icon

Konflikt so susedom

20. jan 2022

Píšem anonymne ak by to náhodou čítal niekto kto možno vie o tejto situácii. Pred pár mesiacmi sme sa prisťahovali do paneláku. Nemáme balkón, čiže máme takú maličkú miestnosť kde sa občas zapali a pravidelne tam aj vetrame. Jedna stena susedí so susedov. Dnes nám boli klopať. Susedova žena sa somnou snažila rozprávať normálne, zatiaľ čo jej muž vybehol z bytu a zacal na mňa hucať.( že on to povie jednoducho, keď mu prídu nedoplatky za kúrenie bude to na naše triko) bol veľmi neprijemny... jeho žene som povedala, že snaží pekne povedať a vieme sa dohodnúť...Povedala som to mužovi, ktorý si ma šiel následne zastať. Začal zvyšovať hlas aj na neho, a v tom ho muž opätovne upozornil že nech na nás nehucí q hlavne na mňa, že si neželá aby sa takto tozpraval s jeho ženou ( somnou). Sused zasiel dnu do bytu, muž sa bavil z jeho ženou. Ešte raz podotkol nech sa somnou tak nerozpráva. V čom žena dala svojmu mužovi znak rukou nech nerieši. Predtým mu vadilo že na schodoch sú capky nášho psa co riešil i na domovej schôdzi. Popritom omnoho väčšie capaky su tam z topanok. Som rozculená. Ja neviem ako to riešiť. Ci len trpiet??

poopsie
20. jan 2022

Má sa vetrať nárazovo, nie z jedného okna hodinu... Neviem načo potrebuješ mať až taký chlad v tej izbe... Nemáš chladničku?

autor
20. jan 2022

@mandala77 len som chcela podotknúť, ze to by muselo byt koľko konfliktov. Keby to každý rieši. Som vo vlastnom byte. A musím byť neustále konfrontovana za veci, ktoré sú v iných panelákoch absurdne

majulino
20. jan 2022

@mandala77 to co je za hlúposť, vetram kolko chcem. Zo 4 izieb a kuchyne mam 3 izby s niekym susediace. Akoze teraz mam vetrat len 5 minut? A vies o kolko oresne mi po hodine vetrania klesne teplota? O 1,5°C. Takze sused to ani citit nemusi. Apropo celodenne mam otvorene okno v kuchyni. Vedla nej ma sused obývačku. Jedine co mi povedal, ze u nas to stale tak vonia, ze ked ide zafajcit na balkon, tak kolo toho slinta...
Zato ten pod nami, trieska o stenu a radiator aj ked vysavam....
Jednoducho natrafila na jebnuteho suseda. Nie kazdy je zvyknuty mat v byte 23-25 stupnov. Ja mam v spalni a kuchyni 19 ostatne izby 20-21. A nikdy sa nikto zo susedov nesťažoval, ze kvoli nam maju zimu. To je akoby som sa ja stazovala vietnamcovi vedla nas, ze prilis kúri a nam je kvoli nemu horuco

kallanchoe
20. jan 2022

Ako mne je to naozaj smiešne....kašľať na suseda...vetraj koľko chceš 😂😂keď sa niekto nasťahuje do bytu,tak asi s tým ráta,že sem tam bude o kus viac hluku ako chce,o kus viac vôní ako chce.... jednoducho je to panelák...treba sa s tým.zmieriť....je to úplne absurdné toto....že sťažovať sa na susedovej vetranie....🤦ako odkiaľ potiaľ...ale.vetranie to fakt?čo ho do toho?nebude mať iste kvôli tomu vetraniu nedoplatok na kúrení.....vyrastala.som byte...pod nami boli taký drzgrosi.... jediný mali v paneláku 0....nikdy nezapinali radiátor ale nikdy....vieš ako nám ťahalo od nôh? radiátor naplno ale stále zima od nôh....našich ani nenapadlo sa sťažovať im....veď je to ich vec keď sú taký sporovlivy....ako ich prinútia zapnúť riadiator?vychádzali sme normálne aj sa navštevovali....proste sú veci ktoré sa musia v spoločnom bývaní strpieť....

