Korona, nekorona a stretávanie sa s rodinou
Ahojte, akurát čítam topky, viem viem topky🤪😀No k veci po et nakazených rastie, tak ma napadá že v prvej vlne keď nebolo toľko prípadov som sa nestretavala s rodinou, aby som ich nejak nenakazila, bolo nám smutno, ale moja otázka teda znie je odomna zodpovedne stretávať sa teraz s rodinou, alebo radšej nie? Za každý názor Vám budem vďačná.
Ak sa stretávať tak už len s ruskom a odstupom.. ja bohužiaľ môjho otca vidieť nemôžem a neviem či ho ešte niekedy uvidím.. je ležiaci pacient v domove, chodievame za ním, bravame ho domov, ale teraz majú karanténu.. naposledy sme za ním boli 8.9. mali sme so sestrou na sebe dve ruska, rukavice... Bohužiaľ na tom nie je moc dobre, ale aspoň sme ho videli, je teraz moc smutny, nevie obsluhovať telefón, nevidí dobre, takže nečíta a neviem či mu niekto zapne aspoň rádio... ďalšie návštevy už zakázali (pritom sestry čo sa tam bavili o svojich školopovinných deťoch nemali Ruska ani keď vošli otcovi do izby, čo je podľa mňa omnoho vyššie riziko ako moja polhodinova návšteva so všetkými opatreniami, ale tak čo uz ☹️) hlavne sa obávam vianoc, ako to otca položí ešte nikdy nebol sám na Vianoce...
So svokrou sme sa videli od leta už len raz šli sme do lesa a snažili sa dodržovať odstup, ona chodí ale do práce ☹️.. neviem sa rozhodnúť či ju ešte takto na prechádzke niekedy teraz vidieť alebo nie.. koronu sme mali už aj v rodine, jeden z nakazených bol na tom zle a je to svokrin rovesník, tak sa prirodzene bojim, lenže keď stále pracuje v obchode, tak to riziko tam je stále... O sebe a deťoch nepochybujem, tiež chodia do institucii, takže sú v riziku a dúfam že keď to príde tak to.zvladneme bez komplikacii.. len sa bojím o tých rizikových ľudí a najmä ako zvládnu samotu..
Kľudne sa stretávaj 🙂 pri prvej vlne sme všetci verili že sa jedná o niečo nebezpečné. Už teraz vieme čo a kde je pravda tak to uz nikto neberie vážne
@jana_eyre_2 Ahoj, v prvom rade je mi veľmi ľúto tvojho ocka, verím ze mu nás Pan Boh pomôže. Posielam ti na diaľku veľke a úprimne objatie, veľa síl a veľa zdravíčka ti prajem, ďakujem ti za reakciu
ja som donútená chodiť stále za otcom...vyžaduje to jeho vek.... Bývame blízko seba. Ak by som nechodila ja, museli by sme tam niekoho poslať...
@suzie26 vedel by ti porozprávať krstný môjho muža, čo takmer zomrel...
@lauriema ďakujem 😊
@lauriema normálne sa stretávam s rodinou, kamošmi tak isto ako ine roky. V obchode, práci kde treba nosím rusko.
Korona na nezaujíma, nerozmýšľam nad tým, úplne som to vypustila z hlavy.
Ono tak isto ako pri iných pandémiach co ľudstvo zažilo vírus zmizne až vtedy keď sa všetci nakazia a budú mať imunitu. To môže trvať pár rokov.
@jana_eyre_2 hovorím ze dačo existuje... Sle tie čísla sú cez
Spamätajte sa... Nik nieje nebezpečný, je to chripkovy vírus... VIRUS..... Pozitívnych vyhľadávajú ako šafran, lanaria ľudí na testy a milióny sa točia.... Ochorenie ma toľkú mediálnu pozornosť, aby sa ľuďom zastrel zrak, aby sa pod ruskami "ochrany starkych, ľudí s imunodeficitom" ničili rodiny(zakazujú stretávanie), ničil sa imunitný systém ľudí, (baktérie a vírusy potrebujeme, či sa to niekomu páči, či nie), aby ľudia s prepáčením držali huby a krok a nechali si dobrovoľne postupne okliestovat svoje ľudské práva, pod ruskom korony ničia ekonomiku, aby si mohli zaviesť jednotný ekonomický systém, ktorý by im inak ľudia neschvalili.... Manipulujú s nami jedna radosť... Hádam neveríte tomu, že ti, ktorím nezáleží na kvalite potravín, vody, vzduchu, na kvalite zdravotníctva, školstva, cele roky sa starajú len o svoje bankové konta...., že zrazu im záleží na národe...... Blbosť ako stierače na ponorke.....a to podotýkam, že máme v rodine ľudí "covid pozitív", s "nenormalnou horúčkou" 37,6 a pocitom chrípky.......
