icon

Konflikt o urnu zosnulého

19. máj 2025

V januári zomrel mamin brat. Jeho manželka a nevlastná dcéra ném jeho úmrtie oznámila, takisto aj čas a miesto pohrebu, ale nevyžiadali si názor na miesto pohrebu, nič. Takisto, sa rozhodli, že je spopolnia, hoci my spopolnenie odmietame.
Vzťahy s nami viac rokov boli iba také, že sms k narodeninám, nič viac. Neoznámili nám ani to, že bol chorý, nič.
Pohreb riešila jeho nevlastná dcéra s manželom, vlastne ľudia, čo mu nie sú ani len rodina. Urnu odložila, hoci sme ju chceli vziať z pohrebníctva, nám ju nevydali. Urnu si vzala do zahraničia, kde ju plánuje aj uložiť. Ako vymôcť od nej urnu? Nie je mu ani rodina, nič.

Strana
z2
summer23456
20. máj 2025
@veronikaszabova

@summer23456 to, kde je urna, nema ABSOLUTNE ziadny vplyv na to, kto bude dedit

@veronikaszabova ja viem. Ale oni asi nevedia. Myslím že to chceli použiť ako argument, že ako im bol blízky...

irusa
20. máj 2025

Vzťahy s nami viac rokov boli iba také, že sms k narodeninám, nič viac....to si robíš teraz akože srandy s tou urnou,že ????

autor
20. máj 2025

Tie vzťahy by boli iné, keby si nevzal za manželku, vtedy ešte s dieťaťom. Ona nikdy nepatrila medzi nás, bola úplne iná, ako aj my.
Nenavštevovali sme sa, keďže on všetko iba s nimi.

sense
20. máj 2025

Nuž mali ste ju prijať medzi vás, nemusel sa chlap rozhodovat

klotildabazarik
20. máj 2025

Nechápem čo"riesis"ved mal manzelku, a vztahy ste tiez nemali bohvieake,

klaridka
20. máj 2025

Pre niečo si ju vybral a vy ste to nikdy neprijali a nerešpektovali... a práve preto, že bola "iná" a nepatrila medzi vás, mu bola bližšia, ako vy.. Možno bolo jeho želaním, aby ste nevedeli o jeho chorobe.. je to smutné, ale pre niečo to tak je..

viestta
20. máj 2025
@klotildabazarik

Nechápem čo"riesis"ved mal manzelku, a vztahy ste tiez nemali bohvieake,

@klotildabazarik kym bol zivy, tak o nom ani nevedeli, ani sa nezaujimali a zrazu po smrti... Lebo vybral si cudziu zenu a s nou zil a pri nej zomrel. Toto uz nie je ani pokrytecstvo, toto nema ani publikovatelne pomenovanie.
Ozaj autorka, tak mi napadlo, ty si sa tiez vydala za cudzieho, aj tvoja mama si vzala cudzieho chlapa a on si vzal cudziu zenu. Aj tvoja dcera sa raz vyda za cudzieho chlapa a syn si vezme cudziu za zenu. Zvycajne sa beru cudzi ludia, nie pribuzenstvo. Ci u vas je to inac?

klotildabazarik
20. máj 2025
@viestta

@klotildabazarik kym bol zivy, tak o nom ani nevedeli, ani sa nezaujimali a zrazu po smrti... Lebo vybral si cudziu zenu a s nou zil a pri nej zomrel. Toto uz nie je ani pokrytecstvo, toto nema ani publikovatelne pomenovanie.
Ozaj autorka, tak mi napadlo, ty si sa tiez vydala za cudzieho, aj tvoja mama si vzala cudzieho chlapa a on si vzal cudziu zenu. Aj tvoja dcera sa raz vyda za cudzieho chlapa a syn si vezme cudziu za zenu. Zvycajne sa beru cudzi ludia, nie pribuzenstvo. Ci u vas je to inac?

