icon

Konflikty s budúcou svokrou

8. jan 2023

Priateľ ma požiadal o ruku a keď sme to išli oznamit jeho rodičom, tak svokra celá nadšená že okamžite ide za farárom dohodnúť ako to urobíme že nech mi urýchlene vybaví všetky sviatosti či ako sa to volá lebo ja som ateistka a v podstate nám oznámila že svetba bude u nich v kostole. Na to som jej ja povedala, že nech sa na mňa nehnevá ale svatbu v kostole mať nebudeme, že nie som veriaca a robiť si sviatosti len pre to aby to vyzeralo pred katolíckou verejnosťou u nás v obci dobre mi príde ako nezmysel a pokrytectvo. Ona začala prisaham bliakat po mne, že čo si to dovoľujem, že som šteňa nevychované a že nech si nemyslím že jej syna ožení s nejakou nepokrstenou k* že taký sobáš nie je ani platný že to sa ani brať nemusíme a môžme žiť celý život ako zvieratká. Ako beriem, tu v obci je väčšina ľudí silne veriaca a asi by sa na nás niekto mohol divne pozerať keby vedia že sme mali svatbu na úrade, ale mne sú názory tých ľudí ťažko u prdele. Chvíľku som to ešte skúšala, nejak ju uchlácholit, ale skončilo to tak že ona povedala že na svatbu ani nepríde a že vnúčatá nech dáme druhej starej materi že ona satančata nechce v rodine. V tom momentě som sa zdvihla a bez slova odišla. Priateľ tam ostal. Potom prišiel domov a povedal že ma síce chápe,ale že mám pochopiť aj jeho mamu a mala by som sa jej ospravedlniť a sobáš v kostole prehodnotiť. Ja neviem ako z tejto situácie von ale bosorke neustupim

kaktusik007
8. jan 2023

mne osobne by napriklad z tejto situacie najviac vadilo, ze nadejny zenich tam u mamicky este po mojom odchode ostal...

brembo
8. jan 2023

sama a bezdetná byt nemusíš. Ale problémom bude stále svokra,lebo je silno veriaca. Ked sa narodí prvé dieta,bude chcier krst,noskor bude vyžadovat svaté prijímanie a podobné cirkusi. Asi som ti neporadil,len som ti napísal,že s nou kvoli viere budeš vždy bojovat. Ja som tiež ateista,takže ta chápem.

som_realistka
8. jan 2023

Problém so svokrou by si vyriešila tým, že po svadbe sa s ňou nemusíš kontaktovať, ale problém s partnerom, ktorý si ta nezastal pri takom ataku, navyše keď píšeš ze vy dvaja ste to mali vydiskutovane, tak tento problém je veľmi vážny, celý život s tým budeš bojovať, nebude ti oporou.

brembo
Autor odpoveď zmazal
ahhola
8. jan 2023

Ty si k nim načo nakráčala po 6 rokoch chodenia? Dovtedy si si myslela, ze chodíš s kým? To bola návšteva, ako po 6tyzdnoch,nie rokoch. Načo ste starú do toho ťahali, ked si tušila, co bude? Ci nemala si ani predstavu? Však sa zoberte po ateistický na úrade a nemusiš starú vytacať, ked si 6 rokov nestala o jej názor a zrazu sa ti rozsvietilo.

som_realistka
8. jan 2023

A ešte dodám, ospravedlniť sa jej? Urobila si niečo neslušné? Odcitujem jednu moju kamarátku " keď toto urobíš si v riti zlata moja"

martinka13
8. jan 2023

Nuž ju nezmeníš. Problem je v Tvojom priateľovo. Mal Ťa na to pripraviť, pripadne priviesť k viere, ak bol tak vychovávaný. Jeho matka reagovala neprimerane, ale chápem, že pre ňu bude jej syn žiť v hriechu a vnúčatá tiež (aj keď to s tými satanmi už ozaj prehnala). Budete to mať veľmi ťažké....

martinka13
8. jan 2023

@ahhola "stara" je matka jej budúceho muža.

