Konflikt so švagrinou - váš názor
Ahojte..potrebujem sa poradit s vami ohladom konfiltku ktory mam aktualne so svagrinou-muzovou sestrou ide o to ze obe rodiny zijeme na jednom sidlisku nedaleko od seba..ja som aktualne na materskej s dvojrocnou, svagrovci obaja pracuju uz maju vacsieho syna svagor chodi na tyzdnovky, svagrina robi v nemocnici ako sestricka..vzdy mala velku vasen pre nakupovanie hlavne nakupovanie cez internet a kedze ja som doma cele dni poziadala ma ci by som jej nemohla ja vyzdvihnut veci co si objedna od kuriera,,tak som suhlasila a zacala jej preberat zasielky ..ratala som s tym ze samozrejme ked jej ja vyzdvihnem zasielky tak si pekne pre ne pride k nam lenze ona ocakavala zakazdym ze jej tu zasielku nielen preberieme ale ešte aj odnesieme domov..vzdy nejak uprosila mojho muza aby jej doniesol zasielku ze ved ona nestiha a on to ma k nim aj tak po ceste do prace a bla bla..ked sa toto stalo uz asi siesty krat moj muz jej dorazne vysvetlil ze jej kludne objednavky preberieme ale nech si pekne pride sama po ne..kolko krat bola unas jej zasielka aj tri tyzdne ..tak sa ospravedlnila po dalsiu zasielku si prisla ale potom to zacalo zase..teraz naposledy objednala zase cosi ku nam ani mi nepovedala len mi vola kurier ze ma zasielku pre nu a ze ma instrukcie nechat to u mna..tak som mu povedala ze ziadnu zasielku nepreberam moze to vratit spat odosielatelovi..svagrina prisla ku mne v sobotu ze si ide po zasielku lebo ze to je darcek pre jej krstnu dceru na 6 narodeniny tak som jej povedala ze som tu zasielku neprebrala nech sa nehneva..spustila na mna taky krik..ze ona ide v nedelu na oslavu a co tam ma ist koli mne s prazdnymi rukami ze co som taka protivna ze som odmietla zasielku prebrat..ze teraz ona co ma robit..dobre ze sa nerozplakala ..ani som nestiha otvorit usta len bachla dverami a isla prec..ze mi pekne dakuje...
Takto - obe ste v istom bode urobili chybu. Ona ze si z teba urobila v podstate sklad zásielok (verím ze v panelaku nie je extra miesto na nejaké balíky trebárs s veľkým obsahom) a dodávkovu službu, čo by mi tiež liezlo na nervy, keby ze mam stále v byte nejaké balíky a mam ich nosiť s kočíkom vrámci prechádzky niekde.
Keď tak chce nech si to dodať do prace, alebo si dohodne s kuriérom deň doručenia (hádam nerobí 24 denne). Som v robote dnes, zavolám mu, prineste mi to prosím zajtra, keď mám nočnú a budem doma
A ba auturkinom mieste by som normálne povedala, že končím s tým, a ze nabudúce keď príde kuriér, zásielku nepreberiem.
Normálny človek by kuriérovi povedal, že zásielku nemôže prebrať, nech sa dohodne s adresátkou, kde jej ju nechá. Ty si nechcela neprebrať zásielku, ty si chcela švagrinej urobiť schválne zle. Ako v škôlke, na just 🤭 švagriná je koza, že si pre zásielky nechodila podľa dohody, ale tvoje "riešenie" nebolo o nič lepšie.
Švagriná je celkom drzá, takto aspoň konečne pochopila, že to už bolo cez čiaru. Mňa otravuje niekedy čakať na kuriéra a preberať vlastne zásielky. Robiť pravidelne zásielkovnu aj ďalšej osobe by som teda nechcela. A v autorkinej situácii s tou poslednou zásielkou by mi už tiež pohár trpezlivosti pretiekol a urobila by som to isté.
Môj názor je, že si jej mala dopredu povedať, že jej už zásielky preberať nechceš, ak ťa to obmedzuje. Ak by si nebola doma, nedá sa nič robiť, keď ti dopredu nepovedala, že jej príde zásielka. Ale ak si doma bola, zásielky si jej preberať sľúbila, prepáč, ale nahnevala sa oprávnene.
@ddaassuullaa čítala som celý príspevok,ale to neznamená,že súhlas platil navždy.ja osobne by som tiež sústavne nepreberala balíky.
pozri, stale by si z toho vyšla zle, takyto ludia nevidia nikoho ineho okrem seba, ci by si jej povedala ze uz nie, ze ta to obtazuje, bola by si za zlu tak ci tak, ze nechces pomoct jej zaneprazdnenej, Mas po probleme a obavam sa ze takyto ludia nielen , ze vidia len seba, ale aj su splachovaci...Musis utnut, lebo utnu teba. Lebo oni to beru ako SAMOZREJMOST. Nie ako tvoju ochotu, za ktoru by oni mali byt vdacni.
@veronikaszabova ja som nevedela ze je to nieco co potrebuje..pre kristove rany..neinformovala ma ze si dava zas nieco ku mne posielat..keby mi povedala ze je to dolezita zasielka tak jej to preberiem uz kaslem na to..ale nebolo mi samozrejme povedane nic..len mi rovno vola kurier..aby som o pol osmej rano isla od dvojrocneho dietata dole prebrat vacsi balik.. o ktorom som NIč nevedela..ja nie som zakerna
@veronikaszabova ale ona o tej zásielke nevedela plus okolnosti so spiacim dieťaťom...Niekomu podáš prst a zožerie ti celú ruku. A keď sa ohradis, ešte sa zatvári nechápavo.