maciatkolulu
20. jan 2022

@poopsie @mandala77 ja nevetram 5 min, ale oveľa viac a najmä spálňu, akože ani raz ma nenapadlo pozerat koľko vetraju a koľko kúria susedia, mam potrebu vetram a áno sú dni keď aj pol dna na vetracku a vôbec v spálni nekurim. Akože naozaj nevidím dôvod, aby som nejako "tabulkovo" vetrala, vetram ako potrebujem.

poopsie
20. jan 2022

@maciatkolulu ja mám príliš veľké okná, na to aby som vetrala halabala... A samozrejme nemám suseda, čo by nás vykúril 😅...

basska_b
20. jan 2022
ola101
20. jan 2022

@maciatkolulu heh vidíš to no podaktorých trápia aj také veci

nadazdi
20. jan 2022

@basska_b hahahaha 😂 aj ja sa tak cítim, nariadenia ako vetrať, to som ešte nepočula, že sú na to aj vzorce 😅😅😅😅

lucitta9
20. jan 2022

Bud je sused konfliktny clovek, ktory hlada moznosti sa hadat alebo je na vas z nejakeho dovodu alegicky, mozno aj kvoli psikovi alebo mu nieco ine vadi. Kym sme boli v byte, zazili sme kadeco - aj obvinenie susedy vedla, ze od toho ako sme buchli dverami na nasej kupelni, jej popraskali obkladacky 🤦🏻‍♀️
To je udel byvania v byte…jednemu vadi buchanie, druhemu vetranie, tretiemu pes a stvrtemu aj to ze nahlas dychate 🤷🏻‍♀️

luccija
20. jan 2022

Vetraj koľko chces to už je nonsens čo ľuďom vadí tak nech si prikuri.My sme bývali na prízemí a rôzny byť museli sme kurit odušu ti čo bývali na 7 poschodí mali teplo od susedov

lenkamatkova
20. jan 2022

Ja som mala v nájom byte suseda, ktorý si takto "sviatočne" zapálil na okne a hnalo ma to do šialenstva. Neznášam ten smrad. Sťažovala som sa aj s ďalšími susedmi až kým ho domáca z bytu nevyhodila. A to dostal možnosť chodiť fajčiť normálne vonku pred bytovku. A áno, taká viem byť nepríjemná na nefajčiarov...smola...nefajč si v byte a bude kľud

zenazaba
20. jan 2022

Fuuuuuuj, to uz kto chodi fajcit do spajze? 🤮

ericka168
Autor odpoveď zmazal
ericka168
Autor odpoveď zmazal
lukina20
20. jan 2022

ja som nefajciarka... a niektory z nasich susedov si zvykne zapalit na zachode, kedze smrad popri stupackach ventilacnou sachtou dostava az do nasho zachoda a verim, ze aj do inych...
uprimne... nemam silu ani energiu ani cas aby som teraz vybehavala x poschodi a zistovala, kto fajci na zachode... pokafrane susedske vztahy mi za to nestoja
radsej si ten zachod zavrem aby mi to neslo dalej do bytu a kupila som si tam airwick...

co sa vsak tyka teba pochopila som, ze susedovi vadi, ze je stena studena ani nie tak to fajcenie...
nech si ju zatepli...

autor
20. jan 2022

@lukina20 qno na tu studenú éteru na to vetranie frfle.

autor
20. jan 2022

Od začiatku sme sa snažili hľadať kompromisi. Ešte sme mu boli zvoniť, že ak bude chcieť spať po noc ej nech nám príde povedať ak budeme hlučný... ich syn si robil v noci žúr, buchot treskot. Budilo nás to, oni boli v práci. A neboli sme sa sťažovať a hucat po nich. Však stane sa. Alebo nám pravidelne parkuje tak, že máme problém nastúpiť do auta. A tiež sme sa neboli sťažovať,len aby neboli konflikty. Tak som sa tešila, že sa spriatelime z mužom s niekym z baraku... hold smola...

