Kedy je čas na ukončenie vzťahu?
Pekny den prajem vsetkym🙂 v prvom rade sa ospravdlnujem, ak tu nieco podobne je, ale ja som to nenasla...mna by od rozvedenych maminiek ci nemaminiek zaujimalo, co konkretne ich prinutilo urobit krok a rozviest sa?teda co je clovek ochotny znasat, a co je nad jeho ramec a povie si DOST! toto uz nie!..Preco ste sa vlastne rozviedli? a tak isto aj od vydatych zien, co by nezniesli vo vztahu..? Velmi ma zaujima kde je ta hranica, ked sa clovek rozhodne manzelstvo ukoncit..dakujem za odpovede
@berenika39 to boli časy, hehe 🙂))) když mne bylo 17... :D
no nevím co čekáš,že si přečteš-jestli radu,tak tu tady rozhodně nehledej,každá z nás je jiná a má jiné podmínky jak v partnerském životě,tak je i jinak vychovaná,ale....
já se rozvedla po patnácti letech vztahu-13let manželé,dva roky jsem spolu bydleli,celou dobu jsem neslyšela nic jiného,než že nemám peníze,nemám peníze,nemám peníze a když už je měl,tak je utratil s druhýma-kamarádi a pod.,domů nedával ani korunu a pokud náhodou něco dal,tak to velice rychle dokázal vytáhnou zpět i s úrokem,zvlášť poté co jsem nastoupila do práce-to bylo pořád-buď to podepíšeš,nebo Ti noc ndám,buď vyřídíš půjčku,nebo nedostaneš ani korunu,byla jsem blbá,ale pořád jsem si říkala,že je chyba někde jinde,ale byla jsem poměrně izolovaná-k našim jsem jezdili velice minimálně a jeho rodiče-otec alkoholik a matka mě odpálkovala na co že chci od něj peníze,když mám přídavky a svoji výplatu,že si jako soukromník neplatil nic-zdravotní,sociální ani daně mi pak dávala jako hodně velké okolí za vinu,že jsem to přece měla platit,pak vlastně konec začal tím,že jsem přestala jeho pohledávky opatrovat a opravdu svoji výplatu jsem utratila za děti a za sebe a najednou to šlo-mohli jsme jet i na výlet,a nejen na jeden ale třeba na víkend,mohli jsem si dopřát dárky i nové věci a nejen oblečení ze sekáče a to bez něj,tak se ukázal jaký je a že už pár let má bokovku a během jednoho odpoledne kdy jsem odjela na třítýdenní dovolenou-pozor,plánovanou už rok předtím a měl jet s námi,ale den předtím mi oznámil že nepojede,odjela jsem sama a vrátila se už jako oficiálně partnerka kamaráda,s kterým jsme se sice stýkali párkrát o víkendech,ale spíš proto,že jsme právě chystali tu třítýdenní akci,ale na vážno jsem to tehdy nebrala,přece,kdo by chtěl zadluženou ženskou se třema dětma,nakonec jsme spolu už vlastně osmý rok a pořídili jsme si i prcka,sice dluhy splácím pořád a ještě nějakou dobu budu,ale s dobrými počty se to dá ukočírovat a bývalý-počítat se nenaučil,s přítelkyní je taky pořád a čím dál víc lidí je přesvědčených,že jedna její dcera je vlastně nevlastí sestra našich dětí,že si vyčítají po nocích vzájemné zálety a podobné je jejich problém,ale nejkurioznější na tom rozchodu je to,že vlastně odešel dle jeho slov proto,že se neumím opít-takže to je jeden rozchod z určitě mnoha co se tady napíšou,rozhodně to ale nikdo neberte jako nějaké návody či rady
@berenika39 bavíte sa tu na mne? 😀 😀 😀 vo vzťahoch zrejme koketovanie, ale v športe asi rozjarený .. kekešný je neviem z ktorého regiónu miestna reč 🙂
@lili_mia ne, beru to vážně, fakt jsem nevěděla, co to slovo může znamenat. ale napsala jsi to hezky....(představ si, že je ti....).
@eaka ja neveru uplne neodsudzujem, aj ked jasne...nechcela by som ju zazit na vlastnej kozi. poznam dva normalne fungujuce vztahy, kde nevera muza vztah zachranila...obaja si asi uvedomili, ze vlastne vztahy co maju ukoncit nechcu. obe tieto manzelky by mohli milenkam svojich muzov ruky bozkavat. 🙂 ale samozrejme su milenky, ktorym nejde o sex ale o to, aby sa dostali na miesto manzelky svojho milenca. tomu nerozumiem.....ako milenka vie, ze chlap ma problem a napriek tomu s nim chce vztah.
@berenika39 tak dospeláci ani nestihnú dopiť fľašu vína v podniku a už v taxíku si jazykmi hladkajú mandle .. tak som chcela nastaviť situáciu pubertiakov 😀
@berenika39 chapem. ja sa priznam ze vobec neviem ako by som reagovala. u tychto vztahov co som popisovala, som tiez cakala ze sa rozpadnu ked to prasklo, ze to bude povestna posledna kvapka vo vztahoch ktore sa postupom casu dostali do kategorie "o nicom" (druhy vztah by sa lepsie dal oznacit nalepkou "bez perspektivy"), ale ti ludia zareagovali uplne inak.
