Klamlivé nahlásenie o očkovaní
Dobrý deň, vyzná sa tu niekto do týchto veci, ak niekto zamestnávateľovi (veľkej medzinárodnej firme) udal, že bol očkovany prvou aj druhou davkou očkovania proti Covidu-19?
Reálne však žiadne očkovanie nepodstúpil. Ide o jedného známeho v mojom okolí. Zatiaľ papier nemusel doložiť, ale je to podľa mňa len otázka času...
Ach. To uz v akom svete zijeme. Moj naxor je,ze si urobil akurat tak hanbu. Nic viac.
Ockovanie nie je podmienene zakon,zatial je to na baze chcem/nechcem. Nie je zakon,ktory by porusil. Nepoznam dovod,ktory ho dohnal k tomu zaklamat o tom. Mozno bol pod natlakom okolia,tak povedal,ze je ockovany aby mal klud. Netusim. Za tym moze byt cokolvek.
Ale zeby zato mal byt sankciovany,ci vyhodeny? Tak to by mi uz prislo vrcholne chore.
Povedala by som že nanajvýš bude mať hanbu 😏
Tak otázne je, prečo klamal. Majú očkovaní vo firme nejaké benefity a on ich využil? Tak to podľa mňa na vyhadzov je.
zasa sa mi potvrdilo, ze na Slovensku nebojujeme proti korone, ale jeden proti druhemu... a to som nechapala ako mohli pocas druhej svetovej vojny tak udavat Zidov.. ved tiez boli len ludia... niektori nasi obcania len cakaju kedy koho nahlasit.. ten sa nebol testovat, ten sa nedal ockovat... ludia uz uplne stracaju racionalne uvazovanie.. nulova solidarita... aj keby bola pravda to co pises, tak ako pisali dievcata vyssie.. nie je to podmiene zakonom pokial viem.. a z teba mi je zle...udavac
@mamamasama len tu nejde o udavacstvo ale o princíp. Ak on klame a podvádza je to v poriadku? Normálneho človeka by takéto nieco ani nenapadlo. Ten co klame a podvádza je ok a ten komu sa to nepaci je v podstate udavač? Trosku pomýlené🤷🏻♀️
@mamamasama myslím, že práve takto sa to začína
teraz núkajú peniaze, ak niekoho odporučíš, ak to nezaberie, tak dostaneš peniaze, ak niekoho udáš .... moje nervy, toto je doba !!! .... a hlavne, že všetci zavrhovali socializmus, ako sa vtedy ľudia mali zle, lebo sa nemohli sami rozhodovať
@anonym je úplne jedno, prečo to urobil, je to jeho vec a ak mu na to prídu, je to vec firmy, načo sa vôbec do toho pletieš ? máš o neho starosť, že príde o prácu ?
@mamamasama porovnavat udavanie zidov pocas 2sv a nahlasenie lzdi, ktori klamu o podstupenych opatreniach - naozaj ti to pride jedno ako druhe?
Navyse, kde pise, ze ho ide udat.
Tiez si svoju analogiu potiahla do az krajiny vlastnej fantazie.
A na zaver jej na zaklade vlastnych myslienkovych pochodov este vynadala (resp. ju osocila).
Co ak sa pyta preto, ze ma starost, co bude, ak to niekto povie?
@mamamasama kde píše, že ho ide udať? Len sa pýta, či môže z toho dotyčný mať problém.
Problem moze mat, ak ho zamestnavatel posle niekam, kde nemat podstupene ockovanie moze byt za pokutu.
Ale oni ho poslu s tym, ze vsak ockovany je, tak je to v poriadku.
Vtedy bud sam prizna farbu, alebo to riskne a ak ho chytia a zamestnavatela pokutuju, moze mu to zamestnavatel na zaklade svojich internych predpisov (ak take ma) zosobnit ako sposobenu skodu.
Resp. to posudit ako hrube porusenie a prepustit ho.
Potom sa samozrejme moze zase on skusit sudit, ci to bolo opravnene.
Mňa by skôr zaujímalo co ho k tomu viedlo? Nátlak zamestnávateľa? Benefity?
Mylsim ale ze dotyčný bude mať tak akurát hanbu, ale ak sa na základe niečoho. Takého obohatil tak áno môže byť aj vyhadzov...
Ja osobne by som sa ale do niečoho takého nemiesala... Ži a nechaj zit
nezijem na Slovensku... vdaka Bohu len pozorujem spoza hranic situaciu u nas a toto co robite ludia je uz cez ciaru.,, nie vlada..,ale vy to robite!!! .. tu mame tiez "nariadenia", ale nikto nenosi ruska, nikto nikoho neudava, kto nechce, nejde sa ockovat, hranice nie su zatvorene. kazdy zije normalny zivot.. ziadne delty, omegy, ani ypsilony... televizia nam nevymyva mozgy... vsetci sme tu zdravi.. a hlavne po psychickej stranke...
