icon

Konflikt so švagrinou - váš názor

15. aug 2022

Ahojte..potrebujem sa poradit s vami ohladom konfiltku ktory mam aktualne so svagrinou-muzovou sestrou ide o to ze obe rodiny zijeme na jednom sidlisku nedaleko od seba..ja som aktualne na materskej s dvojrocnou, svagrovci obaja pracuju uz maju vacsieho syna svagor chodi na tyzdnovky, svagrina robi v nemocnici ako sestricka..vzdy mala velku vasen pre nakupovanie hlavne nakupovanie cez internet a kedze ja som doma cele dni poziadala ma ci by som jej nemohla ja vyzdvihnut veci co si objedna od kuriera,,tak som suhlasila a zacala jej preberat zasielky ..ratala som s tym ze samozrejme ked jej ja vyzdvihnem zasielky tak si pekne pre ne pride k nam lenze ona ocakavala zakazdym ze jej tu zasielku nielen preberieme ale ešte aj odnesieme domov..vzdy nejak uprosila mojho muza aby jej doniesol zasielku ze ved ona nestiha a on to ma k nim aj tak po ceste do prace a bla bla..ked sa toto stalo uz asi siesty krat moj muz jej dorazne vysvetlil ze jej kludne objednavky preberieme ale nech si pekne pride sama po ne..kolko krat bola unas jej zasielka aj tri tyzdne ..tak sa ospravedlnila po dalsiu zasielku si prisla ale potom to zacalo zase..teraz naposledy objednala zase cosi ku nam ani mi nepovedala len mi vola kurier ze ma zasielku pre nu a ze ma instrukcie nechat to u mna..tak som mu povedala ze ziadnu zasielku nepreberam moze to vratit spat odosielatelovi..svagrina prisla ku mne v sobotu ze si ide po zasielku lebo ze to je darcek pre jej krstnu dceru na 6 narodeniny tak som jej povedala ze som tu zasielku neprebrala nech sa nehneva..spustila na mna taky krik..ze ona ide v nedelu na oslavu a co tam ma ist koli mne s prazdnymi rukami ze co som taka protivna ze som odmietla zasielku prebrat..ze teraz ona co ma robit..dobre ze sa nerozplakala ..ani som nestiha otvorit usta len bachla dverami a isla prec..ze mi pekne dakuje...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
15. aug 2022

no čo, autorke praskli nervy. Ani sa jej nečudujem. Sem-tam prebrať zásielku, pre ktorú si niekto príde. OK. Ale stále pravidelne niekomu niečo uskladňovať a ešte aj nosiť. Pravda je, že mala švagrinej dávno povedať a toto už nie. Dalo sa čakať, že jej raz rupnú nervy. No čo, už bude mať pokoj. Ja už by som s ďalším preberaním ani nesúhlasila. Nech si to rieši inde. Sú zásielkovne alebo si to môže dať poslať do práce.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lenka2232
15. aug 2022

Nic si nerob z blbych komentarov,dobre si spravila..sa ti cudujem,ze si to doteraz vobec vydrzala,niekomu robit sluhu a preberat mu zasielky..to mas cele dni vysedavat doma a cakat kurierov? Nech prestane objednavat online alebo nech si zabezpeci nejake vydajne miesta..mas teraz aspon od nej pokoj (snad)

kvetinka75
15. aug 2022

@zoro9836 veď to som aj napísala. Nech si to rieši po svojom a nie využívať druhého

autor
15. aug 2022

ja som si k nej dala poslat zasielku raz v zivote aj to som si hned na druhy den po nu prisla..ani omylom by ma nenapadlo ju ziadat aby mi to ešte dopratala

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
gabika128
15. aug 2022

Autorka, 2 roky trpíš pri preberaní balíkov pre švagrinu, z domu máte úschovňu a ty sa ešte ľutuješ? 😂 2 roky? Wau. Iné by ju už po mesiaci poslali do teplých krajín s týmto.

isis234
15. aug 2022

To je už drzosť od švagrinej. Píšeš že máte zásielkovňu. Nech si dáva posielať balíky tam. Môže ich vyzdvihnúť kedy chce. Ak bola jej objednávka, ktorú ste museli strpieť doma 3 týždne, tak to je už jej lajdáctvo. Máš malé dieťa- na teba neberie ohľad- nemôžeš hockedy zísť dolu pre zásielku.. Je pravda, že bez ohlásenia ti znovu volal kuriér, mala si zavolať švagrinej, že nemáš čas prebrať jej balík, ona mohla zavolať kuriérovi a s ním sa dohodnúť, kedy jej prinesie balík. Ja som sa tak dohodla , že príde až po 16 hodine. Potom som dala posielať i do balíkovne. No dá sa i ako dobierka na poštu, To ona platí viac poštovné. Takže ak bývate na jednom sídlisku, ked ide z práce domov, nemá problém, aby si pre balík prišla,, Po tomto všetkom by som ukončila s ňou takéto služby. Musí si to riešiť po svojom, Nie si n a špagátiku a si závislá na čase dieťaťa. Držím palce.

panelacikova
15. aug 2022

autorka, ja sa pripájam k skupinke, ktorá ťa podporila.

