Kedy sa to urovná?
Ahojte
rada by som sa spytala na Vás nazor, nedavno sme sa s manzelom prestahovali do 200 km vzdialeneho mesta od mojho rodiska, mama to znasala velmi tazko nakolko bola vzdy na mna naviazana ale naskytla sa nam, teda manzelovi lepsia praca aj byvanie tak sme sa rozhodli odist. Dovtedy sme byvali s mojimi rodicmi v ich dome. Problem je v tom ze aj ked sme uz vyse dvoch mesiacov prestahovani mama to znasa stale tazko (aj koli tomu ze som tehotna ide o jej prve vnuča), a neustale to dava mne aj manzelovi najavo, lenze velmi agresivnym sposobom. Ona nas sem prist pozriet nechce lebo pre nu je to tu cudzie a o ničom, stale sa pyta kedy prideme my, ked to nie je vtedy kedy ona urci tak po nas vrieska ze mame ist do p.. a ze si tam mame hoc aj zhnit a pod. Niesom jej jedine dieta ma ešte mojho starsieho brata ktory zije o 5 domov dalej od nasich, lenze na mna bola vzdy naviazana, s bratom mala vzdy skor taky vlažny vztah. Ja som na rizikovom tehotenstve koli dvom potratom a som na PN, takze nemozem stale pendlovat hore dole, lenze to pre nu nie je argument. Manzel je uz z nej taky znechuteny ze nechce k nasim prist ani na navstevu. Myslite ze ju to niekedy prejde?, ja uz som z nervami nakonci..
Myslím, že to sťahovanie bolo najlepšie riešenie! Uzivaj si manžela a babo. Nedaj si matkou zničiť vzťah.
@elisa171 No nenechaj sa ňou vydierať. Tvoj manžel chce bývať s tebou a nie s tvojou matkou. A pri takej prchkej reakcii by som sa asi otočil na päte a rovno odišiel, aby si vyskúšala svoju medicínu a pár dní by som sa jej neozval na tvojom mieste.
A na telefóne je čarovné tlačítko "Zložiť".
Moc asi nečakaj že sa to zlepší.
@elisa171 ano prejde ju to, len potrebuje asi viac casu. Mam podobnu skusenost, vlani v lete sme sa tiez stahovali, a ovela dalej ako len 200 km. Predtym sme zili s mojimi rodicmi v dome (8 rokov) aj s dvoma detmi....mama nechcela pochopit, preco ideme prec ked u nich vsetko mame...ale predsa sme dospeli a muz chodil stale na tyzdnovky, co bolo tazke na cestovanie a aj pre deti...ale to je na dlho...teraz, po 8 mesiacoch od stahovania je to uz fajn. S mamou volavame cez Skype, naucila sa aj to, ked chcela hovorit s vnucatami a uz aj chape, preco sme sa perstahovali....dom neprinesie stastie, to je v rodine 🙂...ak si unavena z jej spravania a este aj rizikove tehotenstvo, tak tam jednoducho par tyzdnov nechod. Mama pochopi, ze nie si to male dievcatko zo ZS, ale dospela samostatna zena...drzim palce 🙂
Mamky sú už raz také a veľmi ťažko sa zmierujú s tým, keď od nich odchádzame. A je jedno v akom veku to je. Bohužiaľ sa potom stáva aj to, že začnú byť protivné a je len na nás aby sme to ustáli, kým ich to prejde. Treba tomu čas, oni sa vrátia na svoju starú koľaj len to troška potrvá
@juma2 ano, ale je rozdiel obycajny smutok za dietatom, ktore vyleti z hniezda a poviem to na rovinu - labilitou alebo psychickou poruchou. To, co sme tu popisali, nie su standardne mamky, ktore su smutne a davaju to najavo protivnostou (co je tiez cudne), to su zeny, ktore robili cirkusy, aj ked mali deti pri sebe, od seba alebo hocikde, to nema nic spolocne so smutkom. Ale kto nezazil, nepochopi.
@januarova Uplne...Silno mi pripomina Vasa matka moju...Hoci sa citim byt uz vekom na "druhej strane", neustale sa ku mne chova ako k nezodpovednemu a hlupemu pubertiakovi.A to vydieranie, a zial, niekedy aj slovnik otrleho namornika...Inak, na verejnosti sa chova ako kultivovana, oblubena dama...
