icon

Komplikované bývanie po rozchode

barbora146
24. okt 2020

Dobrý večer, potrebujem sa poradiť, som dosť smutná z tejto doby, aká nastala, z nedostatku práce a zo vzťahov. Najmä s bývalým manželom, s ktorým mám tri deti, odišiel od nás, najskôr si nechal auto a spoločný účet (ešte pred rozvodom), nechal ma s deťmi v meste, v ktorom nemám rodinu, ale som tu už dlho a zvykla som si. Auto nám nechcel požičiavať, lebo vraj on ho potrebuje,... tak všade pešo, po vlakoch, busoch... ale nevadí.. Peniazky tiež zablokoval, lebo veď nám nechal byt na užívanie. (platila som si spotreby a polovicu hypoteky). Tento rok prebehlo majetkové vyrovnanie, v tom čase som bola bez práce, lebo korona, povedal, že mi neverí, že ho vyplatím a donútil ma podpísať dohodu (lebo vraj súd mi nedovolí ho vyplatiť na splátky, keď on povie, že nesúhlasí a ešte aj zaplatím trovy). Z dohody vyplýva ,že byt je jeho a on nám tu dovolí bývať v nájme. Som z toho smutná, že v byte, v ktorom sme s deťmi už 4 roky od rozvodu, mám žiť nakoniec ako v cudzom... za nehorazne peniaze, nedoržal ani cenu nájmu o ktorej sme sa bavili. Detskú izbu, ktorú sme kúpili spolu a nezahrnul ju do bsm (kvôli mase bsm a poplatkom) teraz zahrnul do nájmu ako zariadenie, ktoré mi poskytuje, pre mna vrchol drzosti... Ešte ani nebol prepísaný na katastri a už vykrikoval o nájme, pritom aj musím počkať na výplatok až do novembra. Zvažujem, že by som sa presťahovala bližšie k mojej rodine, kde mám zázemie, sú tam lacnejšie byty, síce by som pracovala vo výrobe, ale mala by som od neho klud... a vedela si zaplatiť vlastné bývanie. Neviem, čo mám spraviť, veľmi pozerám aj na deti, že tu navštevujú školy, i keď teraz sa znova učia online... či im neublížim... Mám pozerať už aj na seba, alebo na deti....

Strana
z2
barbora146
autor
25. okt 2020

@maciatkolulu pisala som s jednym advokatom, ze sa to da napadnut, ale bude to komplikovane a vysledok neni isty

maciatkolulu
25. okt 2020

@barbora146 skoro všetko sa dá napadnúť...

miadi
25. okt 2020

Aha cize $ si zobrala on ta vyplatil a ty by si aj tak chcela ostat v byte .. aj jeho auto si chcela no chodi do prace a vraj ho potrebuje. A uz si tam mala aj dakeho frajera. Tak potom ex nemoze byt až taky zly a manipulator inak by stale v tom byte žil svami a robil ti zle. Ono asi len chce to na co mà pravne narok. Niektori chlapi su taki ze ked sa rozvedu nechaju zene vsetko koli detom .. ale takych je malo a ten tvoj z nich nebude. Tak musis to brat realisticky. Ze hoci si ty porodila 3 deti jeho rodina dala do toho bytu viac $ ako ty. Zmluvu si podpisala $ dostala uz je neskoro lutovat. Asi to inak neslo.

barbora146
autor
25. okt 2020

@miadi priateľku ma bývalý už štyri roky. Frajer tu býval, kým nemal kde asi tri mesiace...a inak sem chodil na návštevu. Auto som potrebovala aspoň občas, nie on musel cestovať za priateľkou každý druhý víkend. A nechcem aj vyplatok aj byt, ale vyplatiť jeho. Navrhla som mu odstúpenie od dohody, že ho vyplatim, nechce. Lebo chce na byte zarábať.

