icon

Išli by ste ako single na svadbu?

13. apr 2026

Mám 35, dlho single a pravdepodobne sa to tak skoro nezmení. Som pozvaná na svadbu bratranca, s ktorým nemáme blízky vzťah. Vôbec nemám chuť tam ist, už som zažila veľa svadieb ako single a bolo to hrozne. Toto bude tradičná vychodniarska svadba, hlavná zábava je tanec. Drvivú väčšinu hostí poznám a to budú pohľady, že ma nevideli dlhé roky. Všetci sa tam budú promenádovať v pároch a s deťmi a ja ako chudera sama. Navyše žijem v zahraničí a stalo by ma to dovolenku a nemalé peniaze. Len mi je blbe odmietnuť.

Strana
z2
anonym_6916c7
13. apr 2026

ak vieš, že to isto bude niečo nepríjemné, tak teda nechoď a urob si namiesto toho príjemný deň, ale nechápem. dokopy za život mám za sebou síce tuším iba cca 5 svadieb, ale na žiadnej nikto neriešil , že kto je single. asi preto, že vačšinou
tam boli aj moji surodenci, a bratranci, rodina, tak stále bolo s kým kecať alebo tancovať, a sedieť osamote so zákuskom tiež nebolo zle....

anonym_6916c7
13. apr 2026

@anonym_autor ... alebo skús napríklad:
- Prečo stále ešte nie si vydatá?
- A ty prečo ešte stále vydatá si?!

... - Máte pravdu, stále na to zabúdam, hlavne neskončiť ako stará dievka, nesmiem, nesmiem, nemá niekto ceruzku? Musím si to zapísať!
😉

Ale hlavne, asi je dôležitejšie urobiť si čas na vyriešenie, prečo ti vlastne vôbec vadí byť sama medzi ľuďmi, ktorí sú v pároch...Čo je na tom zlé? ...Dokopy nič to neznamená, že niekto je ženatý, vydatá. Len, že podľahol vplyvu tradícií, a delí si svoj majetok s druhou osobou, možno dokonca aj bankový účet.
Nevypovedá to nič moc o tebe ani o druhom... čo konkrétne ti napadá o sebe , keď myslíš na to, že si single? čo ti napadá o človeku, ktorý nie je single?

marianarem
13. apr 2026

@anonym_autor Tak v tvojom pripade, ak sa tam citis velmi zle, by som asi nesla a povedala by som, ze z financnych dovodov. Ja som na svadbach ako single bola a nikdy mi to nijako nevadilo, nikdy som nezazila ziadne zazeranie, necitila som sa nijako mimo a ani sa mi nezdalo, ze ludia s detmi sa tam "promenaduju". Raz som tam aj stretla mileho chalana, ktory ma pozval na rande, iny raz chalana, s ktorym sa perfektne tancovalo a pretancovala som noc, na vsetky spominam v dobrom.

anonym_9098a8
Včera o 03:08

Ak by som nechcela ísť tak by som nešla, normálne povedz ďakujeme za pozvanie no neprídem - možno ťa pozvali len zo slušnosti, neboj svadba bude aj bez teba.

citronove_koliesko
Včera o 03:47

@anonym_autor nemas niekoho v rodine s kym si rozumies? Nejakeho single chlapa, ze by si sa s nim dohodla, ze sa zabavite spolu co sa tyka tanca. Alebo aj nejake baby ktore tam budu same, dat sa vopred dokopy ze sa budete bavit spolu a robit si spolocnost. A na reci by som sa vykaslala Univerzalna odpoved "ked pride ten pravy. " a ked zadru ze roky ti utekaju tak "radsej sama ako nestastna vo vztahu len aby ludia nerypali"

anonym_07ed89
Včera o 04:00

Osobne by mi nebolo blbe odmietnut … dovod c. 1 … som single a asi sa tak skoro nevydam, ak ano tak v zahranici a za tie € a ostaru by sa vacsina ani nedostavila. 2. stoji ma to docolenku, peniaze a nemam na to chut. Aky je dovod, aby si tam isla? Lebo rodina … ste si taki blizki naozaj alebo len divadielko, aby sa nepovedalo, dlhe roky ste sa nevideli… ak sa neuvidite dalsi rok dva, tak sa nic nestane … oni ta pozvali, pretoze si rodina .. ale kazdy host menej, usetrene € … nemusis robit nic, co sa ti nechce … nie je to tvoja svadba … ci tam budes alebo nie, je uplne jedno

muchotrafka298
Včera o 04:22

Coho sa bojis? Im je uplne jedmo, ci tam budes alebo nebudes. Nemate ziadne blizke ani uzasne rodinne vztahy. Slusne podakujes za pozvanie s tym, ze sa nezucastnis z pracovnych dovodov. Urcite im nevesaj na nos, ze by Ta to stalo vela penazi. Opytaj sa sama seba, ci chces na toto vyhodit svoje peniaze. Na co tam pojdes, ked nechces.

