icon

Konflikt s nevestou

25. aug 2025

Pekný deň prajem
Mám dve krásne vnúčatká vo veku 3 a 7 rokov..Syn s rodinou žije kúsok od nás, cca 15 min pešo.
Ja ešte stále pracujem, a pracujem na smeny tak sa mi niekedy nedarí byť s vnúčatami tak často akoby som si priala...Vždy keď mám voľno idem ich pozrieť, alebo prídu oni ku mne, chodia aj na prespávačky, rada ich strážim resp.venujem im svoj čas a teším sa z nich takže každý voľný deň kedy nepracujem trávim s nimi.. V lete je to však troška ošemetné, nakoľko sa čerpajú v práci dovolenky a musíme sa všetci vystriedať a teda nie raz sa stalo, že som synovi nemohla deti postrážiť a nevesta sa na mňa urazila.Naposledy som ťahala od pondelka do piatku každý deň 12tku a v sobotu som mala ísť na nočnú a nevesta ma poprosila či by som sobotu nemohla byť celý deň s deťmi poprípade si vymeniť smenu lebo ona je dohodnutá s kamarátkami na nákupy vo Viedni a neskôr by rada s nimi išla do kina.. Ano veľmi rada by som jej bola nápomocná ale smenu mi nikto nevymení nakoľko sa ešte čerpajú dovolenky a voľno si už vziať nemôžem odvtedy u mňa vnúčatá neboli ani ja tam pretože majú program a nebudú ma žaťažovať. Skrátka sa urazila že som jej nevyšla v ústrety..Prosím Vás maminky ktoré máte deti, spravila som chybu ja alebo to zbytočne nevesta so synom preháňajú?
Ďakujem

Strana
z4
unicornlady
25. aug 2025

Syna s nevestou si si rozmaznala. Zvykli si, že si môžu u teba deti kedykoľvek odložiť.
Ja viem, že chceš s vnúčatami tráviť čas. Vzťahy sú dôležité, to je v poriadku.

Ale máme to aj my tak v rodine, že môj brat so ženou bývajú v tej istej dedine ako naši rodičia a ich malá je tam stále. Tiež si navykli, že si dieťa kedykoľvek odložia a nenapadne ich, že aj tá mama si potrebuje oddýchnuť, porobiť na záhrade v kľude, pozrieť film ...
A to aj obedovať chodia k našim, ani o záhradu sa starať nemusia, tak aspoň o dieťa by sa mohli.

Ja viem, že ty riešiť len túto jednu situáciu. A odpoveď je nie, neurobila si chybu. Len si synak s nevestou zvykli, že si vždy po ruke. Nech zapoja aj iných ľudí, nájdu škôlku v meste atd..

simsalabim
25. aug 2025

@anonym_autor rozumna zena by toto mala pochopit... nehladiet iba na seba a svoje zaujmy. Ved najprv si zistim, ci svokra moze strazit a az potom sa dohodnem s kamoskami. Alebo nech strazi syn, ved dohodnuta je nevesta.

ivik4
25. aug 2025

Nevesta by mala byt rada ze jej pravidelne deti strazis, nie sa osopit ako male decko ze si nemohla lebo si bola v praci 😱. Ja by som nevedela byt ticho a hned by som jej svoje povedala. Potom daj vediet ked kralovna odpuchne a bude Ta este milion krat potrebovat. Je matka, nech sa stara

mandzula
25. aug 2025

Ak milostivá vedela, že si celý týždeň ťahala v práci, ani jej len nemalo napadnúť pýtať sa ťa na to.

evcagabi
25. aug 2025

Nikdy by som nikoho neziadla aby mi postrazil dieta, lebo sa chcem ist promenadovat po Viedni. Omg. A preco nebol s deckami otec?

nelca0510
25. aug 2025

@anonym_autor tak sa ti nedalo. Nerieš.

autor
25. aug 2025

Ide o to, že odkedy som ovdovela tak mi je lepšie byť s vnúčatami a keď si porobím doma som vždy s nimi, lebo veď človek si vie aj pri nich oddychnuť, ale nechcem aby to bolo zneužívané resp.aby sa na mňa hneď durdili keď niekedy nemôžem...

autor
25. aug 2025
@evcagabi

Nikdy by som nikoho neziadla aby mi postrazil dieta, lebo sa chcem ist promenadovat po Viedni. Omg. A preco nebol s deckami otec?

