icon

Kríza stredného veku u matky

25. okt 2025

Ahojte. Mamina bude oslavovať 50tku. Viem, že 50 nie je veľa, že je to obdobie kedy veľa ľudí naberá druhý dych, no ja mám niekedy pocit, že ju chytá akurát tak druhá puberta. Pred pol rokom sa rozviedla sa s otcom rozviedli a ona sa rozhodla, že už sa viac nechce viazať a všetky jej ďalšie vzťahy budú iba dočasné. Každý víkend začala tráviť s kamoškami v meste a v baroch. S alkoholom, ale problémy nemá, vždy príde triezva. Chodí tam skôr kvôli niečomu inému... Dala si spraviť tetovanie, rozpráva o plastikách, jej šatník vyzerá akoby mala znova 20. Na jednej strane ma to teší, vždy bola aktívna a podľa mňa je super, že má stále toľko energie. Lenže mám mladšiu sestru, ktorá má 15. Tým, že mama je dosť benevolentná a sama sa správa ako tínedžerka, mám strach, aby si z nej nebrala príklad. Ja už s nimi nebývam, ale sestra je väčšinu víkendov u mňa, lebo mama nie je doma. By som sa nečudovala, keby ju jedného dňa zoberie do toho klubu so sebou. Mimochodom ony dve majú pekný vzťah, ale je to skôr tým, že mama sa k nej pristupuje ako ku svojej kamarátke než k dcére. Určite nežiarlim, ani mamu nechcem nijak obmedzovať, ale pripadá mi to, akoby ona bola tá zábavná a ja tá prísna čo vychováva. Som divná, keď mi to nepríde ok?

ivik4
25. okt 2025

Ak sa o dceru stara a nezanedbava ju, tak je to za mna OK . Teda to co si napisala .. osviezila satnik, travi cas s kamoskami a nepije . Ako dobre...

anonym_448cce
25. okt 2025

@anonym_autor Divná nie si len zrelá a zodpovedná mladá dáma. Áno je tp kríza stredného veku .Som v jej veku,kríza stredneho veku u mňa nehrozí, ka som si všetko prežila ,užila v mladosti. Takých je veľa. Len aby sa jek dcéra nezopsula .Lebo dievky aj chlaoci v tomto veku radi využívajú voľnú výchovu bez pravidiel.

autor
25. okt 2025

no zbohom teraz som si po sebe znova prečítala príspevok 🙆🏻‍♀️ písala som v rýchlosti + autokorektor

autor
25. okt 2025
@ivik4

Ak sa o dceru stara a nezanedbava ju, tak je to za mna OK . Teda to co si napisala .. osviezila satnik, travi cas s kamoskami a nepije . Ako dobre...

@ivik4 po materiálnej stránke sa stará, len ju napríklad veľmi nezaujíma, ako sa jej darí v škole, s kým sa stretáva...

anonym_1928aa
25. okt 2025

@anonym_autor "Dala si spraviť tetovanie, rozpráva o plastikách, jej šatník vyzerá akoby mala znova 20."......... nic z toho nie je nutne problem. Otazka je, ci je rozvazna, ci sa nehrnie do nicoho nebezpecneho, ci nema zavislosti, ci vie pocuvat druhych, chapat druhych, respektovat celkovo odlisnych ludi a odlisne styly zivota, a sama sebe robit radost tak,ze jej to neskodi, ani nikomu. ak to vsetko zvlada, tak kde je problem? Nech si uziva satnik a tetovanie. Hlavne je, ci je zrela a zodpovedna, sucitna a laskava k sebe a k druhym.

anonym_448cce
25. okt 2025
@anonym_1928aa

@anonym_autor "Dala si spraviť tetovanie, rozpráva o plastikách, jej šatník vyzerá akoby mala znova 20."......... nic z toho nie je nutne problem. Otazka je, ci je rozvazna, ci sa nehrnie do nicoho nebezpecneho, ci nema zavislosti, ci vie pocuvat druhych, chapat druhych, respektovat celkovo odlisnych ludi a odlisne styly zivota, a sama sebe robit radost tak,ze jej to neskodi, ani nikomu. ak to vsetko zvlada, tak kde je problem? Nech si uziva satnik a tetovanie. Hlavne je, ci je zrela a zodpovedna, sucitna a laskava k sebe a k druhym.

@anonym_1928aa Keď príde kríza stredného veku vtedy je človek zameraný len na seba. Štýlom' Ja a potom ostatný "

andrejka1974
25. okt 2025

@anonym_autor to nie je kríza stredného veku aké druha možno tretia puberta aj my s mužom si užívame on dostal po 40 druhu pubertu samé tetovania ja mám po 45 prvé tiež a neuveríš teraz sa vraciame s diskotéky užili sme si on 57 ja 51 proste život je super

kiki68
26. okt 2025

Ak nerobi blbosti- napr Shopping mania, alkohol, lieky a taketo veci, tak je to ok a prejde to. Na taku vlnu a musis to akceptovat.

skeblicka777
26. okt 2025

Rozmýšľam, že toto robíme aj my s mužom, keď mám dovolenku, lebo popri mojej práci to jednoducho nejde. Sme v podobnom veku. Ja sa nato pozerám tak, že naše deti boli malé, mali sme aj menej peňazí, teraz mi nikto neplače za zadkom -teda plače, no to je iná téma a my môžme ísť kde len chceme, aj na tú diskotéku. Tento týždeň sme prešli krížom krížom pol Slovenska, čo by sme si pri menších vlastných deťoch dovoliť nemohli, myslím časovo.Buď rada, že sa o dcéru stará, nenecháva ju samú, my sme syna odniesli k mojej sestre na víkend a nikto neutrpel žiadnu ujmu 😁. A že sestru zoberie do klubu, no podľa mňa tam zájde aj 15 ročná sama. Mám už dospelé dieťa a puberťáka, čiže môžeš mi veriť, že to tak bude.

michaela329
26. okt 2025

A napadlo Ti niekedy ísť sa zabaviť s ňou? Možno by si zistila, že mama je úplne v pohode, akurát Ty sa musíš zmieriť s tým, že už to nie je žiadna dom zasedena kvočka. A sestra má 15, nie 5.

anonym_1928aa
26. okt 2025
@anonym_448cce

@anonym_1928aa Keď príde kríza stredného veku vtedy je človek zameraný len na seba. Štýlom' Ja a potom ostatný "

@anonym_448cce kazdy preziva krizu inak. do istej miery by kazdy clovek mal byt zamerany najskor na seba a az potom na druhych, lebo seba moze menit, zlepsovat, a pomahat si. ako pomoct druhym je casto otazne.

anonym_1928aa
26. okt 2025

@anonym_autor