Kolegyňa píše manželovi osobné sms. Mám to riešiť?
ahojte. som tu nova a chcela by som sa opytat na nazor viacerych ludi na takuto vec. moj manzel ma kolegynu s ktorou sa stretava v robote raz do tyzdna telefonicky a mailom su v kontakte stale. uz som si precitala aj par SMS ktore si pisu na sukromny telefon a neviem co si mam o tom mysliet. napalil jej par krat dvd filmy....odniesol jej celu bednicku cvikle lebo my to nejeme a ona mu napisala sms dakujem ze cviklu skoda ze si sa ponahlal domov mas u na kolacik. ked bol chory pisala mu skoro sa uzdrav a ze ako sa citi. on vie ze mi to vadi a hovori ze nic zle na tom neni. co si myslite o tom vy ako by ste to riesili keby to bolo u vas takto. je to len zbytocna ziarlivost alebo nie?
@janka9184 Ahoj,aj moj muz mal kamosku na pokeci,pisali si velmi dlho asi rok a pol,nakoniec mna aj malu opustil a isiel zanou.....nepodcenuj to ze su len kolegovia a nic spatne nerobia.Zatial mozno nie,ale ak su tak vela spolu v kontakte,tak ich mysel je niekde inde....myslia jeden na druheho....
@sirinka ty si chlap? Ak napise mlada nezadana standa muzovi sms, ze skoda ze si sa tak ponahlal, mas u mna kolacik, tak to podla teba nie je jasna namotavacka? Ved nech donesie kolac do prace. Robila som v roznych firmach a kolektivoch, ale v zivote ma nenapadlo vypisovat kolegom sms, ze chudack chory, kedy sa vyliecis? A mozem povedat, ze keby manzelky kolegov poculi tie prasacke reci a navrhy, tak by asi odpadli od uzasu, s akymi hovadami ziju. Chlapi myslia na sex aj ked sa pozru na mraky na oblohe, aj tie im hned nieco pripominaju... 😠
@morning reci sa hovoria a chlieb sa je. niektori ludia skutocne za vsetkym hladaju riziko a narazky. to, ze chlapi myslia na sex "skoro" stale, neznamena, ze su hned aj pripraveny podviest svoju partnerku. pokial citas pozorne moje prispevky, ja som nikde nepisala, ze ta sms naozaj nic neznamenala, to uz asi nezistime, kedze tema je stara, ale pisem, ze su ludia, ktori sa takto spravaju prirodzene bez postrannych umyslov. to ze teba zdravie tvojich kolegov nezaujima, neznamena, ze to tak je a musi byt u vsetkych 😉 a takisto nie vsetci chlapi su rovnako vnimavi na nejasne sexualne ponuky...
@morning jezisi, to kde robis? Uz 10 rokov robim v IT, cize samy chlap. A z tej celej plejady kolegov ratane na desiatky az stovky za tie roky si narazky (aj to pozvania ci rovno darceky, taky uvod, ziadne sexualne prasaciny) dovolili traja. Zbytok rozprava o svojej rodine, chvali sa fotkami ako rastu decka a preberaju fitko, stavbu domu ci upravu zahrady, bio stravovanie teraz fici, nadavaju na SMER a podobne.
Mimochodom, skuste si zienky predstavit, ake motyle v bruchu by vam urobilo par milych komplimentov od nejakeho hoci kolegu alebo fesaka. Aj poslednej popoluske by to potiahlo sebavedomie vyssie, o zatmeni mozgu ani nehovorim 😅
robila som v prevazne muzskych kolektivoch, teraz robim uz len z domu a prave v oblasti IT a veru nebolo to vynimkou ze chlap trochu postupil, zbalila ho recepcna sekretarka, junior HR a bolo pritom to boli chlapi s rodinou a s malymi detmi .... samozrejme ich zeny to nevedeli aspon oficialne nie ... par skoncilo aj tak ze sa rozviedli a zalozili nove rodiny ... neviem mne taketo sms neprijdu v poriadku .... je to minimalne divne ...
@morning ja si to nemusim predstavovat, kompliment vzdy potesi, aj ked motyle v bruchu z toho nemavam, takisto si myslim, ze to ucinkuje aj na chlapov, iste im zdvihne sebavedomie, ked vidia, ze ma o nich zaujem nejaka zena, resp. im da kompliment... ale to este stale neznamena, ze k niecomu musi dojst... preto mile zienky, treba pracovat na vlastnom vztahu, aby tie najlepsie komplimenty boli prave od partneriek, aby to pre nich nebolo cosi vynimocne a nezastavoval sa im z toho rozum... 😝
@sirinka Tak ty si fakt asi mimo, tvrdit, ze chlapi nie su vnimavi na nejasne sexualne ponuky? Chlapi su vnimavi na akekolvek ponuky, casto tie "nejasne" si vysvetluju velmi jednoznacne a to v zmysle, som velmi sexy a ziaduci. A to, ze nevypisujem chorym kolegom sms so zelanim skoreho uzdravenia mi fakt nepride divne, nemusim potom riesit s ich manzelkami "komunikacne nedorozumenia".