13uzivatelka11
Včera o 04:32

Jedna moja časť rodiny tiež odmietla a neprišla, sesternica, bratranec a ich rodičia, jedného času sme si boli fakt veľmi blízki všetci pár rokov dozadu a nejako som to neriešila. 🤷‍♀️ Myslím si že vôbec ti nemusí byť blbé odmietnuť, keď tam proste nechceš ísť a ako píšeš bude ťa to stáť veľa peňazí, nešla by som na tvojom mieste.

biba_18
Včera o 04:37

ja tomu úprimne nerozumiem. my máme v rodine dobré vzťahy aj keď sa nevidíme hoc aj 10 rokov.
ale ak ty tie vzťahy nemáš, tak ti nemusí byť blbé pozvanie odmietnuť..
otázka je - ako by si vnímala, že všetci by pozvaní boli - okrem teba. nie preto že by šetrili - ale preto že by sa vyjadrili že aj tak nemáte dobré vzťahy, načo by ťa volali…

autor
Včera o 04:48
@biba_18

ja tomu úprimne nerozumiem. my máme v rodine dobré vzťahy aj keď sa nevidíme hoc aj 10 rokov.
ale ak ty tie vzťahy nemáš, tak ti nemusí byť blbé pozvanie odmietnuť..
otázka je - ako by si vnímala, že všetci by pozvaní boli - okrem teba. nie preto že by šetrili - ale preto že by sa vyjadrili že aj tak nemáte dobré vzťahy, načo by ťa volali…

@biba_18 To nie sú zle vzťahy, ale skôr vlažne…bezne sme sa nevideli rok a to sme žili v jedinom meste

autor
Včera o 04:50
@citronove_koliesko

@anonym_autor nemas niekoho v rodine s kym si rozumies? Nejakeho single chlapa, ze by si sa s nim dohodla, ze sa zabavite spolu co sa tyka tanca. Alebo aj nejake baby ktore tam budu same, dat sa vopred dokopy ze sa budete bavit spolu a robit si spolocnost. A na reci by som sa vykaslala Univerzalna odpoved "ked pride ten pravy. " a ked zadru ze roky ti utekaju tak "radsej sama ako nestastna vo vztahu len aby ludia nerypali"

@citronove_koliesko práveže z rovesníkov nie je nikto sám…možno by ma max vytancovali “vtipni” strýkovia

anonym_648873
Včera o 04:56

@anonym_autor nie nešla

o__o
Včera o 05:04

Isla by som na svadbu aj single, ale nesla by som na svadbu niekomu, s kym nemam blizky vztah

anonym_4ad422
Včera o 05:09

Som pozvana na svadbu kamoske - sme 4 kamosky z roboty a boli sme pozvane aj s partnermi, ale hned ako sme dostali pozvanku sme sa zhodli, ze pojdeme bez muzov, a uzijeme si to. Na tom, zeby si mala ist sama by nebolo nic cudne, ani zvlastne, druha vec je v tom ci tych ludi co su tam chces vidiet a chces minut peniaze a dovolenku na takuto akciu

moonlight1210
Včera o 05:16

Byt single nie je problem. Ked budes mila a prijemna spolocnicka pri stole, tak ta vytancuju aj manzelia z tych parov. Nie nutne iba vtipni strycovia.

Ale ak tam nechces ist a mate vlazne vztahy, tak odpis, ze si vazis pozvanie a je ti to luto, ale mas nieco pracovne (sluzobnu cestu napriklad) a neprides. Rovno do obalky priloz blahoprianie a nejaku to bankovku. To ich ukludni a nebudu ani potrebovat, aby si prisla.

katka0123
Včera o 05:27
@anonym_autor

@biba_18 To nie sú zle vzťahy, ale skôr vlažne…bezne sme sa nevideli rok a to sme žili v jedinom meste

@anonym_autor Nechod. Nechces tam ist. Tie prachy mozes dat do letenky na predlzeny vikend niekde v uzasnej destinacii. V pohodlnom obleceni, s dobrym jedlom, v krasnom prostredi podla tvojej predstavy. A dovod pre rodinu? Netreba. Dakujem, nepridem. Ak by niekto predsa len rypal, si odcestovana. A mladomanzelom mozno tiez do istej miery odlahne, ak k sebe nemate blizko a bud usetria na jednom cloveku, alebo zavolaju ineho. 🙂

muchotrafka298
Včera o 05:33

Za mna nie je problem ist single niekam, ale problem je ten, ze by som v ziadnom pripade neminala financie zbytocne. Lebo vsetko nieco stoji. Pozvali Ta zo slusnosti, mozes odmietnut a im to bude jedno. Ja som raz takto odmietla svadbu jednej kolegyne, lebo mala urceny dress code a celkovo mi to nevyhovovalo. A nemala som na to financie a nechcela som si poziciavat kvoli niekoho svadbe. Bola som mlada, zacinala som robit a nemohla som vyvalit stovky za saty, vizaz, kadernika. Jej to bolo uplne jedno, proste som nedosla a hotovo. Resp. som jej podakovala za pozvanie, ze mam nieco ine. Byvala najlepsia kamaratka ma nepozvala z dovodu, ze som sa nepacila jej nastavajucemu manzelovi, ze na co mna pozyvat. A tam by som bola dosla, aj ked to bolo mimo mojho bydliska a dost daleko. Nepozvala, neriesim. Mna to ale uprimne napisem zamrzelo.

