Kontrola manžela, nedôvera a strach v manželstve
Ahojte.Musim vam sem napisat,snad sa objavia nejake butlave vrby,ktore mi aspon trosku poradia,pomozu a odbremenia ma.Mala by som dostat par faciek,ja viem,ale ono je to tak tazke,ked som v minulosti zazila nieco podobne. ☹
Mam manzela,mam synceka.Oboch velmi lubim.Pred manzelom som mala jeden vztah,velmi som ho lubila,no podvadzal ma,prisla som na to,az ked si nechal zapnuty FB na mojom notebooku a ja som si to vsetko precitala. 😢 Bolelo to,uz som nechcela ziadneho muza,nikomu som nechcela verit ani nos medzi ocami 😔 "Osud" to chcel inak,zamilovala som sa znovu,vydala sa,porodila dietatko 😵 No neviem si pomoct,manzelove heslo viem aj na mail,aj na fb aj na twitter aj na azet,proste vsade.On mi ho dal,nemusela som striehnut za jeho chrbtom a sledovat ako tuka na klavesnici 😉 Priznam sa,ze tak raz do mesiaca sa prekutrem vsade,aby som mala pokoj na dusi,ze tento muz nerobi nic z toho,co robil moj byvaly.Za to si zasluzim nepekny komentar,no neviem si pomoct.Ja proste ked mam moznost,pozriem sa.Neviem byt ako ine baby,ze ano milujem ho-tak mu verim-inak vztah nema zmysel bez dovery.Radsej mam hned vo vsetkom jasno.Potom ho asi dostatocne nemilujem mi z toho vychadza,ked mam potrebu ho skontrolovat.A to je ten moj problem.Sem tam si napise s nejakou kamoskou,nie je to vsak nic take,co by stalo za dvihnutie ukazovaka.No mna to hneva,lebo niekedy citam"medzi riadkami" aj to,co tam mozno nie je alebo co manzel mozno nevidi.Raz za sto rokov aj on napise nieco take,napr. "som rad,ze mam taku butlavu vrbu" nejakej kamoske,a ja uz hned vidim vsetko skreslene,preco jej tak napisal,co za tym vidi,preco nie som ja butlava vrba atd.Ved si to viete predstavit.Teraz nedavno som si tiez precitala mail,s kamaratkou si tam nieco pisali a on sa tam tiez rozplyval nad nejakymi osobnymi udalostami,presne vtedy tam bola taka butlava vrba a ona mu na konci uz napisala,teda oslovila ho zlatko.On nie,ale proste zacinam sa bat.Povedala som mu o tom a povedal,ze nic na tom nie je,ze si pisal s kamoskou,ani na tom osloveni,ani na tom o com si s nou pisal a potom si zmenil heslo,ze ja mu proste musim verit,ze nikdy nic nespravil a ze ak takto s nim neviem byt a neverim mu,tak to nema vyznam.A ja som teraz cela mimo,asi je to choroba stale ho kontrolovat.Navstivit psychologa?Viem,ze nie je moj majetok,viem,ze chlapa si nikto neustrazi a ak bude chciet,tak ma podvedie,ani na to nemusim prist,ale neviem si pomoct.Prosim poradte. 😢
@sisaha @mojka2310 @monikajaco @yidaky @jabadaba @leishmania @megika1 @alka221 @kykka @vaska333 @lenuska1991 @sorciera24 @katka_halabalka @gaskulka @wena @digysa @zzuzzi27 @didi44 @jankavl @monikajaco @gebeente77 @alubinka Dakujem vsetkym za odpovede 😉 Tak ako som pisala v uvodnom prispevku,tak ste ma aj tu "presvedcili",ze psycholog by bol na mieste.Nebranim sa tomu,chcem to vyriesit,lebo takto sa asi ozaj scvoknem a nase dieta nepotrebuje psychicky narusenu mamu ziarlivku a prist touto chybou o otca 😖 Len mi je to luto,ze taham minulost aj do sucasnosti a nedokazem verit bez toho,aby som nekontrolovala manzela 😔 Chcem sa opytat,mam ist k obvodnej lekarke a ta mi vypise vymenny listok k psychologovi alebo ako sa to robi?A za psychologa sa plati? 😨
@tehulka_mk rozhodla si sa velmi dobre a dobre je aj to, ze si vsetko uvedomujes, drzim ti velmi palceky 🙂
