icon

Konečne odchádzame od svokry

10. aug 2020

Helou ženy
Párkrát ste mi tu pomohli prekonať krízy s mojou milovanou svokrou. Konečne sme zosúladili moju, priateľovu prácu a bývanie a sťahujeme sa. Atmosféra je stále napätá, ale už neriešime keďže odchádzame. Stále sú tu reči typu, že zistí aká v skutočnosti som, že sa na mňa vykašle, vráti sa domov a bude všetko ako predtým 😍 najnovšie už pani svokre prekáža aj to, že si pripravujem veci do krabíc a tašiek a vyzerá to tu ako u cigánov. A to využívame hlavne priestory garáže... Neriešim ale.
Mila pani svokra, ja viem ze občas tu zablúdiš a prispeješ nejakým príspevkom. Chcem ti iba odkázať, že neublížili ste vašim správaním mne, na mňa kašľať... Ale tvojmu synovi, ktorý si ťa často do posledku zastával a mal ta naozaj rád. Kým si sa neprejavila hrabanim sa v našich veciach, šuplikoch, potravinách, súkromných veciach a mojej kabelke. Rozoberanim mojich rodinných pomerov, nálad, zvykov a správania. Komentovanie môjho varenia, prania a upratovania.... O tom, že si počúvala za dverami ako spolu sexujeme ani nehovorím 🤦‍♀️ ale dúfam, že si spokojná keď sa takmer celá rodina obrátila tvojmu synovi chrbtom len preto, aby si mohla byť pred každým za chúďatko. Nezabudni zase niekedy plakať, prečo sa každý nestará o seba a musí ta stále niekto ohovárať. Vieš prečo? Pretože čo dávaš, to sa ti vráti.
Mimo iné, neviete ako sa tak nad vecou poďakovať pani svokre za spoločné bývanie? Najlepšie tak, aby pochopila tu iróniu 😂 ďakujem.

Strana
z5
caroline_
11. aug 2020

@nistika maximane s tebou suhlasim, svokra ma aj manzela , on sa moze postarat, nemoze ocakavat ze sa cely zivot sprava ako p.ca a este bude onu aj postarane

terezka1947
11. aug 2020

@nistika ale myslim. Tu nejde o ziadne vynucovanie. Ani nikoho povinnost.
Starostlivost o rodicov sa neda ani vyprosit,ani vyhrozit.
Manzelovi rodicia sa stavaju aj "mojimi"rodicmi.
Moji rodicia "jeho"'
Ak vyzadujem jeho uctu k mojim,musim ju davat tiez jeho rodicom.
Nie je to lahke....veru nie.
A bola som v zivote postavena pred takuto skusku...
Nepisem bez skusenosti,pisem,ze to nie je vobec lahke. Ale v konecnom dosledku to utuzi aj samotne manzelstvo.
Treba vela trpezlivosti.
Najjednoduchsie je pysne si odkracat.
Ano.....manzel pojde za zenou.
Otazka je.....na ako dlho.
A ako to dalej bude s nimi.
Su neskutocne zjavy aj v radoch neviest,aj v radoch svokier...to uz je iny pripad.
No vo vacsine sa to da zvladnut s troskou ucty...aci chceme,ci nie....vzdy bude platit to stare,uz aj archaicke...mladsi musi dat uctu ako prvy.

nistika
11. aug 2020

@terezka1947 chcela by som žiť v tvojom svete....realny svet funguje trosku inak. svokra v mnohých prípadoch nikdy nebude nevestina matka. z jedneho dôvodu- ona ju neprijala za dceru, ako ju nevesta môže prijať za matku? a preco by mala? jednoducho je to cudzia žena. to si len vymyslel v minulosti niekto tento pojem, aby vzťahy medzi svokrou a nevestou sa trochu skludnili.... ucta ano to treba. ale ucta znamena zavolať jej na narodeniny pozvat na kolac a dovolit pohrat sa s detmi spýtat sa ako sa máte? a nie že materinský vzťah to sa teda neocakáva. i ked ženam, ktoré to maju zavidím -v dobrom. ale naozaj ak sa chová tak, že odradí ešte aj svojho vlastného syna...no nemôže čakať, že sa o nu na starobu bude niekto z týchto dvoch starať, ideálne jej zaplatia nejaké zariadenie a to im môže ruky nohy bozkávať. okrem toho hádam má este dalsie deti, s ktorými to rovnako nepohnojí.

terezka1947
11. aug 2020

@nistika ...myslim,ze v mojom svete by si zit nechcela.

evkano1402
11. aug 2020

autorka
Odporucam ti pozriet si co je "Narcissistic hoovering" teda vtiahnutie naspat do "normalu" a ako sa tomu branit. Drzim ti palce. Ale podla mna to neskoncilo. Bodaj by.

