Kríza stredného veku - zadívala som sa do jedného muža
Ahojte,neviem co sa so mnou deje ale zadivala som sa do jedneho muza. Je zenaty a starsi ja milujem svoju rodinu,partnera.....aj ked roky a vselijake krizy urobili svoje. Nikdy by som im nechcela nijako ublizit. Ale neviem ho vypustit z hlavy......Nikdy,naozaj nikdy predtym sa mi to nestalo. On ma oslovil ako prvy a viem ze mu ide iba o to jedno. Neviem si pomoct a uz ma tato situacia dost obtazuje.....Ako dalej?
Žienky, ja všetko teoreticky viem......Snažím sa byť akurát-na, domácnosť v pohode, partnerovi manželka, kamarátka, aj to ostatné😉, mama, dcéra, kmotra, krstná, kamarátka, kolegyna....všetko. Mám svoje dobré aj zlé chvíle, časy pohody, starosti....posledné dva roky nenormálne stresy (zdravie moje a hlavne blízkych, práca a pod...) a život akoby sa mi preplietol medzi prsty....roky bežia, žijem ako v rýchliku..... chvíle pre rodinu si akoby len ukradnem......pre seba ani nehovorím. Ale neriešim seba.....som so sebou spokojná čo sa týka výzorovej stránky, chcem povedať, že nemám zo seba komplexy. Len nechcem aby čas letel tak rýchlo.....potom niet divu, že ked sa mi stane niečo takéto.....túžim to využiť na jednej strane, na druhej mám strach. Proste ja som komplikovaná bytosť, nie som jednoduchá, naivná už vôbec nie. Mám kopu svojich názorov a pocitov, ktoré nikdy v živote nedám najavo. Vážim si skoro každého človeka. Nie všetkých, čo si ma všimnú si všímam ja. Ale nezosmiešňujem, len ignorujem alebo slušne odmietnem. Niekto ma zaujme čisto srdcom, myslením, názormi.....s tými som úprimná čisto kamarátka......A fyzicky ma proste zaujal tento jeden, jediný.....A intelektuálne tiež na tom nie je zle. Lebo nie som taká hlúpa, že mi stačí čisto sexappeal.....Ale už to spacuvávam.....tak aby som neublížila sebe ani rodine. Ďakujem za príspevky, vážim si každý jeden názor, bez ohľadu na to , či s ním súhlasím alebo nie. Všetko nové je inšpirujúce
@0silvia0 @certi @dominika6 ...ale nezažila som to, mám takú bujnú fantáziu, no skutočne si neviem predstaviť, že keby taký chlap ako som ho opísala sa na ženu zameria a tvrdo po nej ide, že ona odolá...tomu jednoducho neverím. A naozaj by potom musela z tej práce odísť, aby ho už nikdy nestretla, lebo tam potom hrozí už to ublíženie blízkym, a s tým sa teda nestotožňujem....ja som to skôr písala pre autorku, že tam tá chémia medzi nimi očividne funguje a ako sa dá tomu odolať? Tak buď to urobia spolu alebo nie, no ak aj áno alebo nie, vždy musí jeden potom zmiznúť, lebo ak sa budú naďalej vídať, dopadne to len zle, a pre všetkých ( aj keď si myslím, že hlavne pre samotnú autorku, že bude najviac trpieť ona )...do nevery by mal naozaj ísť len veľmi vyspelý a pripravený jedinec, vedomý si všetkých následkov po čine, aj takých, že bude trpieť hlavne ten podvádzajúci, ak si to nechá len pre seba a viac objekt svojej túžby neuvidí...