@tehulka_mk ja ta viem uplne pochopit. Tiez som mala podobne skusenosti a este horsie. Preto treba doverovat, ale vzdy mat jedno oko otvorene 😉 A mamicky co tu pisu ako potrebujes psychologa. Hahahahahaha! ale ved aj tie vsetky mamicky potrebuju psychologa vratane mna. Kazdemu sa zide psycholog a dokonca aj samotny psycholog 😉 potrebuje psychologa . A vies o com to je? Ze vela z nas toho psychologa nevyhladava, pretoze maju v zivote kamaratky, surodencov , zeny na MK atd , co im pomoze uvedomit si nejake veci z ineho pohladu, poslytnu radu, navod na riesenie situacie. Samozrejme, ze su niekedy problemy, ktore vyzaduju odbornu pomoc, ale nemyslim si, ze ty si ten extrem, aby si vyhladavala odbornu radu a platila neviem kolko € za hodinu sedenia. To nechajme radsej ludom, ktori to potrebuju viac a pomoze im zachranit ich zivot, vztahy a vyriesit problemy aspon trocha. tolko k psychologovi. A teraz musim povedat, ze ano, dovera je potrebna. Ale clovek by ti nemal dat dovod na ziarlenie. Nejednemu muzovi by sa pacilo, aby si jeho zena vypisovala s kamaratmi a oslovovali by ho zlatko, srdiecko alebo ja neviem ako. Celkovo nemam rada zeny, ktore maju zauzivane tieto vyrazy vo svojom slovnicku. Pretoze vyznam slova je jednoznacny a ludia by sa mali zamysliet a adresovat to niekomu, ktoe je ICH zlatko ! Urcite by sa ani jednej mamicke, ktora tu pise o psycholochoch a chorobnej ziarlivosti nepacilo, keby som ja volala ich manzela zlatko a este k tomu super , sexy vyzerajuca napriklad! ze? A nepaci sa mi, ze si zmenil heslo! to beriem od neho ako minus! Co ta teraz akoze vytrestal? o tomto vztah nie je. a nie je to riesenie z jeho strany. Ak ti to vadi, mal by to pochopit. Ak vztahy maju fungovat, tak iba ak si ludia snazia vychadzat v ustrety. Sadni si s nim a povedz mu, ze ty nemas ziadne tajomstva, si ako otvorena kniha, zalozili ste si rodinu a si presvedcena o tom, ze pre harmonicky vztah a rodinu by ste obaja mali byt na rovnakej frekvencii v pojimani vztahu, mat vzajomny respekt k sebe navzajom a pocitom toho druheho. Pretoze ide o vas dvoch a nie o nejaku pipinu, co si oslovuje tvojho muza zlatko. Kaslat na nu! malo by mu ist o teba a o pokoj v jeho rodine. A este jedna vec, poznam niekolko pripadov, kde iba kamaratka prerastla v chapajucu zienku a neskor v nieco viac! Nevravim, ze tu moze o to ist, nechcem ta strasit. Ale je dobre sa mat na pozore. A mala ziarlivost patri k laske, nevravim prehnana a chorobna. Tvoja ziarlivost chorobna a prehnana nie je! Je lepsie problemom predchadzat ako ich riesit, ked uz su na svete . Kludne, milo sa s nim porozpravaj stylom, ze ci si nemysli, a ci by nechcel, aby ste mali pekny, harmonicky, silny vztah. A pozrite si nejaky love film , tak nejako nenapadne niekedy cez vikend 😉 napriklad NOTEBOOK, velmi pekny a clovek sa troska , aspon na chvilku zamysli nad hlbkou lasky. ( s tym filmom ma to iba tak napadlo ako dobry napad si spolu pozriet pekny romanticky film )
@lenkaa33 Lenka, nesuhlasim, ved ty jej v podstate to smirovanie draheho a zozieranie sa akceptujes a este ju v tom aj podporujes? tu nejde o € na psychologa, za jedno sedenie sa svet nezruti - sama pise, ze ju to nici, tak v tom mam pokracovat ked si sama nevie pomoct? ak to tak citi, nech vyhlada odbornu pomoc, neznamena to, ze ju bude dlhodobo potrebovat. Poradili sme vsetky ako sme vedeli, urcite si z toho zoberie nieco, ale ak nepomozu nase rozne pohlady na vec, tak na tom psychologovi nevidim nic zle - a psycholog nie je psychiater...
