Konflikt s nevestou
Pekný deň prajem
Mám dve krásne vnúčatká vo veku 3 a 7 rokov..Syn s rodinou žije kúsok od nás, cca 15 min pešo.
Ja ešte stále pracujem, a pracujem na smeny tak sa mi niekedy nedarí byť s vnúčatami tak často akoby som si priala...Vždy keď mám voľno idem ich pozrieť, alebo prídu oni ku mne, chodia aj na prespávačky, rada ich strážim resp.venujem im svoj čas a teším sa z nich takže každý voľný deň kedy nepracujem trávim s nimi.. V lete je to však troška ošemetné, nakoľko sa čerpajú v práci dovolenky a musíme sa všetci vystriedať a teda nie raz sa stalo, že som synovi nemohla deti postrážiť a nevesta sa na mňa urazila.Naposledy som ťahala od pondelka do piatku každý deň 12tku a v sobotu som mala ísť na nočnú a nevesta ma poprosila či by som sobotu nemohla byť celý deň s deťmi poprípade si vymeniť smenu lebo ona je dohodnutá s kamarátkami na nákupy vo Viedni a neskôr by rada s nimi išla do kina.. Ano veľmi rada by som jej bola nápomocná ale smenu mi nikto nevymení nakoľko sa ešte čerpajú dovolenky a voľno si už vziať nemôžem odvtedy u mňa vnúčatá neboli ani ja tam pretože majú program a nebudú ma žaťažovať. Skrátka sa urazila že som jej nevyšla v ústrety..Prosím Vás maminky ktoré máte deti, spravila som chybu ja alebo to zbytočne nevesta so synom preháňajú?
Ďakujem
Za celé leto mi rodičia strážili deti raz.A to sú na dôchodku.Pracujem síce v školstve takže väčšinu júla a augusta som doma,ale tiež by mi bodlo 1 deň mať čas pre seba a niekam si vyraziť bez deti, keďže celý rok som s deťmi🤦 ak toto nie je vymyslená téma,tak si si syna3a nevestu rozmaznáva a poriadne.
@anonym_autor nuž ako sa urazili, tak sa aj odurazia. Ale! V žiadnom prípade by som im to budúce stráženie “nepredala” lacno. Začína škola, škôlka, nevesta asi nastupuje do práce, na jeseň zvyknú byť v detských kolektívoch choroby, preto si myslím, že sa určite ozvú. Zmeny by som si však isto nemenila kvôli niekoho vrtochom. Ak potrebovala ísť na nákupy, mala zobrať deti so sebou. A kino? Nuž pardón kamky, teraz sa mi nedá..
Ako tu už niekto písal, rozmaznala si si ich.
@anonym_autor akú chybu by si asi tak ty urobila? Veď si v práci a jednoducho počas leta v čase dovoleniek sa nedá vždy mať voľno, kedy by človek chcel. Všade je to tak, že každý chce v lete voľno. Tu pomôže len rozumný rozhovor, len neviem, či by bola ochota z oboch strán. Aj nevesta má mamku, čo by mohla aspoň z času na čas dôjsť postrážiť nie? Dajte si vy dve spoločnú ☕ a hoďte reč. Život beží dalej, načo trucovat a kaziť si spoločne chvíle.
Byvam 15 rokov v 1 dome so svokrou (2 domacnosti), mam 3 deti a ani raz som jej neprosila o strazenie, ked tak (zubar,lekar,nakupy) , deti mi prizrel moj ocko byvajuci 15km dalej... nevesta by vas na rukach mala nosit...
@anonym_autor jasne že si neurobila chybu. Deti strážiš a hráš sa s nimi zo svojej dobre vôle. Nevesta to však zrejme berie ako tvoju povinnosť. Ísť s kamarátkami na nákupy ? To ako kde žijeme? V prvom rade je rodina keď ju mám. Takže jej povinnosť je starať sa o svoje deti a nie tvoja. Starí rodičia nie sú pestúnky. My napríklad nemáme nikoho, kto by nachvíľu postrážil malého. S manželom sa striedame ako sa dá. Našťastie každý máme takú prácu, kde nám vyjdu maximálne v ústretí. Nevesta by si mala vážiť čas, ktorý stráviš s vnúčatami aj keď nemusíš, ale chceš.

@anonym_autor chcela by som takú svokru ako si ty.. a tvojej neveste by som požičala tú moju 😬 nemá sa dôvod urážať, veď si bola v práci, na nákupy môže ísť aj inokedy.