1.) švagriná si z teba urobila zásielkovňu zadarmo, ba dokonca s doručením na jej adresu (prostredníctvom teba či manžela)
2.) napriek tomu, že manžel a teda jej brat jej jasne povedal, nech si to zariadi tak, aby ťa (vás) tým neotravovala, naďalej dávala zasielať balíčky k vám
3.) o danej zásielke (dar) ťa vopred vôbec neinformovala spôsobom, že ťa pekne prosí, lebo je to darček a vážne to nemá v ten deň ako prebrať (ak by to tak urobila, pevne verím, že by si jej to prebrala)
4.) ak nenakupuješ cez internet, tak chápem, že ti nenapadlo povedať kuriérovi, nech volá švagrinej (poskytnúť mu číslo) a nech si s ňou dohodne miesto odovzdania, že ty jednoducho nemôžeš.

v každom prípade od nej už snáď budeš mať pokoj. ak máš správneho chlapa, tak ťa v tomto ešte aj podporí.

autor
15. aug 2022

@gabika128 ja som neposlala lebo som chcela pomoct..ale nechcela som zase zo seba robit poskoka

solange7
15. aug 2022

Neznasam takychto nesamostatnych ludi. Ved nech si to da poslat do zasielkovne ked to robi pravidelne. Ty nemusis cele dni kvasit doma a kvoli jej kurierovi by som z prechadzky alebo z obchodu neutekala. Cudujem sa, ze niekomu to pride v poriadku. Je to obtazovanie a este je hnila si po to prist a ocakava, ze ty pojdes s 3 krabicami a deckom v druhej ruke k nej. Ani by ma nehlo.
Mala si jej hned povedat, ze toto pravidelne robit nebudes. Do buducna budes vediet.

gabika128
15. aug 2022

Ale 2 roky robíš zo seba poskoka 🤷‍♀️

h2
15. aug 2022

Dievčatá, ktoré píšete autorke, že dobre urobila. To sa ale takto nerobí! Keď ju obťažuje preberať švagrinej zásielky, nikto ju nenúti, aby to urobila. Ale to si treba dopredu vykomunikovať. A nie, že sľúbim, švagriná s tým ráta a potom sa na to vykašlem, lebo si poviem dosť.
Ja sa momentálne chodím starať susede o mačku, lebo je na dovolenke a opýtala sa ma, či by som jej ju chodila kŕmiť. Ja som jej to sľúbila. Keby som nebola doma, alebo sa mi nechcelo, poviem jej to, aby sa mohla zariadiť ináč a osloviť niekoho iného. A nie, že ja to sľúbim a potom nechám chuderu mačku skapať, lebo raz som ju nakŕmila a suseda mi nevolala každý deň, že aj dnes treba.

kika900
15. aug 2022

vidim, ze vyuzivanie a zneuzivanie ochotnych ludi je na slovensku sportom. Ber to ako uzitocnu lekciu do zivota.

mandzula
15. aug 2022

Akoze objednat ku mne na adresu, nic mi o tom nepovedat a potom cakat nejaku korektnost po opakovanom upozorneni, ze jej kuriera robit nebudem, no ani nahodou. Jedna vec je pomoct a druha nechat sa vyuzivat. Mna niekedy v dany moment obtazuje aj prebranie svojej zasielky (mam pracu, som na wcku, umyvam si vlasy, beham po dome s handrou...), nieto este niekomu preberat nonstop a nosit mu domov.

michaelam2
15. aug 2022

@h2 autorke proste uz dosli nervy, ked jej zavolal kurier kvoli balicku o ktorom nevedela ...myslim ze pre svagrinu za tie dva roky urobila az az...nonstop preberanie zasielok, nosenie ich k nej domov, platit za zasielky aj ked mali byt zaplatene atd ...

kika900
15. aug 2022

@h2 slubila ste pocas dovolenky, nie dva roky, idete vtedy, ked vy mozete a mate cas a suseda vam nenabryzdga, ze ste tam nesla rano, ked vy ste nemohla.Porovnavate dve odlisne situacie. Ludia by mali vediet rozoznat hranice a byt slusni.

h2
15. aug 2022

@michaelam2 Áno, urobila pre ňu viac, ako dosť, patrí jej za to vďaka a obdiv a má plné právo prestať to robiť. PO TOM, ako to oznámi švagrinej.