@michaelam2 je, lebo namiesto, aby si to dvaja svojpravni dospeli ludia vyriesili z oci do oci jej takato osoba z trucu posle balik spat odosielatelovi a este sa pride dat lutovat na verejne forum. Gratulka k takemu spravaniu je to co chcete citat? No nie, sprosty podraz z trucu
Podla mňa si to prehnala. Ved to od teba nechce aby si jej zemiaky konala, len preberala balíky keď nie je doma. Nič ťažké alebo obmedzujúce na tom nie je. To ze si neprebrala zásielku nestálo za pokazenie vzťahov.
Ja ťa úplne chápem a čudujem sa tu ostatným čo útočia na teba. Ty si mala dobrú vôľu prebrať veci s tým že ona si zoberie, nestalo sa. Tvoj muž jej odnesie nedostane ani sprosté ďakujem. Ona ťa chce ďalej využívať a ty z toho nič nemáš.
Áno blbé, že nemala darček ale ešte blbšie je ani ti neoznámiť aká dôležitá zásielka príde a či ešte poslednýkrát niečo nezoberieš.
Ale to je jedno, ze si o tom nevedela. Keby to aj nebol darcek, ale nieco ine dolezite... Ty si ani nehladala sposoby na dorucenie, hned si to ako trucovite decko poslala naspat
@ddaassuullaa dospely svojpravny clovek by mal byt schopny si svoje zasielky vybavit tak, aby neotravoval donekonecna niekoho ineho...podla mna je uplna drzost si objednat balik k autorke a ani jej o tom nepovedat a potom sa este urazit ze ho neprebrala
Stale dokola to iste. Vzdy ste odniesli? Odniesli...no a teraz pises krivdy. Jej sa nezastavam, no vy ste to nechali zajst takto daleko. A zachovala si sa hlupo, stacilo povedat, nepreberiem, zavolajte adresatke a vybavene
@ddaassuullaa akoze prepacte ale vase komentare mi pridu uplne mimo..keby mi povedala prosim ta dala som si u vam poslat darcek pre krstnu dceru potrebujem ho na nedelu preber mi ho prosim ta..a ja jej ho just nepreberiem ano vtedy je to hnusny podraz z trucu..ale ked mi rano zavola kurier ze mi nesie balik ze mam zist dole lebo on mi hore nic vynasat nebude lebo sa ponahla a mam zist za 5 minut dole..doma malicke dieta ja som len povedala ze ja nemozem teraz zist dole opytala som sa ci to nevie niekde nechat na poste alebo kde povedal ze nie..tak som nastvana uz povedala v hneve nech to vrati ze co mam robit teraz
@veronikaszabova preco by autorka mala hladat sposoby na dorucenie?? 😀 je to snad jej balik? nie nie je a ani o nom nevedela
@michaelam2 autorka-anonym (vie preco) jej to slubila. a stacilo normalne neprevziat. Dvaja dospeli ludia robia ktoviekolko poskokov a zrazu takyto podraz. To o vas dievcata hovori vela ako.riesite svoje problemy🤷♀️
@michaelam2 ved mohla mu povedat, nech zavola adresatovi, ze balik nepreberie, nech sa dohodne s nou. Nie ho poslat hned naspat
Nevies kurierovi povedat, ze nepreberies a nech kontaktuje adresatku? Frajerka no...
@ddaassuullaa no svoje problemy si riesim v prvom rade sama a nehadzem ich na inych ako to robi svagrina vsakze 😀 ...svagrina tiez slubila ze si po veci chodit bude...nechodila
@michaelam2 aj ked nieco slubis, nepaci sa ti to, ale si makka to riesit dlhsiu dobu a potom na "vyriesenie" spravis podraz? No sikovnice ste naozaj
Autorka, a keby ti švagriná povedala dopredu, že jej príde tá zásielka, tak by nevadilo, že ti spí dieťa?
Ďalšia vec, čo má zarazila: to sa stalo niekedy v týždni, švagriná si prišla po zásielku v sobotu. Čiže si jej ani len nedala vedieť, že si jej to neprebrala?!
@januska12323 ale chapete stale som ja ta zla?..ja jej dva roky robim uschovnu preberam baliky, kolko krat take problemy som mala koli tomu ze az..raz mi povedala ze zasiela je zaplatena co nebola..ja som mala len kartu ktoru kurier odmietol ze jemu len hotovost musela som si ist pozicat od susedy..pytam sa jej preco tvrdi ze zasielka je zaplatena..ze ona sa pomylila..
@ddaassuullaa prepac ale co mala akoze robit? nechat dieta same doma a letiet po balicek??? spytala sa kuriera ci to vie nechat na poste, nevedel, no tak smola, slo to naspat ....ano mohla zavolat svagrinej ze jej zasielky uz preberat nebude ale toto bolo necakane, nevedela o balicku, tak to v tej rychlosti vyriesila takto
@h2 stalo sa to v piatok, prisla si v sobotu rano, v piatok hned potom co kurier odisiel som jej najskor volala ale nebrala telefon tak smsku som jej pisala..ze tu bol kurier ale nevedela som zasielku prebrat..prisla na druhy den s tym ze ziadnu sms nedostala odomna

Autorka - no ty si teda hrdinka 😂😂😂 namiesto toho, aby si priamo konfrontovala svagrovu - ze napriklad od pondelka uz jej nic nepreberies, nech si to nenechava k vam posielat, tak si jej rovno otocila naspat darcek, ktory potrebovala... Hmmm... Uzasna si. Nechcela by som ta za svagrovu.