icon

Konflikt s dlhoročnými priateľmi

23. júl 2022

Ahoj,
chcela by som pocut Vas nazor resp. poradit...
Mam od decembra noveho priatela a momentalne sme na dovolenke s partiou mojich kamosiek, ktore poznam od strednej skoly, snad uz viac ako 15 rokov (niektore su single, niektore tu tiez maju svojho partnera alebo manzela) .
Stala sa taka vec, ze sme rano mali objednany vylet jachtou na ostrov, spojenu so snorchlovanim. Vylet vybavoval moj priatel, aj ho pre vsetkych zaplatil (na tom trval on sam)... chcel urobit dojem na moje kamosky. Vsetci sme sa tesili. Akurat, ze sa stal pravy opak. Vcera sa polovica z nas zabavala viac nez mala, a jedna kamoska sa s manzelom nedostavili na cas odchodu, dospavali opicu... Na telefon ani klopanie vobec nereagovali. Vsetci sa k tomu postavili tak, ze bez nich na vylet nepojdeme. Cakali sme na nich dlhsie nez bolo treba, cca hodinu, kapitan vsak nemohol viac cakat... vylet teda prepadol a priatelovi napisala agentura, cez ktoru ten vylet vybavoval, ze bude musiet zaplatit pokutu. Parik manzelov sa dostavil vyrehotany o 4 hodiny neskor, akoby sa nic nestalo a vobec ich netankovalo, ze sme kvoli nim nesli na vylet a ze peniaze prepadli + pokuta. V podstate to asi nenastvalo nikoho, okrem mna s priatelom. Este sa ti dvaja vyjadrili, ze to je uplne normalne, ze sme neodisli na vylet bez nich, ved to si predsa kamarati nerobia. Priatel vybuchol a pohadal sa s nimi, vytkol im, ze su nezodpovedni atd. Ja som sa k nemu pridala, ale nekricala som... Potom ho manzel mojej kamosky chcel zbit za to, ze krical na jeho manzelku (krical na nich oboch). Takze to vyvrcholilo ako v tureckej telenovele... Priatel bol cely den na izbe urazeny. Ja som sa nedavno vratila z plaze, kde mi vkuse len hucali do hlavy, ze je psychopat a mam sa s nim rozist, kym je este cas. Dost ma to zamrzelo, navyse od ludi, ktorych poznam polovicu svojho zivota. Nerada by som aby sa nase dlhorocne priatelstvo skoncilo, avsak ani rozchadzat sa urcite s nikym nebudem a to, ze vybuchol mi prislo prirodzene.
Teraz pijem kavu a rozmyslam co robit. Tie peniaze mu dam za cely vylet, su to predsalen moje kamosky. Ale mam pytat nejaku ciastku aj od ostatnych? Alebo len od tych, kvoli ktorym sme nestihli vylet? Keby sme na ten vylet isli, tak ci tak by oni neplatili nic, no teraz je k tomu este aj pokuta. Pytat len uhradit tu pokutu? Som z toho smutna, ze koniec dovolenky takto skaredo dopadol. V pondelok uz ideme domov :(

tykat
23. júl 2022

Tak ja by som na vylet sla, aj bez nich. Hoci len sami dvaja s priatelom. Ved ste snad svojpravni a nie pioniersky tabor? To co je za postoj, oni nejdu tak nejdeme ani my?
Max by som na recepcii v hoteli povedala ze nech ich idu neskor skontrolovat ci su ok a nech im daju info ze ste ne vylete.

sickynickyobsadene
23. júl 2022

Ahaaa,tak taký depozit...no agentúry boli vždy mrchy🙊

missdiva
23. júl 2022

Tiez by som isla bez tych co dospavaju aj bez tych co nechceli ist zo solidarity k tym co spia. Nezlomili si niekde nohu, bolo im zle vlastnou vinou lebo sa opili.
Ale teda kazdy normalny clovek by peniaze ponukol za seba ked to prepadlo...
Ja uz by som to od nich neziadala ale aspon by som im povedala sumu aka mi prepadla.
Raz sme takto v taliansku nechali prepadnut vylet sukromnou lodou (vsetci sme sa zhodli, ze nejdeme) a platili sme len pokutu.

pribinak
23. júl 2022

Fuuu, tak to je dosť peňazí. By som oovedala “vydarenom kamoskam” že o sku sumu ide a požiadala ich, aby prispeli

mamutka
23. júl 2022

Normálne som si predstavila tu situáciu a nie a nie pochopiť, prečo partia ľudí povie, že "jaaj, keď nejde Janicko s Marienkou, tak ani my, juuj, sak to bolo zadarmo, nemoooozme bez nich" prosím pekne, bez urážky, tie kamarátky majú aké IQ asi? To tam celá partia zdieľa jeden podpriemerný mozog asi a ten co ho mal ten deň nainštalovany práve vyspaval opicu.
Kamarátkam by som povedala ci im príde v pohode ze to platil a im je jedno ze to prepadlo. Ci si tak vážia aj svoje peniaze, alebo sa len nechávajú vydrziavat.
Veľmi nepríjemné, keď chlap teraz urazený a kamošky telce. Ako sorry, naozaj nechcem urážať dobytok, ale su to tupane a ich chlapi tiež. Už keď hovorili ze nejdu, mali sa ponúknuť, že teda keď zážitok nebude a peniaze prepadaju, že to aspoň preplatia.