michaelam2
15. aug 2022

@h2 ano jasne, mohla jej to oznamit uz skor ze jej nebude robit poskoka...len toto bol moment, myslim si, ze jej proste dosli nervy v tej chvili

mandzula
15. aug 2022

@h2 porovnavas neporovnatelne. Mas zrejme stanoveny svoj cas, kedy tam ides, rozhodujes o nom sama, nikto ti zrazu nezvoni pri dverach, ze treba bezat bez ohladu na to, co prave robis (kakas, cikas, mas mokre vlasy, na tvari masku...).

zazrak1991
15. aug 2022

No podľa mňa to bolo pekne protivne od teba že si to neprevzala. Bože môj ,no je tam toho ,zabudla ti povedať ,to sa môže hádam stať. Ty si doma celý deň ,ona v práci tak proste vedela že doma budeš a môžeš to prebrat. A nehnevaj sa ale toto sú ozaj problémy 🤦 kto komu preberie a odnesie zásielku . Mne švagriná veľa krát aj zaplatila balík keď som ju poprosila že budem v robote vtedy ,aj mi ho doniesla keď mala večer cestu ,aspoň sa zastavila na kávu. To fakt je taký problém ? Veď sa dohodnite že keď budeš na prechádzke tak jej to zanesies a ďalší krát zase ona príde k vám pre balík ,dáte si kávu a pokecate . Ja nehovorím že si povinná jej robiť postara,ale preboha ste rodina a veď si súhlasila že jej tie balíky preberať budeš . V tejto dobe fakt rodina nerodina,nikto si nepomahajme len si všetko vykricme,potom tie vzťahy tak vyzeraju

liloastitch
15. aug 2022

Keby mi ráno volá kuriér o ktorom nič neviem, tak sa ani neunúvam dvíhať telefón. Však si mohla spať, vtedy by čo švagriná robila? A keby ma pravidelne nejaký kuriér s cudzími balíkmi budil, dlho by som tolerantná nebola.

autor
15. aug 2022

@zazrak1991 suhlasila som ze budem preberat nesuhlasila som ze jej ich budem dorucovat..sama ešte na zaciatku povedala ze jasneee. ze ona si bude po ne chodit..lebo vtedy som mala ešte babatko

sissy27
15. aug 2022

určite nebolo ok vrátiť jej balík odosielateľovi. To sa mi zdá z tvojej strany fakt sprosté a nie je to primeraný "trest" za to, že švagriná nedodržala dohodu o vyzdvihovaní balíkov, je to vyslovene svinstvo.
Kuriérovi si mohla v pohode povedať, nech príde zajtra, alebo proste nájsť riešenie a skôr či neskôr by si švagriná pre balíky prišla. Evidentne tento jeden bol pre ňu dôležitý, takže by si našla čas ho vyzdvihnúť a pri tej príležitosti by si zobrala aj ostatné.

panelacikova
15. aug 2022

@h2 to je dosť rozdiel. ty si jej to sľúbila. autorkina švagriná sa ani len neozvala, že dala opäť zas a znovu niečo autorke zaslať. vieš čo, ja sa jej nečudujem. napriek tomu, že jej muž to s ňou odkomunikoval, nech to nerobí, nech sa zariadi inak, robila tak stále a znovu. asi toto bol jediný moment, ktorý dopomôže k tomu, že to už prestane robiť.

autor
15. aug 2022

@zazrak1991 a co jej mam na prechadzke odniest? velku mikrovlnku tažku? alebo bycikel?..alebo skrinku co si k nam nechala dorucit?..to vsetko boli tazke veci co si vyzaduje nalozenie do auta a odvoz..ja auto nemam manzel si ho berie do prace, ona ma auto rovnako ako jej muz

michaelam2
15. aug 2022

@zazrak1991 no jasne, ma jej donekonecna preberat zasielky a este jej ich aj v ramci prechadzky odniest 😀 a svagrina spokojnaaa lebo vsak o vsetko ma postarane a z autorky si spravila osobnu donaskovu sluzbu, krasa....to ked je niekto s niekym rodina tak ma pravo ho takto vyuzivat?

mandzula
15. aug 2022

Mne sa paci, ako tu niektore tvrdia, ze autorka je doma, nic nerobi. Halo, je na rodicovskej, nelezi hore zipsom a necaka, kedy milostivej kurier donesie balik, ktory jej ma potom cela natesena odniest. Ano, ak si objedna tricko, to by som este v ramci prechadzky patkrat dala, no teperit jej mikrovlnku, popripade ak sa jej zaziada koberec, komoda... , no uz vas vidim.

ladrona
15. aug 2022

@h2 toto nie je ten najsprávnejší priklad.keď si sľúbila susede,že jej nachováš mačku,to je presne vymedzené obdobie,počas dovolenky.balík prišiel z nenazdania.