icon

Dieťa odmieta prázdniny u starých rodičov

Dnes o 15:21

Riešime doma takú blbú situáciu.

Syn má 8 rokov a cez prázdniny má ísť na pár dní k starým rodičom. K mojim rodičom chodí rád, tam sa teší, ale k mužovým rodičom ísť nechce. Neplače, nerobí scény, len stále hovorí, že tam nechce spať.
Mužovi rodičia sa urazili, že robíme rozdiely. Muž je z toho nervózny, ja zas nechcem dieťa tlačiť nasilu, keď vidím, že mu to nie je príjemné.
Mali ste niečo podobné? Nechali ste dieťa rozhodnúť, alebo ste trvali na tom, že k starým rodičom pôjde?

anonym_0e28cb
Dnes o 15:25

a preco tam nechce ist? aky ma dovod?

sissy27
Dnes o 15:28

@anonym_autor nenutila by som. Ale snazila by som sa zistit preco tam nechce zostat na noc a mozno je to nieco, co sa da v spolupraci so starymi rodicmi vyriesit.
A dedkovci by mohli mat rozum a nie sa zduvat, ale skusit urobit nieco pre to, aby tam vnukovi bolo dobre. Len mam pocit, ze z toho ich postoja je odpoved tak nejak jasna, asi to nebudu najmilsie osoby siroko-daleko…

anonym_ddb5fa
Dnes o 15:29

@anonym_autor ani sa mu nečudujem. Normálny človek miesto urážania by sa snažil stretávať častejšie s dieťaťom a venoval sa mu. Nie, nenútila by som ho, ak sa v ich spoločnosti dobre necíti, nech sa sám rozhodne kde chce tráviť prázdniny.

sims4
Dnes o 15:32

@anonym_autor tiež by som sa snažila zistiť, prečo tam nechce ísť a nenútila by som ho lebo tam bude len smutný

unicornlady
Dnes o 15:36

Svokrovci zvyknú tráviť čas s malým a venovať sa mu? Majú vytvorený vzťah k nemu?

autor
Dnes o 15:40
@anonym_0e28cb

a preco tam nechce ist? aky ma dovod?

@anonym_0e28cb Nepovie nič konkrétne, že sa tam nudí a tak ... ale ono svokor je taký uhundraný dôchodca, ktorému všetko vadí, tak možno aj kvôli tomu.

autor
Dnes o 15:42
@unicornlady

Svokrovci zvyknú tráviť čas s malým a venovať sa mu? Majú vytvorený vzťah k nemu?

@unicornlady Keď sme tam spolu, tak sa skôr bavíme spolu, skôr so svokrou, ona je taká, že sa s ním aj zahrá, aj kreslia spolu. Vzťah asi vytvorený majú, ale keď bol menší napr. a potrebovala som ho niekam "odložiť", riešila som to skôr s mojimi rodičmi, s ktorými asi vychádza lepšie.

anonym_20453f
Dnes o 16:00

Muz nech nie je nervozny a ide tam na par dni/vikend s nim. Ten vztah ma pestovat predovsetkym on, nie ty. Zasa raz je zena zodpovedna za vsetko, milujem 🙄🙄

unicornlady
Dnes o 16:03

Ak ste tam nechodievali napr. na víkend a prespať spolu so synom, tak chápem, že tam nechce ísť sám. Starí rodičia si mali budovať vzťah postupne. Chlapec asi vie, že sa tam bude nudiť. Či vezmú ho do zoo, resp. niekam na výlet?

anonym_8bf454
Dnes o 16:14

No veľa robí ako je zvyknutý
Aj môj ma deda od muža,hundro,nervak ale od narodenia boli spolu v čaaaastom kontakte,tak dokonca sú super dvojka😁aj keď malý úplne inú povahu

prasiatko30
Dnes o 16:27

Tak mu najdite nejaky denny tabor v lokalite kde byvaju svokrovci - chlapec o 8.00h vypadne, prezije cely den v spolocnosti rovesnikov, zabavi sa a poobede sa vrati k dedkovcom - ani dedkovci nebudeu prilis obmedzovani svišťom ani vnuk nebude napospas uhundraneho dedka

anonym_1b2acc
Dnes o 16:34

Mali sme to podobne, svokrovci so synom odmalicka nebudovali laskavy vztah. Vzdy to bolo len aby naplnili povinnost byt s nim. Svokor uhundrany,doslova sproste reci. Syn tam nerad chodil,vramci dobrych vztahov tam cez leto na par dni isiel,ale nenutili sme ho tam spat. Svokor zomrel,svokra uplne citovo odisla. Nenutime ho tam vobec chodit uz. Naco???

anonym_002b98
Dnes o 16:37

@anonym_autor pokial dieťa povie,že tam nechce nedavala by som ho tam...cez deň ok ale na noc nie

anonym_a39a5c
Dnes o 16:38

@anonym_autor a take, ze by svokra so svokrom prisli k vam syna postrazit, to by neprezili, ze?
Tiez by som ho nenutila, ak sa da, by som pre neho po praci prisla nech spi doma.

januska12323
Dnes o 16:52

Choďte tam spolu, nenútila by som dieťa spať samé keď nechce. Príčinou môže byť hocičo ale nutením mu to akurát viac sprotivíte.

margotka17
Dnes o 17:40

@anonym_autor choď s ním prenocovať aspoň prvú noc, alebo manzel. Nič také u nás nebolo, pohodka aj tu aj tu.

anonym_635883
Dnes o 17:58

asi tam nemá kamarátov. Bratranci v jeho veku tam nie sú? Milovala som chodiť k starým rodičom - mala som veľa sesterníc a bratrancov.

anonym_ec9e30
Dnes o 18:42
@anonym_20453f

Muz nech nie je nervozny a ide tam na par dni/vikend s nim. Ten vztah ma pestovat predovsetkym on, nie ty. Zasa raz je zena zodpovedna za vsetko, milujem 🙄🙄

@anonym_20453f Jasne, je to JEJ vina😏

dory11
Dnes o 20:07

@anonym_autor 1.nenutila by som ho ísť spať niekde kde nechce .
2. Sa snažila zistiť dôvod ?
3.asi nebudú dáky najlepšie ani najmilšie ?
Podľa toho že sa urazuju na 8 ročne dieťa mala by sa snažiť aby sa postoj dieťa zmenil tým že budú snim tráviť viac času a venovať sa mu a ukázať mu že aj sními bude v bezpečí.

A manžel by mal tiež pouvažovať čo by mohlo byť dôvod že tam dieťa nechce spať .
Skúste tam späť všetci či to bude pre dieta okej .

Hlavne prosím nenútit.