icon

Konfrontovali by ste svokrovcov?

11. máj 2022

Ahojte. Syn bude mať 5 rokov za pár mesiacov. Svokrovci sa doteraz nejak nepretrhli s nejakým záujmom o neho (vidia ho 4x rocne a inak sa vyhovoria na kadečo prečo nemôžu).
Ale s manželom sme si naplánovali romantický pobyt na víkend. Manžel si presadil, že jeho rodicia sa budú cítiť ukrivdeni ak pôjde k našim a tak šiel k nim. Teda na moje počudovanie súhlasili, povedali ze Jasne ze ho prizru, v kľude.
No a teda syn to prežil a dnes mi povedal, ze babka a dedko odišli kupovať kvety do Poľska a jeho nechali doma s jeho ledva 11 ročným ujom. Ten sa celý čas hral na mobile, na čom v podstate nezáleží ale ide mi o to, že podľa mňa sa mohlo stat strašne veľa vecí. Mohol sa začať dusiť, vdychnut lego, urobiť nejakú úplnú blbosť, rozbiť si hlavu alebo čokoľvek.
Vraj tam neboli dlho (cca 2 hodiny) a ja viem, že dávnejšie sa deti proste takto nechávali samé. Ale proste ja sa cítim veľmi nahnevane, smutne. Svoje dieťa som im zverila preto, že som im doverovala. Tento 11 ročný ujo je ešte taký pochabý chalan, neviem ako by zareagoval v nejakej krízovej situácii.
Už mi šibe a Preháňam alebo ani vám by sa to nepáčilo? Konfrontovali by ste ich?

Strana
z4
autor
16. máj 2022

@sasa1310 ja si veľmi dobre uvedomujem, že ja som od nich chcela službu. My sme im za ňu aj poďakovali najsrdečnejšie ako sme vedeli. Boli sme neskutočne vďační.
Lenže podla mňa to nie je tak, ze keď oni nám robia službu tak môžu si s dieťaťom robiť čokoľvek len chcú a co ich napadne. Niekde musia existovať hranice. V pohode by mi nevadilo, ak by si pozeral 30 hodín telku (hoci som proti tomu by deti pozerali veľa TV) lebo presne ako píšeš, oni nám robia službu a nebudem nevdacna. Neznášam veľa sladkosti pre deti ale keby mu aj dali 20 lizatiek tak by som nenamietala Leo som vďačná že ho vobec prizreli. Ale pre mňa to co urobili oni je jednoznačne za hranicou. Oni absolútne nemuseli ho priziriet a nik by sa nehneval keby nesúhlasili. Ale keď súhlasili že ho prizru tak som čakala, že aspoň sa budú snažiť z celých síl zabezpečiť aspon len, ze sa mu nič nestane

autor
16. máj 2022

Ďakujem všetkým za odpovede. Momentálne čakám na príležitosť, kedy sa s nimi stretneme (keďže to nie je veľmi často a nechcem to riešiť po telefone) a chcem veľmi milo, najmilšie ako viem ale dôrazne im povedať, že som sklamaná a smutná, pretože sa mu mohlo čokoľvek stat, ze som ho tam nechávala preto lebo som im stopercentne doverovala a keby viem ako to dopadne tak by som jednoznačne nikde nešla

Strana
z4