brembo
23. júl 2022

Pýtaj peniaze,veď to sabotovali spoločne,je to ich vina. A svoje drahé zodpovedné a ústretové kamarátky vylúč zo svojho života úplne.

nurielka
23. júl 2022

Pripadá mi to ako triedny výlet, jedna zahlási že sa nejde, lebo najviac obľúbená kamoška sa nedostavila a tým je to vybavené. 🙄 Máš super kamošky, len čo je pravda. Nepýtaj nič po nich, je to ponaučenie pre teba a hlavne tvojho priateľa. Aspoň vidí s kým sa kamarátis.🤦

jaskolka
23. júl 2022

To mi pripadá, akoby tie kamošky mali 13 rokov že nejde Anička, tak nemôže ísť ani Katka a Betka...síce tiež myslím, že kľudne ste mali ísť len vy dvaja, ale už to nevrátis.
Jednoznačne by som žiadala od nich, aby uhradili svoju čiastku, hlavne ten párik, kvôli ktorému sa nešlo.Este by, som im povedala, čo si myslím o ich inteligencii a na také kamošky by som sa vykaslala. Nie len na výletoch, ale aj celkovo.

marca12
23. júl 2022

Z toho celeho ma striaslo len tam,kde pises,ze krical. Cela situacia sa dala riesit kludne a dohovorit sa na rieseni,zlozit sa na pokutu. Myslim si,ze tvoj priatel je agresor,ked takto vie vyskocit a daj na rady dlhorocnych priatelov a slepo nepozeraj na svojho priatela.

pribinak
23. júl 2022

@marca12 agresor? Agresor by mu takú vypálil že by ho brala sanitka
Toto boli normálne vyhecované emócie. Tá plavba určite nestala pre celu skupinu že 50 eur

Jasne, ty by di povedala, nevadiii, hlavne, že sme všetci zdravi, že?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
sissy27
23. júl 2022

Normálne riešenie by bolo ísť bez tých dvoch, ktorí zaspali. Alebo kľudne len vy sami dvaja.
Tvoje kamošky zrejme tvojho frajera veľmi nemusia a ešte sú aj *** keď to nevedia povedať normálne.
Prachy by som nepýtala od nikoho, aj tak ti ich nedajú. Ale budeš sa musieť rozhodnúť medzi frajerom a kamoškami, lebo spoločne už ani na kávu nepôjdete, to ti je dúfam jasné.

sissy27
23. júl 2022

@marca12 sorry, ale s takýmito kreténmi kľudne?? Oni mali v prvom rade prísť so sklopenými ušami, ospravedlniť sa, položiť prachy na stôl a potom sa bude dať baviť kľudne. Mimochodom, čo je to za “priateľov” čo bez hanby dodrbú deň všetkým a nemajú toľko chochmesu zaplatiť škodu??

mbta
23. júl 2022

@sissy27 ,no marca12 je jedna urcite jedny tych kamosiek,alebo ich kategoria

valkyrka79
23. júl 2022

Všechny “kamarádky” Iva jejich chlapama bych poslala do prdele… usmířili bych se s přítelem a dovolenou bych si užila s ním…Ty hovada co jsou tam s vámi bych pustila z hlavy a už bych je nechtěla vidět…Toť můj názor…

dori92
23. júl 2022

Verím tomu ze takéto osoby existujú, ja mam tiež par kamosiek od ktorých si viem predstaviť žeby toto spravili, ale moje vysvetlenie je len ich žalostne nízke IQ a taktiež podpriemerné EQ.
To si moc nepomôžeš, bud sa naučíš tolerovať niektorých ľudí a nebudeš im dávať príležitosti na podobné správanie voči tebe, alebo ich pošli doriti a máš pokoj 😂

mandarinka555
23. júl 2022

O akej "pokute" tu píšeš ? Ak bol výlet dopredu zaplatený, tak žiadna pokuta sa nekoná....Nevymýšľaj si....

lilitela
23. júl 2022

Mne sa nepaci ani jedna strana. Ze sa tvoj partner podujme platit cudzim babam cele vydaje, my pride nadovstko divne - rovnako ako ja dospela, ze by som mala od niekoho cudzieho prakticky bezdovodne prijat takyto dar. Cize toto samo o sebe je uz uplne cele cudne. A to pokracovanie detto. Ich pristup, ziadna hanba. Tvoj priatel reagoval adekvatne, teda, ano, nejaky superman by to asi riesil s chladnou hlavou, ale mne by tiez odletel dekel, keby som to cele zaplatila, a vyslo by to navnivoc.