@viera27 Je normálne, že kolegovia sa bavia o svojich rodinách, deťoch, stavbách a pod. za normálnych okolností, pokiaľ ich niaka kolegyňa nezačne obdarúvať SMS-kami.
Ty zrejme nevypisuješ kolegom domov SMS-ky, že? Pretože neviem či si si prečítala úvodný príspevok, ale akčná kolegyňa rozbehla túto diskusiu a nik tu nechcel preberať pracovné vzťahy ako také.
@viera27 Keď prídem z práce domov, mám v hlave povinnosti, deti,krúžky, manžela, čo treba urobiť, vybaviť, čo treba navariť a určite nemám v hlave kolegu, ktorému by som mala napísať, aby sa skoro uzdravil.
Podľa zákonníka práce mi nehrozí, že nedostanem výplatu, keď mu nenapíšem, aby sa skoro uzdravil, pretože zdravotnú sestru a tú, ktorá by mala mať o neho starosť má doma, hovorí sa jej manželka a túto skutočnosť , ak už o nej viem, by som mala či už ako zadaná alebo nezadaná akceptovať, pokiaľ sa považujem za rozumne uvažujúcu ženu, toto je totiž mimo pracovných vzťahov.
@sonickaka nikdy si v praci nemala s nikym iny vztah ako vylucne pracovny? lebo pokial si s kolegami rozpravala o niecom inom ako o vasej praci, uz to bolo na osobnej urovni a uz by to mohli viac citlive osoby povazovat za flirtovanie... 😉 nedajboh prehodit rec minutu po pracovnej dobe...
@sirinka Spýtam sa, zle som pochopila zakladateľku?
Ona nechcela vedieť názor na pracovný vzťah ženy verzus muži, ale chcela vedieť názor na SMS - ky od kolegyne, ktorá je už po pracovnej dobe a v podstate je jedno či to je kolegyňa alebo nie, z akého titulu cudziu ženu zamestnáva zdravotný stav ženatého muža až natoľko, že musí na neho myslieť, ako sa doma potí???
@sirinka Trochu trápne ako ma chytáš za slovíčka, ja som túto diskusiu neotvorila a ja sa nezapodievam mailovaním a SMS kovaním môjho partnera s kolegyňou, ale zakladateľka áno.
Podľa mňa to je skutočne zbytočná žiarlivosť, pretože osobne by som si myslela, že si môj muž robí zo mňa peknú haluz a považuje ma za nudnú kravu.
zvlastna debata, mne by to teda zvlastne prislo - nejake caste sms od kolegyn, u nas nema ani jeden nejaku potrebu vypisovat kolegom, sme proste intorverti, chapem,ze niekto je extrovert a ma vela priatelov a so vsetkymi je za dobre, ja by som dokonca kolegu vobec neobtazovala so ziadnou pokazenou vecou doma, v pripade, ze by muz nebol doma, bud by som zavolala mojho brata, otca, svokra, alebo opravara. Ak by som pozvala kolegu, tak jedine aj s jeho manzelkou, ale take sa nestalo, mam len kamaratky. A muz detto, ma 2 kamosov a hotovo. Takze mne by to divne prislo, keby zrazu boli nejake sms, takze to treba brat aj v celkovom kontexte. Ak je niekoho partner odjakziva taky,ze same kamaradickovanie, sms, telefonaty s ososbou opacneho pohlavia, nemusi to hned znament neveru, horsie, je ak taky nebol a zrazu je.
@janka9184, no ak boli tie smsky len v tomto duchu ako si pisala v uvodnom prispevku, je to ok. Zavisi aj od troho ako o nej hovori tvoj manzel. Mozu mat naozaj len kamaratsky vztah. Otvorene sa porozpravaj a zavisi od vasej vzajomnej dovery. Ale kolacik by som povazovala ze podakovanie za cviklu. Ale vies co, lahko zistis, ci je nieco medzi nimi. Ak mu nevadi ze mu citas SMS, tak medzi nimi nic nie je. Ak by zacal schovavat mobil a vadili mu tvoje navstevy v jeho m obile, tak ma dovod nieco ti tajit.
kamarát taky rád
keď žena napíše škoda že si sa ponáhľal a máš u mňa koláčik ide po ňom ako po údenom to sú flirty ktoré prerastú, hlavne keď je sama a kto si myslí opak tak si myslí zle
No , osobne si myslím že pipena ide priamočiaro za cieľom . Už len spôsob akým to písala je čistý flirt ( choručký , koláčik .... ) . Ak sa chcem poďakovať za niečo tak to nepíšem ako prišvihnutá puberťáčka ale v štýle - dakujem za pomoc, donesiem ti do práce koláč. Ja osobne si neviem prestaviť že by som si s kolegom po práci vypisovala emaily.
