icon

Koľko by mala prispieť návšteva na jedlo a energie?

2. máj 2025

Ahojte, koľko podľa vás je rozumné, aby návšteva prispela na jedlo?
Jedná sa o návštevu, ktorá je u nás už 9. noc. Teda sa u nás stravuje (keď m je čo je navarené), používa vodu, periem mu.. Aby to nebolo prehnane, ale tiež mi príde, že zadarmo to nie je ok, lebo máme na neho náklady. Ešte tu plánuje pár dní ostať. A pracuje na diaľku, takže používa aj 8 hod elektrinu na pc. Myslíte si, že 5 Eur je na deň dosť?

miskakyska
2. máj 2025

... neper,nevar,neupratuj...vyriešené🤭 možno ho osvieti

rakywanda
2. máj 2025

Smradľavé veci by som mu dala do jednej igelitky a na balkón. Chces čisté? Oper si. Dostal by prednášku o pratani po sebe... Môj dom, moje pravidlá. Tomuto sa snáď ani nedá povedať návšteva.

luccija
2. máj 2025

A iné návštevy ako prebiehali asi rovnako nie tak ste už vedeli do čoho idete.Inak oprať svoje spodné prádlo a vyvesat by si mohol aj sám.Napis mu čo má kúpiť cca za 100 eur.

autor
2. máj 2025
@alickapusinka

Z akej veci je u vás toľko dni. Prečo ho nepošleš preč.Na dobre sa rýchlo zvyka či je to surodenec.Zasa ja som veľmi tolerantna ale odtiaľ potiaľ.Už by som to nezniesla.Ked je niekto pijavca.A evidentne vás využiva. Treba razne povedať nech odide.Ani žiadne sukromie ani nič.Uplne iný režim dňa.Načo vlastne prišiel.Kto ho volal pozval.A na koľko dni mal pôvodne prisť.Prečo sa zdržal len tak asi aby doma ušetril.Alebo nema ísť kam bývať tak býva s vami a priživuje sa.A budete ho mať roky na krku.

@alickapusinka pijavica nie je. Nemá problém zaplatiť - minule takto nakúpil za tie 2 týždne asi za 120 Eur. Zarába viac než manžel (okolo 2500 Eur v čistom). Len ako starý mládenec, alebo ako nazvať človeka okolo 30 tky, ktorý nemal ženu, si užíva starostlivosť a rodinu keď je na návšteve. Len mne je to už dlho a mám pocit, že to nie je úplne dobré. Teraz zatiaľ urobil jeden nákup za približne 50 Eur a dva nákupy po 5 Eur, tak som chcela vedieť, či by toto mohlo byť dostačujúce, alebo ho nechať nakúpiť potom znovu. Nám financie vychádzajú doslova presne na mesiac tak, že sa nám zvýši pár eur, a nemáme ani žiadne sporenie.

lienka.7
2. máj 2025

@autorka 15€/deň uplne v pohode. Aby mal motiváciu odísť.
A ono práve ti, ktorí majú, majú problém "pustiť groš"

rozculena
2. máj 2025

nech mu muž povie,ako ste na tom finančne,keď sa nevie on dovtípiť
a neverím,že si užíva rodinu,keď chodí spať o 2 a vstáva o 12tej
Starostlivosť hej,tú si užíva na 200 %

luccija
2. máj 2025

Keď sa narodí dieťa tak snáď tak skoro nepríde😀

terezkaarthuramax
2. máj 2025

Ked som ja u niekoho spala nikdy odo mna mic nepytal. Ale aspon som kupila nejaku mlsnotku a raz i kačku... Ani my sme od tých čo u nas spali nič nepýtali.

ukulela
2. máj 2025

zaukoluj ho. daj zoznam na nakup, kde budu ja neviem, jogurty pre deti, prach na pranie, opytaj sa ho, co chce oa veceru - povie kura - pripis kura a ryzu ....
normalne mu povedz., povysavaj prosim izbu, alebo vysicti wecko, vyber umyvacku, sprac riad po veceri, normalne ho ukoluj ako mama dieta ...

