Komplikácie v rodine. Rodičia verzus on a jeho rodina
Ahojte, prisla som si k Vam po radu. Som rozvedena a za rozpad mojho manzelstva mozu predovsetkym moji rodicia - prilis sa starali do nas, az to dopadlo tak ako to dopadlo. Blizsie to vysvetlovat nejdem, nema to velmi zmysel. Dlho, velmi dlho som sa z toho rozchodu vspamatavala, mojho ex jednoducho spravanie mojich rodicov prestalo bavit a dal mi na vyber - bud oni alebo on. Ano, teraz si poviete - ved si dospela zena, nemas 15, , preco si das "kecat" do vztahu od rodicov? Lenze ono sa to lahsie povie, ako robi, hlavne ked medzi partnermi pridu prve hadky, nezhody a rodicia to vyuzivaju na "huckanie". Navyse moji rodica su... az je mi to trapne priznat - nadradeni nad tych, ktori nemaju vysoku skolu, to pre nich v zivote zohrava najvyssiu hodnotu. Pre nich aj moj ex a jeho rodina boli obycajni dedinsky nevzdelanci ☹. Viem, ubohe a ja ich nazor absolutne nezdielam. Teraz mam priatela, sme spolu takmer rok a tusim, ze v buducnosti pride stretnutie nasich rodicov. Ja sa to snazim zatial oddialit ako sa da. Zo strachu, ze jeho rodicov opat odsudia na nemilost a cely scenar sa bude opakovat. Uprimne povedane - najradsej by som bola, keby sa nestretli vobec. Pokusala som sa s nimi aj o tom milion krat rozpravat, ze titul dnes vela neznamena, neurcuje to, aky je clovek vnutri, no marne marne marne.... Desim sa dna, kedy pride napad spolocneho stretnutia. No ked to pride - co robit? Ako to zvladnut? Prosim len o inteligentne odpovede na riesenie, nie podpichovacne. Dakujem
@sandra551 pýtam sa muža, co jeho kolegovia, vacsina SŠ a majú viac ako polovičky co su učiteľky, alebo robia v banke, ci administratíva v štátnych inštitúciách (všetko vs)
Je to velmi rôzne a nedá sa to štandardizovať
Fakt je ten, ze dnes ma výšku uz hocikto, aj moja spolužiačka co na strednej ledva prechádzala z ročníka do ročníka a maturita bola výsmech pre nas ostatných
Stačí mat prachy a uz len dačo v Sládkovičove ci kdesi na inom detasovanom ci vysunutom pracovisku nejakej univerzity uz len dačo vystupujete ;))))))
@timea7 Určite ti ani vzdelanie syna nebolo ľahostajné a keby boli pri sebe dve rovnako úžasné, milé, šikovné, nápomocné a krásne slečny a jedna by mala ZŠ a druhá VŠ, ktorú by si pre syna chcela viac? Neviem ako ty, ale ja by som mala jasnú voľbu. Neexistuje len čiernobiela situácia 🙂
A máš pravdu, akurát, že manažér v zahraničnej firme potrebuje mať vysokoškolské vzdelanie, minimálne na Slovensku určite 😉
@piatok13teho Podstup psychoterapiu na odstrihnutie pupocnej snury. Inak kazdy Tvoj vztah dopadne rovnako. Tu nejde o vysoku skolu. Tvoji rodicia si zamienku na rypanie najdu, takze ide o to, aby si Ty dozrela, aby to Tvoj vztah neovplyvnilo a aby Ti akesi iracionalne prekazky nebranili zit podla Tvojich predstav.
Prve manzelstvo nerozbili Tvoji rodicia. Rozbila si ho tym, ze si im dala sancu a nepostavila sa striktne za partnera.
Tvoj život,tvoje rozhodnutia,tvoja volba......Rob to,co chceš TY.Som matkou,a jediná věc,co chcem,nech je moje dieta stastne Ci už s kominarom alebo s panom titulovanim..... držím palce a hlavně sta nenechaj rodicmi ovplyvnovat.
Bývaš ešte u rodočov? Ak áno, popracuj na osamostatnení. My sme roky bývali u mojich rodičov, teraz bývame sami - len 50 m od rodičov, sme na jednom pozemku, ale každý vo svojom dome a super. Ak prídem a niečo mi povedia čo sa mne nepáči poviem že sa ponáhĺam a vybavené...... A domov ku mne mi dohovára´t neprídu. Si už dospelá žena, nenechaj si stále diktovať od rodičov. Sprav si tak ako ty uznáš za vhodné....
