Kedy išli vaše deti prvýkrát na prázdniny k babke?
Môj syn má zachvíľku rok a moja svokra na mňa tlačí s tým že si ho chce vziať k sebe v lete “na celé prázdniny”
Nieje to stará babička ktorej by som nedôverovala alebo by som sa bála že by sa nedokázala postarať že by nevládala...
samozrejme že som jej slušne vysvetlila, že si myslím ze na takéto veci je ešte príliš skoro + KOJIM no a samozrejme že sa urazila a nekomunikuje už týždeň čo mi je jedno, len ma zaujíma že či to preháňam alebo je to aj podľa vás skoro ?
Na celé prazdniny 😱 kokso..
Moje deti u babky ešte nespali.. minulé leto tam bol najmladší, ale vozili sme ho tam len cez deň, mal takmer 4r počas jedného týždňa.. prvé dve deti boli v dennom tábore a my sme maľovali podhľady.. ale nespali tam ani raz, prvé deti asi v podobnom veku na pár hodín.. tak okolo tých 4r 5r mi to príde ako vpohode, ale na týždeň určite nie na celé leto.. 😳
Ja som ako decko chodievala k babke na chalupu, mala som tam sesternicu rovesníčku a bolo to super ale na také dva týždne a prvý krát bez rodičov keď som mala 6r..
Ročné dieťa na celé prázdniny??? Toto je najsrandovnejsia svokra o akej som tu čítala alebo jej totálne preplo. A to bez ohľadu na to ci kojis alebo nekojis, proste nie a mohla by sa kľudne aj doživotne uraziť. Moje deti pôjdu k babkam az ked samé povedia ze chcú ísť a je mi jedno ked to bude aj v puberte, ked sa na to nebudú skôr cítiť tak nepôjdu len preto, ze svokra alebo moja mama to chcú.
@00ivi00 ale vztah treba budovat, lebo raz moze nastat situacia, ze budes pomoc potrebovat, ale tvoje dieta k tej babke nebude chciet ist lebo ju takmer nepozna. A urcite rocne dieta nebude mat traumu ak stravi par dni u babky
Boze ako ste sa chytili tych celych prazdnin, ved to dala do uvodzoviek. Urcite to babka doslova nemyslela
Tak moja ma o par dni rok a neviem si predstavit ju dat niekam na par dni. Je to este velmi male dieta, ktore potrebuje hlavne mamu, bez ohladu na to, ci dojci alebo nie. Ma svoj rezim, matka najlepsie vie, co a ako v ktorej situacii reagovat pri svojom dietati. Nepustila by som ju, nech sa urazi kto chce ako chce. 5 rocny syn este nebol na viac dni z domu nikde, ale nechce, hoci by mohol.
@petulda333 ale veď ja nehovorím aby si nebudovali vzťah, bavíme sa tu o prazdninovaní ročného dieťaťa u babky. Babka mojho malého za ním môže chodiť a hrať sa s nim veď v tom jej nikto nebráni. A ak nastane situácia že ju bude treba tak nachvilu ho môže povarovat u nás doma, kde to malý pozná a cíti sa bezpečne
Dvojrovcny, bez problemov na tyzden, aj na dva. K mojej mame a sestre, bratovi ma krasny vztah. Po takmer 11mediacoch koronx, kedy bol len s nami rodicmi takmer neustale, sa to prejavilo aj napr na tom, ze u babky sa po nejakych 4 dnoch zacal na mna a malu sestricku vypytovat, ale pekne vydrzal.
Ako 1 ročný začal chodiť k babke na 1 noc, ako 2 ročný na 2-3 noci v rámci mesta myslím a od 3 rokov už po slovensku na wellness a ako 5 ročný sám s bankou k moru. Žiadny problém nikdy nebol. Máme 2 babky a 2 dedkov..vždy sa vystriedal u nich
Môj to absolvoval tento víkend od piatku a dnes prišiel domov. Bol tam bez mňa aj muža. Ma 17mes. Dopadlo to veľmi dobre žiadne revy nič.