@canama právě, něco si ted sice myslím, ale tuším, že realita by byla jiná. ale podobných strachů má člověk xxx, kdyby si je všechny pustil naplno k tělu, nezbyl by prostor na nic krásnýho...tak prostě bojim, ale přiměřeně🙂
@canama Je pravda, že niekedy, keď je človek vo vzťahu už nešťastný a "ulítne" RAZ, je možné to vziať ako takú facku od života na prebudenie sa, že predsa len o tento vzťah nechcem prísť... ale nie je to pravidlo... a ideálne by bolo, keby ten, čo podviedol, to hneď aj priznal a riešilo sa to okamžite, nie až keď sa to nejakou nehodou prevalí, pretože to do budúcnosti môže pomôcť znovubudovaniu dôvery v tohto človeka, kdežto ak to bude tajiť, tak proti dôvere hovorí to, že podviedol, aj to, že to tajil... No ale to sa fakt nedá paušalizovať...
@eaka no takhle teoreticky to chápu, ale pak? vůbec nevím...
@eaka
Mas velku pravdu, najtazsie je urcite znovuvybudovanie si dovery, ak sa to vobec da. A kedze vztah je zalozeny na dovere, musi to byt po nevere velmi, velmi tazke. Neviem si predstavit vztah bez vzajomnej dovery, a tu nevera urcite velmi naštrbi, mozno aj uplne znici. Obdivujem silne zienky, ktore to prezili a zvladli.
@eaka jojo,ono je ale přiznání a přiznání,BM se velice chlubil když byl mírně pod vlivem před kamarády,a já stála asi tak metr za ním,což si vůbec neuvědomil-a bylo mi to i potvrzeno z jiné strany posléze-jak si užívá v Rozvadově,jak měl tam a tam nějakou bokovku a nebylo blbý mu říct,že mu to moje máma doporučila,k tomu měl tu svoji co je s ní teď a já se doma hezky starala o vše co bylo třeba,děti,dluhy,domácnost,zahrada a na svoje zájmy poněkud pozapomněla,ale já byla ta k...,co prý spí s každým
A aby som pridala odpoveď k téme... O mojom ex-partnerovi som si myslela, že je obyčajný robotník, keď som ho spoznala. Až časom som sa dozvedela, že má kopu peňazí. A tá kopa peňazí mu slúžila na to, aby si dvíhal svoje sebavedomie a riešil si ňou komplexy. Začal sa ku mne žiarlivo správať, nemohla som nosiť obľúbené oblečenie, lebo sa mu zdalo vyzývavé, nemohla som sa stretávať s priateľmi, či chodiť do kaviarne. Pri jednej žiarlivostnej scéne ma poriadne zbil, rozmlátil mi notebook, telefón, roztrhal mi veci, ktoré som mala oblečené... Neplakala som, nekričala som o pomoc. Vedela som, že som sa od neho konečne oslobodila. Už dlhší čas som totiž chcela z toho vzťahu vycúvať, no stále som ho milovala.... Veď to možno poznáte, bláznivá ženská, ktorá so sebou nechá zametať len preto, že je zamilovaná... Toto bola posledná bodka, za ktorú som mu vlastne vďačná. Vo vzťahu som iba trpela a toto mi otvorilo oči... Jasné, že prosil a sľuboval, zostala som však už tvrdá ako kameň.
ak sa trapis tak uz nemas co riesit jedno je pravda ,clovek sa nikdy nezmeni len skrotne ale casom sa vsetko vrati .bud silna a urob co musis urobit.uvidis ze zivot je aj krasny
@marecek4 No ale to nie je priznanie, to je práve ten prípad, kedy sa to podvádzaná strana dozvie nejakou nehodou, ako som to písala... ja som sa to tiež tak dozvedela... povedala som si, že odpustím, že to budem brať ako tú facku, a že tomu dáme ešte šancu, prešli dva roky a dôvera je furt tatam...ja sama nechápem, ako ešte stále funguje, proste sa snažím na to nemyslieť, ale každá hádka je oveľa tragickejšia, pretože vo mne sa vzbúria všetky krivdy a napádajú ma najhorovejšie scenáre a najhoršie je, že on má pocit, že to je proste dávna minulosť a že by som to už nemala riešiť.. ale to nejde..
@petkave Poznám to veľmi dobre a niekedy si želám, aby takú bodku spravil aj ten môj... aj keď to môže vyznieť strašne sproste, ale všetky tie "maličkosti", pre ktoré sa teraz hádame, hoci ich prežívam tak, ako ich prežívam, mi v konečnom dôsledku nikdy nepripadali ako dostatočné dôvody na ukončenie vzťahu, v ktorom je dieťa, hoci všetky tie maličkosti dokopy ma veľmi trápia..
