icon

Koľko peňazí vám rodičia darovali na začiatku?

reia6
30. apr 2024

Keď ste odchadzali z domu, napríklad za prvou pracou alebo pomohli vám financne a byvanim?Dali vam byt? Kolko je štandard dat svojim dospelym detom

Strana
z6
stanielka17
1. máj 2024

@gemerka17 Klasicka tema na MK 🤣 “Baby, kupili sme rocnemu synovi druhu nehnutelnost, myslite, ze staci? Kolko domov ste kupili pre deti?” Alebo “baby staci 10K na tyzdnovu dovolenku pre dvoch? Alebo je to malo??” 🤣🤣

stanielka17
1. máj 2024

@reia6 Pravda no, hlavne vsetci ti lakomi milionari. A co este taki miliardari, ti nepustia ani cent. Inymi slovami - zamerne trollis, alebo zijes v nejakom alternativnom vesmire, kde je Slovensko na socioekonomickej urovni emiratov?

tiezjedna
1. máj 2024

@stanielka17 klasický postreh na MK - kto nesmrdí korunou je troll😎

heidi4
1. máj 2024

0. Staci?

stanielka17
2. máj 2024

@tiezjedna Nie, hovorim o totalne prehnanych prispevkoch. Autorka pise, ako keby na Slovensku bol kazdy druhy clovek milionar.

lakebabe
2. máj 2024

@reia6 nič už počas SS som pracovala brigádne a cele prázdniny a od 18 makala. VS externe za moje peniaze. V 19 som si zbalila kufor a odisla robit do BA za svoje a chvalabohu. Pomohlo mi to naučiť sa obracať a uživiť a v 21 vziať sama prvú hypo. Nehnuteľnosti mame teraz s mužom spolu 3 , ale určite by som dieťaťu nedala len tak nič do ruky, bez nejakého splácania nájmu alebo niečoho. Nikomu neuskodi sa naučiť postarať sam o seba a byť sebestačny nie mat cely život rodičov za ritou.

zuzinabila
2. máj 2024

@reia6 už som tu prispela, ale akurát tento týždeň sme náhodou s jedným známym diskutovali túto tému, tak dopĺňam ešte ohľadom pomoci rodičov deťom v dospelosti. on 34 r, zamestnaný s veľmi dobrým platom , má vlastnú rodinu. jeho mama na vyššom poste a každý mesiac mu prispieva ešte 1000 Eur... rovnako jeho dospelej sestre.

candii
2. máj 2024

Dali..

cimage
2. máj 2024

A kolko rodicov milionarov poznas? Vacsina je vobec rada, ze ma kde spat a co jest, su radi, ze akurat splatili hypoteku a nie este detom kupovat byt. Skoro kazdy rodic sa snazi urobit maximum pre dieta, ale zas nemozu ho vodit za rucicku do konca zivota. Ja nepoznam nikoho v okoli, ktoremu by rodicia kupili auto, byt, alebo dom.

vevesh
2. máj 2024

@reia6 na to standardy neexistuju- ak ma niekto minimalku, tak stazka nasetri co i len na opravu auta, nieto este nejaky start do zivota detom. A ak je niekto riaditelom nejakeho zavodu, tak samozrejme, ze dietatu dopraje aj byt, auto, startovne, sukromnu skolu v zahranici a neviem co este. Ja sa hlasim k skupine 0 dostala, vsetko same odmakane, uz Vs som si sama financovala- a nasim detom sa snazim dat maximum- cize, ak bude, tak skolne/ vzdelanie, startovne na hypo a zvysok si budu musiet zarobit sami....

ema234
2. máj 2024

@gribka1 to iste

nelka93
2. máj 2024

Mama nie je milionára aby mi dávala domy auta a neviem co. Podporovala ma pri štúdiu na jednej z najťažších škôl na Slovensku, pomohla mi pri depozitu za prvý podnájom a bola mi ručiť na študentskú pôžičku. Som za to vdacna. Pôžička je splatena, a ja už dva roky bývam vo vlastnom, na ktorý sme si s partnerom zarobili a vzali hypo.

mimixxxx
2. máj 2024

dali mi udicu (dobru skolu) a ryby som si nachytala sama.

ss1908
Autor odpoveď zmazal
anita6666
3. máj 2024

Ľudia by hlavne nemali robiť deti larom-farom a ešte očakávať,že nech ma konečne 18-nast a adios,veď nech sa stará....potom sa čudujú,že ich, z donútenia samostatne deti, zabudli aj mena svojich sploditelov.

susano
5. máj 2024

@reia6 ja som sa sťahovala v auguste minulý rok (mala som 19, po maturite), zaplatili mi prvé tri mesiace nájom, za čo som im veľmi vďačná, lebo nepochádzam zrovna z bohatej rodiny

ajuga
5. máj 2024

Rodocia mi platili vydavky pocas vysky, ubytko a stravu. Na zabavu som si zarobila sama. A poslednu vec, co mi zaplatili, boli kolace na svadbu. Odvtedy, ak neratam jednu splatku za auto, mi nezaplatili nic. Nie to pozemky, byty, domy. Co si 😅 ani jeden moj surodenec nedostal nehnutelnost, ci tisice od rodicov. Co som od nich dostala je dobra vychova, spravne hodnoty a to, ako ma rodina vyzerat. A to dnes odovzdavam mojim detom.

betaxa
5. máj 2024

Tiež nič, a ani som nečakala, problém súčasnosti sú veľké očakávania a všetko chcú zadarmo ...rodičia ma podporovali počas školy

libusak
5. máj 2024

Nic som nedostala. 0€

petrusa87
6. máj 2024

Mojmu muzovi a jeho sestre dali rodicia cca15 rokov dozadu po 10000€, boli setrni a svokor robil nejaku dobu v nemecku a to za tych cias sa ovela viac tam zarabalo na nase peniaze,,, moji rodicia vlastne nic, len mi sem tam prispeli na nakup nejakeho nabytku,spotrebica (moji zasa boli rozvedeni, a tam penazi nebolo) ja som si sama bola tiez zarabat na start byvania do zahranicia co sa mi tiez celkom podarilo ale zasa bolo aj odriekanie

Strana
z6