icon

Kontaktovali by ste svojho biologického otca?

25. nov 2020

Som v takej situácii, že som sa dozvedela, že "môj otec" nie je môj biologicky. Dozvedela som sa to v dospelosti po smrti otcima. Viem len meno.. Našla som ho na FB.. Kontaktovať ho alebo nie? Podotykam, že s pôvodnou rodinou nemám dobré vzťahy. Otcim bol alkoholik.. Neviem ani či môj "bio otec" o mne vie, keďže som sa narodila v manželstve. Nie som si istá či pán na FB je môj otec, ale zdá sa mi, že podoba tam je. Len je to také čudné mu napísať, nie si moj otec? Čo by ste robili vy? Ja si myslím, že by bolo dobré pre mňa si dať tieto veci na poriadok, pretože žiť s tým je ťažké.

Strana
z2
littlefiona
25. nov 2020

Áno, aj u nás to tak bolo, že boli obaja v manželstve a len sa vyspali, len ten môj bio o mne vedel od narodenia a záujem nejavil. Výživné tiež neposielal, lebo veď v rodnom liste mám otca, ktorý ma vychoval a bol manželom mojej matky. Škoda, že sa nemôžeš o tom porozprávať s mamou. My sme o tom všetkom viedli nejednu debatu za čo som mamine vďačná. Ja viem kto je môj bio otec a aj nevlastných súrodencov som párkrát stretla, ale viem aj to, že u nich v rodine o tomto jeho prešľape nikto nevie, tak načo po toľkých rokoch robiť zlú krv a druhá vec, že keby chcel, cestu by si ku mne našiel. Ale to je moja situácia, ty rob tak ako to cítiš a potrebuješ.

vevesh
25. nov 2020

Ja by som sa len na milion % uistila, ze ten dotycny, ktoreho sa opytam, je naozaj bio otec. Je ine ak by bol v danej dobe slobodny alebo si mala aj rukolapny dokaz na rodnom liste. Ale mimomanzelska afera, v rodnom liste uvedeny otcim- mozes rozbit harmonicke manzelstvo nevinnym ludom, ak nepojde o praveho bio otca, ale len domnieneneho...

fliacik
25. nov 2020

Je ťažké vyjadriť sa, keď nie sme v Tvojej koži, každá sme iná, rôzne emotívna či racionálna. Ako však poznám seba, potrebovala by som uľaviť svojmu svedomiu, že si raz nebudem môcť nič vyčítať. Že som niečo neurobila, kým som mohla. Však ten človek si tiež zaslúži vedieť, že má dieťa, je len na ňom, ako s touto informáciou naloží. Autorka mu isto nechce ublížiť ani rozbiť rodinu. Nie je na tom nič zlé ani nepochopiteľné, že túži spoznať otca, po ktorom zdedila časť génov. Možno sa stretnú prvý a posledný raz a ďalej si budu žiť svoje zaužívané životy. A možno... možno je chorý, osamelý, možno nemá iné deti... možno je to tyran či alkoholik... možno vybuchne zlosťou, že si to celé vymyslela....a... možno bude rád a bude ľutovať, že to toľké roky nevedel. To nie je telenovela, ale reálna životná situácia a buď to skúsi, alebo bude celý život myslieť na to, aký asi bol. Chcelo by to asi úprimný rozhovor s mamkou, či o tom vedel, prinútil ju mlčať a roky sa nezaujímal, alebo to mama v strachu zatajila a on sa o tom nikdy nedozvedel. Najprv sa však uisti, že hľadáš správneho človeka, aby nedošlo k omylu.

lija22
25. nov 2020

ked si ho nasla na fb, ma tam deti manzelku? to len pre zaujimavost. ja by somdo toho sla aj ked velmi citlivo. ty mas sok za sebou, on este nie. velmi by ma zaujimalo ako dopadne tvoj pribeh dopadne. drzim ti palce. kiez by to bol happyend

lujza123
25. nov 2020

Ja osobne som zvedava a zaťažená na "rodinnú históriu", mam vyzistenych všetkych mojich praprastarych rodičov, ako sa volali kde žili co robili.... Takže ja by som ho určite kontaktovala.

thoughtfulweirdo
25. nov 2020

Samozrejme, ze by som sa snazila bio otca kontaktovat. Ale nie, ze napisem niekomu na FB, ze som jeho dcera 😅 snazila by som sa s nim najskor nadviazat kontakt s inou zamienkou a pravy dovod by som prezradila az po osobnom uisteni sa, ze je to ozaj on. Uz len vymysliet, ako ho nalakat na stretnutie, to nie je vobec lahke.

autor
26. nov 2020

@thoughtfulweirdo Bývame cez pol republiky, takže stretnúť ho náhodou je nemožné. A podomový díler nie som 😂

autor
26. nov 2020

@thoughtfulweirdo vlastne ani neviem kde býva, je to približne lokalita odkiaľ pochádzam, ale môže bývať v milion rôznych okolitých dedinkách.

autor
26. nov 2020

@thoughtfulweirdo už som aj rozmýšľala najať si detektíva 😀

kinderzwillinge
26. nov 2020

Treba to riesit cez Centralny register obyvatelstva, su v Banskej Bystrici, poslu presnu sucasnu adresu 🙂

marikost
16. dec 2020

ja by som sa isla pozriet kde byva a oslovila

dyala1067
16. dec 2020

Ahoj, ja mam tiez chrobaka v hlave ale este som sa neodhodlala. Moji rodicia sa rozviedli ked som mala 3 roky, chvilu otec platil alimenty ked som mala 5r prestal a mama chcela mat pokoj tak neriesila, vydala sa a nevlastny otec / tatino/ ma vychoval ako vlastnu. Tatino nahle zomrel 2 roky dozadu nemal ani 55r. A vtedy som zacala mat take pocity ze by som chcela vediet co je moj otec za cloveka, predsa mam jeho geny, ake maju v rodine choroby, kopec otazok mam. Ale mamina sa po Tatinovej smrti nevie velmi pozbierat a bojim sa jej vypytovat. Tiez som googlila, fcbk profili studovala. Napr. Viem od mojej tety ze s druhou manzelkou mal dvojicky, a ja mam dvojicky tiez. Podla mna to je priridzene ze clovek je zvedavy. Ja sa odhodlavam ze s maminou sa o tom najprv porozpravam, len cakam ze sa jej psychicky stav zlepsi. Drzim palce

Strana
z2