Ako organizovať stretnutia pri rozvedených rodičoch?
Ahojte, za mna otázka.
Ako fungujú spoločné stretnutia v rodinách, kde sú rodičia rozvedený? Myslím tak, ze robíte oslavu, predpokladám, že rodičia uz maju aj nových partnerov.
Robíte tieto oslavy spoločne alebo skôr to rozdelíte na dvakrát?
Isto to je individuálne, len ma zaujíma či aj spoločné stretnutia sa dajú prežiť bez ujmy🙂
Kamoska to tak má. Robí všetko na 2x, lebo jej fotrovci sa nemôžu ani cítiť. Svokrovci sú ťažká pohoda. S nimi má aj lepši vzťah ako s rodičmi, lebo ti 10 rokov po rozvode nedokážu prekročiť svoj tieň
@anonym_autor záleží od vzťahov. Boli sme na svadbe a potom krstinách kde rodičia ženícha boli rozvedení a na svadbu prišli s novými partnermi, všetci spolu tancovali.
Po vyhrazkach Ked tam bude on (ona) tak hned odidem. ani jedneho nepozyvam. Ked sa nevedia oni prekonat a strpiet toho druheho, tak ani ja sa nebudem prekonavat. Kamosovi rodicia bez problemov komunikuju cely cas od rozvodu a nezneprijemnuju svojimi zabomysimi vojnami zivot svojim detom. Na jeho svadbe boli obidvaja bez partnerov.
My robíme jednu oslavu spoločne.. ale mame veľmi dobre vzťahy po rozchode, lepšie ako ked sme boli spolu...aj svokrovci prídu...
Ja som ten rozvedeny rodic a roky rokuce tieto rodinne zalezitosti riesime spolu s otcom mojich uz dospelych deti, naposledy to bola promocia syna. Videla som to doma u rodicov, tiez vzdy boli obaja pritomni, hoci otec mal a ma partnerku. Vychadzame velmi dobre s ex, cim sme starsi, je to lepsie a nase deti toto vzdy ocenili.
Ja ako dieťa z rozvedenej rodiny: úplne v pohode na oslavách všetci spolu aj s partnermi. Na dcerinej oslave, na mojej svadbe som mala oboch otcov aj s tatkovou manželkou a nevlastných bratov. Keď som bývala už s dcérou doma, tak prišiel môj tatko za mojou dcérou a otčim mu urobil kávu. U nás to bolo vždy úžasné. Mamka nikdy neťahala ich vzťahové záležitosti do môjho vzťahu s tatkom.
Tiež som to mala s každým sólo... Postupne ma to prestalo baviť, furt opatrne naslapovat a zabalila som oslavy... Teraz keď už mám dieťa, sa ta otázka opäť vynára... Vysvetľovať mu? Neorganizovat nič? Utekať počas sviatkov na dovolenky? Uvidíme...
Individualne alebo vobec. Proste uznam za vhodne, ze na tuto oslavu ide mama, ide, ak otec, ide ten.. spolocne nerobim, nikto by sa tam necitil dobre a ani partneri nie. O com by sa bavili tiez tazko povedat. Veci ako svadby a pod velke rodine akcie sa normalne konaju so vsetkymi, ale to sa tam v dave strati :D VObec nejde o hadky a nejake prekraco vanie tiena, proste kto by sedel za jednym stolom s byvalymi rad, uvolnene sa zabaval. Asi malokto. Moji rodicia su ok s delenim, stava sa bezne ze napr pridu v jeden den s hodinovym rozdielom :DDD
Zo zaciatku som robila oslavy na 2x. Po case ma to prestalo bavit. Teraz robim iba jednu oslavu. Povedala som im o tom, ze tam budu vsetci. Ak by sa im nepacilo, tak nemusia chodit (neurazim sa). Na pocudovanie, chodia obaja a oslavy prebiehajú bez problemov
Neviem aké stretnutia máš na mysli. Našim rozvodom sa skončilo všetko. Úplne všetko. Jeho rodina nás úplne odstrihla zo svojho života. Mne osobne nechýbali, mali veľký podiel na rozpade nášho vzťahu. Ale že sa vyprdli na dcéru - vnučku, krstnú dcéru - to ma mrzí dodnes.
Naopak, mám kamošku, ktorá s exmanželom trávi s deťmi letnú rodinnú dovolenku, aj štedrý večer. Za mňa úplne super. Ako partneri si nesadli, no o deti sa starajú obaja perfektne.
Či to myslíš z opačnej strany? ty ako dieťa?
Na margo toho, čo som uviedla vyššie, dcéra oslavuje len so mnou, s mojou rodinou. A keďže je už dospelá a otec o ňu nemá záujem, určite ho nebude pozývať na svoje oslavy, ani na svadbu. Ani on ju na tú svoju nepozval. Vlastne jej zabudol povedať, že sa bude ženiť.
@anonym_autor spolocne, narodeniny aj na vianoce dojde ex ku nam. / nie sme kamosi ale mame pekne primerie/
u nás rozvodom skončilo všetko. Synovi nikdy nedal ani darček na narodeniny, alebo Vianoce - možno zabudol kedy sa narodil, som si vždy povedala , ale žeby zabudol na meniny? Mali rovnaké mená.
Takže ani žiadne oslavy sa nikdy nekonali.
Sú to dospelí ľudia takže 2h hádam zvládnu.. Keď nie nemusia chodiť vôbec mohla by som ebat robit oslavu na dva krát keď sa nevedia chovať
zatial oslavy spolu. Nejak to musia vsetci prezit, co sa chcu zucastnit. inak nemam v plane menit robit oslavu dvakrat lebo niekto nekoho vyslovene nemusi. moze prist inokedy na kavu a kolac, ale oslava je len jedna. alebo ak chcu mozu dieta zobrat sami do cukrarne a urobit si vlastnu. u nas to zatial ako tak ide, aj ex aj svokrovci su s tym ok, hlavne je to pre dieta ne pre nich.

@anonym_autor u nás všetko musí byť na 2x je to na nervy neznášam to. Rodičia sa nemôžu ani vidieť.