@viestta jj 😉, mozno by bola ina "situacia" , ak by manzelku nemal, takuto inu budem mat asi ja😂v dohladnej dobe

summer23456
20. máj 2025

Takže vzťahy ochladli, lebo vy ste neboli spokojní do ženou, ktorú ľúbil, s dieťaťom, ktoré prijal za svoje. Takže si odpovedz, kvôli komu vzťahu ochladli... Nie kvôli nej, ale kvôli vám...

bnov
20. máj 2025

Hm, keby si nevzal "cudziu" ženu s dieťaťom, dedili by oni ...
Tak, ako ste vy nerešpektovali jeho rodinu, oni teraz nemajú záujem rešpektovať vás. Dúfam, že by ste ešte chceli aj dediť?
Inak, mali ste sa vy opýtať jeho, ako sa má, kým žil a nie riešiť, že vám nikto nič nepovedal.
Inak smutné, ale veľmi podobný prípad poznám zo svojho okolia a to sa ponížili až tak, že čo doniesli kvety na pohreb, po pohrebe zbalili a vzali preč a potom sa vyhrážali rodine po zosnulom, že vezmú urnu a dokonca aj cez známeho právnika ju žiadali.

0kristina0
20. máj 2025

Ake vztahy ste si urobili take mate. Uz len to, ze ste nevedeli o jeho chorobe vela napoveda.

katica06
20. máj 2025

Autorka, opíšem ti situáciu v našej rodine: Starý pán zomrel vo veku 77r, manželka ho opustila kvôli milencovi pred viac ako 10r. Neboli rozvedený . Jedine dieťa závislé na alkohole a možno aj na inom. O starého pána sa nik nestaral. Iba sestra a sesternica k nemu chodili navarili, napiekli, upratovali niekoľko krát ročne, vozili ho k lekárovi. Jeho dieťa sa vždy objavilo v deň dôchodku, aby ho obralo o euri. Potom nemal ani na základe potreby. Preto mal od rodiny požičané peknú čiastku.
Našli ho v úboženom stave, bez dokladov na ulici, jeho najbližší ho nehľadali. Sestra po ňom pátrala, až kým jej neznáma pani nenapísala na FB,že má zomierajúceho brata v nemocnici. Na pohrebe sa jeho najbližší dušovali, že jeho pozostatky budú uložené tam tak...,,vdova,, sa tvárila veľmi smutne. Nič z toho sa nekonalo. Keď zistili koľko sa platí za 10r na mestskom cintoríne, vycúvali. Urna bola uložená do hrobu rodičov nebohého, tak nešťastne že rozbili aj náhrobný kameň. Ale jeho najbližší z toho celého nič nevybavovali, ani škodu nenarodili. Závislé dieťa sa zrieklo dedičstva lebo ma exekúcie a šťastná vdova veselo rozpredala všetko majetok zosnulého.
Podľa mňa vy , čo ste sa o zosnulého ani len nezaujímali, ste ani len zle nepochodili.

lalenka33
20. máj 2025

A prečo by ona mala patriť medzi Vás? Ona si brala jeho a nie Vás. Toto je fakt nonsens. By som sa hanbila aj napísať tento príspevok. Chceli ste mu diktovať koho si má vziať za života a ešte aj po smrti diktovať, kde a ako má byť pochovaný. Sa nečudujem, že s Vami nekomunikoval. Ja by som Vam ani tú jednu sms za rok neposlala, ani neoznamila jeho smrť. Sa nečudujem, že Vám neoznámil, že je chorý. Si riadte svoje životy a nie cudzie. Kde sme to dospeli, aby bola sestra a neter viac, ako manželka a nevlastná dcéra, ktorú mal isto viac rád, ako takú vlastnú rodinu, ako ste vy.
By som v živote nedovolila, aby súrodenec riešil pohreb môjho muža.
A de facto ja by som na tom svojom svoju sestru ani nechcela mať.

Strana
z2