Keď sa môj najlepší kamarát oženil a ja znova vydala, naše sms nadobudli iný charakter ´daleko formálnejší a aj v normálnej dobe.
Kedysi dávno som čítala v jednom ženskom časopise že najviac si treba dávať pozor na
Cicu micu s biologickým budíkom na chrbte, čo vydáva zvuk tik tak tik tak .... 😀.
Kedysi som si myslela rovnako ako
@viera27 že je to v mužoch že sa rozhodnú podviesť, dnes už ten názor nezdieľam , teda čiastočne iba. Niekedy ten muž vo svojej podstate ani podviesť nechce, ale jednoducho niektoré ženy sú veľmi úspešné manipulátorky a muži sa v určitých prípadoch správajú ako zvieratká- proste pudovo . Samozrejme tým ich nechcem obhajovať.
@sonickaka sms ky nie, mas pravdu. Pouzivam chat. Ked sedim vecer pri compe a trebars pracujem, mrknem kto je online, mame firemny chat a castokrat pracuju aj dalsi kolegovia. Tak si potom popri zarabani kratime cas srandickami a vykecavanim o hovadinach. A uz vidim titulok ako z Noveho casu: Manzel po veceroch chatuje s kolegynou! Ta svina po nom ide ako po udenom ! 😀
No nic, nema to zmysel damy. Silou mocou si chcete kazit dni kauzami "kolacik". Ziarlite si kolko chcete, prehrabavajte mobily do sytosti, ale na sebavedomi vam to neprida, ani vztahu nepomoze a uz uplne s istotou tym nezabranite nevere. Ked bude chciet, vsak je to kolegyna, prilezitosti ma viac ako dost. A s vasim drahym je denne hodiny a hodiny a hodiny nestrazena a nerusena. Zbytocne co si vrasky sposobite.
@viera27 Prečo mám z tvojho obhajovania pani kolačikovej pocit, že tiež rada vypekáš?
Neviem či máš partnera, alebo manžela, ale ja ked prídem z práce som s rodinnými príslušníkmi cca 3-4 hod. a skutočne sa nemám potrebu angažovať vypisovaním si z kolegami, ked som s nimi celý deň.
No nič, nema to zmysel dáma, nechám ťa pumpovať si svoje sebavedomie. Napokon vždy záleží od uhľa pohľadu.

@janka9184 ja som mala kolegu kde sme si tiež posielali sms ked som ja alebo on bol chorý aj to čo mi má oraziť na obed ked som nebola v práci ked som šla na nejake vyšetrenie zložite posielal mi smsm že na mna mysli ž to dopadne dobre...požičal mi cd. ja som mu doniesla koláč čo som spravila...nerieš zbytočnosti teraz má kolga svoju rodinku a tiež si občas zatlfonujeme ako sa má a tak pokcáme povie mi čo nás trápy vyžalujeme sa. s jeho manžlkou sa stretávame aj s jeo dcerkou uplne v poode dokonca som im aj cukyny doniesla ked sme mali vela aj kôpor alebo aj jedl gaštany aj marhule on mi dal knižku aj malej mojj pokupil vci aj na kávičku si zajdm spolu (aj symy dvaja aj s rodinkami) nič iné medzi nami nie je a nikdy nebolo sme len výborný priatelia. zbytočn tie sms manžlove nerieš snaž sa ju spoznať alebo občas spolu niekam vyrazte. nečitala som diskusiu iba tvoj uvodný prispevok ale ja v tom nevidim nič zle, ked veriš manželovi váš vzťah je pevný a nemá sa ako pokaziť, ak máš pochybnosti tak to niee je medzi vami ružove a možno máte problemy, ak žiarliš je to tvoj problem. s manželom mojim si rozumieme super tiež máme výborný vzťah a presne vieme kde su naše hranice a spoliehame sa jeden na druheho ja mu verim a nemám pochybnosti ani on voči mne. sme spolu 13, 5 pol roka a 13 rokov ako manželia dosť sm toho prešli a náš vzťah dozrieval tak aj ten tvoj potrebuje dozrieť. držim ti palce aby to dobre bolo vždy u vás 🙂 a ked začnš premýšľať nad niečim zbytočne dlho tak si to čo mysliš alebo je v tojej predstav stane skutočnosťou ak budeš mysliť pozitivne všetko bud ok.