@mamamasama všetci zdraví áno tak, to co sa ma netýka to neexistuje. Fajn. Aj takí ľudia byt musia. Ale vieš co je zaujímavé? Ze poznám presne takého človeka ako ty, co hovorí, že tam korona nie je, ludia nič nemusia dodržiavať atd. A skutočnosť je taká, že čuší ako vos pod chrastou a dodržiava co mu povedia, len na slovenský internet sa chodí odbavit, lebo v tej krajine, kde žije si to dovoliť nemôže.
@777januska777 vdaka Bohu nie moj pripad mila moja... je mi vas luto :(
@vendulka80 realne my ale nevieme preco to urobil s preco klamal. Ake uz vo firmach mozu byt benefity ked sa zaockujes? Co dostane obed zadarmo? Alebo permanentku do fitka? Mozno jediny benefit ze sa netestuje.skor by som sa priklonila k tomu ze sa bal ze ho vyhodia, aj ked to by nemali robit pretoze to nemozu, ale vsetci dobre vieme ako to je- dobrovolne nedobrovolne
@mamamasama presne si to vystihla....
@mamamasama ako prosím? Klamať je v poriadku a mali by sme to tolerovať?? Sa mi asi sníva...
U nás sa očkovanie oznamuje zamestnávateľovi kvôli služobným cestám do zahraničia, aby sme vedeli rozplánovať kto kam môže ísť, aké budú podmienky jeho návratu, či mu budeme platiť testy, karanténu, atď. Ak sa jeden rozhodne, že oklame, tak to má dopad na 30 dalších ľudí a toto by som mala tolerovať?? Podotýkam zamestnávateľ nás nijako netlačí do očkovania, aj nahlásenie očkovania je dobrovoľné, na pracovisku žiadne rozdiely nikto nerobí, ale jednoducho potrebuje vedieť s čím rátať.
no ak sa len pytali informačne že si robili štatistiku tak by problém mať nemal. Horšie je ak napríklad čerpal benefity očkovaných ktoré teraz po firmách dávajú.
Taktiež ak ide o osobu ktorá má v náplni práce cestovanie. Lebo je iné ak ho evidujú ano je očkovaný môžeme ho poslať za hranice na služobku a iné ak nieje a musia rátať s 5 dňami karantény. Tam už to môže byť problém ak im to povie tesne pred naplánovanou cestou.
No ja by som sa na to kukla z druhej strany, či ma vôbec zamestnávateľ pravo pýtať sa či je ockovany.
Teda riadnu kovbojku ste tu z toho urobili, pritom z úvodného príspevku vôbec nie je jasné, či to šplechol "len tak" medzi kolegami, aby mal konečne svätý pokoj od sprostých rečí alebo to oficiálne oznámil zamestnávateľovi a ovplyvňuje to napr. jeho spomínané služobné cesty a pod. Takže úplne zbytočné dohady o nesmrteľnosti chrústa...
Dobrý deň. Asi ste ma zle pochopili, je to môj známy, ktorý pracuje v inej firme ako ja. Neriešim to tu za cieľom udavánia, priznal sa mi s tým, aby som mu pomohla a zistila, čo sa s tým dá robiť. Tak som napísala aj tu, či sa do toho niekto náhodou nevyzná, že čo v takom prípade. Môj cieľ rozhodne nie je nikoho udávať a podobne. 🙂
Pokiaľ viem, žiadne benefity z toho neboli robené. Pýtala som sa, prečo to urobil, vraj nutne potreboval v práci voľno, ktoré mu nebolo umožnené. Samozrejme, nie je to moja starosť, nie je to môj partner ani rodina, ale požiadal ma, či náhodou neviem, čo už v takom prípade, keď ho požiadali aj o termín 2. dávky a už sa to nahlasilo.
tak ale keď si vyžiadal voľno a dôvod uviedol očkovanie tak benefit čerpal (dali mu voľno ktoré by mu zrejme inak neschválili) a tým nadriadeného oklamal. To už problém môže byť.
Tá čo už. Vyrieši to len tak že sa teraz prihlási na prvú dávku a ten termín uvedie ako druhú dávku. Pekné tam pôjde. A zaockuje sa. A na druhú dávku si vezme dovolenku.
@mamamasama tak ked niekto podvadza (odovzda do prace falosny uradny dokument), tak to je OK, ale upozornit na to, ze podvadzat sa nema, tak to je udavacstvo? Tak to uz chapem, preco sme ako narod tak v prdeli.. chore cele.
@777januska777 trefa, úplne presne.

Chcela som sa spýtať, či hrozia nejaké sankcie, prípadne vyhadzov z práce...