@suzie26 samozrejme že existuje, tak ako x iných smrteľných a nebezpečnych vírusov od počiatku sveta - ale ani jeden netreba podceňovať, takže označovať to za čisto mediálne šialenstvo preto že ty nikoho v okolí čo to zažil vážne nemáš, je trúfalé.. áno, čísla sú a možno 80% z toho je ľahký priebeh.. ale aj tych co zvýšili netreba vystaviť riziku, jednoducho aspoň nejaké opatrenie vo forme rusok a odstupu byť musí ak ide o rizikového človeka.. take opatrenia som dodrzovala aj ked moja malá neter mala rakovinu, tak aj teraz.. jednoducho úplne sa vykašľať na opatrenia a myslieť si že ide len o mediálne šialenstvo si myslí asi len človek čo v okolí nikoho rizikového nemá...
@lauriema My sme opatrni, aj ked niektorym stretnutiam sa uplne vyhnut neda. Ked ideme k starsim clenom rodiny, tak sa snazime byt hlavne vonku na vzduchu a vyhybame sa priamemu kontaktu, nebozkavame sa, vnutri sa snazim nosit rusko pri nich. Ked som niekde, kde je vyssie riziko nakazy (nejake podujatie, pracovne stretnutie a podobne), tak sa snazim tyzden dva k nikomu nechodit a ked musim, tak len na nevyhnutny cas. A dezinfikujeme si ruky pred navstevami u rodiny. Zase co sa tyka mojej rodiny, tam sa stretavame viac menej normalne, lebo sestra robi na tom istom mieste co ja a kontakt mame ci chceme ci nie, takze ak sa niekto nakazi v ramci rodiny, prenesie sa to automaticky aj do druhej aj keby sme sa nestretli (sestra este byva u rodicov). Pri manzelovej strane sme opatrnejsi.
Socialna opustenost a hlavne u starsich je ale tiez dost nebezpecna, takze sa snazime nedostatok kontaktu nahradzat inak, telefony, Skype, pravidelny kontakt akymkolvek sposobom, babke som nosila pocas prvej vlny castejsie aj nakupy, aj ked sme sa stretli vzdy len vonku, ale aj to bolo nieco. Aj tak byva s vnucatami, co chodia do skoly, takze rizika tam tak ci tak su. Uplne sa eliminovat riziko neda.
Isto nie na velkych oslavach, to je podla mna dost nezodpovedne ale zase pokial ste zodpovedny a viete sa stretnut napriklad aj niekde vonku najlepsie tak preco nie
Ahoj, my to mame rozdielne pri mojich rodicoch a pri svokrovci. Byvame v BA, svokrovci tiez, stretavame sa minimalne, aj to len vonku, 2m odstup a rusko (takto si to vybrali). Moji rodicia byvaju v TN, chodime k nim raz do mesiaca na vikend, ziadne rusko ani odstup, len samozrejme zvysena hygiena. Mali aj nasich malych na prazdninach. Respektujeme rozhodnutie jednych aj druhych.
No ono zalezi na tom co robite, s kym sa stretavate.. ak niekto ma obmezdeny okruh ludi s ktorymi je bezne v kontaktne, necestuje atd, tak nevidim dovod byt zatvoreny v izoalcii od rodiny..