miadi
25. okt 2020

@barbora146 ale preco si to podpisala a nechala sa vyplatit ? Ste rozvedeni to uz je jeho vec co stym bytom aj autom chce robit. Ked je to jeho. On ti uz len mà platit vyzivne na deti. V podstate on Ta v tom byte nechce “drzat” ty tam chces byt a este ho chces vlastnit. On ho chce prenajmat hocikomu .Mala si pravnicku super aj ked si nic nezjskala asi to bolo fer? Uz moc nevymysliš.. asi lepsie ist bližšie k rodine.

barbora146
autor
25. okt 2020

@miadi prepac, ale majetok sa ma rozdelit s prihliadnutim na deti... na ich zazemie a je to aj v zakone, ze by ho nemal dostat ten, kto prioritne nepotrebuje riesit svoju bytovu otazku a ten kto ho chce prenajimat a predat.... neviem, ci si bola uz niekedy na sude, ake to tam je... rozvod je tazky, vztahy su hrozne a este si ludia robia problemy navyse... mohol byt vyplateny, nechcela som nic zadarmo

maciatkolulu
25. okt 2020

@barbora146 nie majetok sa delí tak ako to je dané a to teda co je získané pred a po manželstve, darom, sedením. Áno bola som na súde. A reálne som si nerobila nárok na ex majetok. Ma ti platiť výživné a nie platiť byť ex a jej novým priateľom a tobôž exsvokra. Rodičia majú rovnakým dielom prispievať v rámci svojich možností na svoje deti.

barbora146
autor
25. okt 2020

@maciatkolulu nechapeme sa, ja nechcem nikoho majetok, ani peniaze ziskane darom, chcela som ho vyplacat z jeho podielu. to ze ja si tu pozvem priatela, je moja vec... to s tym nema nic... nikto nechcel nic zadarmo. len som povedala, ze ex chcel byt na zarabanie a ja na vychovu. dik

barbora146
autor
25. okt 2020

@maciatkolulu takze ty si miadi<<

maciatkolulu
25. okt 2020

@barbora146 ako? Ja som @miadi,ahoj moje druhé ja😂😂inak si mi sympatická a rada pozerám tvoj album🥰máš krásne deti. A držala som ti palce, aspoň ti to môžem konečne napísať. Bola som lenivá 😂
No takže takto, kebyže je to tvoje tak ti to ostane, kdeže to tvoje nebolo a dohodli ste, vyplatil ta a musíš odísť a hotovo, veľa rodín po rozvode odchádza so spoločného bývania, jasne, je to nepríjemné.... Nuž a priateľa si do svojho môžeš brat kolo chceš, akože mňa by to nasralo, kebyže moja matka dáva peniaze do bytu, kde si ex vlaci svoju priateľku...

kubkovamama
25. okt 2020

@barbora146 nech bolo akokoľvek s ex,s exovym bytom,priateľom,ja na tvojom mieste by som išla preč.Predpokladam,že sa v tom byte asi ani necítiš dobre,platíš priveľa,nad čím ešte premýšľas.Deti sú odolnejšie a rozumejú viacej veciam ako si myslíš.Pokial sa s nimi rozumne porozpravas..veď koľko detí aj nerozvedenych v rodine sú nútené sa sťahovať aj viackrát,my sme sa tiež,aj som 2x rozvedena.Syn menil školu,išli sme do iného mesta kúsok od rodiny,to bolo preňho veľmi dobre a tešil sa,že bude často s dedkovcami.Tiez som sa bála ako zvládne presun na inú školu a úplne v pohode,v starej ani nemal kamarátov.

barbora146
autor
25. okt 2020

@maciatkolulu a keby je to naopak? ze ja odidem, este nie sme vyporiadani a on si pozyva priatelku sem? prepac, ale zas az tolko svokra nedala.. a navyse ja som spoznala priatela, ked sa uz bsm riesilo a bola som tri roky sama... ale ze sa jeho priatelka vozila na nasom aute do cro s mojimi detmi, hoci som vyplatena nebola , to bolo ok.... mas nejake divne nazory. ved to bol spolocny byt, nikto tu nikoho neubytoval, ale na chvilu som niekomu pomohla prespat par mesiacov, inak tu zijem len s detmi sama ....
som za, ze treba mat nadhlad na veci, nezastavat stranu len jednemu pohlaviu, ale môjho ex o nic neukracujem... ako on nas.. vid zablokovanie spolocneho uctu pred rozvodom, pouzivanie auta len pre seba... ja som si to odzila a viem ake to je... cim sme si presli... necakam nic zadarmo ani cerveny koberec... pred bytom...

