Konflikty s mamou - citové vydieranie
Ahojte.. ako sa mám brániť pred mamou? Momentálne žijem s ňou v dome ale s tým, že si platím nájom a všetko sama a bývam na hornom poschodí.. O mesiac sa sťahujem do podnájmu ale ide o to, že ja podnikám a koľko zarobím toľko zarobím.. Tento týždeň som bola každý deň v robote od rána do večera doslovne, mala som veľa klientiek ale aj som zarobila dobre.. Hovorím si, idú vianoce super.. Ale cez víkend v sobotu máme u nás rodinnú oslavu a zajtra večer nám príde rodina zo zahraničia a budú u nás spať.. Mama ma citovo vydierala aby som si zrušila klientky a bola doma aspoň o 4 a nech jej pomôžem s upratovaním. Lenže ja tie peniaze potrebujem a rušiť klientky na poslednú chvílu kvôli upratovaniu fakt nie. Nie je to prvýkrát.. Mám pocit, že ona vôbec neberie moju prácu vážne.. Na jednej strane sa má človek starať sám o seba ale na druhej keď pracuje a zarába si sám na seba je zle.. navyše nie je to moja oslava..
Toto je realita dnešnej doby. Ideme sa posrať z detí. Robime im program, animátorov. Hĺadame vhodné darčeky po celom internete. Žijeme, dychame za nich. Sme schopné zazerať na celí učiteĺský zbor, keď našej Marienke daju poznamku, ideme ich chraniť a braniť s nasadenim vkastných chrbtov. A ked raz o dvadsať rokov budem požadovať nejaku sluzbu od vlastného dieťaťa, tak radsej zalozi diskusiu na fore, ako by mi mala pomócť. Rozprávka o troch grošoch v tejto dobe nikomu nič nehovorí
@anna777115 sa mi zdá, že si absolútne nepochopila, o čo ide. Inak ďalšie ukážkové citové vydieranie... Ono treba rešpektovať aj dcéru a jej prácu. Či aj s rodinou zo zahraničia, či inou môže točiť ako na špagátiku? Či len s dcérou...
@anonym_6995d7 pytať pomoc, nie je citove vydieranie.Ja som teda generácia, pre ktoru je samozrejmosťou si v rodine navzájom pomáhať aj na ukor vlastneho komfortu. Opatrujem desat rokov maminu a nie vždy je to prechacka ružovou záhradou, ale nakoĺko ju poznám a viem, že v zariadení by neprežila ani mesiac, tak to pre ňu spravim, lebo je moja mama. Dakedy, sa žilo v domacnostiach dvoj, troj geneneračne a nemohlo sa dovoliť si voči starsej generacii, to čo si dovolia dnešne deti ku svojim rodičom, alebo starím rodičom.
@anna777115 o tých dvoj a trojgeneračných bývania h by konečne bolo treba povedať pravdu - deti držať hubu a krok, lebo len starší majú vždy pravdu. Rešpekt len ku starším, opačne ani náhodou. A tá tretia generácia to videla. Preto sú dnes takí odhodlaní brániť si svoje hranice. Vzťahy boli narušené aj vtedy, ale nikto to nepovedal nahlas. Úcta a rešpekt musia byť vzájomné, inak to nikdy nebude fungovať. A dospelé deti tu nie sú len na to, aby prijímali rozkazy.
Ked nebol bordel a mana sama skonstatovala, ze staci utriet prach a povysavat, tak by som neustupila, a nerusila zakaznicky.