@mikema Ty vidíš len biele alebo čierne, no je aj sivá a v tej sa môže stať, že máš všetko OK, partnera, prácu, detičky a zrazu príde chlap, ktorý Ťa chce a ide po Tebe a medzi vami to proste preskočí a teraz, čo ? Vieš, že by si nemala, lebo doma je všetko OK, no už po čase určitý stereotyp, aj keď istota....no v práci je tento tu chlap, to vzrušenie, to šteklenie...až také, že sa to proste nedá vydržať, rozum už nie je veľmi počuť a stane sa to. Nikto to nevie....raz a koniec - rozvedieš sa, urobíš manžela nešťastným ? Alebo to v sebe pekne krásne pochováš a ideš ďalej s pocitom - užila som si s chlapom aĺa boh sexu ? Čo je lepšie a čo je horšie? Alebo je najlepšie niečo také ani nezažiť? ( a len potajme, v kútiku duše o tom snívať ? ) Dobre, možno čosi také ani neexistuje a možno áno...
@libawet moja skusenost je, ze chlapi, co vyzeraju ako "boh sexu" su v posteli skor podpriemerni....... hm 😒
cize radsej o nom snivat, ako to riskovat, ze sa to prevail...... ved to praveze moze okorenit nudne manzelske loze...... 😉
@obsadenemeno ...alebo aj nie - na oba podnety. Ono - väčšinou je to tak niekde uprostred.
@libawet no ja som proste nazoru, ze nerobim druhým to, čo nechcem aby robili mne. Preto som verna i ked svet je plný pokušení. Som verná lebo moj muž si nič iné nezaslúži. Lebo nechcem zničiť svoju rodinu a preto, lebo nik na svete nestojí za to, aby som si pokazila to, čo mam doma. A uz vobec za to nestojí trochu vášne a sexu. Proste nie. Mam doma nieco, co mi je dôležitejšie a preto sa vždy rozhodnem pre svoju rodinu. Ja by som nedokázala normálne fungovať a pozerať môjmu mužovi do očí, keby som ho podrazila, zneužila jeho dôveru. Ak to niekto dokáže, nech si to robí. Môj názor je, že je to sebecke a nie sme opice, aby sme sa nevedeli ovládnuť. Radšej tú energiu investujem do tohto vzťahu, čo mám. Tak sa aj vzťah zlepší (po vyše 10 rokov to snáď môžem posúdiť) a človek spraví niečo pre seba a svoju rodinu.
@tiper24 nie. To by bol koniec nášho vzťahu, nedokázala by som mu už veriť. To on vie, tak isto ako viem ja, že by mi on tiež neodpustil. To sme si vyjasnili pred desiatimi rokmi a nezmenilo sa to. Teraz by to bolo ešte horšie, keďže už máme dieťa, no nejak sme si práve jeho narodením ešte viac uvedomili, že sa chceme o náš vzťah starať, lebo máme teraz zodpovednosť nie len voči nám dvom. Už to nie je len o nás a o to viac si vážime jeden druhého. ❤ 😉
@mikema presne tak, tiež nechcem robiť to, čo nechcem aby robili ľudia mne.
@mikema
@kvetinka75
baby to je jasné, že nechceme robiť iným to, čo nechceme aby robili oni nám. Nikto nechce byť podvádzaný... Racionálna hlava toto chápe. Aj jej racionálna hlava toto chápe, ale zažili ste niektorá to čo zažíva ona? Že doma je všetko ok, ale nejaký kúsok citu v tebe túži ešte aspoň posledný krát zažiť byť šialene zaľúbená, túžiš tie pocity aspoň posledný krát zažiť, lebo už viac taká túžba nemusí prísť. Človek ani nepočíta s tým, že takéto niečo sa mu vôbec môže stať, ale stáva sa to. Všetky starneme a vidíme, že mladšie už nebudeme a ja to chápem ako posledný výkrik za mladosťou, alebo smútok za odchádzajúcou mladosťou, áno, je to kríza stredného veku. Ešte predtým ako zostarneš chceš zažiť niečo úžasné... Ja jej pocity chápem ale tak isto viem, že určite to nestojí za to, aby si rozbila rodinu a vzťah. Tiež posledný rok-dva spracúvam v hlave krízu stredného veku :(
Ideálne by bolo ak by dotyčného nestretávala a vyšumel jej z hlavy, takto keď budú v kontakte, stále ho bude mať niekde v myšlienkach a predstavách...
