icon

Konflikt s nevestou

25. aug 2025

Pekný deň prajem
Mám dve krásne vnúčatká vo veku 3 a 7 rokov..Syn s rodinou žije kúsok od nás, cca 15 min pešo.
Ja ešte stále pracujem, a pracujem na smeny tak sa mi niekedy nedarí byť s vnúčatami tak často akoby som si priala...Vždy keď mám voľno idem ich pozrieť, alebo prídu oni ku mne, chodia aj na prespávačky, rada ich strážim resp.venujem im svoj čas a teším sa z nich takže každý voľný deň kedy nepracujem trávim s nimi.. V lete je to však troška ošemetné, nakoľko sa čerpajú v práci dovolenky a musíme sa všetci vystriedať a teda nie raz sa stalo, že som synovi nemohla deti postrážiť a nevesta sa na mňa urazila.Naposledy som ťahala od pondelka do piatku každý deň 12tku a v sobotu som mala ísť na nočnú a nevesta ma poprosila či by som sobotu nemohla byť celý deň s deťmi poprípade si vymeniť smenu lebo ona je dohodnutá s kamarátkami na nákupy vo Viedni a neskôr by rada s nimi išla do kina.. Ano veľmi rada by som jej bola nápomocná ale smenu mi nikto nevymení nakoľko sa ešte čerpajú dovolenky a voľno si už vziať nemôžem odvtedy u mňa vnúčatá neboli ani ja tam pretože majú program a nebudú ma žaťažovať. Skrátka sa urazila že som jej nevyšla v ústrety..Prosím Vás maminky ktoré máte deti, spravila som chybu ja alebo to zbytočne nevesta so synom preháňajú?
Ďakujem

Strana
z4
tianna
27. aug 2025

@anonym_autor chcela by som takú svokru ako si ty.. a tvojej neveste by som požičala tú moju 😬 nemá sa dôvod urážať, veď si bola v práci, na nákupy môže ísť aj inokedy.

anonym_a37bef
27. aug 2025

Za celé leto mi rodičia strážili deti raz.A to sú na dôchodku.Pracujem síce v školstve takže väčšinu júla a augusta som doma,ale tiež by mi bodlo 1 deň mať čas pre seba a niekam si vyraziť bez deti, keďže celý rok som s deťmi🤦 ak toto nie je vymyslená téma,tak si si syna3a nevestu rozmaznáva a poriadne.

janamoto78
27. aug 2025

@anonym_autor nuž ako sa urazili, tak sa aj odurazia. Ale! V žiadnom prípade by som im to budúce stráženie “nepredala” lacno. Začína škola, škôlka, nevesta asi nastupuje do práce, na jeseň zvyknú byť v detských kolektívoch choroby, preto si myslím, že sa určite ozvú. Zmeny by som si však isto nemenila kvôli niekoho vrtochom. Ak potrebovala ísť na nákupy, mala zobrať deti so sebou. A kino? Nuž pardón kamky, teraz sa mi nedá..
Ako tu už niekto písal, rozmaznala si si ich.

jazzy03
27. aug 2025
@nyusika

@lienka.7 pri vymyslenych temach je to v poriadku...
admini by mali mat aspon aku-taku zakladnu znalost a nerobit taketo chyby

@nyusika nikdy nezabudnu pribalit nieco podnetne, rozbusku riadnu - tu teraz drzana nevesta, co si ide do viedne, mater jedna neporiadna

margotka17
27. aug 2025

@anonym_autor akú chybu by si asi tak ty urobila? Veď si v práci a jednoducho počas leta v čase dovoleniek sa nedá vždy mať voľno, kedy by človek chcel. Všade je to tak, že každý chce v lete voľno. Tu pomôže len rozumný rozhovor, len neviem, či by bola ochota z oboch strán. Aj nevesta má mamku, čo by mohla aspoň z času na čas dôjsť postrážiť nie? Dajte si vy dve spoločnú ☕ a hoďte reč. Život beží dalej, načo trucovat a kaziť si spoločne chvíle.

rossalulu
27. aug 2025

Byvam 15 rokov v 1 dome so svokrou (2 domacnosti), mam 3 deti a ani raz som jej neprosila o strazenie, ked tak (zubar,lekar,nakupy) , deti mi prizrel moj ocko byvajuci 15km dalej... nevesta by vas na rukach mala nosit...

anonym_2a7024
27. aug 2025

@anonym_autor jasne že si neurobila chybu. Deti strážiš a hráš sa s nimi zo svojej dobre vôle. Nevesta to však zrejme berie ako tvoju povinnosť. Ísť s kamarátkami na nákupy ? To ako kde žijeme? V prvom rade je rodina keď ju mám. Takže jej povinnosť je starať sa o svoje deti a nie tvoja. Starí rodičia nie sú pestúnky. My napríklad nemáme nikoho, kto by nachvíľu postrážil malého. S manželom sa striedame ako sa dá. Našťastie každý máme takú prácu, kde nám vyjdu maximálne v ústretí. Nevesta by si mala vážiť čas, ktorý stráviš s vnúčatami aj keď nemusíš, ale chceš.

Strana
z4