kristinapetronela
8. jan 2023

Wau ...krava jedna čo si to dovoluje k tebe ... Vieš čo asi len ísť preč od nej 1500 km alebo úplne sa rozist aj s priateľom .toto dobre nebude ... Kokos ja by som s ňou dosmrti neprehovorila

kristinapetronela
8. jan 2023

@som_realistka to by bolo jej posledné keby sa bosoriek ospravedlní .zničia ju

autor
8. jan 2023

@ahhola my sme žili ďaleko od nej, jej názor na vieru som poznala ale v živote by ma nenapadlo že by si toto dovolila. Svatbu samozrejme riešila a vyzvedala pravidelne, ale vždy ju stačilo odbiť že keď bude tak bude nemyslela som si že bude takéto pekličko z toho. A otázka že na čo sme ju do toho ťahali? Myslím si že oznámiť rodičom zasnuby je úplne normálna vec. Nič iné to nemalo byť. Ja som sa jej o organizáciu sobášu neprosila.

martinka13
8. jan 2023

Si predstav, ze vychováš syna a jeho frajerka mu povie, nech sa odstrihne od matere..... Bude sa Ti to páčiť?

maminkadeticiek
8. jan 2023

Svokra,to je kategoria sama o sebe.Tyno tej svojej uz vies ze je to vulgarna harpia co sa ti bude montovat do zivota.Ovela viac by ma vsak trapila reakcia tvojho muza.To je ovela vacsi pruser do zivota.

hedviga2
8. jan 2023

@martinka13 trochu z ineho kraja si šla. Ona svojej nadejnej neveste nic neorganizuje a nemadava.

autor
8. jan 2023

@martinka13 ja nikomu nehovorim aby sa odstrihol od matere. Ale keď chce mať vzťah so mnou, mal by minimálne tu "mater" uzemnit že my dve sme spolu husi nepasli a nemá čo rozhodovať miesto nás

jaond19
8. jan 2023

Tak budúci potomkovia jej vlastneho syna su satančatá, ich mama k*rva, to je milujúca krestanka jak hovado. A po tomto tam tvoj priatel ostal sediet ako blbeček..... vo vasom manzelstve by rozhodovala za nho ona. Najprv vydupe svadbu kde ona chce, potom by organizovala kto pride, ako to bude vyzerat, potom krsty detí, atd.... toto nieee..... ak sa za teba (a vas vztah a vase rozhodnutia) razne priatel nepostaví, potom nemate buducnost

lily246
8. jan 2023

@martinka13 priateľ mal pripraviť mamu na to, že nemajú záujem o sobáš v kostole, veď ani on nie je extra veriaci a pôvodne bol v pohode so snúbenicou dohodnutý na úradnom sobáši. On je akurát "posero" a nezastal sa budúcej manželky pri dosť otrasnom útoku na ňu. A ešte chce od snúbenice aby sa ona ospravedlnila útočiacej. Veď nič zlé neurobila. Jeho mama by sa predsa mala ospravedlniť za také hrozné slová.

akrobrab
8. jan 2023

@autorka To vazne odchadzas na par dni k vasim? Po tomto? A po 6 rokoch vztahu? 😲 Takto sa konflikty neriesia. Ty by si si mala so snubencom sadnut a porozpravat sa. A rozpravat sa tak dlho, kym nebudete mat vy dvaja jasno, aj keby to mali byt hodiny. A nie odchadzat na par dni k rodicom..

dskjhfdlkdjhl
8. jan 2023

Inak, svokra asi tiez nebude velmi vzdelana katolicka, lebo keby bola, tak by vedela, ze vobec nemusis mat sviatosti a sobas v kostole byt moze, staci vybavit dispenz, ale toto je nepodstatne. Dolezite je to, ci sa Ty a Tvoj partner viete dohodnut, lebo tieto problemy svadbou nekoncia, naopak zacinaju. Ak sa uz teraz neviete dohodnut a on chce posluchat mamicku, tak kludne tych 6 rokov zahod, je to stale menej ako to, co by Ta cakalo po svadbe.

