icon

Kompromisy pri zariaďovaní domu

3. máj 2025

Pekny vecer, prezradite ako fungujete v domacnosti co sa tyka nejakeho zariadovania, rozhodovania pri prerabkach atd? Mate to tak ze vy ako zeny si poviete co ako chcete mat a muz to tak urobi? Alebo rozhodujete spolu a hladate kompromis? Alebo si preraba muz a je vam to jedno?

Pytam sa kvoli tomu, ze u nas doma ma rozculuje, ze moj muz musi mat takmer vsetko podla seba. S cimkolvek pridem, ze by som chcela napr. taku policku na chodbe, tak ma milion sposobov ako mi vyhovorit ze to nie je dobry napad. Poviem si ze chcem premalovat dvierka na kuchynskej linke lebo su staromodne a ide ma zozrat. Pritom ked on chce nieco prerobit tak v ramci akoze kompromisu pride za mnou, ze ide robit toto a tamto. Bud poviem ok, alebo ze sa mi to vobec nepaci. A tolko ma s tym bude otravovat a chodit za mnou, ze po tyzdni mu poviem ok sprav si podla seba a daj mi s tym uz pokoj. Po 8 rokoch spolunažívania mam uz ale pocit ze nas dom nie je moj domov ale vsetko tu ma podla seba lebo si to vydupe a vsetky moje nápady hned zatrati. Ked uz aj navela povie ze teda okej, daj si to ako chces, tak je schopny potom mesiac omielat ze sa mu to nepaci tak ako som to urobila. Je to sice nas spolocny dom, ale uz ani nemam chut tu nic menit ani kupovat, lebo zas len ofrfle ze on by to urobil inak. Uz ani nepocitam kolkokrat sme sa za to pohadali, ze furt musi mat vsetko po svojom.

Sorry za vylev, viem ze ludia maju aj vacsie problemy. Ja len ze zavidim tím ktorich chlapi maju u prdele a neriesia tieto veci 😀

Strana
z3
sizfck
Autor odpoveď zmazal
sizfck
28. okt 2025

@anonym_autor my sa snažíme všetko riešiť spoločne, či už nábytok, farebné kombinácie a pod. Niekedy ustúpim ja a niekedy zas manžel.

Strana
z3