@tehulka_mk obvodný lekár,alebo Tvoja poisťovňa majú zoznam psychológov,s ktorými majú zmluvu,teda by si nemala platiť,ale informuj sa aspoň telefonicky....mám dôveru,lebo som neriešila postraumatický šok hneď z predsudkov,našla som si neskôr cestu a neľutujem,držím palce 🙂
@tehulka_mk Neviem, ale psycholog by mal byt hradeny poistovnou, ak mas poistku. Som rada, ze si to nezobrala v zlom. Chorobna ziarlivost rozbija vztahy. Psycholog ta uvedie na spravnu cestu, pomoze ti zabudnut na minulost a postavi ta na nohy, aby si mohla ist do buducnosti.
@tehulka_mk ja ta plne chapem.sme spolu vyse 7 rokov a zacala som mu verit az po narodeni dcerky. Boli sme spolu sotva 2mes.ked mu pipla sms a ja ze kto to je? To je u mna taky tik pytam sa aj ked mame ci otcovi pipne.vtedy to nebola kontrola.lenze on ze nikto.s tym nikym si pisal 10minut. Nedalo mi a pozrela som rano kym spal a tam ze: ahoj dame masaz?
Nepodvadzal ma ale trvalo dlho kym som uverila. Ta baba ma matala roky.vraj kamoska.z jeho strany mozno no ona chcela viac. No ale rad s nou kecal tak jej pisal aj volal ale uz to nerobi.konecne pochopil zd mi to vadi.ta sms vtedy to ona ze len tak.lenze ja sa ne..rem a vynadala som aj jej.tvarila sa jak svatica ale myslim si o nej svoje.
Dlho som potom kontrolovala a ked mi daco nedalo pokoj povedala som mu.on sa nikdy nehneval len sa cudoval ze co mi vadi. Skusala som aj obratenu psychologiu.akoze vzi sa do mojej koze ze si pisem s chlapom a on na koniec napise cmuk. (Ta luza mu tak pisala). Toto zacalo zaberat ale aj tak to trvalo dlho.