terezkaarthuramax
2. máj 2025

Jedna kamaratka ked som im aj kupila jedlo tak mi zan dala spat peniaze . Je to uzasna zena!.. velmi pohostinna a dobrosrdecna.

janetinka27
2. máj 2025

Je to muzov brat, chodi k vam dvakrat za rok na 2-3 tyzdne, nepytala by som nic.pises, ze uz nakupil za cca 60e, minuly raz co bol u vas za 120e ci kolko.

zobaka
2. máj 2025

vydrzala by som to a nabuduce uz neprijala a prat urcite nie, nech si perie sam

minenkaa
2. máj 2025

Mňa osobne by to jedlo netrápilo koľko stojí ,ale ten servis by nemal

jablkovastrudla
2. máj 2025

Peniaze by som nepytala ale upratovat by som po nom neupratovala, nie je malomocny. To co su za sposoby? To ze je navsteva neznamena ze nema ruky 🤦🏼‍♀️

autor
2. máj 2025
@ukulela

zaukoluj ho. daj zoznam na nakup, kde budu ja neviem, jogurty pre deti, prach na pranie, opytaj sa ho, co chce oa veceru - povie kura - pripis kura a ryzu ....
normalne mu povedz., povysavaj prosim izbu, alebo vysicti wecko, vyber umyvacku, sprac riad po veceri, normalne ho ukoluj ako mama dieta ...

@minenkaa Ale tak čo mám robiť?
Okúpe sa, neumyje vaňu a mám ju nechať takú špinavú? Po wc tiež neumyje. Ja to nemôžem nechať tak, kvôli deťom, hygiéne.
@ukulela Keby toto tak fungovalo. Ešte do toho aby si pobral vysušené trenky z kopy, kde mu to dávam vypraté ho musím naháňať, samého ho to nenapadne. Videl ma upratovať tehotnú a obišiel. Teraz rieši, že či máme radler, lebo videl fľašku čo pil manžel radler. Proste ide si hľadať do špajze čokoládu, pochutiny.
Na obed okolo neho šlo naše dieťa a pýtalo sa spinkať. Ja som plela burinu vonku. Prišiel von, hľadal čo na obed (jeho stála otázka, čo bude jesť), tak som mu vravela, nech si niečo nájde dnu, že plejem, a nech po ceste dá dieťaťu len do fľaše mlieko, čo je na stole, a dá pants plienku, že ono sa uloží spinkať samé do postieľky. Že dobre. Prišla som o 20 minút dnu napiť sa a dieťa leží v postieľke (uložilo sa spinkať) bez mlieka v gaťkách. On šiel na wc a že zabudol.

michelle567
2. máj 2025

O 10 vypnúť wifi a je to 😃

januska12323
2. máj 2025

Ja neviem čo z neho robíš ešte väčšieho debila ako je. Má dve ruky nech si navarí, prečo by si ho mala týždeň obskakovať? Ešte dnes daj debatu s mužom, keď návšteva neupratuje bude po ňom upratovať on.

eleanor2510
2. máj 2025

Z akeho dovodu byva u vas? Ved ked pride do vasho mesta, nech sa ubytuje v hoteli. Hned ho to prejde, ked nebude mat servis a este bude musiet aj platit. Alebo nabuduce odid s detmi do hotela ty alebo niekam k svojej rodine a nechaj doma muza. Nech sa stara, ked nevie bratovi prehovorit do duse

deti95060810
2. máj 2025

za 9 dní min. 120 - 150 e.
ak ešte niekoľko dní tak aj do 200 e. ale min. 150 e by vám mohol dať. a to ani nie je veľa na dnešné ceny.

