icon

Koľko by mala prispieť návšteva na jedlo a energie?

2. máj 2025

Ahojte, koľko podľa vás je rozumné, aby návšteva prispela na jedlo?
Jedná sa o návštevu, ktorá je u nás už 9. noc. Teda sa u nás stravuje (keď m je čo je navarené), používa vodu, periem mu.. Aby to nebolo prehnane, ale tiež mi príde, že zadarmo to nie je ok, lebo máme na neho náklady. Ešte tu plánuje pár dní ostať. A pracuje na diaľku, takže používa aj 8 hod elektrinu na pc. Myslíte si, že 5 Eur je na deň dosť?

Strana
z6
simona20201309
2. máj 2025

Návšteva? Kto ho pozval?
Návšteva nič

martinkatinka
2. máj 2025

To je rodina? Podnajomnik?! Kto ho pozval?

balerina2025
2. máj 2025

o koho sa jedna.
ked raz dakoho pozves, tak snad nie na mesiac. hm
AK To ma bty dlhsie, tak sa jedna o kratkodoby podnajom, ci?
lebo od navstevy sa peniaze snad nepytaju

autor
2. máj 2025

Je to súrodenec. Ostal miesto 3-4 dni už 9. deň. Pre predstavu zje 20 pirohov, čo zjeme ja a manžel dokopy.

januska12323
2. máj 2025

Návšteva plánuje ostať? A vy plánujete čo?

adeladulova
2. máj 2025

Keby som ja prišla na 9-10 dni, určite by som zašla na nákup, objednala donášku (pizzu) aby som hostiteľov odbremenila od celého platenia stravy

balerina2025
2. máj 2025

tak ale to ste si mali dopredu vydiskutovat, co chces od nas pocut
od vlastnej rodiny si peniaze nepytam
a kebyze ma trocha ''rozumu'' tak snad by ho to mohlo aj sameho napadnut. ze vam napr prispeje na stravu alebo si zbehne sam daco kupit.

0silvia0
2. máj 2025

Manzelov surodenec? A to on si nic nekupi, neobjedna?

martinkatinka
2. máj 2025

To je asi manzelov brat, ze? No kedze je to navsteva, asi nic. Ale ja keby som takto niekde bola, urobila by som nakup, popripade pozvala na veceru a podobne.

hortenziaj
2. máj 2025

My keď ideme na dlhšie k niekomu,myslím celý deň alebo viac,beriem si vlastné jedlo,možno si dám trošku aj z jeho ale hlavne jeme nase jedlo. Ale.elektirnu a vodu neriešim. Možno keď navaria všetkým tak to nerieši,nenapadne ho to. Normálne mu povedz že keď je už tak dlho ,bolo by fajn prispieť aj n ajedlo,lebo že ste to nečakali a nevyjdú vám financie

autor
2. máj 2025

Ja by som už bola aj rada, keby sa posunul niekam ďalej, ale nevyzerá. Veľmi ma neteší že mu periem, vešiam prádlo, pracem za ním, práve som dopratala stôl po jedle, lebo dojedol a tak ako deti nechal bordel a odišiel do izby. Vôbec sa mi nechce robiť ďalšiemu človeku slúžku zadarmo. Príde mi, že jedlo je minimum, čo po takom čase môže prispieť a on sa aj ponúkol sa, že nakúpi jedlo, tak rozmýšľam akú sumu mu dať nakúpiť, aby to bolo rozumné a spravodlivé pre obe strany.

vivuska666
2. máj 2025

Povedz muuovi nech si pokecaju.

mamina7070
2. máj 2025

pekne by mal urobit jeden poriadny velky nakup ak je to muzov brat nech mu to povie on

autor
2. máj 2025

Dajte prosím sumy, koľko je podľa vás rozumné po takom čase stanoviť na deň. Koľko by ste vy ako takáto návšteva, keby ste mali všetko zabezpečené prispeli dobrovoľne na deň? +- nejakú sumu. Vydiskutované už majú že nakúpi. Len koľko?

minenkaa
2. máj 2025

Koli čomu mu peries,vstane od stola a poslem ho nech si uprace .Preco keď ti vadí nič nepovieš

viestta
2. máj 2025

Mas usta, mala by si mu povedat, co sa ti nepozdava. Asi ani netusi, ze mas s nim problem.

autor
2. máj 2025
@viestta

Mas usta, mala by si mu povedat, co sa ti nepozdava. Asi ani netusi, ze mas s nim problem.