@gebeente77 dakujem sa tvoj prispevok. Aja viem rozdiel medzi psychologom a psychiatrom 🙂 , ale to by si mohla z mojho prispevku vycitat 😉 ( nemyslim to ironicky ) . ano, kazdy ma iny nazor a ktory je ten spravny? Nemyslis si, ze na mojom bolo nieco pravdive, ked by si sa nad tym zamyslela? Nemusis suhlasit so vsetkym. A ako pises, my jej davame svoje nazory. Nazor A, nazor B, nazor C. a nech si z kazdeho vyberie, co chce. Ja som kedysi bola v podobnej situacii, takze ju viem velmi dobre pochopit. ona mu nekotroluje choro emaily kazdy den , ale spominala raz za mesiac, aby mala pokoj na dusi. Na tom nic zle nie je. Poznam ludi, ktori maju normalne hesla ku vsetkemu, jedna kamoska kontroluje pravidelne, aby mala klud a dalsia nekotroluje a ja aj ja dokonca mama, lenze ja vobec nechodim nic kontrolovat. Nemam dovod. Tiez som bola poznacena minulostou. Na zaciatku vztahu som raz isla na FB a nasla nejaku spravu s kamaratkou a nieco sa mi nepacilo. Urobila som troska prehnany cirkus, priznavam, ale mm sa so mnou porozpraval a povedal, ze na tom nic nie je,a le ze ok, nebude zbytocne nosit negativitu do vztahu a zmeni styl komunikacie s kamoskou. A ja musim povedat, ze ma to preslo a teraz by ma uz ani nenapadlo, ze by nieco. To musi aj intuitivne. Doveru som si vybudovala, ale mm je troska iny ako vacsina muzov v tomto, co som ja presne potrebovala 😉 . No mne sa osobne nepaci, ze jej muz si zmenil heslo! to bol troska hlupy krok od neho. Nepracoval na dovere ale este viac zasadil semienko nedovery PODLA MNA! absolutne nesuhlasim sjeho reakciou! Mohol to riesit inak! A hlavne, ked vie, ze jeho zena ma zlu skusensot a poznacenie. Takeho psychologa resp butlavu vrbu jej viem urobit aj ja via IP a zadarmo ( ak to hradinpoistovna, tak nech ide pre svoj osobny klud, ako vravim, kazdemu sa zide 😉 ) pretoze ako som spominala, nezda sa mi, ze je to extrem a navyse mam podobnu vlastnu skusenost. Takze to zhrniem : nepaci sa mi jeho reakcia , neprinasa to ziadne pozitivne riesenie prave naopak 2) mala by mu otvorene povedat, co jej vadi a dvaja ludia, ktori spolu ziju a maju spolu rodinku by si mali vychadzat v ustrety a brat ohlad na pocity toho druheho. ak ma problem s doverou a on nic neskryva, tak by jej mal povolit pozerat sa do jeho emailov atd, ak vie, ze z dlhodobeho hladiska , ked nic nenajde, nadobudne doveru vacsiu a im to len pomoze. Psycholog a on naschval zablokovane emaily, ked doteaz ich mal otvorene nevidim ako jedinecne riesenie. Riesenie je v prvom rade, ze by si to mali vykomunikovat a on ju pochopit. a ked JEMU na nej zalezi viac ako na tej pipine kamaratke, tak by jej mal dat pokoj v dusi a mysli, nesuhlasis? Treba problemom predchadzat?
@lenkaa33 myslim, ze to zmenenie hesla bolo skor z trucu - ja nemam problem ukazat manzelovi svoje veci v pc, ale tiez si vazim tu trochu svojho sukromia a nepotrebujem aby o mne moj manzel vedel uuuplne vsetko - nakolko je to krasne vo vztahu, ale mozno ta uplna otvorenost tomu vztahu aj trochu ublizuje - ja to beriem ako stratu kuska svojej identity o ktoru nechcem prist - neviem ci som sa vyjadrila zrozumitelne 🙂 ano, zakladom je rozhovor, ale prepac, ja to beriem aj z jeho strany, mne by sa nepacila sustavna podozrievavost a casom by ma mozno dokonca odpudzovala, ale to je moj nazor. A zastavam aj ten nazor, ak si neporadi sama, nech to skusi inymi cestami 🙂
@zuzkat1 presne tak, suhlasim. treba predchadzat problemom ako nechat nieco prerast do niecoho komplikovaneho. Pretoze z kamaratky moze byt naozaj jedneho dna nieco viac. A kamaratstvo medzi muzom a zenou je vzdy s velkym ?, vo vacsine pripadov je tam aspon z jednej strany nejaka pritazlivost, ktora moze jedneho dna prerast v nieco viac. Ako sa to hovori? Prilezitost robi zlodeja? 😕
@gebeente77 ak to ma priniest nieco zle a negativne namiesto pokoja a harmonii, tak nech si trucuje na inej adrese napriklad tam, kde ho volaju zlaticko! vztah by nemal byt o tom robit si naprieky a trucovat! Ale vychadzat si v ustrety, takze ako hovorim, zla reakcia z jeho strany. Mozno to nemyslel zle a prave preto by si mali sadnut a rozobrat to, aby si uvedomil, ze to neprinasa dobrotu a ked mu zalezi, tak by to mal pochopit a vcitit sa do jej pocitov. A mala by to byt jeho priorita, aby jeho maznelka bola spokojna a kludna a stastna. Amal by pre to nieco urobit. Myslim, ze maloktora zena by z trucu muzovi povedala, ze vies co. ja si zmenim heslo a ty si to vyries v hlave ako ches! Ale opacne , ked muzi takto z trucu robia , tak takych pripadov je o vela viac. Suhlas?
