icon

Konflikt so švagrinou - váš názor

15. aug 2022

Ahojte..potrebujem sa poradit s vami ohladom konfiltku ktory mam aktualne so svagrinou-muzovou sestrou ide o to ze obe rodiny zijeme na jednom sidlisku nedaleko od seba..ja som aktualne na materskej s dvojrocnou, svagrovci obaja pracuju uz maju vacsieho syna svagor chodi na tyzdnovky, svagrina robi v nemocnici ako sestricka..vzdy mala velku vasen pre nakupovanie hlavne nakupovanie cez internet a kedze ja som doma cele dni poziadala ma ci by som jej nemohla ja vyzdvihnut veci co si objedna od kuriera,,tak som suhlasila a zacala jej preberat zasielky ..ratala som s tym ze samozrejme ked jej ja vyzdvihnem zasielky tak si pekne pre ne pride k nam lenze ona ocakavala zakazdym ze jej tu zasielku nielen preberieme ale ešte aj odnesieme domov..vzdy nejak uprosila mojho muza aby jej doniesol zasielku ze ved ona nestiha a on to ma k nim aj tak po ceste do prace a bla bla..ked sa toto stalo uz asi siesty krat moj muz jej dorazne vysvetlil ze jej kludne objednavky preberieme ale nech si pekne pride sama po ne..kolko krat bola unas jej zasielka aj tri tyzdne ..tak sa ospravedlnila po dalsiu zasielku si prisla ale potom to zacalo zase..teraz naposledy objednala zase cosi ku nam ani mi nepovedala len mi vola kurier ze ma zasielku pre nu a ze ma instrukcie nechat to u mna..tak som mu povedala ze ziadnu zasielku nepreberam moze to vratit spat odosielatelovi..svagrina prisla ku mne v sobotu ze si ide po zasielku lebo ze to je darcek pre jej krstnu dceru na 6 narodeniny tak som jej povedala ze som tu zasielku neprebrala nech sa nehneva..spustila na mna taky krik..ze ona ide v nedelu na oslavu a co tam ma ist koli mne s prazdnymi rukami ze co som taka protivna ze som odmietla zasielku prebrat..ze teraz ona co ma robit..dobre ze sa nerozplakala ..ani som nestiha otvorit usta len bachla dverami a isla prec..ze mi pekne dakuje...

kika900
15. aug 2022

zaujimave je sledovat, ako pisatelka mala byt slusna a korektna, nosit jej veci, ved ju to na prechadzke nezabije zobrat baliky a decko do druhej ruky. Ved je doma a zanepradznena svagrina predsa chodi do prace. Ze si z nej dva roky robi niekto donaskovu sluzbu a zasielkovnu a nakoniec jej vynada, that´s okay, Ludsky faktor, kurier, o ktorom nic neviem, spiace dieta a fakt, ze clovek toho ma uz tak nazaj dost. Silna kava hned na rano.

zazrak1991
15. aug 2022

Ale veď som napísala že sa treba dohodnúť že príde aj ona. Nepúšťajte sa tu láskavo do mňa , máte svoj názor ako mám ja svoj . Ja mám dobré vzťahy v rodine , len aby tu nabudúce nebol príspevok od vás že vás švagriná nepozvala na oslavu , alebo sa s vami nebaví a že nemáte dobré vzťahy. Keď ťa to obťažuje mala si jej dávno povedať že nemáte miesto aby ste jej 10 balíkov skladovali a keď už jej to preberiete nech si to príde po robote zobrať . Ale hovorím ,dá sa to aj normalnejsie riešiť a nie proste neprebrat ,áno bolo to protivne podľa mňa . Cusite 2 roky a potom odrazu len tak nepreberiete balík lebo vám o ňom zabudla povedať

salamistka
15. aug 2022

no vie to byť poriadne otravné...u nás v práci takto preberáme balíky šéfovi a celej jeho rodine, takže 5 balíkov za týždeň minimum, ono keby sme boli na recepcii alebo niečo podobné, tak dobre, ale my si musíme robiť svoju činnosť a každú chvíľu dobehne kuriér, o ktorom sme samozrejme nevedeli, všetko ide bokom, klienti, telefóny, zdržuje to, niekedy príde balík za stovky eur a nemáme ani z čoho zaplatiť

h2
15. aug 2022

@mandzula Ja už sa tu cítim, ako taký papagáj, čo furt to isté dookola opakuje. Veď nech jej tie zásielky nepreberá, nikto ju nenúti. Ale nech jej to predtým povie. Keď niekomu sľúbim, že áno, budem ti preberať zásielky (nie jednu zásielku jednorázovo, ale dlhodobo viaceré zásielky), tak je potom svinstvo to bez upozornenia nedodržať. Komunikácia!