@evcagabi on bol na pozemku, začali stavať tak mal dohodnutú partiu robotníkov,domiešavač a pracoval tam

evcagabi
25. aug 2025
@anonym_autor

@evcagabi on bol na pozemku, začali stavať tak mal dohodnutú partiu robotníkov,domiešavač a pracoval tam

@anonym_autor ja mam fakt dost. A na neho sa milostpani neurazila?

autor
25. aug 2025
@evcagabi

@anonym_autor ja mam fakt dost. A na neho sa milostpani neurazila?

@evcagabi pôvodne chcela by ich presunul na iný deň keďže syn vedel že ona niekam chce ísť, ale potom jej to vysvetlil, že takéto veci sa nedajú len tak prehodiť.

glorikarebeka
25. aug 2025

Mať svokru,babku ako ty tak lietam v oblakoch
Nevesta by si mala trošku vstúpiť do svedomia

alienkam
25. aug 2025

Ste úžasná stará mama,môj syn má babky cca 150 km a o takaomto luxuse môžem snívať.ste Skvelá,žiadnu chybu ste nespravili snáď,že ste veľmi Milá a Dobrá 😘

evcagabi
25. aug 2025
@anonym_autor

@evcagabi pôvodne chcela by ich presunul na iný deň keďže syn vedel že ona niekam chce ísť, ale potom jej to vysvetlil, že takéto veci sa nedajú len tak prehodiť.

@anonym_autor prehodit sa ma labzovanie po Viedni - nie praca, nie partia robosov - to mate doma fakt vymletu hlupanu

evcagabi
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a druha babka co? Na tu sa neurazila? Ci na maminku sa neuraza?

autor
25. aug 2025
@glorikarebeka

Mať svokru,babku ako ty tak lietam v oblakoch
Nevesta by si mala trošku vstúpiť do svedomia

@glorikarebeka ďakujem ale aj ja mám určite svoje veľký chyby, ktoré rodine vadia a ktoré si uvedomujem ,len som potrebovala počuť názor aj maminiek, ktoré maju deti ako toto celé vnímaju čo sa týka vzťahu babka a vnúčatá... Suseda ma presviedča že ona si svoju povinnosť už ako matka splnila vychovala dve deti a vnúčatá ma ako radosť, že ona si chce užívať dôchodok a nie vychovávať deti svojich detí, že vnúčatá maju byť na radosť a nie na starosť lenže tým že asi to ja tak inak beriem som si ich naozaj naučila že môžem kedykoľvek...

autor
25. aug 2025
@evcagabi

@anonym_autor a druha babka co? Na tu sa neurazila? Ci na maminku sa neuraza?

@evcagabi ta býva asi 75 km a chodí raz za tri mesiace na pol hodinku,lebo ona teda má svoje záujmy

evcagabi
25. aug 2025
@anonym_autor

@evcagabi ta býva asi 75 km a chodí raz za tri mesiace na pol hodinku,lebo ona teda má svoje záujmy

@anonym_autor u nas je to opacne, chlapova je ta, co ma zaujmy - a nikdy, nikdy by som sa neurazila, keby odmietne strazit - nestrazila ani raz a nemam jej to ani za zle - starame sa ja a partner - tuto nedelu chceme ist na 2hod na koncert v meste a uz to mi bolo blbe prosit mamu, ci mozme ist - inak pojdem len ja s kamartkou a chlap bude doma 🤷‍♀️ Jedina vadna v tomto prispevku je nevesta, ty si neurobila nic zle.

simca06022011
25. aug 2025

AK ma moja mama pracu, ani by ma nenapadlo ju tahat k vnucatam... nie nic si neurobila. Ja osobne by som asi zavolala synovi, ci sa zena urazila alebo co. ked doteraz ste sa bezne stretavali a chodila si a zrazu je to problem. Proste zena nech si aj inu pomoc najde, aj svoju maminku, alebo si planuje vylety inak.