@lenkaa33 ja som ochotna uverit na kamaratstvo medzi muzom a zenou ak sa poznaju od detstva ale ak sa spoznaju ako dospeli tak je to viac nez otazne. Ja suhlasim s kazdym tvojim prispevkom. Ruku do ohna za to nedam ale myslim ze ma zatial nepodviedol-no nemam v plane mu to ulahcit
@zuzkat1 tak tak my zeny by sme mali mat zdrave sebavedomie, doverovat, ale nebyt naivne. Ale obozretne a strazit si jednym ockom , co je nase 😉 pretoze vieme, ze kazdy sa moze spustit na troska inu kolaj ( v akejkolvek sfere ) a my tych muzov musime troska usmernit, KED JE TREBA 😉 😉
@lenkaa33 presne tak.preto nemam rada tie reci ze ja mu na milion% verim. A ze keby daco to bude jeho strata. By som to chcela vidiet potom ake reci by viedli keby ich nacapali.to je totizto aj o detoch a xy rokov sa neda len tak vymazat. No take to prehnane sebavedomie... Neviem ako sa dobre vyjadrit,nikoho nechcem urazit ale je to naivne verit ze chlapi nie su svine. A dodam ze ani zeny nie su svate.teda ja som napr.vtedy verila jemu ze ju nechce ale neverila som jej ze neurobi aj nemozne aby ho dostala. Mala som aj skusenost s dalsou "kamoskou" ktora si ma zavola nabok 2 tyzdne pred svadbou a povedala mi nech si ho neberiem.
@zuzkat1 tak, pekne si len straz tvoje stastie. 😉 Nic zle nerobis, len davas pozor, aby sa nejaka puma nepriblizila prilis blizko tvojho muza a ked sa priblizi, tak jej prstom pohrozis a ochranis si , co je tvoje alebo sa o to aspon pokusis. Nic netreba brat ako samozrejmost, na vztahu sa musi pracovat neustale, neexistuje dovolenka. Samozrejme vsetko treba v ramci racionalneho zmyslania. treba mat doveru a vieru vo vztahu,a le netreba zatvarat oci.
@tehulka_mk urcite si vypocut nazor psychologa nie je na zahodenie...clovek ziska aj iny pohlad na vec...hlavne od odbornika ktory sa stretol s x zivotnymi pribehmi
ja som mala v rodine pred rokmi tazku situaciu a skusila som sedenie a pomohlo mi to..aj ked nemozem povedat, ze mi to vyriesilo situaciu ale jednak sa mi ulavilo sa porozpravat otvorene s niekym uplne nezainteresovanym kto nepoznal mna ani moju rodinu a taktiez mi ponukol iny pohlad na celu situaciu a pomohol mi vidiet aj to ako situaciu mozu vidiet ostatni...urcite odporucam...
