalepka Uruguai, tak som rada, ze nie som na rezene kvety. Ano, aj kakao na cokolady, ktore mi moj nosi je tiez z juznej Ameriky, aj banany ale predsa su to potraviny, nie kompost privezeny cez pol zemegule
Povedz mu, ze ty mu nebudes kupovat pivo, ze su to vyhodene peniaze, nech pije vodu.
na jednej strane je to sice pekne a potesi, ale na druhej strane su to doslova a do pismena vyhodene peniaze do kosa. Lebo kolko taka kytica vydrzi? Par dni a potom ju vysmaris. A dnes take aspon co k comu (v poriadnom kvetinarstve - nemyslim tie tie zdochliny za 1,5 v Lidli a podobne) stoja v priemere od 15+ e.
Takze vyhodit kazdy tyzden 15-20e do kosa, no dakujem pekne.
Ja som to mojmu muzovi vyslovene zakazala kupovat mi kvety, ked mi chce spravit radost ta nech radsej kupi cokinu, alebo makronky. Alebo ma zoberie raz za cas "vyvencit" 😀
No, ja kvety milujem, ale môj muž bytostne neznasa tie kytice "z pumpy" (teda také ako z benzínky, všetky lacné kytice z Billy ci Lidla) a kupuje len veľké bukrety v kvetinatstvach. Takze vzdy mam taky schizofrenicky pocit, keď dôjde s kyticou, ze "jéj, kvety" a zaroven "panebože, kolko zase oplieskal na buriny"
Mne nosi kvety hocikedy ma potesi. Vie,ze kvety zboznujem. Bud kyticu tulupanov alebo v kvetinaci alebo do zahrady na vysadenie.
Je to krásny prejav, keď žena dostane kvety, ale ja som môjmu už dávno povedala, že to je akoby tie peniaze hodil do koša. Keď sa chceme potešiť, tak si zaplatíme večeru, výlet. Kvety keď už , tak v kvetináči
Kvety mi nenosi, nikdy to nerobil. Ale skor mi kupi nieco, co ma rada na jedenie, do domacnosti. Radsej nez kvety budem mat novu panvicu. Som ten praktickejsi typ.
autorka - ak miluješ kvety, je to od neho grobianske, že ti takto povedal. tiež mám síce názor na kvety ako aj tvoj muž, ale ja som žena. a mne napríklad manžel chcel kúpiť nie raz kvety, kvet, kyticu. vždy som ho prehovorila, že poďme za tie prachy radšej na večeru či pohár vína. nemal problém. potom sa naučil, že ma radšej už rovno volá von medzi ľudí alebo kúpi niečo, čo mám rada ja. tvoj muž by ťa mal občas obdarovať niečím, čo máš rada ty. asi sa nevie vžiť do tvojich pocitov alebo mu na nich nezáleží :(
Pre mojho muza su to tiez vyhodene peniaze, ale ja si na kvety potrpim, kupujem si 1-2 krat do tyzdna , ja potrebujem kvety vo vaze po cely rok. Moj muz si kupuje tiez veci , ktore ja povazujem za blbosti, ake ked ma radost nech si kupi. Ja som uz davno pochopila, ze vela veci ktore sa mi pacia a chcem ich mat si musim kupit sama, pretoze by som sa ich od beho nedostala. A radim to kazdej zene , necakante, ze muz vam uhadne myslienky a robte si radost same nezavisle od neho. Aj kvetmi!