@0silvia0 áno zažila som a ´úplne chápem čo zakladateľka prežíva. Ale nakoniec som to vyriešila tak, že som sa prestala stretávať s dotyčným. Našťastie sme nerobili v jednej kancelárii. Stretávali sme sa občas-pracovne. Či ľutujem? Neviem. U nás doma nie je ideálny vzťah. Vtedy bol. Aspoň som si to myslela. Takže teraz je to iné. Keby sa to teraz zopakovalo, neviem čo by som spravila. Ale zakladateľka má rodinu, manžela, ktorého miluje, a za takýchto okolností by som do toho nešla. Veď som ani nešla. Situácia sa zmenila - doma ale to je už o inom. Za rozpad rodiny mi to nestálo. AJ keď teraz to vyzerá pomaly na rozpad ale mám čisté svedomie, že to nie je mojou vinou z tohto dôvodu. Takže vlastne neľutujem, že som do toho nešla. Alebo? Už keď sa mi raz rozpadá vzťah, mohla som aspoň niečo pekné zažiť? Ťažko povedať. Človek nikdy nevie čo je lepšie ale vtedy som spravila čo som považovala za najlepšie v tej chvíli.
@kvetinka75 no veď to ja som to tiež zažila a sama sebe som sa čudovala, čo za myšlienky sa mi niekde vyrojili, vôbec som nepočítala s tým, že som schopná takýchto myšlienok a túžob. Jednoducho človeka to prekvapí a nespoznáva sám seba... tiež som to vyriešila tak ako ty a nešla do toho...
@0silvia0 ano zazila som to, inak by som o tom nehovorila. Vyriešila som to tak, ako radím aj autorke. Začala som sa viac venovať mužovi, veľa sme spolu podnikali, začala som sa viac venovať aj sebe, športovať a tak. Toho dotyčného som tiež denne stretávala v práci no nikdy sa o tom nedozvedel, ako veľmi sa mi páčil. Po nejakej dobe to prešlo a náš vzťah doma bol naozaj super. Vtedy som si aj uvedomila, že nestarat sa o vzťah a potom plakať nad rutinou, že za to si človek môže sám. Ako sa hovorí každý si je strojcom vlastného šťastia. A tak ti poviem, pre trochu vzrusa si zničiť rodinu je hlúpe. A aj keby aa muž o tom nikdy nedozvedel, ona to bude nosiť v sebe a to ju zmení. A ked sa jeden z paru zmení, zmení sa aj vzťah... a prepáč ale kríza stredného veku sa vyrieši aférou? Podľa mňa by pomohol kadernik, postarat sa o svoje telz, kúpiť nejake pekne oblecko a starnut s úctou k sebe a nie naháňať stratenú mladosť. Také ženy su bud na smiech alebo poľutovaniahodne. Chcela stara mladou byť... kopec takych behá po vonku a mne je ich ľúto.
@mikema ale veď ja nepíšem že to má vyriešiť aférou, veď sama som písala, že to za to nestojí... 😖
Len som písala, že sa do toho všetkého viem vžiť a treba sa s týmito pocitmi popasovať, lebo človeku sa napriek morálnym zásadám vplížia do podvedomia rôzne myšlienky a každý vek má svoje úskalia a záležitosti, s ktorými ani nepočítame.