@tehulka_mk ano, terapia sa plati. ak si z ba, do IP ti mozem dat zoapr tipov na dobrych psychologov, terapia je trosku dlhodoba zalezitost, ked ta neico zranovalao roky, tak to nezvykne zmiznut za 2_3mesiace, ci pol orka 😉 , ale dobra sprava je, ze na terapii sa naozaj mozes s minulostou vysporiadat. len to che cas, trpezlivost a dobreho terapeuta 😉
@tehulka_mk to je posadnutosť, a mňa by tiež štvalo, keby sa mi niekto sústavne hrabal v pošte. ja mám najlepšieho kamaráta- a nečítaj medzi riadkami, ten vie o všetkom, pozná ma od vrchu po spodok. tiež si občas povieme zlatko a miláčik- ale zas tam netreba hladať zmysel. prečo by si mala byť ty jeho bútľavá vŕba nechápem, ja sa tiež sťažujem tomuto kamarátovi, lebo predsa sa posťažujem aj na manžela 🙂
@tehulka_mk kopirujem radu z http://nanicmama.sme.sk/puberta/psycholog-alebo...
Hľadaj Centrum poradensko-psychologických služieb. To je štátna služba, je v každom okresnom meste, poradenstvo je zadarmo
http://www.i-psychologia.sk/view-412.php
@tehulka_mk sama skusensoti s CPPS nemam, ale mam skusenosti s http://www.cpppappezinok.sk/ to je to iste ale pre deti. isla som tam iba kvoli tomu lebo sa mi syn zacal ako stvorrocny hadzat o zem a vrieskat ako odusu ked som pre neho prisla do skolky, ze nechce ist domov a chce ostat s kamosmi.... ked nic nepomalaho a opakovalo sa to asi styri krat, isla som. a prestalo 🙂.
Ahojte. Ja som na tom rovnako, tiež ma zožiera to, že moj manžel má v práci kolegyňu s ktorou si musia telefonovať, niekedy sa aj stretávať v práci a mňa to neustále zožiera, nebola som takáto žiarlivá, dokonca mi to príde už choré keď tak žiarlim. Pred manželom sa snažím už tú moju žiarlivosť nejako kontrolovať, pretože mi povedal, že je to až nenormálne ako žiarlim...ale inak musím na to neustále myslieť, že čo ak náhodou........ale som sama s deťmi doma, on je neustále v práci, niekedy nechodí ani na víkendy domov a som tu sále sama,,, ☹ neviem možno sa len potrebujem vyrozprávať, ak máte niektorá tiež takýto problém....
@lenkaa33 suhlasim s tvojim nazorom. Pokial muz nedava podozrenie,podnet tak preco by som sa v niecom "hrabala"? A prave to,ze si kazda chce uchranit to svoje,co jej je najblizsie. Na "kamaratku" butlavu vrbu neverim. Moj ma tiez taku (byvalku),ktoru kontaktuje ked ja som mimo dom. Ona sa tiez neda 2x prehovarat. A pokial on jej nedava podnet tak zase ONA je ta ktora sa o neho akosi velmi zacne zaujimat. Co mi pride trosku divne. Dva roky nezajem a odrazu chce vediet co a ako. Z toho vsetkeho mi vyplyva,ze vzdy je to o komunikacii. U nas to zlyhava na tom,ze ma nedokaze pochopit (resp. chape po svojom) ako mi tym ublizuje. Zranuje to zenu velmi,ved ked sa maju dvaja ludia radi,maju spolu dieta tak preco prave TA zena nie je aj butlava vrba? Mojim rodicom to takto roky funguje a je to super.