anonym_6d5cdf
25. aug 2025

Neviem si naozaj predstavit, ze vnucata su s tebou stale ked nie si v praci. Ved to je ako keby ste mali striedavu starostlivost. 3 a 7 rocne dieta pchat stale prec. No bud dalsi vymysel, alebo krkavcia mater je ich mama.

natalia328
25. aug 2025

Kriste moja ma 5r a chodí k našim tak 1x za pol roka. Z mužovej strany 0 bodov... S mužom sme na malu 99% len my.. niektorí si naozaj nevážia veci
Ešte si vy máte meniť sluzby koli kinu, asi tu odpadnem

vilma7
25. aug 2025

Ako tvoja nevesta je ozaj na hlavu...nie že ona vir preložiť nákupy vo Wien a kino, ale ty si máš meniť služby kvôli nej?
Normálne som sa nasrala....prepáč.

anonym_4df1be
25. aug 2025

@anonym_autor urobila do chybu, že si ťahala 5 dní 12tky, lebo to nemôžeš, ani keď si čerpajú ostatní dovolenku. K neveste sa nevyjadrujem. Nech berie do Viedne aj deti.

anonym_eefd52
25. aug 2025

Neurobila si chybu. A neboj, nevestu to prejde veľmi rýchlo, to ona je tá čo POTREBUJE pomôcť, nie ty. Pre teba je to len bonus byť s vnúčatami. Ona (oni) potrebuje pomôcť so strážením. Takže ak je urazená, veľmi rýchlo sa odrazí, neboj. Nie je to tak trochu princezná? 😀

anonym_c6084e
25. aug 2025

V živote by som nežiadala svokru aby postrážila deti keď ide na nočnú lebo ja chcem ísť na nákupi do Viedne. Akože nehnevajte sa ale toto je až absurdné, jak keby sa nekúpi nedali preložiť a aj keby tak súrne jej treba nové veci? A to že sa urazila, vy nie ste ich pestúnka stále máte svoj život. Nie jak nevesta piskne.

hederamonstera
25. aug 2025

A naozaj sa urazila alebo je to len tvoj pocit? Lebo nie si zvyknuta hovorit nie.

autor
25. aug 2025
@hederamonstera

A naozaj sa urazila alebo je to len tvoj pocit? Lebo nie si zvyknuta hovorit nie.

@hederamonstera ešte sa nestalo, že by sa neohlásili pár dní, vždy aspoň cez messenger si ťukneme pár správ ale teraz akoby uťalo

jaass
25. aug 2025

@anonym_autor slušne by som povedala, že máš toho veľa v práci a nech si deti vezme na nákupy zo sebou. Zrejme nebude z tých vďačných neviest🤔

sense
25. aug 2025

Nevesta so synom preháňajú. A teda ťažkú hlavu by som si z toho nerobila.

janinah
25. aug 2025

Ano,urobila si chybu..zabudla si byt asertivna a zabudaš oddychovať.Mna by po piatich 12tkach odpalilo na tri dni...
Nevesta ako sa urazila,tak sa aj odrazi,ona totiz pochopi,ze babku potrebuje...par dni bude mat deti nonstop doma,nie je na to zvykuta,milosťpani...
Takze nedoliezaj,daj si pauzu,oddychuj,doma si nieco porob a spomwn si na svoje stare kamaratky...ty preco by si nemohla ist niekam na vylet,na nakupy,do divadla...
Prosim nezabudni žiť len preto,že si ovdovela a že máš vnúčata..
Na dovolenke si bola? Daky pobyt v kupwloch s procedurami si si dopriala?
Som 60+ ,mam 4 vnucata ,este pracujem,ale nezabudam na seba.

colsami
25. aug 2025

A to syn sa tiez nevie unormalnit? Ked mu povies ci su teraz urazeni lebo si im deti postrazit nemohla kvoli praci? Ok chapem ze s nevestou sa Ti nechce to riesit, ale syn azda je normalny a vie to vysvetlit aj doma a spravat sa normalne...

A nie, nie je toto cele normalne, takze Tvoje pocity su OK.

Strana
z4