jaskolka
15. aug 2022

Áno, autorka urobila chybu, že vopred jasne neoznámila svagrinej, že viac nebude jej zásielky preberať a ze nech skrátka si zariadi, ako vie.
Ale na strane svagrinej je oveľa viac chýb. Bežne ľudia si dávajú doniesť veci do prace, ak inak sa nedá. Tiež som to robila, a keď bola fakt dáka veľka vec, tak jednoducho som si dohodla to s kuriérom, nebol problém trebárs mi doručiť zasielku na iný deň, a v čase, keď som už doma bola
Neexistuje, aby, sestrička v nemocnici robila nonstop 24/7to he hlúposť, robila som tak a mala som paradoxne oveľa viac času cez deň.
Okrem toho existujú aj balikoboxy, zasielkovne, mnohé prepravné spoločnosti už využívajú Packetu, ktorá je už aj malých dedinách
Takže nemá už výhovorku, že preberaj mi zásielky, lebo si doma. No a? A keď bude trebárs v obchode niekkde ci na prechádzke, a zavolá kuriér že o 5 minút je tam, takže vezme kočík a letí domov?
Ci ma trebárs sedieť celý deň, lebo kuriér príde "medzi 9.00 a 15. 00?"
Leby to bolo raz za čas, ok, dobre. Ale pravidelne by som to už zrušila svagrinej dávno.
A to nevravím o tom, že ešte vyžaduje veci doniesť k nej, to už je čisto cez čiaru

zazrak1991
15. aug 2022

@h2 presne tak 👍👍👍👍👍

mandzula
15. aug 2022

@h2 nuz, evidentne tam pretiekol pohar trpezlivosti, to sa stava, ked niekto ani po jasnom upozorneni nepochopi, co sa od neho vyzaduje.

panelacikova
15. aug 2022

@jaskolka ja ešte k tvojej správe dodám, že existuje ešte ďalšia možnosť, a to poprosiť nejakú susedu, suseda, že očakávam naozaj dôležitú zásielku, či by nebola ochotná/-ý. mne by to teda pripadalo podstatne jednoduchšie, zazvoniť o poschodie vyššie, nižšie alebo o 2-3 vchody ďalej, než ísť cez pol alebo celé sídlisko. no a čo sa týka väčších vecí, to už vôbec nechápem, tam buď autorka už preháňa (zavádza) alebo je potom švagriná úplný tupec, pretože preprava nadrozmerných tovarov je väčšinou dohodnutá tak, že v cene prepravy sú 2-3 pokusy o doručenie. ak sa stane, že zákazník odmietne prijať tovar, volá kuriér e-shopu, ten kontaktuje zákazníka, aby prezistil, kde je problém. a potom sa rieši. to je nadrozmer, ako tu spomínala autorka, že mikrovlnka, či bicykel...
čo sa týka malých balíčkov, ako je nejaký drobný darček, tam neviem, či je možné vrátiť ho odosielateľovi na základe slovného vyjadrenia, ak aj áno, švagriná nemala urobiť tú hlúposť, že dala ako adresáta autorku s jej adresou a číslom bez toho, aby ju o tom vopred oboznámila, či poprosila ju o takú možnosť.

vevapeto
15. aug 2022

Veď neexistuje len kuriér- sú aj zasielkovne, mall boxy, alza boxy, dá sa to nechať aj na poste…. Mala si zásielku prebrať a navrhnúť jej aj tieto možnosti. Mna osobne by to neskutočne otravovalo behať furt za kuriérom, to bycsom nebola ochotná robiť pre svagrinu . Nevravím sem tam , aké stále tak to veru nie.

marcellka32
15. aug 2022

Pekne ťa využíva, napísala by som jej sms, že si prebrala posledný balík, každý ďalší bude otočený naspäť...ľudia si dovolia, koľko im dovolíš

simonaniky
15. aug 2022

Ženy ja sa až čudujem, aké ste niektoré nepríjemné! Som zvedavá, ako by sa vám páčilo keby vás niekto takto využíval.
@autorka, dobre si urobila, aspoň budeš mat pokoj svätý a nech je urazena kolko chce. Nie si na špagatiku.
Ja žijem sama s dieťaťom, mám dve práce, tiež mi chodia online nákupy ale viem si to zariadiť aby som nikoho neotravovala.