@00ivi00 to len matky si myslia, ze ich deti su od nich zavisle a bez nich by to nevydrzali. Omyl
Skôr mala na mysli jeho prvé prázdniny keď už bude školak, nie? 😉 Odpíš jej že tych 5 rokov je ešte ďaleko 😃
@petulda333 tak teba tvoje dieťa asi nepotrebuje, každý máme inú skúsenosť
No staršia chodila k mame už od 1 roka :D a je odolnejšia nebojí sa nie je z nej taky mamanek a mladšia bohužiaľ je korona a keď som kdesi išla aj k mame tak so mnou bezo mňa bola iba raz 1a pol dna keď som mala vybavovačky ale bola ešte babatenko maličké.. Ale teraz je moc naviazaná 🙂 mne to nevadí keď sa skončí korona určite pôjdu obe na prázdniny aby som si oddýchla
@petulda333 a píšeš tu stále o ročnom dieťati áno? Lebo to je podstatné v tejto téme. Moje ročné sa tiež neklepe keď ma nejaký čas nevidí a normálne ho môžem nechať so starými rodičmi osamote napriek tomu že tam neprespáva hneď od svojho narodenia. 👌🏻
Dcera ma 3 roky a 3 mesiace a na celu noc este bez nas nebola. Len tak napoly, ked mala 1r10m som bola na koncerte a bola s mojou maminou, prisla som o 4. rano. Toto leto sme ju uz ale chceli poslat k babke a k mojej sestre na Slovensko na prazdniny, ale covid, plus budem rodit, tak nechcem, aby sa citila odstrcena. K svokre chodi na cely den, ale spat tam nechce. Keby ale musela, tak by spala. Ale rocne by som nenechala na viac dni nikdy.
Skor ako v troch urcite nie. :D Hlavne..ak dojcis!
@00ivi00 ano aj o rocnom dietati.
Chodieva na jednu noc , začala keď mala niečo medzi 3,5-4.
Ročne by ťa po ca 2 týždňoch odlúčenia pomaly nespoznalo.
Ročne je malé, hlavne keď kojiš k tomu. Ja by som dala ca od 4 rokov, ale moje žiaľ nemôžu, keďže sme v zahraničí a na Slovensko chodíme stále spolu, plus starí rodičia majú nad 70, takže to je druhý dôvod.
Fuha, niektoré tu máte iný luxus🙂 myslené v dobrom..môj najstarší má 4 roky a iba jedenkrát spal u mojej mamy, aj to len preto lebo sme s manželom išli na svadbu..a teraz k téme, to vážne svokra myslela doslova celé prázdniny? To je také neuveriteľné pre mňa, ale je to riadny extrém 🙈 treba ju zabrzdiť v rámci slušnosti samozrejme..svokra sa asi vidí v roli mamičky opäť 😅 v budúcnosti vám však môže byť nápomocná..taký jeden voľný víkend bez dieťatka by potešil asi každého rodiča..
Na cele prazdniny??? To som nepochopila...aj na jednu noc je to dlho v tomto veku..nam stari rodicia tri dni strazili dvojrocnu ked sme boli s muzom na dovolenke a potom az v 4 rokoch bola prvy krat na tyzden u nich na prazdninach...nemala problem...
Dcera mala 5r, syn 3r. Isli k mojej mame, byvame v tej istej dedine. Chodia tam na jednu noc a nie na cele prazdniny.
+ked kojis, bola by to prenho skor trauma, ako pekny zazitok.
Ahoj,uz to tu mozno niekde zaznelo,ale takto by som pustila same dieta na dlhsie az vtedy,ked bude schopne pochopit o co ide.Rocnemu predsa nevysvetlis,ze je vsetko v poriadku,ze ide na prazdniny....moze mu z toho vzniknut trauma,pretoze nebude chapat,preco si ho opustila.Stres z opustenia mu moze narobit nezvratne zmeny na mozgu,ktore sa urcite prejavia neskor.Svokra moze argumentovat ako chce,ale toto su veci,ktore su davno zname.

@viestta a ja si dovolím tvrdiť, že ročne dieťa nebude mať s babkou žiadne zážitky a aj keby tak si to nebude pamätať. Ja si tiež pamätám zážitky s babkou, ale tak od 6 rokov a to u tej druhej som plakavala ale nechavali ma tam aby to bolo "fér" voči obom babkam..