icon

Kedy začať s vypratávaním bytu po zosnulom?

4. feb 2025

zomrel nam blizki mali sme spratat byt prislo nam zle
neda sa nam nic vyhodit akoby sme rvali z tela kozu creva proste nemozeme nic vyhodit, mame cakat par mesiacov? snad to prejde
stale citime jeho dych vonu :(
on zomrel v nemocnici, nie tam. platit najomne platime nadalej ale nie sme v stave triedit veci co nechat co vyhodit.

prejde to ze?

Strana
z3
zmrzlinka8
4. feb 2025

ja tam nebývam, preto to tam je už 5 rokov

autor
4. feb 2025
alickapusinka
4. feb 2025

škoda lebo aj odkupujem oblečenie na vrecia aj obuv aj všetko stare stromčeky gule poháre a veci všeličo čo chcete vyhodiť aj si vezmem ale bývam v MT.Ináč by som išla.

autor
4. feb 2025

@alickapusinka tam toho je. vela. no na vela mam spimienku z dectva tak zdat sa toho bude pre mna problem , dectvo je jedina krasna spomienka na celu rodinu

alickapusinka
4. feb 2025

hej keby že som bola v BA prídem a odveziem s čo povieš že si môžem vziať a ešte ti dám peniaze škoda daleko.

deti95060810
4. feb 2025

môj súrodenec problém veru nemal. otec nebol ešte ani pochovaný a už mal všetky veci z domu vyhádzané... mne to trhalo srdce.
otec býval sám. brat sa mi zhnusil.

deti95060810
4. feb 2025

@alickapusinka ahoj, máš nejaký obchod - starožitníctvo?

alickapusinka
4. feb 2025

@deti95060810 nie secondhandy tam to všetko popredám.Chodim tak kto sa chce zbaviť beriem všetko od oblečenia obuvy hračky tašky kabelky záclony kuchynske veci okrem gaučoviek a nabytku všetko.Aj z vypratavania všetko.podmienka musi to byť vo vreciach ja len naložim vezmem dám peniaze idem preč.Vrece za 5 eur.Chodim celý MT Sučany,Turany, Zilina.Smer dole Partizanske, Prievidza, okolie Prievidze a všetky okolite obce z MT smerom na Turčianske Teplice a všetky okolite obce.

dooscoby
2. aug 2025

@anonym_autor ja už som začala triediť kuchyňu kvôli potravinám, vyhodila sklo, vytriedila a zaniesla lieky. Zbytok už nechám na rodinu. Je to tazke . U babky ako šla do DSS sme hneď triedili, faktúry z roku 2009, bločky z potravín plný šuplík. Možno ešte príde domov, nevieme. Mama by nevyhodila ani papier, hneď place, ale postupne keďže tam býva chápe lebo ma viac priestoru dýchať. To bola iná generácia, svokra ma plnú pivnicu starých zavaranin, to už nikto nebude jest. Múka, cestoviny, ryža, korenie aj 2 až 3 roky po minimálnej spotrebe. To ako moja babka,mama ak je človek sám, deti veľké, bývajú ďaleko už nevarí, nepecie. Mama bud obeduje u nás alebo si kúpi menucko.

autor
2. aug 2025
@alickapusinka

@deti95060810 nie secondhandy tam to všetko popredám.Chodim tak kto sa chce zbaviť beriem všetko od oblečenia obuvy hračky tašky kabelky záclony kuchynske veci okrem gaučoviek a nabytku všetko.Aj z vypratavania všetko.podmienka musi to byť vo vreciach ja len naložim vezmem dám peniaze idem preč.Vrece za 5 eur.Chodim celý MT Sučany,Turany, Zilina.Smer dole Partizanske, Prievidza, okolie Prievidze a všetky okolite obce z MT smerom na Turčianske Teplice a všetky okolite obce.

@alickapusinka to by ma nenapadlo, oblecenie do sekacu. predat. mne to pride divne aby niekto po zomrelom nieco nosil. ale to som ja.

alickapusinka
2. aug 2025
@anonym_autor

@alickapusinka to by ma nenapadlo, oblecenie do sekacu. predat. mne to pride divne aby niekto po zomrelom nieco nosil. ale to som ja.

@anonym_autor to bolo kedy téma stara tak čo sa vzrušuješ.Už som s tým prestala tak zbytočne netreba robiť paniku.Ked odkupim s centralneho skladu na tony čo si myslíš že odkiaľ je zber z Rakúska Nemecka v každom sekáči maju oblečenie ktore ani mi netušime kto tam hodil v Humanne kontajnerí sused minule hadzal po žene ktora zomrela a oni to očistia predaju nám málo podnikateľom secondhand predajne.Takže asi tak TY absolutne nemáš ani tušenia ako to funguje.TY nevieš a ani mi čo odkupujeme tovar z veľkych skladov kto to nosil a či je to po mrtvom.Certifikaty o čistení sú to musi byť pre hygienu lenže sama kontola mi povedala z hygieny že ani oni nevedia či to nie je po zomrelom toto ti nikdy nikto nezaruči.

autor
2. aug 2025
@alickapusinka

@anonym_autor to bolo kedy téma stara tak čo sa vzrušuješ.Už som s tým prestala tak zbytočne netreba robiť paniku.Ked odkupim s centralneho skladu na tony čo si myslíš že odkiaľ je zber z Rakúska Nemecka v každom sekáči maju oblečenie ktore ani mi netušime kto tam hodil v Humanne kontajnerí sused minule hadzal po žene ktora zomrela a oni to očistia predaju nám málo podnikateľom secondhand predajne.Takže asi tak TY absolutne nemáš ani tušenia ako to funguje.TY nevieš a ani mi čo odkupujeme tovar z veľkych skladov kto to nosil a či je to po mrtvom.Certifikaty o čistení sú to musi byť pre hygienu lenže sama kontola mi povedala z hygieny že ani oni nevedia či to nie je po zomrelom toto ti nikdy nikto nezaruči.

@alickapusinka fuha teba to dost rozladilo. nechapem, dobre. preco sa do mna navazas? urcite to ludia robia, ved OK, ja to nedokazem. za to nemusis byt utocna !

Strana
z3