Este sa pripojim, keby si navsteva chodila na oslavy mimo dohodnuteho terminu, dokonca den vopred (autorkina mama sa vyjadrila ze nievie a mozno pridu uz den vopred) tak bud je to blizka rodina, a kvoli nim nebudem umyvat okna, alebo su to exoti co sa nepozeraju na zivot a potreby inych a vtedy by ma uz vobec netankovalo, ze nemam urobene velke upratovanie
@anna777115 a o tie deti sa teda staráš a robíš im program len kvôli tomu, aby si im to mohla potom vyhadzovať na oči, keď nebudú skákať ako Ty chceš? Tie deti sa na svet nepýtajú, mať deti je rozhodnutie rodičov a ich povinnosť je sa starať. A normálni ľudia chápu, že práca to ich dieťa živí - aj oni do nejakej chodili. Ak sedeli doma na riti, tak možno skákali ako na špagátiku, ale v dnešnej dobe si robiť zlé meno rušením klientov? Návšteva prežije trochu prachu, ja celkovo nechápem tieto veľké upratovania pred návštevou, potom to treba upratať znova - a to u mňa prespávajú kamaráti a rodiny pravidelne. Autorka očividne matke pomáha viac než dosť.
@michaela329 Ženy vy to tak hrotíte, normálne vytvarate konflikt aj tam kde nie je. Existuju predsa nejake rodinne vazby a z toho vypliva aj spolupatričnost, sucit a to nie ako povinnosť z donutenia, ale z pocitu lásky, naklonosti a zodpovednosti za svojich najbližších.
@anonym_2a3c7
@anonym_2a3c79 Tak, ja si myslím, že požiadať svoju dceru o pomoc, nie je citive vydieranie. Ja som pri nich v tej situacii nebola a reagujem na to, ako to podala autorka. Ja viem, že v dnešnej dobe to nie je samozrejmosťou, pomocť a posrarať sa o najblizsieho, ale ja to neberiem, ako obetu, ale o ten pomyselny treti groš, ktory vraciam a mám za čo.
@anna777115 skoda reči, rovnako ako stará generácia si ides stale svoje klapky na očiach a nechces pocuvat inych
@michaela329 Ženy vy to tak hrotíte, normálne vytvarate konflikt aj tam kde nie je. Existuju predsa nejake rodinne vazby a z toho vypliva aj spolupatričnost, sucit a to nie ako povinnosť z donutenia, ale z pocitu lásky, naklonosti a zodpovednosti za svojich najbližších.
@anna777115 hrotit si začala Ty, domýšľaš veci, o ktorých absolútne téma nebola. Autorka totiž nikde nepísala, že svojej mame nepomáha vôbec.
@anna777115 hrotit si začala Ty, domýšľaš veci, o ktorých absolútne téma nebola. Autorka totiž nikde nepísala, že svojej mame nepomáha vôbec.
@michaela329 A ja niekde písem, že autorka nepomaha vobec svojej mame? Veď, ja praveze píšem že tuto konkretnu situaciu je tažko objektivne posudit, kedže nepozname vsetky skutocnosti. A to ostatne co písem je všeibecne, ako ja, vidim a vninam dnešné vzťahy.
Návšteve by som zaplatila hotel. Vôbec nie som zástanca prespavania. Ten stres z upratovania, chystania jedla, tak aby každému vyhovovalo…ďalej strata súkromia, miesta, dávať si pozor, čo poviem, každý ráno vstáva v inom čase. Nie, hoci ide o blízku rodinu. A tobôž ak su to podivini, ktorí na drzovku prídu skôr ako bolo dohodnuté.

@anonym_6995d7 Ked su v rodine v poriadku vzťahy, tak sa dá všetko vykomunikovať. My nevidime, ako to priebeha v komunikacii autorky a jej mamy. Možme vychadzať, len z informácií, ktoré nám poskytla autorka. Pointa je ta, že mama od dcery niečo žiada a dcera to odmieta. V rodine sa chysta oslava, tak je tam aj váčšie napátie a obavy, aby všetko dobre dopadli. Autorka sa k tomu stavia"že jej oslava, to nebude, tak, akože čo to má s ňou spoločne"....Je, to normálny postoj . Ja, teda som už za život zorganizovala pomerne dosť rodinnych oslav a udalosti a piviem ti, že vždy to bol pre mňa stres, všetko zabezpečit tak, aby to dobre dopadla. Autorka je zrejme e šte veĺmi mlada, nemá ani svoju rodinu, byva v rodičovskom dome, tak si myslim že nejaku fyzicku a psychicku potporu moze prejaviť svojej mame.
@anna777115 autorka pomaha, ale ty si ides dokoka furt svoje🙄