evkano1402
11. aug 2020

@terezka1947
Priznam sa, ze osobne v tejto teme (postarat sa o rodicov/svokrovcov, ktori ti moc moc ublizili) nemam 100% jasno ale myslim si, ze sa mylis.
Skusim to trosku prehnat ale len pre pochopenie, ber to prosim s nadhladom.
Si dieta rodicov, ktori ta velmi vyrazne zanedbavali, mozno dochadzalo az k fyzickym a sexualnym utrpenia. O psychickych naruseniach sa velmi tazko pise, pretoze su subjektivne a tazko dokazatelne. Ano, su taki rodicia a nie je ich malo.
Dokazala si sa od nich odputat, odstahovat sa. Inymi slovami zachranila si si zivot. Pretoze, ak by dalej pokracoval tvoj zivot podla ich pravidiel, pre teba osobne by to nemohlo dopadnut dobre.
Toto som prehnala, ale len pre pochopenie, co prezivala autorka.
Sama s tym bojujem, rozmyslam, co je ucta k takemu typu rodicov/svokrovcov, ako sa to ma v reali prejavovat, ale stale mne osobne vychadza, ze akykolvek kontakt bez uznania si pochybenia, je zbytocne vycerpavajuci az znicujuci.

terezka1947
11. aug 2020

@evkano1402 pises velmi.vyhrotenu situaciu,extrem. Tych vela nie je.
Ved clivek.zije medzi ludmi,vidi,pocuje.
Napisem ti osobnu.skusenost:postarat sa aj o milujucich rodicov moze byt problem a dost velky zasah do sukromia,osobneho zivota,do vztahu.manzelov....
Ked toto ustoja....uz ustoja skoro vsetko v zivote.
Niekto je pred taku vaznu situaciu postaveny v 30r.,niekto v 60r.
V tom je velmi velky rozdiel.
Inak tazko sa vzdava clovek svojich snov v 30r,inak v 60r.
Ale....je to zivot.
Realny zivot.

evkano1402
11. aug 2020

@terezka1947
suhlasim
Ustala by som zasah do sukromia, do vztahov medzi mnou a manzelom, mnou a detmi, mnou a mojimi surodencami...keby som jasne nevidela zamer tej osoby mi kazdou jej myslienkou, slovom a skutkom akymkolvek sposobom ublizit, aj cez male deti, cez peniaze, cez vztahy s inymi osobami, ktore mam rada napr. nepravdive informacie, ohovaranie nie bez nasledkov.
Ja len kazdy den dakujem, ze som to mohla "uvidiet", lebo aj o tom je zivot.

terezka1947
11. aug 2020

@evkano1402 veru,zivot je roznorody....a vzdy clivek stoji pred nejakou vyzvou.
A v konecnom dosledku sa vsetko vrati a kazda pravda vyjde na povrch.

katkami123
11. aug 2020

@terezka1947
Tak určite nie nevesta a nechápem prečo si svokry neriešia svoje dcéry, ktoré sú asi kráľovné, ale idu na nevesty niečo skúšať. Mne napríklad svokra v živote svojimi rečami a správaním veľmi ublížila a pomomoc od nej je 0 bodov. A tiež žasnem nad tým, že si mysli, ze odo mňa sa niecoho dočká. A pritom ma dcéru, bezdetný, ktorá ma na starosti iba seba samu a ona nemusí nič. Klobúk dole nad takymi bezcharakternyni povahami. Pomôcť nič, keď treba osočovať a starať sa tak to je hneď v prvej rade. Povedala som, ze tiež za nou prídem 1-2x za rok na dva dni maximalne pozrieť, pindať ako ona k tomu sa neznížim a dovidenia. Kto čo zaseje, to si aj bude raz žať.

autor
11. aug 2020

@miskamichalka ďakujem za milé slová ❣️ja nehovorím, že som dokonalá, úžasná nevesta. Veľakrát ma vytočila a som si vedomá, že niektoré veci urobila náročky a ja som jej na to skočila. Nemyslite si, milé ženy že by som ju utopila v lyžičke vody. Niekedy áno, hlavne keď tvrdila, že kvôli môjmu nasilnemu otcovi nepoznám co je láska a teda jej nie som schopná a preto som taký zlý človek... Ale keď som jej nosila Pepsi, suchare, čaje alebo lieky keď jej bolo zle, vtedy som asi zlý človek nebola. Mali sme niekedy veľmi pekný vzťah a to ze som sa otvorila v podstate cudziemu človeku bola najväčšia chyba akú som mohla urobiť, pekne sa mi to vypomstilo. Obviňovala ma, že z priateľa ťahám peniaze, že všetko od neho vydrankam a pritom takmer väčšinu veci som do našej budúcej domácnosti financovala ja...