Kamaratkam by som medzi "4" ocami povedala, ze baby, on to sice zaplatil dobrovolne, ale zaplatil to, stalo to tolkoto + pokuta, kedze to vyslo navnivoc, je to zrazu uplne nieco ine, ako keby to bolo vyuzite, ako bolo v plane, tak nas to stve a odmietame to zaplatit (proste nech prevezmu zodpovednost za svoje spravanie), a je treba doplatit kazdy xx penazi. A ked odmietnu, uz neriesit a okaslat kamosky, lebo to nie su kamosky. To su prizivnicky.
Cele by mi to pripadalo, ako naplanovana udalost proti tvojmu partnerovi, co by som predpokladala, ze by malo mat nejaky dovod, ze im nesadol, ale mozno som len prilis podozrievava. Ale to je ozaj primitivny sposob.
Inak na partnera by som si dala pozor.

sissy27
23. júl 2022

@mandarinka555 prepadli im peniaze za výlet a agentúra nevrátila depozit… čo inak tiež nechápem, lebo veď zarobené mali za ten deň, no ale to ani nie je pointa príspevku…

lilitela
23. júl 2022

Alebo sa viac neponizovat, nepytat nic, brat to, ako ked niekomu das darcekovy poukaz na snorchlovanie on ho nevyuzil, jeho problem. Prosim ta, na teba je partner preco urazeny? Teba za co tresta konkretne?

marca12
23. júl 2022

@pribinak urcite by som bola nastvana,ale nereagovala by som takto agresivne. Ako som pisala,situacia sa da riesit aj slusne

marca12
23. júl 2022

@sissy27 ja zase nechapem,preco nesli nbez nich. Mne keby zahlasili,ze kapitan odchadza a este platim aj pokutu,idem aj bez nich a uzijeme si zvysok partie. Nechapem,preco nesli ostatni.

h2
23. júl 2022

Ľudia si nevážia, keď niečo dostanú zadarmo. Keby si tú loď platili, tomu ver, ze by nezaspali. Urobili ste chybu, že ste nešli sami dvaja. Aj na tú loď, ale aj na dovolenku. Ja nechápem takéto hromadné dovolenky celých partií. To sa stále treba niekomu prispôsobovať.

78787878
23. júl 2022

No neviem... čudní ste všetci. Tvoj priateľ sa potrebuje zapáčiť úplne lacným spôsobom. Keď ostatní nejdú, Ty sama namiesto výletu s frajerom dáš prednosť pomyselnej lojalite k dievčatám, ktoré považuješ za kamošky a ktoré majú myslenie 10 ročných detí. Tiež v tvojom konaní príliš rozumu nevidím. Za mňa priateľ nech znáša náklady na výlet a Ty nech znášaš náklady na prepadnutý depozit. Daň za hlúposť. Tí ostatní Vás obidvoch majú na háku.

nenne9
23. júl 2022

Mas na hov..o kamaratov,moja.ked uz boli taki velmi loajalni k niekomu kto v podstate odignoroval partiu a vylet, preco sa teda neposkladali na tu pokutu cloveku ktore to cele zacvakal??? A vlastne co sa tu rozculujem, tento pribeh je vymysleny.nikto normalny nemoze mat tolko dementnych kamaratov

nenne9
23. júl 2022

@marca12 fu, to vazne ? Sila aki su niektori ludia pomyleni v hodnotach.

gleep1
23. júl 2022

utopené náklady.. nemáte právo po nich chciet tie peniaze, sú to vaše utopené náklady. Priateľovi by som sa ospravedlnila za hlúpych exkamarátov a pokúsila sa užiť si zvyšok dovolenky.

pribinak
23. júl 2022

@marca12 nestotožňujem sa s tebou, agresor by to riešil inak.

sissy27
24. júl 2022

@marca12 to tu nechápe asi nikto - ani prečo nešli ostatní z partie, ani prečo nešli iba oni dvaja… ale teda aby som k takým bola ešte milá a diplomatická, to ani náhodou, tiež by si odomňa vypočuli svoje a nič príjemné. Určite by som kvôli nim nekrotila svoje emócie…

zdenkastanka
24. júl 2022

Mali ste ist bez nich... nemali sa tak ozrat ze prespali vylet .a keby potom pindali ze co ste isli bez nich tak normalne vysvetlit ze je to zaplatene ze zbytocne by to prepadlo. Uplne rozumiem priatelovi ze sa nastval... keby si ten vylet platil kazdy sam tak urcite by ste sli bez nich.