@timea7 niektoré tituly sú ozaj na figu.... Známa robí žeriavničku a začala študovať soc. prácu. Už aj skončila a zas len robí žeriavničku..... A pritom som jej vravela že to nie je až také super.....
sorry ale tvoji rodicia maju trapne a primitivne nazory neviem skade beru ten pocit nadradenosti ked inteligentni ludia vedia ze titul a VS (+nie je VS ako VS a na Sk to zas tak velky financny rozdiel nerobi ako inde vo svete)nie je to hlavne a urcite nema zmysel riesit ci toto maju alebo nemaju rodicia tvojho priatela ale to ci je dcera s danym chlapom spokojna a stastna.
"viem ze nic neviem" povedal Sokrates jeden z najvacsich mozgov svojej doby. Takych mudrlantov (prepac)ako su tvoji rodicia co si myslia ze vsetko vedia lepsie ako ostatni je milion a nikto o nich nikdy nebude pocut prachom sa obratia ich mena..
Ja by som sa hambila byt tebou "varovat"priatelovych rodicov ze ake maju tvoji rodicia zmyslanie snobske skockatene predpotopne stereotypne...
Aby sa sami zo seba nepo.. ked sa neplanujes vydavat tak ziadne zoznamovanie nemusi byt ked dopredu vies ako trapne by to dopadlo ze by mali potom blbe reci..potrebujes to?Aby ti zase davali chrobaka do hlavy ze aka si moc uzasna moc chytra moc skolena pre taku sedliacku prizemnu rodinku....asi nikto neni pre teba dost dobry mala by si sa postavit na piedestal a zit zvysok zivota sama 😀
@sandra551 Tak to je jasné, že radšej budem s niekým, s kým si aj rozumiem, aj má tie prachy! 🙂 Ja netvrdím, že ten, kto má peniaze, musí byť nejaký odľud, len som písala, že to, či je bohatý, pre mňa nie je rozhodujúci faktor, podľa ktorého by som si vyberala, alebo vyradila chlapa, ktorého mám rada, ak do tejto kategórie nezapadá. Tiež nie som nejaká miss world, aby som si mohla vyberať, že chcem aj milého, aj múdreho, aj bohatého... a hneď by som ho mala. 😀 Navyše, ono to aj tak nie je až tak vec výberu, iba ak v tom, či s tým, do ktorého som sa zaľúbila, zostanem, alebo nie. A ani som nikde nepísala, že môj muž je chudobný, myslím, že na slovenské pomery si žijeme nadštandardne. Len teda nie sme žiadni milionári. Ale nevymenila by som ho. 😉
Absolútne by som neriešila stretko s rodičmi.načo,prosím ta????? Ja som na tom podobne ako ty a nikto z rodiny o mne a mojom vzťahu nevie nič. Nechápem,načo do toho ťahať rodinu???? A neriešila by som to ani vtedy,keby som sa chcela 2x vydávať.vôbec.jednoduché.
Ahoj moji rodicia manzela ani len nepozdravia a ja sa im vyhybam u mna plati pravidlo ak nerespektujes ty mna a moj zivot nebudem ani ja teba proste som ich vymazala zo svojho zivota ako keby boze chran uz neboli medzi nami ...mam 3 deticky z manzelom som stastna uz 13 rokou a vam mozem prisahat ze za 13 rokou kazde rano a vecer dostanem od manzela velku pusu na celo a podakovanie ze som najlepsia mamina a manzelka na svete .....no mne to stalo zato ze som rodicou prestala vidat a nekomunikujem z nimi a detom vobec nechybaju maju babku a dedka mislim svokrovcou aj ked svokra tiez rada stipeeeee ludi ale beriem ju z rezervou lebo milujem manzela respektujem jeho matku a viem ze ked k nejakej hadke aj dojde stale ale stale ked manzel vie ze mam ja pravdu sa ma zastane ako nemislim tym ze nadava na svoju mamu ale praste poviem si svoje peknym jazykom
Ak.si si ista ze ta priatel miluje a ty jeho a mislite to vazne planujete rodinu ..tak nevahaj a povec.rodicom ze chces byt stastna a nezaujima ta aku skolu ma ...poviem ti id srdca cloveka.nerobi skola ani mesto ja osobne som virastala na dedine a aj keby bol moj manzel z osady mne by to nevadilo lebo ma srdce na spravnom mieste

Ale kde sa to tu zvrhlo? 😖 Nikdy som ľudí neposudzovala ani podľa vzdelania, ani podľa majetku, ani podľa vzhľadu, ale podľa toho, ako som sa v ich spoločnosti cítila. Obrovskú stopu v mojom živote urobil človek, ktorý ani neviem, či mal maturitu....určite ma ničím neobohatí síce vysokoškolsky vzdelaná, dokonale upravená, hlúpučká "celebrita", ktorú tam, kde je, pretláčalo celé široké okolie. Vôbec tým nechcem zatracovať vysoké školy, aj keď úroveň niektorých na SK......Mám dospelého syna, nikdy v živote som neriešila, či má jeho priateľka vysokú školu, alebo učňovku, tá vysoká škola a výborný plat mu totiž nezaručujú, že s ňou bude šťastný.