@mikema velmi kvitujem tvoje nazory .U nas na vychode mame take jedno dobre prirovnanie -Hlava siveje a ric saleje.Ja vzdy hovorim nekurvila som sa ao mlade dievca uz duplom si to neviem predstavit ako zena po 40-tke v 20 rocnom manzelstve.A nie preto ze by nebolo s kym bolo ich az nadmieru robila som modelecku a v tom prostredi bolo ponuk az az dalo sa vyberat stari,mladi,sportovci,podnikatelia aj mafiani,pravnici , rozne narodnosti.Pamatam jedneho co a mnou chodil az z Ukrajiny kolegyne saleli a bol to naoyaj velky fesak na to ako vyzeral aj velmiskromny nosil mi stale nejake prezenty ja som to rozdavala kolegyniam,vtedz som este manzela nepoznala bola som v jednom velmi tazkom 3rocnom vztahu ,ten Ukrajinec bol krasny ,bohaty a velmi nezny a mily ,bola som s nim par krat na vino ale nic viac on sa mi aj priznal ze ma priatelku ale ked poviem tak ma zoberie k nemi zit a ju posle prec,neviem akosi takym veciam neverim na to az prilis opatrna aby som vrila,lebo tak isto ako by vypiekol s tou predo mnou by po case keby sa ma nabazil mohol vypiect aj so mnou ten vztah ktory som vtedy zila bol mizerny a zranujuci,ale to nie je o vztahu ale o mojom postoji.Aj teraz 3 roky do zadu boli sme v Svajci a chodila som do jedneho obchodného centra ,tam si ma pred v chodom odchytil jeden krasny mlady muz vysoky,urastny,juzansky typ mal krasne zuby viem len ze mal oblecene cierne nohavice a cierny kasmirovy rolak a normalne na drzovku mi povedal ze som krasna zena a ze by chcel so mnou stravit vecer jasom mu povedala ze som vydata doma ma caka manzel a dieta on sa ma opytal ci som verna ja ze ano samozrejme....dal vizitku ked si to rozmyslim.No co ti poviem zalichotilo mi to a velmi.Ale rozum nedovoli potom s tym treba vediet zit a pozerat sa na seba v zrkadle ale aj muzovi do oci a za druhe to ze by ten potencialny sex mohol byt uzasny alebo aj otrasny ..ale tak isto by to mohol byt aj sexualny deviant ,citovy vydierac atd atd napada ma nespocet kombinacii.Ja sa citim zle aj ked viem o kamoskach,ktore taketo mimo partnerske vztahy praktikovali a vidim s manzelmi po meste za ruku.... Niekto to berie chladnokrvne a bez pocitov viny je to na kazdom jednom cloveku ...Ja by som do takych avantur nesla aj keby mal chlap falus zo zlata..zle svedomie je svina..
@0silvia0 Ja myslim ,ze ani neexistuje clovek co obcas nema kucerave myslienky.Ja mam tendenciu mat pocit viny aj z toho a snazim sa to co naskor upratat a vytesnat z mysle von.A prave v takých situáciách sa preveri aku silu ma ta moralnost,lebo pokial clovek nie je konfrontovany z takymi situáciami tak o sebe vlastne az tak vela nevie i ked sa moze bit do hrude ze ja nikdy ani len myslienkami ....A uprimne ktorej zene to nepolichoti treba si ten pocit vychutnat a tym to aj uzavriet.
treba si uzivat kym sa da 🙂
@ostorha no s tými kučeravými myšlienkami máš pravdu a samozrejme súhlasím, ale nie si ešte vo veku, keď bilancuješ. Ja sa hodlám starnúť s rozumom a ako dáma, ale priznávam sa takto verejne, že po štyridsiatke cítim, že toto je vek, kedy sa ti pomaly odratávajú roky k päťdesiatke a je ti to ľúto, že je tu zrelý vek nadosah... Nech žena vyzerá akokoľvek dobre, nech má akokoľvek dobrú postavu a dobre sa cíti, tento vek tu je a či chceme a či nie, je na nás vidieť. Mne tiež každý háda menej, pretože mám dievčenskú postavu, ale dokedy? Do štyridsiatky som jednu takúto myšlienku nemala a mala som pocit, že budem forever young, ale po štyridsiatke sa vidím akosi inak. To nie je ani o tom, že človek by chcel mať aféru, ale cítiš, že možno je to posledný krát kedy o teba prejavil záujem cudzí muž, akási nostalgia či čo, pocit niečoho čo tu bolo a odchádza... To sú moje myšlienky, autorka to možno cíti inak. Len som sa tak zamyslela 🙂🍀
@tiper24 aj za cenu že potom človek zostane sám a môže prísť o všetko? čo budem mať potom z toho že prídem do prázdneho bytu, nebudem mať ským tráviť volný čas a hlavne ak ho nebudem môcť tráviť s tým , kým by som chcela?