Trpezlivosť. Úsmev. Vo svojom rozhodnutí neústupiť. Aj moja mama je živel oheň, dokáže hneď zbĺknuť, ba až vybuchnút a zase naopak, z celého srdca nás miluje. A aké škaredé, vymyslené, v jej hlave vykonštruované veci mi v afektoch už vykričala. Aj ma to niekedy zabolelo... S mojou rodinou sme sa odsťahovali 1000 km ďaleko a prežila to celá moja rodina. A moja mama? Jazdí ku nám na dovolenku. To je tá daň za to. Príde niekedy ku nám aj na 2 týždne. Ale o jej príchode vieme aj dva mesiace dopredu, hlavne muž sa na ňu musí psychicky naladiť. S babičkou je to horšie, tá nás bola pozrieť len raz, bola veľmi spokojná a už jej stačilo. Moj syn je prvé vnúča a pravnúča. Posielam fotky, píšem pekné sms, zavoláme si cez skype, mama sa naučila robiť na iPade, moj brat býva s babičkou, takže tiež vie hneď vsetko, niekedy nám mama alebo brat zavolajú a stane sa že im to nezdvihnem. Svet sa nezrúti. Moj muž sa za tie roky stihol pohádať s obidvomi a pomohlo to. (S babičkou len raz.) Vykričali si toho dosť, ja som nebola na nikoho strane a dávala som pozor na nože. Mužovi som hlavne potom dohovárala nech sa ide hneď ospravedlniť. ... A mohla by som toho veľa porozprávať. Držím palce 😘
chce ťa mať pod kontrolou ... no, čo už, dovolila si jej to 🙂 ... ja svoju mamu ľúbim a ke´d som "dospievala", tak veľmi búrlivo som si budovala svoju nezávislosť ... t.j. nemala som žiadne výčitky, že bývam v inom meste a tak ma ani nijako nemohli rozrušiť prípadné citové výlevy a vydieranie zo strany rodičov, hlavne mamy ... čiže, je to v tvojich rukách - máš svoju vlastnú rodinu, tak podľa toho aj konaj ...mamu určite ľúbiš, ale nie si na nej závislá ... dúfam... a to, že je ona na tebe? OK, ale musí pochopiť, že ťa nevlastní a že už si samostatná osobnosť ...čiže skús sa správať tak, ako ti radia baby, počkaj, kým sa ozve ... veď ona bola vulgárna ...
To Ťa vlastná mama poslala do p.... hmmmm... prchká povaha?? je matka a bude babka... takže má dosť rokov na to aby sa vedela ovládať. Po tomto by som prerušila kontakt úplne... aspoň na čas.. si jej dcéra a máš rizikové tehotenstvo a to čo robí ona je egoizmus najhrubšieho zrna. Aj to, že si si vlastne dovolila odsťahovať sa... si dospelá a môžeš o sebe rozhodovať sama, to, že sa to nezlučuje s jej predstavami, to je jej problém, nie Tvoj. Obdivujem Tvojho muža, že to vydržal. Určite by som jej nezavolala... možno sú rodiny, kde je takéto vyjadrovanie bežné, ale keby ma mama poslala tam, kam Teba určite by som sa neozvala a ani nevyvíjala žiadnu iniciatívu. MOŽNO... by som jej napísala list ako to vnímam ja tiež by som jej tam rázne napísala k tej jej prchkosti... je pravda, že pre rodičov sme deťmi na veky... ale všetko má svoje hranice.
@jankalukasova
@jankalukasova ved toto, ona ma nevnima ako dospelu vydatu zenu ale ako decko ktore nic nevie a bez nej asi umrie alebo co
@elisa171 no ale to je jej problém... nie Tvoj...
Tak ti napíšem, že tvoja mama je poriadne vulgárna ženská a tak bude lepšie keď nebude pri výchove tvojho dieťaťa. Mala by vyhľadať pomoc psychologičky, pretože jej reakcie a správanie nie sú v norme. Tvojmu manželovi sa nečudujem, že nechce ísť k nej na návštevu, Nerob si kvôli nej ťažkú hlavu. Ži si svoj život po svojom a ďakuj manželovi, že to zariadil takto a ste od tej narušenej osoby 200km ďaleko.😉
autorke- prosim ta, stale maj pred ocami , ako sa tvoja matka sprava a opakuj si - ja nebudem ako ona, ja nebudem ako ona...Ja som si vzdy sama sebe hovorila, ze nikdy nebudem ako moja psychapatka matka, a podarilo sa mi to.A dobre ste spravili, ze ste odisli.
@elisa171 Jasný narcis, ktorý ťa chce kontrolovať, kým bude žiť...no porozmýšľala by som nad obmedzením akéhokoľvek kontaktu, mne sa matka vyhrážala roky, citovo vydierala, ponižovala a ani nebudem ďalej rozpisovať čo všetko, pred 2 rokmi som sa rozhodla pre prerušenie kontaktu...to je len otázka času, dokedy to budeš psychicky zvládať...

@natuska87, veď to je na tomto najhoršie, že čím viac sa snažíme, vysvetľujeme, tým viac sú ony na nás zle. Aj moja, dokázala byt normalna, keď potrebovala niečo. U mojej ja aj viem asi z čoho je taká zatrpknuta, mala zle detstvo, bola nechcené dieťa, do toho so mnou ostala sama ako slobodná matka. A babka jej to veľmi vyčítala. Ale tak ja za to nemôžem, to je jej asi osud. Keby chcela môže mať nádherný život, ale nechce pre to nič spraviť. Keď aj k nám príde , vždy min. na týždeň, tak len nervozitu roznáša, nechala by sa obskakovať. Pre mladšiu že by išla do školy, nehrozí. Len telka a do mňa a deti rýpať. S deťmi sa nezahrá ani spoločnosti. hry, nič. Ale napriek tomu ju mám rada. Len už som našťastie prišla do štádia, že mi je to jedno. Jedným uchom dnu.....