@eaka svet sa skladá z maličkostí... a keď sa pridá jedna k druhej... veď vieš, ako to myslím... ja som mala v podstate šťastie, že hoci to bol 2-ročný vzťah, bol bez akýchkoľvek záväzkov, no aj tak som z neho odchádzala hrozne dlho... Asi som podvedome čakala na to, kým ma poriadne nepreplieska... A stalo sa. No dovtedy som bola schopná jeho správanie a konanie ospravedlňovať a obhajovať, hľadala som skôr dôvody, prečo s ním zostať a nie prečo odísť... 😒
@eaka V tvojom prípade si viem predstaviť ten zmätok v duši a neustále analyzovanie všetkých pre a proti, premýšľanie o budúcnosti (s ním alebo bez neho) a strach z toho, že nech urobím čokoľvek, nebude to dobré. Dôvera je nenávratne v háji, to mi je jasné... A čo láska? Zostala? Či ju nahradilo opovrhovanie a podozrievanie?
Tak u mňa bola takou poslednou bodkou posledná hádka s jeho podarenou rodinou,kde som si uvedomila,že to naozaj nemá význam.Prečo? Jeho rodina bola rodičia a sestri a ja som mu bola len žena. Bola som dobrá na domáce práce,nosenie penazí do domu, na to aby sa mal na kom vyventilovať a to bolo všetko. Nemali sme spoločné záujmy ,on všetok voľný čas trávil s rodičmi"pri práci" a nič mu nebolo dobré. Trápila som sa takto 4 roky,striedali sa obdobia pokoja,ale aj nevýslovného stresu.Psychicky som bola na tom zle,po hádkach som zvracala,nemohla som jesť a podobne.Bola som skrátka psychicky vyčerpaná nevedela som si zrátať ani 1+1. Krátko po tom ako som si uvedomila,že to ďalej nezvládnem som otehotnela.Ked som mu to oznámila tak sa opýtal a je to moje? To ma dorazilo,lebo som sa nesmela ani susedovi pozdraviť a zato on si vypínal zvuk na mobile,nočné telefonovanie,tajne sms a podobne. Krátko na to ako sa to dozvedel ma vyhodil z domu,už cca 3 krát a viac som sa nevrátila.Postupom času sa dávam do poriadku a čím dalej tým viac si uvedomujem akým peklom som si prešla. To bol môj dôvod ukončenia manželstva.
@odrik Juuuj, moc by som sa neobdivovala, nenapísala som tu ani zďaleka všetko, ale aj tak ďakujem, no k téme, ja som pre vzťah tolerovala doteraz možné aj nemožné... niektorí ľudia tvrdia, že pre dieťa ostávať vo vzťahu je hlúposť, ale ja som ho doteraz milovala tiež a druhým silným dôvodom bolo, že ho veľmi miluje dcéra.. a aj to, že on veľmi miluje ju a ja si proste nedokážem vziať na triko, že ich mám roztrhnúť.. no a kopec iných vecí...je to na román😉
@eaka Mám kamošku, ktorá sa motá v neperspektívnom vzťahu, ospravedlňuje si mužovu neveru (dokonca dieťa s inou ženou) a miluje ho bez otázok a výhrad... Na druhej strane si uvedomuje, že takto sa žiť nedá a že by s tým mala skončiť. No nejde to iba tak. Takže je v bludnom kruhu, z ktorého jej aj tak nikto nepomôže, iba ona sama. Proste musí prísť ten zlom v nej, vďaka ktorému si povie dosť, už stačilo... Ale tá doba, počas ktorej iba premýšľa, uvažuje, trápi sama seba... to sa zdá ako večnosť. A stále je to iba o tom premýšľaní... žiaľ.
@petkave Nie som tou kamoškou ja? Ale ja si nie som vedomá, že by ten "môj" mal niekde ďalšie deti..
No, pekne som sa tu rozpísala, ale vymazala, nehnevajte sa kočky, ten bludný kruh tu celý opísať, to by bolo minimálne do rána a hlavne by som sa asi zamerala na tie negatívne veci...a asi by nikto nepochopil, že čo s ním vlastne ešte robím.. 😉 ale vedieť dobre zhodiť vinu za všetko na partnerku je dobrý spôsob, ako ju čo najdlhšie udržať vo "vzťahu"..
@eaka Občas vie byť život ako telenovela. Len je blbé, keď si ju musíme zažiť na vlastnej koži. Oveľa príjemnejšie a určite aj bezpečnejšie je tú telenovelu sledovať u niekoho iného... 😖 Mne keď bolo najhoršie, hovorila som si, no čo, aspoň nemám nudný, stereotypný vzťah s obyčajným chlapom... Mala som turbulentný vzťah s veľmi podivným, nepredvídateľným mužom... Teraz sa nad tým iba usmievam, no nebolo mi všetko jedno a kým som ho opustila, preplakala som celé noci a niekedy aj dni 😒

@lili_mia koketovanie?koketování?
dík, furt se učím🙂
jinak super představa - je mi sedmnáct, jsem sama doma s klukem...🙂)))