h2
15. aug 2022

@marcellka32 A ty aj čítaš, čo sa tu píše? Veď jej ten posledný balík neprebrala, nechala ho vrátiť späť. Keby to urobila tak, ako ty píšeš, bolo by to v poriadku.

ls56
15. aug 2022

Ja ťa chapem, sama mam malé dieťa a bývame na 5. Poschodí. Takže dobre si spravila. Ona musí pochopiť,že toto sa nerobí. Aj keď nie naschvál-dala si jej príučku. Z jej strany je to využívanie a komenty,že si podrazáčka si nevšímaj. Ona ti neoznamila,že si objednala balík k tebe,tak prečo by si jej ty mala oznamovať,že si ho neprebrala? Mňa by to tiež nasralo a keby mi spalo dieťa doma, tak tiež dole nejdem.

marcellka32
15. aug 2022

@h2 posledný mala prebrať, a potom poslať sms, že je koniec s tymto

panelacikova
15. aug 2022

@ls56 škoda, že mu vôbec dvíhala telefón. mala to nechať ticho vyzváňať a švagrinej večer zavolať, nech si rieši kuriéra, lebo že nemala dopoludnia čas ani len pozrieť na mobil a našla si tam nezodpovedaný hovor 🙂

h2
15. aug 2022

@simonaniky Keby sa mi to nepáčilo a nechcela by som to robiť, tak to švagrinej poviem, nech sa zariadi ináč. A nie, že jej nasľubujem, lebo neviem povedať nie a potom sa na to vykašlem. Nie, autorka neurobila dobre. Dobre by urobila, keby to švagrinej rovno odmietla. Ale ľudia sú zbabelí niekoho odmietnuť, aby sa, nedajbože, neurazil a napokon je z toho ešte horšie. Keď raz švagrinej preberať zásielky nechcem (ani nie, že nemôžem, úplne stačí, že nechcem), nebudem jej to sľubovať. Ale keď už to sľúbim, tak hádam si stojím za slovom.

sidicek
15. aug 2022

No to je dobre, švagriná ju sprosto využíva a tu sa do nej ešte obuju. Ja by som tiež nerobila nikomu poštára a následne sklad. Dnes je tisíc možnosti od zasielkovne, balikoboxov, cez doručenie do prace a co ja viem čoho.keď jej tak strašne na tom záležalo, mala sa ozvať a požiadať. Slušnost 0 bodov. A zdravotná sestra nemá takú prác.
dobu a vyťaženie, že si to nie je schopná zabezpečiť prevzatie zásielky. Nepoviem výnimočne, ale takto určite nie. Ved jej vlastnému mužovi to vadí, že nedodržiava dohodu a nešiel jej pre to.

ddaassuullaa
15. aug 2022

@zoro9836 nuz, svagrina je kapitola...ja si veci riesim tak, aby som nebola za podrazaka. Ako som pisala - nebudem sa k nej vyjadrovat, len tolko, ze tolko si ludia dovolia, kolko im sam dovolis a znesies. Nemam rada pozachrbtovky a ani ich nikomu nerobim. Ked cosi mam, poviem priamo do oci a potom nemam potrebu ist sa vyvinit a ocistit blby pocit na verejne forum. Predpokladam, ze ty by si si tiez poriesil veci tak, aby sa taketo anu neudialo a nie ze z toho vyjdes ako....

ddaassuullaa
15. aug 2022

@kika900 keby si si citala, tak sa dozvies, ze nie, nemusela prebrat, to kazdy vsetko chape, stacilo odkazat pana kuriera na adresatku. Nic viac. Truc podnik.hodny maleho decka, lebo stale na ihrisku prehra suboj a lopatku

autor
15. aug 2022

@ddaassuullaa vy aj citate co ja pisem alebo si proste len idete svoje ? aky truc podnik?..pisala som ze som jej to naschval neprebrala?..ze ma dopredu informovala ze potrebuje prebrat zasielku a ja som jej to just dala poslat spat aby mala problemy?..ze kurier mi slubil ze mi to vynesie az pred dvere aj ale tak som proste dupla nohou a povedala ze nepreberiem?..ci ja neviem..citat s porozumenim je problem?

