icon

Kolegyňa píše manželovi osobné sms. Mám to riešiť?

janka9184
8. apr 2011

ahojte. som tu nova a chcela by som sa opytat na nazor viacerych ludi na takuto vec. moj manzel ma kolegynu s ktorou sa stretava v robote raz do tyzdna telefonicky a mailom su v kontakte stale. uz som si precitala aj par SMS ktore si pisu na sukromny telefon a neviem co si mam o tom mysliet. napalil jej par krat dvd filmy....odniesol jej celu bednicku cvikle lebo my to nejeme a ona mu napisala sms dakujem ze cviklu skoda ze si sa ponahlal domov mas u na kolacik. ked bol chory pisala mu skoro sa uzdrav a ze ako sa citi. on vie ze mi to vadi a hovori ze nic zle na tom neni. co si myslite o tom vy ako by ste to riesili keby to bolo u vas takto. je to len zbytocna ziarlivost alebo nie?

Strana
z6
emaro1
30. aug 2013

@zajkka
@eeffka
neviem co som za chlapa, mozno som divny, ale som otecko, vobec nemam problem bavit sa s mamickami kdekolvek, tema deti a rodina ma zaujima aj napriek tomu, ze existuje tema tunning a pod. prekvapene, ze aj tak sa da? nacase porozpravat sa s manzelmi 🙂
a co mam za problem? extremy do ktorych zachadzate a preco? lebo prave take ma dostali do situacie v akej som momentalne. a reagujem na to len pre to, lebo zakladatelka temy ma problem. pochybnosti (mozno aj opravnene, mozno zbytocne) vy jej tu radite veci, o ktorych ja viem ze nefunguju. to co jej radite jej celkom urcite nepomoze, skor naopak. davate jej len dalsich chrobakov do hlavy...riesenia, co jej nepomozu...urobi zo seba ziarlivu hlupanu, ked si zoberie k srdcu vase komentare.... takze "aj ja Vas damy" 🙂
@rommin vies sme v teme "rodinne problemy...takze asi pre to sme tu viaceri skus byt pozornejsia... citala si niekde zeby som pisal nieco o idealnom vztahu? nemudrujem, len vravim zakladatelke temy kam mna osobne dostalo to, co radia niektore frustrovane zurive psychologicky amaterky na tomto fore...nech si z toho vyberie co chce....
@juliana77
ze ma v hlave hlavne uzdravenie kolegu? ako vieme co ma v hlave "hlavne" ?? ja sms napisem za par sekund. teda kazdy sa inak sprava k ludom s ktorymi travi cas..ty mozno nenapises sms... ja by som napriklad napisal...cisto z kamaratstva a zaujmu..nebolo by za tym nic sexualne ci ake...a neukratil by som tym moju rodinu o nic....ja napriklad s kolegynami a kolegom vychadzam vyborne, som ochotny im kedykolvek pomoct, aj keby volali o polnoci a viem, ze oni by to spravili pre mna, pozname svojich partnerov, partnerky a vieme o sebe kadeco...sme viac kamarati ako kolegovia....minule bolo kolegyni mizerne a bol som jej kupit lieky do lekarne...kamenujte ma 😀

emaro1
30. aug 2013

@zuriva je mi luto, ako to dopadlo v tvojom pripade ale aj tak si nemyslim, ze by si nieco dosiahla tym co pises, ze si nerobila. mozno by si precitla o nieco skor, ale urcite by si mu tym nezabranila v tom co robil.... mozno by si zacal davat vacsi pozor, mozno by klamal, ale bud to je chrapun a s tym sa nic neda...alebo mal nejaky iny problem. v tom pripade bolo treba riesit ten problem.... ja nepoznam statistiky, netvrdim, ze su vsetci verny...len spochybnujem "kontrolu, nedoveru a vycitky ako riesenie..." blbec sa na tom zabavi...normalny sa dostane pod tlak a na stasti a pohode vo vztahu mu to neprida....a to nevykompenzujes pravidelnym sexom a vecerou na stole..ako si to myslia niektore damy na tomto fore....teda niektorym muzom...

