icon

Kedy je čas na novú priateľku po smrti manželky?

5. máj 2020

Ahojte,

Aka je podla vas doba na novu priatelku po smrti partnera? Pripadne napiste vase pribehy/skusenosti, o ktorych ste poculi, prekonali ich.

Deti uz su dospele.

Strana
z2
shilla23
5. máj 2020

Podľa mňa, by človek v takejto situacii mal citit ci potrebuje v niekom oporu a znova sa zodvihnut, alebo to niekto chce prezivat sam a nema zaujem sa skoro viazať.. je to individualne velmi tu záleží od vnutorneho nastavenia.. v kazdom pripade si myslim ze clovek by nemal byt dlhodobo sam. Strateneho partnera mu uz nic nevráti a žiť len so žialom v srdci uz nieje život. Takze čas kedy si niekoho najde nieje podstatny, dôležité je ci ten ďalší partner stoji zato sa viazať (ale tak to byva aj po rozvodoch atd)

dzulik_
5. máj 2020

Voľakedy to bolo tak (aspoň teda u nás), že keď jeden z partnerov zomrel a zostali aj deti, zobral si niekoho iného, prípadne slobodného švagra či švagrinú. Aby neboli deti len a jedným rodičom. Ťažko povedať či tam bola aj nejaká láska. Proste to tak bolo, svadby z rozumu.
Teraz ale je to už iné, naokolo prípady sú, po pár mesiacoch si našli ďalšiu známosť, všetko ale relatívne mladí ľudia. Tak prečo nie? A keď sú už deti veľké.. ja dúfam, že toto nikdy riešiť nebudem.

yollanda
5. máj 2020

Ja osobne by som už v živote nikoho nechcela. Neviem si to predstaviť. A rozhodne chcem umrieť prvá.

larisalarisa
5. máj 2020

Je to len a len na vás. Nikto nemôže súdiť .

kvetinka75
5. máj 2020

Myslim ze vtedy ked srdce rozhodne

kotulicek
5. máj 2020

Moja blízka pár mesiacov po pohrebe myslím že 2-3 mesiace deti má veľké dospelé... Hnevajú sa nanu doteraz že má.v byte cudzieho chlapa.... Na nej je vidieť že je šťastná ožila baví ju viac život ....je to individuálne kto ako sa cíti tak bude.mat

vilma7
5. máj 2020

Moja mama ovdovela v 40.tke, a až po 60.tke si našla kamaráta... mužov nechcela ani vidieť, ani cítiť. A nebolo to kvôli nekonečnej láske k otcovi.

322sima123
5. máj 2020

Uz by som sa vzivote nevydavala/ nechcela chlapa k sebe.. takze tak moj nazor radsiej by som to sama potiahla s dietatom

ckatka
5. máj 2020

Podľa mňa je to individuálne a určite by som nesudila nikoho za to.
Dosť asi závisí od vzťahu k zomretemu partnerovi ( na rovinu...nie všetky manželstva sú dokonalé a mnohé držia len "kvôli deťom").
A keď napríklad žena neutiahne sama domácnosť, je podľa mňa prirodzené obzerať sa po vhodnom spoločníkovi skôr. Co koho do toho....

lenka1993
5. máj 2020

Mamina je vdova rok a 8 mesiacov a už nikoho nechce. Je mlada, má 50 a ja jej prajem aby si ešte našla partnera. Ak nie na spoločný život tak aspoň aby mala s kým tráviť voľne dni. Ale ona zasadne odmieta. Že lásku už mala. Ale zas moji rodičia mali krásne manželstvo ❤️

oli18
5. máj 2020

Kto rešpektuje tradície, tak za nebohým sa smúti navonok rok tým, že sa nosí čierne oblečenie. Je to aj taká optimálna doba, kedy by sa pozostalý nemal ukazovať s novým partnerom.

luludia
5. máj 2020

Ja som partnerka vdovca. Zblizili sme sa skoro pod odchode jeho manzelky. Tiez boli reci okolo nas. Po case mi to prestalo vadit. Vsetci zijeme sami za seba. Sme spolu stastni, zijeme si kludny zivot napriek reciam okolia. Nikomu sme nasim vztahom uz neublizili. A nie, neboli sme spolu pocas jej zivota. A na zaver pridam mozno pre niekoho prekvapenie. Rodina jeho manzelky nasmu vztahu fandi a viaceri sa mi podakovali za to, co robim pre deti, napriek tomu, ze vedia, ze sme sa dali dokopy skoro po odchode ich dcery, sestry, svagrinej. Moja rada - kasli na predsudky a okolie, dvere domu sa zatvoria a potom sa ukaze, ci k sebe patrite.

magdusaaa
5. máj 2020

Je to individualne ,kazdy smuti inak a aj dlzku smutku sa neda nijako ovplyvnit...musi to prejist

marca12
5. máj 2020

@yollanda preco prva? Mne to pripada sebecke. Praveze ja by som nechcela ist prva,nechcem aby sa muz trapil mojou smrtou

marca12
5. máj 2020

Mal by si najst vtedy,ked to citi. Nehladiet na to,co sa ma a co nie. Je dobre,ale ak ide do noveho vztahu uz zmiereny,nech nehlada v novej zene tu mrtvu.