@melanta nemyslím že ide u mužov o sebeckosť, ale skôr že oni rozmýšľajú inak ako my ženy a nepokladaju také veci za dôležité. A skôr by sa ten muž mal naučiť (alebo zen by ho mala naučiť) čo ju poteší, čo jej treba by s ním bola šťastná. Môj muž to nevedel, ale naučila som ho, keď som mu vravela,že čo by som chcela. Že zajtra mám napr narodeniny a chcel by som taký fauny veterníky/čokoládu/iné a teraz už aj sám kúpi ,prinesie len tak. Muž nie je veštec že vie čo zen chce a ani nerozmýšľa v takých súvislostiach a treba mu to povedať,nečakať že sám si spomenie že aha kúpim žene kvet (najmä ak nevidel dom ten príklad u otca)
Je to dlhý proces naučiť muža, že ťa to poteší, ja som môjho musela dlho presviedčať, aby sa naučil, tiež mu to prišlo zbytočné, ale keď vie, že ma s tým poteší, tak mi občas prinesie len tak, ku každému sviatku, a kázal mi každý týždeň v Kauflande kupovať do vázy, aj môj brat žene kupuje, vždy majú na každom stole vázu s čerstvými kvetmi a je to krásne, k 40tke som dostala obrovskú kyticu z rôznofarebných ruží, som ju ledva objala, musela byť vo vede, aj som si poplakala, keď som ju dostala, najlepší darček 😉
Je zbytočné sa tu doťahovať, že kvety sú burina, a sú to vyhodené peniaze.. Tak si vezmite cigarety, kvety vydržia aspoň pár dní oproti nim, cigarety tak dva dni a idú rovno do vzduchu, ešte aj zdravie ničia. Kvety neškodía nikomu, nesmrdia, a my ženy potrebujeme aj potešenie pre oko. Každý má iné záľuby. Keď ju tešia práve kvety, muž by mal pochopiť, že jej to spraví radosť. Jasne že niekomu sa to možno zdá nelogické... Ale koľko ľudí mina na cigy, alkohol,...
Kočky 😄😄 myslím, že hovno bude ako z kvetov tak aj z čokolády. Treba prejsť na hmotné darčeky, zlato, diamanty, pripadne plastickú operáciu, skrášlovovaciu procedúru.
Pre niekoho kvety, pre ineho zas plna nadrz 😀 proste kazdy ma iny jazyk lasky. Mne sa paci ta muzska prakticnost. 😁
Myslim si, ze ak teba kvietky potesia, tak by ti ich manzel nosit mal. Nie je dolezite, ze pre neho je to hlupost, on ich nedostava. Dolezite je, ci su pre teba dolezite.
Ja kvety dostavam rada a aj ich mam , kazdy tyzden certsve. Ved v sucastnosti su dost lacne v Lidli, ....
Skus mu ty povedat, ze teple obedy su pre teba zbytocne a hlupost, ved nech si da chleba. ☹ - mozno blby napad, ale nic lepsie mi nenapadlo 🙂
Hlavne pestovanie kvetov je špinavý a neekologický biznis. Už len preto nie. Milujem kvety, ale len živé, tj. v kvetináči. Nechcem mať doma zomierajúce zombie, prináša to energiu smrti do domu. Kedysi boli rezané kvety určené výlučne na hroby.
Nikdy by ma nenapadlo, že toto je téma na diskusiu. Ja mám kvety rada, milujem aj zeleň v kvetináčoch. Ale teda raz týždenne kupujeme do vazy rezané kvety. Veď teraz za pár eur máš tulipany, v tescu včera boli krásne narcisky, vydžia tyzden. Kto ide na nákup, ten kúpi. Ak ťa tešia kvety, kup si sama. Možno si to muž všimne. A tieto názory či ty tešíš muža každý týždeň…. Varíš mu, upečieš koláč, perieš ?
Tak mu to treba povedat. Mne moj kupoval, ale povedala som mu, ze su to pre mna vyhodene peniaze, ze radsej ocenim nieco ine. Radsej nejaky kvet v kvetinaci. Radsej proste nieco co vydrzi dlhsie, ze bude z toho osoh a vzal si to k srdcu, len proste treba o tom hovorit.
Ja kvety nechcem vôbec, najkrajšie sú na lúke. A raz týždenne je ozaj veľa.
@daniela1911 ja to tiez neberiem ako vyhodene peniaze.mame kopec crepnikovych kvetov ale cerstve rezane kvety v obyvacke musia byt
Mne sa naučil chlap nosiť kvety lebo som mu to často prízvukovala. Som kvetinarka a nestojím o kytice z kvetinárstva. Proste naučil sa to časom, že mi má sem tam kúpiť kvety keď ide na nákup (Kaufland, Tesco) , ale tiež to trvalo. Niekedy stačí, že sa postažujem, že mám prázdnu vázu. No bude ma počúvať skrz 3eurá? 😀

Čau, ja ako chlap ti poradím. Koľko zarába keď ti ich nechce kúpiť? Aspoň raz za mesiac jedny kvietky z Lidla nie sú až také drahé alebo z Billy. Len pre tvoje potešenie a predtým nosil? Fajčí?