ella555
30. aug 2013

@emaro1 Ja som zas zena, a viem ako zeny rozmyslaju a ako sa spravaju. Osobne mi tie esemesky pridu nevinne, ale....Mam odzite aj to ako sa takato nevinna pomoc a pozornost zmenila na nieco viac a su zeny (nie vsetky), kt. si ochotu muza vysvetlia inak. A dotycny muz ani nechape ako sa to zrazu zvrtne niekam uplne inam a z kolegialneho vztahu je zrazu vztah milenecky.
A nemas ty doma problemy skor pre to, ze viac pozornosti venujes kolegom a kolegyniam ako manzelke.

juliana77
30. aug 2013

@emaro1 To je pekné, že máš kolegov, ktorí sú súčasne aj kamaráti a poznáš aj ich partnerov, no nie som si istá či aj zakladateľka tejto diskusie osobne pozná kolegyňu manžela a už len tak čisto teoreticky, kolegyni mohol zavolať, aby si prišla pre cviklu, ktorú nepotrebujú, určite ako nezadaná má viac času, napokon ho určite má, ked má čas vypisovať ženatým mužom premýšľať nad ich zdravotným stavom.

A keďže som mentálne v poriadku a sledujem dianie okolo seba a hlavne to, ako ľudia už ani náhodou vzťah a manželstvo nestotožňujú s vernosťou, napokon načo vytŕčať z davu, určite by som sa nepriklonila k verzii, že takáto popracovná kamarátska aktivita, je čisto len kamarátska.

Život píše také príbehy, že tieto naše diskusie sú len strata času.

emaro1
2. sep 2013

@ella555 🙂 no neviem, ja som muz a vobec si nemyslim ze ma to kvalifikuje vyhlasit, ze viem ako rozmyslaju muzi.... viem ako rozmyslam ja a aj tak niekedy vaham, ci rozmyslam spravne... 🙂
Myslim, ze muz co ma sudnost vie ukocirovat aby sa nic nezvrtalo. Ak sa to zvrtne na milenecky vztah...bud je to chlap, co mu vernost vela nehovori alebo su problemy s ktorymi si nevie rady a na jednom "fronte" to vzdal... Tym nevravim, ze to je alebo nie je spravne..ale iste to nesposobila cisto existencia nejakej kolegyne, ci sms-ky...

tak ma napadlo...volakedy ludia videli, ze z masa lezu cerviky a z nich sa liahnu muchy...preto sa vseobecne uznavanou stala teoria, ze muchy sa rodia z masa... (nikto neriesil, ze mucha si tam najskor nakladne vajicka...atd. atd.)... Je nam to vlastne... vsetko zjednodusovat, skatulkovat...nehladat skutocne dovody problemov ale siahat po tom, co je po ruke...

Ja uz neviem, co pisem do tych prispevkov...fakto som tam napisal, ze viac pozornosti venujem kolegom ako manzelke??? Fakt ti vobec nie je trapne polozit otazku v ktorej vlastne konstatujes, ze "kolegom venujem viac casu ako manzelke" ako fakt? Pytam sa iba preto, ze to nemas skade ani len tusit ci to tak je..pisal som, ze s nimi vychadzam...nie kolko casu komu venujem.....

To mi zas pripomina chrobaka Truhlika z Ferda Mravca.... vsetko co potreboval nasiel v kine, kde vyrastal..preto vsetko vedel..ku vsetkemu vedel zaujat stanovisko bez toho, aby sa potreboval pytat... dolezite je spravit si rychlo nazor a este dolezitejsie je nenechat si ho zobrat logickymi argumentmi 😉