bomba36
Včera o 05:40

Vždy ma fascinovalo keď ľudia (rozumej sedlač) hodnotia ženu na základe prítomnosti muža v jej živote. Ako keby si nemohla byť spokojná bez neho.

anonym_b6e424
Včera o 05:42

Ja by som isla, pretoze mam rada svoju rodinu a teda ja na svadby nechodim kvoli tomu ze sa tam idem bavit, ale kvoli tomu, ze chcem zdielat vynimocne chvile s mladomanzelmi. A bola som single na svadbach a bolo mi fuk ci to niekto riesil alebo nie. Keby si nebola single, tiez si nieco najdu - a kedy uz bude svadba, deti, kedy to ci ono a preco toto ci tamto. Proste neriesit a hotovo.

janinah
Včera o 05:59

Ja by som to brala ako priležitosť stretnúť rodinu,nie ako príchod chudery,ktora nemá muža a všetci ju budú očumovať.Takže by som šla a rada. Navyse min.polovica tancov je v kruhu a tancuje každý,aj kto nemá partnera. A vela sa debatuje,v sale,pri stoloch,vonku...Ale ty pocitaš eura.Ako sa nastaviš a ako urobiš tak bude. Mohla by si mat pekný večer,ale ostaň doma a ušetriš.Oni odsvadbuju aj bez teba,ale ty prideš o zažitok a spomienky.

anonym_fe7412
Včera o 06:06

Podľa tvojho nastavenia sa ani nečudujem, že si sama. Niekoho nájdeš len vtedy, keď budeš chudit medzi ľudí. Možno práve na tej svadbe. Len to nemôžeš mať zo seba komplexy, ale byt mila s príjemná spoločníčka, spokojná sama so sebou

magdalienka11
Včera o 06:13

@anonym_autor aký problém je odmietnut to? Napíš, že v tom čase si odcestovana, nemôžeš zrovna.

biba_18
Včera o 06:56

@anonym_autor ja sa nevidím bežne tiež. to neznamená že nemáme dobré vzťahy... otázku som položila inak ...

anonym_ff8b25
Včera o 07:03

Na svadbe som mala kamaratku, bola single... Zo vsetkymi pokecala a zatancovala. Dobre jej bolo🙂

veverickav
Včera o 07:15

ja som sla na svadbu ako single a poznala som tam len nevestu a jej zenicha. absoluuuutne nikoho ineho 😆 a bola to moja najlepsia svadba, na ktoru spominam doteraz. sla som tam s tym, ze si to proste uzijem. velmi boli vsetci mili, prijali ma medzi seba, povykrucal ma kadekto. ja by som sla. ale to som ja, mam rada zabavu 🙂 ak mas ist ale s tym nastavenim, ake prave mas, tak nechod. a nikdy nevies, prave na tej svadbe sa moze niekto iny single vyskytnut ☺️ ale je to vsetko o nastaveni a pristupe.

maryetta
Včera o 07:49

Z tvojich riadkov citim ze tam ist nechces. Jedoducho nechod. Povedz ze ti to z prace nevyhovuje a bodka. Mozno ta pozvali len zo slusnosti lebo volali celu rodinu...

ivicatolic
Včera o 08:21

@anonym_autor prídem, idem na sobáš, zagratulujem, odchádzam.....

danica2711
Včera o 08:46

s bratrancom nemáš blízky vzťah, na svadbu sa ti ísť nechce, východniarske "tanečné" svadby s kopou ľudí ti nič nehovoria - tak čo riešiš? Nechoď a hotovo, tiež by som nešla

motylik2559
Včera o 09:07

@anonym_autor Ked tam ist nechces, tak tam proste nechod, a co je na tom? Ty nie si povinna a rozhodujes za seba sama. Este o to viac, ked sa s bratrancom nemusite. Pracujes v zahranici, povedz,ze sa ti neda uvolnit z prace🙂a vybavene.

evkamotka
Včera o 09:21

Ja som vydata a manzelovi bratranci a sesternice nas volali na ich svadby a odmietli sme. Nestretavame sa, to bol dovod. Im len muž podakoval bez vysvetlenia. Netreba to rozmazavat. Ked sa s nim nestretavas tak podakuj a odmietni. Si len sesternica bez blizkeho vztahu, asi volaju zo slušnosti. Neboj zvladnu aj bez teba, kasli na to

Strana
z2