@minenkaa Povedala som, myslíš, že sa to zmenilo? Ak nevyeriem, tak smrdí, doslova. On to necíti, tak to nerieši.
@viestta Povedala som, ale je to ako hrach na stenu hádzať. Proste si ide svoje. Mám problém aj s tým, že vstáva okolo 11.00-12.00 hod a chodí spať o 2:00 a myslíš, že to niečo pomohlo, že som to už ár krát otvorila, že má zmý režim a narúša našim deťom a nám týmto ten náš? Konštatovanie, že to treba pomaly meniť, lebo si zvykol a tým to celé haslo.

7miriam77
2. máj 2025

Veď nech nakúpi aspoň za 100 euro...

lucia13022023
2. máj 2025

Ja by som nepýtala nič. Bolo by mi to blbé.. Ale keby som ja tá návšteva, určite by som nechala aspoň 100€ na stole, možno viac, podľa toho koľko by som tam bola. Ale reálne by sa to nestalo, keďže ja vždy všade spím na hoteli😁 ale to som ja.

balerina2025
2. máj 2025

a tvoj muz si nevie otvorit usta? muz muzovi

7komorova
2. máj 2025

Myslim si ze voda a elektrika je najmenej, skor na jedlo nech spravi velky nakup co vam treba zelenina ovocie pecivo maso, nech spravi velky nakup ten vyjde tak 70€ a je vybavene

ovaaa
2. máj 2025

Treba s ním hodiť reč
Nie je v hotely aj keď návšteva. A prečo je tak dlho u Vás? V hoteli by platil na 1 nioc minimálne 80€ takže 5 € je naozaj smiešna suma, toľko ani ten obed nestojí. Možno by som s mužom vybehla na 9 dňovu dovolenku nabudúce k nemu.😁

minenkaa
2. máj 2025

Tak ho pošli prec a okamžite

rozculena
2. máj 2025

rozhasil vám celý rytmus a konštatuje,že to treba zmeniť?? To je čo za debila?
Po tomto by mal kufor vyhodený pred dverami.
jak som sa nasrala!

angeli121212
2. máj 2025

No tak ho normálne vypoklonkuj domov... Kokos.. nenechaj si robiť z domu hotel zadarmo

vevesh
2. máj 2025

Surodenec a rodina neplati nic, aj keby sa mi nastahovali na par mesiacov domov. A aj ked su u mna dlhsie, automaticky robia nakupy. Ak to tvojmu svagrovi netrka, nech mu povie manzel-je to jeho surodenec. Ty sa do toho nemontuj...

ivik4
2. máj 2025

Naco sumy ? Vsak daj mu presny zoznam co treba kupit, co treba a je ( väcsi nakup) . Pripadne podla toho co sa varit bude. By mi prislo sproste povedat : viesco, sprav nakup za cca 80-100e a bude to ok 😃

alickapusinka
2. máj 2025

Z akej veci je u vás toľko dni. Prečo ho nepošleš preč.Na dobre sa rýchlo zvyka či je to surodenec.Zasa ja som veľmi tolerantna ale odtiaľ potiaľ.Už by som to nezniesla.Ked je niekto pijavca.A evidentne vás využiva. Treba razne povedať nech odide.Ani žiadne sukromie ani nič.Uplne iný režim dňa.Načo vlastne prišiel.Kto ho volal pozval.A na koľko dni mal pôvodne prisť.Prečo sa zdržal len tak asi aby doma ušetril.Alebo nema ísť kam bývať tak býva s vami a priživuje sa.A budete ho mať roky na krku.

larisa
2. máj 2025

Vyzerá to že sa na trvalo k vám nasťahoval. On si vás domov pomýlil s hotelom. Veď o nič sa nemusí starať ani prispievať. Ja by som mu povedala...... takto to ďalej nepôjde treba prispievať aj na domácnosť. A to jedlo, vodu , elektriku, pranie, upratovanie. A neboj sa si pýtať aj 300€. Keď nie je to u vás mama hotel ,ale teta hotel.. To sa ho bojíš povedať si svoje ????

autor
2. máj 2025
@angeli121212

No tak ho normálne vypoklonkuj domov... Kokos.. nenechaj si robiť z domu hotel zadarmo

@angeli121212 minimálne ešte 2 dni tu bude, podľa predbežných plánov. Naposledy tiež prišiel na pár dní a mali sme ho tu asi 2 a pol týždňa.
A mňa to popravde už po týždni nebaví. Mám na starosti deti, tehotenstvo a je to pre mňa len záťaž, ktorá zaberá aktuálne najväčšiu izbu v celom dome, večer kúpelňu, v noci počujem kroky hore dole. Bola by som rada, ak by pomaly šiel ďalej, ale zase máme ho tu tak dva razy do roka, lebo býva v zahraničí, tak je to aj blbé ho vyháňať.

Strana
z6