autor
11. aug 2020

@katkami123 áno, tiež by sme mohli ukázať prstom na švagrinu co všetko má za ušami, ale na čo? Ja len, že keď dokáže tak súdiť mňa, mohla by sa tiež pozrieť aj na svoju dcéru.

katkami123
11. aug 2020

Tak tak... len najhoršie je, že viem už presne ako taký človek zmýšľa a obávam sa toho, že keď im bude zdravotne horšie, začnú zase tie ich manipulačné ťahy, aby sa tá sprosta nevesta z ktorej si už skoro urobili dokonalého poskoka postarala, aj na to sa milá autorka priprav. Len na to ja mám vetu - prečo mi to hovoríte, veď ja som nevesta, ja nie som dcera, toto by si mali deti riešiť a hlavne dcéry. Teraz vyznievam tiež ako sviňa, ale mňa už moja svokra úplne vyčerpala, toľko, čo som kvôli nej obetovala, riskovala zdravie svojej dcéry a stále nebolo dosť... strašne hlúpa som bola. Už nikdy viac druhy krát.

seraa
11. aug 2020

Ludia nie nadarmo sa hovori .. deti maju vyrásť oženiť sa/vydať sa a ist z domu! Nie je ok a zdrave pre nikoho žiť spolu. Kedysi ludia boli viac flexibilný a oddaný, minimalne zeny boli submisívni a mali rešpekt a báli sa .. dnes nic tale neexistuje takze zit spolu dve generacie je deštruktívne

autor
11. aug 2020

@katkami123 svokor na svokru kašle, radšej sa odsťahoval z ich spoločného domu s tým, nech nezabúda kto ten dom postavil a za čie peniaze a nech sa do nás nestará, či nemá svoj život. Ale viem, že keď odídem, začne druhé kolo...

katkami123
11. aug 2020

Takze svokor so svokrou spolu nežijú? On býva inde ako ona?

1gabriela13
11. aug 2020

@miskamichalka mne robila aj horšie veci. Ja som sa nikdy nesmievala, ale povedala som jej do očí co si mysli. No a nebavíme sa vôbec, ale nikdy ma nenapadlo jej odkazovať cez net ci cez niekoho a vytesovat sa tomu. Je to podľa mňa poduroven. A chvalabohu že som s nimi nikdy pod jednou strechou nežila, nechápem načo sa mladí vôbec pokúšajú žiť zo staršou generáciou keď je evidentne že to skončí vo väčšine prípadoch takto.

autor
12. aug 2020

@katkami123 áno, nezvládal jej maniere s peniazmi a mali aj osobne problémy, že nechala so sebou mávať tak ako jej matka piskala

miskamichalka
12. aug 2020

@1gabriela13 ak si s nimi pod jednou strechou nezila, tak to nemozes predsa porovnavat ! Nie kazda starsia generacia je hrozna. Ja mam svokrovcou z medu. Zijeme s nimi v dome uz 3.rok a nikdy mi svokra slovom ani skutkom neublizila. Este sa ma skor zastanu, ako svojho syna. Autorka prispevku chcela umyselne riesit tuto vec cez MK, pretoze su ludia ,ktorym povies co si myslis a nepochopia... u nas sa hovori - naplul som jej do oci a ona povedala ze zacalo prsat.. Niekedy osobny rozhovor nestaci. Mozno ked si opis svojej neprijemnej osobnosti precita takto verejne, mozno sa na chvilu zamysli.

katkami123
12. aug 2020

Tak to dobre, že idete preč, s takou mať radšej pokoj. Takze svokra robí len to, čo doma videla. S nou mama mávala, ona chce zase so synom.

autor
12. aug 2020

@miskamichalka dúfam, že pochopí. A nie len ona, ale všetky matky, ktorých sa to týka. Mne je až slabo, keď povie že Aj tak ťa mám stále rada a podobne... Ako určite ho má rada, je to jej dieťa ale pre Kristove rany keď raz niekoho mám rád, nerobím toto a pred celou rodinou 🙄 keď padla reč na tému svadba, nevedeli sme si predstaviť, ako to tam bude vyzerať....

autor
12. aug 2020

@katkami123 áno bohužiaľ príde mi to tak...

0kristina0
13. aug 2020

Ja ti fandim dievca, tie co ta tu zvozili pod ciernu zem budu asi podobne tvojej svokre.

autor
14. aug 2020

@0kristina0 ďakujem pekne za milé slová ❤️ už ten mesiac nejako vydržíme a potom vypadneme😁uvidíme co bude dovtedy.

Strana
z5