apolka77
20. jan 2022

Vieš ja sice v paneláku nebývam ale minule som bola u babky na wc a hrozný smrad cigaretového dymu..šlo to zo stupaciek, Dolný susedia. Ako možno netušis ako niekomu zneprijemnujete bývanie. Mňa hneď napadlo že toto by som nevydržala. Veď to hrozne smrdí celá chodba ....babke to " nevadí" je total bez čuchu (90r.) Ale byvat tam asi by som vás slušné poprosila nech fajčíte vonku ..

autor
20. jan 2022

@apolka77 už to tu píšem niekoľkých krát. Jemu nevadí Fajčenie. On sám je fajčiar.

henrietkatr
20. jan 2022

Ak si vetras doma vo svojom byte tak je ho do toho proste nic, kolko krat a ako dlho. Tam to podla mna konci a nemas sa s nim preco viacej rozpravat

autor
20. jan 2022

@henrietkatr on si myslí opak. Vraj oni tu bývajú dlhšie. A sme od nich mladší. Ja od neho aspoň o 25 rokov

lenka2710
20. jan 2022

Toto ma pobavilo, byt predsa platíte rovnako a mate rovnaké práva a ano, aj povinnosti! To mam tak rada, že mladí musia hneď rešpektovať staršieho, prečo?? Pokiaľ niekto nerešpektuje mňa, prečo by som mala ja niekoho rešpektovať, lebo ja mam 30 a dotyčný 60?? No nie
Mne suseda trieskala o radiátor, keď som vysavala a povedala mi, že si mám podlahu zmyvat a nie vysávať, no halooo, kde sme??

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vanda323
20. jan 2022

@cocolino234 Moja kamoška fajčila vo svojom byte. A to ti bol taký smrad...že to sa ani vyvetrať už nedal podľa mňa už boli steny napachnute.
Ale k veci sused po tebe nemal čo hulákať. A ty by si možno mohla spraviť kompromis a fajčiť pred bytovkou...
Môj muž chodí fajčiť von....
Vraj teraz keď som v nemocnici a deti u mamky fajčí v kúpeľni , dostane riadne inak za to!

magduska2
20. jan 2022

Akože podla mna to či tam fajčíte alebo sa vešáte na lustr je naprosto bezpredmetné a nepodstatné..ak som to správne pochopila..je to komora která je vaša a je aj súčasťou vášho bytu..Milého suseda by som upozornila ze este raz pride robit ku mne bordel volám policiu.
Akože už som počula rôzne kraviny ale toto 🤦‍♀️ ved skoro každá miestnost s niekym susedí...to akože máš prestať vetrať? A počítám že po tej cigarete vyvetráš 5-10 min nie celý den,a keby aj.. to akože on chudák kvoli tej vašej susednej miestnosti 'pretopí'? No neviem,kravina.
Ani by som sa tým nezaoberala. pevné nervy ✊

autor
20. jan 2022

@lenka2710 tak on je milý od začiatku. Hned ako sme sa presťahovali mi začal tykat... A ja som co? Tvoja dcéra? Nie. Ja som tvoja suseda. Ale ako chce.. však keď si tykame.

autor
20. jan 2022

@elizabet173 tak s nimi by som mala aj tak problém, keďže tú miestnosť pravidelne vetrám aj keď sa tam nefajčí.

autor
20. jan 2022

@magduska2 že on tam nikdy predtým nekuril a teraz musí... však ale poviem normálne. Nájdeme kompromis. A nebudem sa správať ako hulvat

marca12
20. jan 2022

On ti chodi obzerat,ci nahodou nevetras? To je dilino. On nema z tej strany tiez spajzu? Za hodinu vetrania sa.mu nemoze tak ochladit stena,ze by to pocitil. Nech si steka kolko chce. Nemozte mu donekonecna ustupovat. Aj ked je to neprijemne tieto jeho utoky,skuste mu prestat ustupovat.