@lenkaa33 ze si zmenil heslo je prirodzena reakcia, on jej ho na zaciatku dal, elbo jej doveroval, ale ona zneuzila jeho doveru, ukazala mu ze mu neveri, dala sa cakat takato reakcia.....keby sa mi niekto azcal hrabat v poste, sorry, ale aj ja zmenim heslo a toboz, ak som na zaciatku dala tolko dovery a niekto kasle na nu.....len muz ma pochopit zenu? zena nema pochopit muza? (hlavne ked citam tento pripad.....)...je take tazke pochopit, ze kazdy potrebuje trosku sukromia?.....mne pride chore, ak mu vezmem celu slobodu a budem takto hystercit....to je cesta do pekla....k zaniku vztahu....ak ma ona problem, tak nech to muzovi povie, nech sa s nim porozprava ...to ano, nech to riesia spolu...ale nie,ze ho budem spiclovat a ziarlit na kazdom kroku....zdrava ziarlivost je fajn....ale toto rozhodne nie je zdrava ziarlivost!
@zuzkat1 ano, verim svojmu mm, nikdy by som nezila s niekym, ak by som mu nemala verit...ak vravis o nacapani.... zas hysterisky pohlad na to, aky je ten chlap svina......nevera je len dosledok problemov vo vztahu, ak sa udeje...je to chyba oboch.....pre nieco sa to stalo (napr. aj pre takuto chorobnu ziarlivost sa to moze stat....a ine...)
@sorciera24 mne by nevadilo keby mi cital postu.aj do sms mi obcas ide len tak.a co? nemam co skryvat. Sukromie si chranim pred cudzimi nie pred muzom.
@simon237 podla mna sa zbytocne uz vopred zozieras niecim co sa vobec ani nedeje ani nikdy nemusi diat...velmi ti asi nepomaha ani skutocnost, ze si stale doma s detmi...nemoze ti ich niekto postrazit aby si sa isla niekam odventilovat ..na nakupy , masaz, posilka alebo zumba ??? prisla by si na ine myslienky..
@sorciera24
@zuzkat1
ale kazdy ma pravo na svoje sukromie..chapem ak tebe zuzka nevadi , ze by ti manzel cital postu a SMS ale nie vsetci sme ako ty...ja svojmu priatelovi doverujem a nestaram sa s kym si pise maily a SMS a taktiez mam rada svoje sukromie..samozrejme, ze ked si piseme s niekym o niecom co sa tyka nas oboch tak info zdielame a precitame jeden druhemu aj SMS , pripadne mail ale respektujeme pravo na sukromie a nie je to o tom, ze si hned vypisujeme kadejake tajnosti...my si napr. neotvarame ani listy...otvori si ho kazdy sam, pripadne poprosime toho druheho nech to otvori a precita a pripadne vy bavi ak je jeden z nas mimo domov..vsetko je to o tom, ako to vyhovuje obom stranam a o ich vzajomnej dohode a respektovani
@tehulka_mk Inak, tiez viem pochopit. Ked som bola mladsia tiez som bola viac ziarliva. Vekom to nejako preslo. Myslim, ze som akosi ziskala vacsie sebavedomie. Mala som super pracu, ktora ma bavila, venovala som sa sebe. Chodila som cvicit, s kamoskami/kamosmi von. No ako prisli deti, je to uz veru horsie. Prace som sa musela vzdat, uz nemam ani na seba nejako cas. Kym sme mali jedno deta, tak sa dalo. No s prichodom druhej dcerky...Teraz som este na rodicovskom. Manzel vela cestuje vo svojej praci, takze som vacsinou sama s detmi.
Inak baby, ked tak citam tieto diskusie, tak vela mamiciek mava taketo problemy. Je to asi aj tym, ze ked je niekto dlho doma, venuje sa detom a domacnosti, casom asi straca sebavedomie a tak.
A co sa tyka psychologa. Netreba ist ani za obvodnym. Pozistuj si nejakeho psychologa/psychologicku u Vas, referencie a objednaj sa. No drzim palce a nezufaj.

@jankavl tieto sny mavam pravidelne aj ja- aspon raz - 2 x do mesiaca - pripisujem to tomu strachu z tych prvych vztahov, ze to tam kdesi vo vnutri podvedome je, ale nastastie mam pochybnosti iba v snoch 🙂