emaro1
2. sep 2013

@juliana77 ja neviem, ked pozeram stare filmy, nemam pocit ze stotoznovanie vztahu, manzelstva a vernosti je vec doby...je to vec svedomia. to svedomie je v hlave dotycneho pana zahradkara a my tu mozeme len fantazirovat ako prebieha jeho komunikacia s jeho svedomim... 🙂 snad sa naozaj nebudeme bavit o tom, ci cvikla ma prist k hore alebo hora k cvikli 🙂 snad ten pan je svojpravny a zvladne sa rozhodnut, ci to kolegyni odnesie ci co 😀. nespominam si, ze by sa pri uzatvarani manzelstva pytali "a neodnesies skatulu cvikle nezadanej kolegyni" 😀 ...je iba mne uz tato diskusia smiesna, ci tu polovica zien mala muzov, co im zdrhli s prvou, co im poslala akukolvek sms-ku? 🙂

juliana77
2. sep 2013

@emaro1 svojím príspevkom si vlastne potvrdil zjavne nezvratnú skutočnosť, že muži a ženy sa na takého akože nevinné kamarátsva budú pozerať vždy inak. A možno práve preto tu ženy reagujú tak útočne, pretože sú tiež ženy a vedia preniknúť do myslenia inej ženy, ktorá sa určite nesnaží byť len dobrou kamarátkou svojej obete a sms-kami niečo sleduje.

Môžem ti napísať pár príkladov, aké divadielko vedia muži zahrať ked majú potrebu sa s niekym len "kamarátiť" a akou logikou žijú, ako vedia šikovne vedia klamať a sms-kovať, aký vedia byť nesmerne milý k manželkám, ked práve včera pretiahli niaku "Matracinu", a možno sa ti bude chcieť z toho grckať.

Čo to je svedomie? No to si už dosť veľká časť populácie bude musieť asi vygoogliť.

ella555
2. sep 2013

@emaro1 Osobne by som za cviklu podakovala v mnoznom cisle, kolegovi aj jeho manzelke.to je napr. mne cudne. A je lepsie sa zaujimat, ci sa nieco deje ako potom zistit, ze je uz neskoro.
To, ze travis vela casu s kolegami som vydedukovala z toho, ze ich tak doverne poznas aj ich partnerky ci partnerov, ze ti mozu zavolat o pomoc aj o polnoci, atd., asi som sa mylila a da sa to aj bez toho aby si s nimi travil cas. A v podstate je mi to jedno. My travime v praci s kolegami dost casu a potom sa teda radsej venujeme sebe a detom, aj tak je toho casu malo.

rainee
2. júl 2015

Tak ja riesim nieco podobne 😖 Musim povedat, ze mam fesneho a sympatickeho manzela s ktorym mame vyborny bezproblemovy vztah, po ktorom ale ide nie jedna,ale rovno viac kolegyn z prace (prevazne 40nicky rozvedene alebo v nefunkcnych vztahoch, proste zufalkyne ktore idu cez mrtvoly len aby niekoho zbalili). On mi sice o tom povie a ma z toho mega srandu,ale pre mna to uz niekedy taka sranda nie je. Minule mu uz jedna napisala na rovinu sms ze ju velmi sexualne pritahuje a bla bla. On jej sice vysvetlil ze je zenaty, ma deti, vo vztahu je spokojny a nemieni to menit, no dotycnej je to ocividne jedno 😝 Nebojim sa ani tak toho ze by ma on podviedol, ale z tych zien mi je uplne na vracanie coho su schopne.... 🙄

dadomon
Autor odpoveď zmazal
epipipi
18. júl 2021

@rainee ahoj ...prosím Ta ako to dopadlo ...riesim podobne aj keď je to zatiaľ len vo fáze že si píšu smajlíkov ...a oslovenia su ahojky šéfe,pa,dobré ránko a pod.

kassandra25
18. júl 2021

@janka9184 nie. Nie je to zbytocna ziarlivost.

rainee
18. júl 2021

@epipipi nijako to nedopadlo keďže on nemal záujem. Zasmial sa na tom a neriešil ich ďalej. A už tam dávnejšie nepracuje, čiže možno majú ochechule zase iný objekt aj keď počas covidu to museli mať ťažké obháňať cudzích chlapov 😉

Strana
z6