Inak ti, co toto zjednodusuju, zmenia nazor, ked sa nedostanu do preplnenej nemocnice.. uz teraz riesia niekde preplnene kapacity(neviem kde, spravy som videla minuly tyzden az raz), budu rozsirovat infekcne na ine oddelenia, rusit operacie, hospitalizacie a co ja viem co. Problem nie je to, ze ludia ochoreju, ved ok, vacsina to prechodi v pohodicke.. ale problemom je ten zvysok, co potrebuje hospitalizaciu, aj napriek nej moze vela ludi zomriet. Ja nechapem, ci si ludia myslia ze tie zabery zo Spanielska, IT (mozno aj inde, ja som fakt v aprily presta vsetko sledovat, ked tak pozriem len platne opatrenia) su fotomontaze? Alebo co... To bolo aj v prvej karantene aj teraz pri kontrole cielom, spomalit to sirenie tak, aby neprisiel natresk tisicov ludi do nasich nemocnic... Ten cirkus okolo toho, zatravaranie obchdov atd, to by nemuselo byt, keby ludia trosku dbali na ostatnych. Pri priznakoch sa liecili, ostavali doma... bohuzial vsetci vieme, ze pokym neodpadavame, nezomierame... vsetci chodime do skoly, skolky, prace...
@lauriema keď sa bojíš, kúp jej respirátor a sebe daj chirurgické rúško. Pri návšteve vetrať a nemuckať sa. Babka môže mať pred sebou posledné dni, týždne, či mesiace života či je covid, alebo nie. Je smutné, že posledné obdobie životné má prežívať bez spoločnosti a milovaných osôb. Ty sa od nej budeš izolovať a nakazí sa vo výťahu niekde alebo v obchode......
Stretavam sa, aj budem ...moze byt nakazenych aj milion ludi...aj tak si tym prejde vacsina populacie...
Viete čoho sa ja bojím? Rakoviny. Teraz zomrela 38.rocna známa na rakovinu prsníka. Mala 2 deti. Nešla na kontrolu kvôli kovidu a potom už mala metastázy všade v hlave. Hanba médiám a strachu, kt. vyvolávajú. Je mi normálne dakedy do plaču, že sa vytráca už aj zdravý rozum. Ale nikoho nenútim a ani ne presviedčam, kľudne sa zavrite doma, len nesirte strach a nenávisť.
Normálne sa stretávame, chodíme na návštevy, fungujeme, akoby nebola nijaká korona. Osobne mam názor, že je to šialene medializovane, a nerozumiem, načo cielene hľadať pozitívne prípady. Co z toho? Veď ak niekto je chorý, nech ide k lekárovi, ale načo testovať do zblbnutia ľudí úplne zdravých. A navyše, aj keď ma test negatívny, o päť minút už môže byť v kontakte s dakym pozitívnym a bum, už je pozitívny tiež. Nikdy nijaké ochorenie sa tak nehľadalo a nebol taký cirkus okolo. Vírus tu ostane, jedine sa s ním musíme naučiť žiť a to sa nedá bez vybudovania imunity. A ta sa nevybuduje, keď budeme skryti dakde sedieť, s ruskami na ústach a trpnut strachom. Choroby boli, sú aj budú, aj vírusy aj baktérie. A co teraz? Zakopeme sa pod zem, alebo si vytvoríme geta ako v druhej svetovej? Ci ako si to predstavujú poniektorí? Do smrti budeme v režime, že zavreté školy, zavreté hranice?Keby sa prestalo tolko hovoriť okolo toho a rozoberať,omnoho lepšie by to bolo, keďže veka robí psychika a je otras počúvať len o korone, pozitívnych testoch, zatvárani, obmedzení a podobne
@simca06022011 vystizne napisane
@cervenaruza123
@renat04
@bubinko1506
@simca06022011
@zuzanapjat
@rachel36a Dievčatá, ďakujem za reakcie. Ak by som to mala zhodnotiť tak poviem len toľko ze netreba to preháňať, ale treba byť zodpovedný! Je to niečo nové tento vírus, ale len tak samo od seba to nezmizne podľa mňa bude to trvať dlho. Tak či onak všetkým Nám záleží na rodinách, chceme ich ochrániť aj navštevovať! Ja teda ako veriaci človek vkladám sa do rúk Boha, pretože on vie najlepšie čo sa stane...
@fiona203
@jaskolka

@lauriema ja by som sa riadila tym, v akej farbe je region v ktorom zijem... My sa nachadzame v regione, kde je uplne minimum pripadov, takze to velmi neriesim, ale keby som byvala niekde v Tvrdosine a Namestove, tak zbytocne nependlujem po rodine.
inak, hrozne odpovede niektore dievcata sem davaju (utocne, vysmesne)...na co je to dobre?