vevesh
5. máj 2020

Hmm- ja by som povedala teoreticky, je to individualne. Ka sama si to neviem predstavit. Bohuzial z okolia to bolo od mesiaca po 6 mesiacov, kedy si vdovy/vdovci nasli noveho partnera. Dlhsie som nikoho nevidela cakat🤔🤔🤔🤔

redana
5. máj 2020

Moja mama ovdovela ked mala 34 rokov a uz si nikoho nenasla..ani nehladala..otec zomrel,ked uz boli v rozvodovom konani,a od chlapov chcela mat isty cas pokoj..my so sestrou sme boli este male,tak sa upla na nas,na pracu..ma nespocetne vela znamych,kamaratky,kolegyne..uz ma 5 vnucat..nikdy sa nenudila,praveze nevie si cas rozdelit,aby vsetko stihala..ked som sa s nou rozpravala na tuto temu,hovorila, ze tak okolo 40 tky by aj niekoho prijala,ale aj ked nejaki napadnici boli,mama sa stale hrala na nedobytnu a tak nakoniec nic z toho nebolo..ale ona je aj strasne narocna..jej kamaratky rozvedene ci vdovy mali stale nejake znamosti,ale o takych chlapov by moja mama ani bicykel neoprela..proste ona chcela dobre vyzerajuceho aktivneho muza sportoveho typu,s ktorym by cestovali,zahradkarcili a mali spolocne zaujmy a nie chlapa o ktoreho sa na stare kolena bude starat..to jej absolutne nechyba..teraz ma 60 a uz si nevie predstavit ze by sa jej tam povaloval nejaky chlap..uz si uplne odvykla a ma rada svoj standard a pohodlie..

kvetinka75
5. máj 2020

@lenka1993 ja si tiez uz neviem predstavit zit s niekym inym. Ale ked sa clovek zalubi, je to ine. Neviem ci moze clovwk stretnut viac takych lasok za zivot.

katka2602
5. máj 2020

Mamka mala 42, keď zomrel ocko. Teraz má 70 a už iného muža nemala. Takže je to veľmi individuálne.

lucinkab
6. máj 2020

Ked bude clovek pripraveny zisti to a netreba sa tomu branit 🙂

wikuska17
6. máj 2020

Mne zomrel priateľ, boli sme spolu necelé 3 roky. Mala som 24 rokov. Po 7 mesiacoch som sa zoznámila s jedným chalanom a o chvíľku bude rok co sme spolu. Ja osobne som chcela vzťah, lebo by som sa utrápila.

adusa1987
6. máj 2020

Mi ked sme sa s muzom bavili sak viete aj take temy doma su tak on povedal ze po mne nechce ziadnu ze radsej dozije sam vychova deti a pre ne bude zit aj ked som mu hovorila ze keby sa nieco pocas porodov pokakalo nech detom najde mamu ale nie 🙂 a ja tiez nechcem dalsieho partnera ziadba svadba nic...staci kamarat na spolocne vylety a to vy stacilo.moja mama ovdovela ako 33rocna ja som mala 9.zo zaciatku nemala nikoho a ked som dospela a odisla vraj mala ale ani jeden s nou nezil a ani jedneho si domov nezaparkuje ona neznasa chlapov a ich smradlave ponozky 😂

blavane
Autor odpoveď zmazal
yollanda
6. máj 2020

@marca12 ja myslím keď budeme starí. Ja som psych pacient. Čiže neviem si predstaviť ako by som zvládla byt sama. Nie ja chcem ist prvá

yollanda
6. máj 2020

@kvetinka75 podľa mna taká silná láska sa možno v živote podarí tak 2x. Ja som milovala 3x. 1x na ZŠ, 2.x SŠ a tretí teraz už 17 rokov manžela. Ale stredoškolská láska bola veľmi silná, aj keď som šťastne vydatá a mám úžasného muža, trosku ťažšie som znášala keď sa zamiloval a mal dieťa.

macekovam
9. máj 2020

podla mna vtedy ked sa na to citis... niekto skor ..iny neskor.. a potom su taki co nikdy uz ❤

lilke
10. máj 2020

Čítala som raz štúdiu, že ľudia žijúci vo funkčných, šťastných, veľmi harmonickych manželstvách po strate partnera hľadajú veľmi skoro, už aj po mesiaci-dvoch nových partnerov. Chýba im stabilita, blízkosť,...
V mojej blízkej rodine naozaj boli 2 takéto prípady, kde manželstvá boli naozaj krásne, milujúce. Ujo hádam po mesiaci vdovstva si podal zoznamovaci inzerát, a temer hneď išiel do vzťahu, spoločného bývania. Teta si tiež našla kamaráta, ale viac dbala na konvencie, ostali len kamaráti, každý si svojím životom, ale s každodenným trávením času spolu.

Strana
z2