barbora146
autor
25. okt 2020

@maciatkolulu a odpisala si mi na to, ze som pisala miadi... ze ci uz bola na sude... pride mi to ako ta ista osoba

miadi
25. okt 2020

@barbora146 ale ano viem praveze ake to je moji rodicia sa rozviedli byt odkupili do vlastnictva pocas manzelstva a tym ze ho nadobudli spolu kazdi mal narok na 50% to ze mama mala 2deti jej nedalo vacsie pravo na byt. Otec nechcel predat este tam žil roky snami neprispel ani korunu a zozral nam co vladal casto musela mama bezat do obchodu a varit druhy x veceru pre nas Lebo nam ju zjedol. Ked nakoniec sa jej podarilo aby suhlasil s predajom dostal 50% z ceny bytu a vyživne na mna neplatil. . Peniaze rozhajdakal. Mama kupila byt v lacnejsej casti mesta a este si zobrala uver. Ja Keby som sa rozviedla nemam narok na nas dom lebo mm ho mal este nez sme sa stretli. Si paranoidna maciatkolulu je ina osoba Ja tu mam len jeden profil .

barbora146
autor
25. okt 2020

@miadi nespoliehala som sa na to, ze mam deti a dostanem viac... somarina. viem, kolko vyslo jemu a kolko mne.

miadi
25. okt 2020

@maciatkolulu dakujem 😊ked sa v niecom zhodneme Tak sme ten isty clovek. 😆

maciatkolulu
25. okt 2020

@miadi 😂no

miadi
25. okt 2020

@barbora146 ty stale dookola vravis ze si ho chcela vyplatit a namiesto toho si sa nechala vyplatit. Tak na koho sa teraz chces hnevat ? Nechapem Ved si ho teda mala vyplatit teraz je uz neskoro riešit to od znovu ked uz si to urobila takto.

barbora146
autor
25. okt 2020

@miadi ja tu riesim, ci mame odist, alebo tu ostat v najme.. nie co s dohodou. dakujem obom za vase prispevky. pekne popoludnie

miadi
25. okt 2020

@barbora146 no tak odist ti radia vsetci. Neber to v zlom nikto nie je proti tebe iba kazdy mà inu logiku ( stou zmluvou)ked skonci vztah je dobre mat novy zaciatok novy domov hoci uz deti su zvyknute na ten prvy. Ale zvyknu si aj inde. Mne sa roky sniva o tom byte kde som vyrastala ze som si ho kupila lebo bol v centre mesta super lokalita. No nechcela by som tam naozaj žit.

mandarinka555
25. okt 2020

@barbora146 Veď baby ti radia, aby si odišla,,,tak akú radu ešte očakávaš ? A k tomu "spoločnému" účtu len toľko....my sme manželmi už cez tridsať rokov, ale nikdy by som nedovolila mať spoločný účet...totiž to, nikdy nevieš, čo sa stane dnes....zajtra....o mesiac...

barbora146
autor
25. okt 2020

@mandarinka555 ved to je diskusia... rada si necham poradit... vypnem to kedy chcem, ja som reagovala na to, co tu riesili preco som podpisala dohodu.. ucet som mala sama... on navrhol spolocny, lebo poplatky...

mandarinka555
25. okt 2020

@barbora146 Vedel, prečo to navrhol, aby ťa odstrihol od peňazí, ak bude treba....a nie pre poplatky, čo je smiešnych 5€ mesačne.

adriankomoj
25. okt 2020

@deti95060810 veru že super nebola. .....mala ti poradiť v prisoech teba a detí!

adriankomoj
25. okt 2020

@barbora146 prospech

juja16
25. okt 2020

Ja by som šla k rodine.ide o tvoju psychiku.riesila som to tiež.spokojna mamka spokojne deti.a nenechaj sa vydierať a manipulovať ex.

Strana
z2