viestta
8. jan 2023

@akrobrab niekedy je lepsie odist, usporiadat si myslienky, dat cas aby vychladli emocie a potom si veci vydiskutovat a prijat riesenie.

autor
8. jan 2023

@akrobrab ja sa s nikým nejdem rozchádzať len potrebujem priestor na premýšľanie a zároveň chcem aby prišiel a povedal mi že bude svatba tak ako sme sa my dvaja dohodli. Celá táto situácia mi príde úplne absurdná a popravde nemám chuť ostávať s niekým kto dá prednosť mame pred skoro manželkou. A ustupovat nemienim. Treba jej dať rázne najavo, že ona nebude nikomu organizovať život ani mne a už vôbec nie mojim deťom. To že jej syn nie je kresťan ako si predstavovala nie je ani jeho ani môj problém ale jedine jej s nevidím dôvod prečo by ma to malo zaujímať.

stanulienkat
8. jan 2023

@brembo svokra nie je silno veriaca, je len silny pokrytec. Takto sa veriaci clovek nesprava.
Autorka-neviem, co by som jej v amoku po takom vystupe povedala. To by si za klobuk nedala. Vsimaj si viac partnera, ci nie je mamickar. Keby moj partner zostal po takom vystupe s matkou a neodisiel so mnou, no ten by tiez dostal svoje. Nedaj si zasahovat do zivota.

ariesi
8. jan 2023

@terezka1947 buď za tú bublinu vďačná. Moja chvalabohu už dlho exsvokra sa na krste vyjadrila, že z nepokrstenych iba vrahovia vyrastú, že až po krste začne dieťa lepšie spať a viac sa usmievať. A kopu iných múdrostí vedela vypotiť.

banalu
8. jan 2023

V momente ako by mi povedala, ze som nepokrstena k* a moj snubenec by nevstal a nepovedal nieco svojej matke velmi raznym tonom, by som len zlozila prsten a odisla.
Ak by sa ma snubenec zastal, svokru by som dala na ciernu listinu a uz by ma nevidela. Nikdy.

kristinapetronela
8. jan 2023

@banalu tak .správne

tykat
8. jan 2023

@terezka1947 tiez mi to tu obcas pripada akoby tie svokry zili v jednej dedine a nieco im tam sypali do vody 😂

akrobrab
8. jan 2023

@banalu S prvou polovicou suhlasim na 1000%. Toto nie je tema o svokre, ale o snubencovi.

ahhola
8. jan 2023

Celé divne... Keď svadba v rodisku sobášených, tak zväčša u nevesty, prečo si ona presadzovala u nich, t. J u ženícha, ste z rovnakeho miesta? Mohla ti svoje požiadavky dávkovať postupne, každý rok niečo... a nie vyhrknut všetko pred dňom D. Keď ste boli obaja ďaleko od nich, bolo treba sa im zavdacit svadbou u nich, ved ste mohli zbuchnut sobáš tam kde ste a tam ich pozvať, ci vraciate sa bývať domov? Koľko má frajer súrodencov... Veľa nuans na dobrú radu. Tvojmu nastavajucemu nezávidím, mamka s kostolickom jeden mlynsky kameň a ty s civilnom druhý. 💔

0kristina0
8. jan 2023

Velmi by som zvazila vydaj do takejto rodiny. Suhlasila by som iba vtedy ked partner bude na mojej strane a uzemni si mamicju. Inak sa ti cudujem, ze si svojho frajera neposlala do teplych krajin. Po tom ako ta otitulovala buduca svokra ti on este kaze sa ist ospravedlnit? Takuto este nehrali.

rakahaka
8. jan 2023

Podla mna je to dovod na rozchod. Ty si ateistka on je katolik. Urcite si nechce pohnevat ani mamu. A to len zacina. Nekonci sa to svadbou na urade. Urcite bude chciet ci svokra alebo myslim aj manzel krstit deti atd. Po tomto incidente si neviem predstavit ze by ste fungovali so svokrou ako rodina. Taketo veci ste mali mat ujasnene v prvom polroku chodenia, nie po 6 rokoch.