kaca222
15. aug 2022

Jasne, že švagriná je mimo keď neustále druhých zaťažuje so svojimi balickami. Sama to poznám, že kuriér ku mne chodí väčšinou v nevhodnú chvíľu, štandardne okolo pol 12, keď zrovna varím obed. A to ešte nemám dieťa. To, že mala švagriná oznámiť, že zase niečo objednáva je samozrejmosť.
Malo sa to ale vykomunikovať, prevziať posledný balíček alebo poprosiť o doručenie v iný deň a švagrinej oznámiť, že koniec, obťažuje ma to.
Nechať odoslať balíček naspäť bez upozornenia bolo cez čiaru, jedna lepšia ako druhá

livka_
15. aug 2022

Keby to bol mimoriadne dôležitý darček tak by som extra ti dala vediet ze co a kedy pride..s tym, ze teraz je to polozka na ktorej mi viac zalezi.. este po kazdej prevzatej polozke by si mala u mna cokoladu pre deti. Ona to odignorovala ani vediet nedala, (cize uplne si zvykla ze si pre nu len preberac ako nejaka sefova k podriadenej, rob, toleruj a cus) a potom ti spravi scenu o aku dolezitost slo? Ja s tebou súhlasím. Tu sa nedalo inak len radikalne. Od teba sa tu navrhuje ake diplomaticke slusne postupy si mala zvolit... No prosim ta... Kasli na to. Spravila by som to iste, pretoze "A UZ DOST", nie si nikoho gratis sluha a to ani pre rodinu, ktora si len nevdacnu hubu obtiera este... To nie je rodina ale vyuzivac

ls56
15. aug 2022

Autorka ja sa ti cudujem ze odpovedas vobec na sproste komenty,ze si to urobila naschval a bla bla. Preco mas tendenciu sa obhajovat? Ved dobre si urobila a s balickami bude pokoj. Vobec to neries. Ja by som bola len zvedava ci by sa takto nechali vyuzivat tie co to pisu. Aj tak si dost potiahla dva roky. Ja by som na to nemala nervy.

ddaassuullaa
15. aug 2022

A vy sa citate? Dokola to iste ako papagaj. Jasme ze truc podnik. Stacilo povedat, volajte adresatke, nemozem prebrat. Bodka. Nic ine nechcem povedat. Ale just...

autor
15. aug 2022

ja nehovorim ze to bolo spravne co som urobila..ale kedze si predtym k nam davala poslat zasielky ktore jej nechybali tak som myslela ze si to da proste poslat znova..nevedela som ze je to take dolezite tak by som jej to prevzala--predtym tu mala u nas zasielky aj dva tri tyzdne ktore jej nechybali ..az moj muz jej to musel dopratat..tak ako som mala vediet ze toto je zrazu take dolezite ze to potrebuje hned v nedelu?

autor
15. aug 2022

@ls56 jasne ze nenechali a mnohe by to podla mna riesili omnoho radikalnejsie ale samozrejme tu sa treba obuť do kazdeho a robit sa dolezita..

panelacikova
15. aug 2022

@ddaassuullaa nuž, adresátkou bola zrejme autorka.... keď o ničom nevedela a zazvonil jej kuriér

autor
15. aug 2022

ked zazvonil kurier bola som v nocnej koseli mala ešte spala ale uz sa budila pomalicky..lebo sa prehadzovala..povedal ze je u mna o 5 minut ze ma zasielku na take a take meno ktora jeuhradena a ze ci viem zist dole..hovorim neviem mam tu male dieta..ze ale on nemoze ist dovnutra ze co s tym..ak hovorm ze mame nedaleko postu tam to nechajte a vyzdvihneme si to..povedal ze oni nespolupracuju s postou ze tam to nevie nechat..hovorim a neda sa to teda vratit spat?..lebo ja mu to teraz fakt nemam ako prevziat zial..tak ze v pohode ze sa to vrati a mame si ked tak objednat znova

deedol
15. aug 2022

podla mna sa ti baby snazia povedat, ze v tej situacii existovali minimalne dve riesenia - to tvoje (vratit spat) a este jedno (dohodnut iny termin dorucenia s adresatkou - svagrinou). a ty si si vybrala to prve.
inak tiez by som sa takto vyuzivat nenechala, ale riesila by som to inak ako ty.

michaelam2
15. aug 2022

podla mna to uz ani neries, ved hned ako sa toto stalo si volala aj pisala svagrinej...mala cely den na to aby sa ozvala kurierovi ona a dohodla sa s nim na inom termine dorucenia...vykaslala sa na to a teraz je nahnevana na teba...kasli na nu