čo aký hosť na tretí deň ho dosť...

autor
2. máj 2025
@eleanor2510

Z akeho dovodu byva u vas? Ved ked pride do vasho mesta, nech sa ubytuje v hoteli. Hned ho to prejde, ked nebude mat servis a este bude musiet aj platit. Alebo nabuduce odid s detmi do hotela ty alebo niekam k svojej rodine a nechaj doma muza. Nech sa stara, ked nevie bratovi prehovorit do duse

@januska12323 Z coho myslis ze bude varit? Iba z toho co mame my doma. A varil dnes, urobil si nugetky. Nechal mi neporiadok na linke, a otvorený mrazák.
@deti95060810 asi je to už zo mna aj citit, presne ako pises, už ho mam po 3 dnoch dosť.
@eleanor2510 tu hotel nie je, sme na dedine. Odist ja nemozem s detmi, to by stalo par stoviek a sme v situacii kedy sa nam na konci mesiaca zvyši možno 5 Eur po zaplateni všetkych vydavkov a nakladov. Aj preto nie som nadsena, zeby sme ho mali nejakym sposobom sponzorovat. Lebo on s financiami problem nema. Ma nasetrenych par desiatok tisíc Eur.

luccija
2. máj 2025

Tak, ale zase je divné, že nemáte spolu obed, alebo nie je navarené?tak idem von a poviem mu tam je to zohrej si....Neviem vedela si, že dieťa pôjde spať mala si ho obriadit a ísť trhať burinu.Co čakáš od chlapa?Nabudúce ho k vám nevolajte je to nepríjemné pre obe strany.Ale je blbé, že muž má pivo a jeho neponúkne neviem ja som v tomto ina

januska12323
2. máj 2025

Akože z čoho? Nakúpi alebo objedná donášku, nestarám sa. On len využíva aká si mäkká.

zuzubb007
2. máj 2025

Za týždeň 100 eur ak bude tri týždne tak 300 eur

marryen
2. máj 2025

Tak prečo ste súhlasili, aby k Vám prišiel na tak dlho? Nerozumiem. A ako sa k Vám vlastne dostal? Kto ho pozval??

luxus10
2. máj 2025

a preco je vlastne u vas?

larisa
2. máj 2025

Ja nechápem prečo si súhlasila aby k vám prišiel.

autor
2. máj 2025
@luccija

Tak, ale zase je divné, že nemáte spolu obed, alebo nie je navarené?tak idem von a poviem mu tam je to zohrej si....Neviem vedela si, že dieťa pôjde spať mala si ho obriadit a ísť trhať burinu.Co čakáš od chlapa?Nabudúce ho k vám nevolajte je to nepríjemné pre obe strany.Ale je blbé, že muž má pivo a jeho neponúkne neviem ja som v tomto ina

@marryen Chodí dva razy do roka, keď má dovolenku. Muž nemá viac súrodencov, takže chce aby prišiel. Mne nevadí ak príde na pár dní, ale začína mi vadiť to, aký je. Jeho režim, jeho jedálenské návyky, nadváha, proste och. Nabudúce poviem, že maximálne týždeň. Ako človek nie je zlý. Ale je tak hrozne spomalený, nerozhodný a čo mu nepoviem, to neurobí a aj to čo poviem urobí o hodinu dve neskor alebo vôbec.
@luccija nechcela som čakať do 13 tej s obedom, keď potrebujem robiť vonku. Lebo on ešte spal. Budiť ho nemá zmysel, nevyjde z izby keď nie je sám zobudený. Tak sme sa najedli zvlášť. Snáď keď vstane môže zjesť len chlieb som si myslela. Ale nechcel. Chcel obed. Tak sa prišiel pýtať von čo má zjesť.

autor
2. máj 2025

Rozmýšľam že poviem mužovi, nech mu povie, že 10 Eur na deň. Aby si to premyslel, či chce ostať, alebo aspoň takto zaplatiť. Buď si to zaplatí, alebo sa poberie ďalej. V oboch prípadoch to bude lepšie než teraz.

janickacrazy
2. máj 2025

Ja by som zrušila tie jeho návštevy úplne alebo teda nech príde na 2 dni maximálne.

temperity
2. máj 2025

Ja by som od brata nepytala nic, mohol by byt u mna kolko potrebuje a rada by som mu jedlo navarila. Ostatne veci by som mu ma rovinu povedala, kedy ma vysavat, ako zapne pracku a umyvacku riadu a nech strazi vecer deti ze sa chcem vyventilovat s kamoskami 😉