@0silvia0 j a mam v rodine jednu zenu nebudem menovat lebo tu na mk uz chodi kde kto .A nie je to vôbec pekna zena a uz vôbec nie sexy a mala stale mladsich partnerov a dokonca ani to jej nestacilo aj tych podvadzala a ako dopadla?Sama uz 9 rokov uz o nu nik nezakopne.Stara ,chora ale sebavedomie ma stale na rozdavanie ani mlade pekne zeny tolko nemaju,ale co z toho mladost si pretrtkala a aj ked si to teraz priznava uz nebude nik kto by ju spravadzal starobou a trapi ju samota a velmi aj takto koncia ludia stale baziaci po sexuálnom vzruseni a zmene.Ja nic nelutujem mam muza o ktorom viem ze pri nom mozem zostarnut prirodzene bez toho aby som sa triasla kazdej vrasky, kazdeho sedeho vlasu a kazdeho kila navyse a povie mi ze budem krasna babka a ze sa velmi tesi ked budeme mat vnucata a budeme ich do nemoty rozmaznavat...
@ostorha
@0silvia0
vsetci mame minimalne raz za zivot taketo myslienky, ci dokonca prilezitost..... aj ked sme v dlhodobom stastnom vztahu.
Za mna - myslim, ze je lepsie zostat pri tom snivani a predstavach. Lebo realita - ci sa nam to paci alebo nie - je zvycajne len slaby odvar tych predstav. Je to snad zazrak, ked sa s chlapom zladis hned naprvykrat...... ked navzajom viete, co toho druheho vzrusuje, ako to ma rad a podobne. Velmi nepravdepodobne.
Stava sa. Ale najcastejsie len v romanoch ci filmoch. Preto je tolko zien sklamanych, lebo si vysnivaju neuveritelny sex, a realita je niekde uplne inde.
@0silvia0 jasne, život je nevyspytateľný, preto je dobré mať zásady a ich sa držať. Občas to pomôže v období zmätku a neistoty...
@ostorha mudro pises. Tiež som ich mohla mať a najmä v dlhodobom vzťahu sa človek občas opýta, aké by to bolo s iným mužom. Ale ja musím úprimne povedať, že si to už ani neviem predstaviť, že by som milovala niekoho iného. Napriek všetkým chybám je môj muž pre mňa to najlepšie, čo ma v živote stretlo. ❤ a neriskovala by som, že ho stratim ani keby prišiel brad pitt a ten sa mi fakt páči 😂
@obsadenemeno realita je vacsinou chlap, co sa na žene tri krát zatrasie a potom sa už nikdy neozve. A je po láske 😂

Mne asi tak pred rokom volala kamarátka advokátka že má pre mňa klienta , že je to riadny fešino . Tak ten fešino prišiel za mnou do kancelárie , 185 cm , bicepsy riadne , opálený , krásne chlpaté nohy, napratý rozporok ..a tam to malo končiť. Len bohužiaľ otvoril papuľku a to bol koniec mojich erotických predstáv. Nie , nebol hlúpy aj to malo hlavu a pätu čo hovoril , ale jeho hlas bol neskutočný ... piskĺavý , akokeby si fukol nejakého hélia a ešte k tomu aj teatrálny. No mala som čo robiť aby som sa nesmiala .. po 10 minutách ma začal volať familiárne menom , pričom mi vykal .
Každý má svoju slabinu ..aj ten dokonalý muž
@1inis1 čo ťa zvádza. Tak si ho predstav ako tlačí na záchode, alebo sa špára v nose , a možno erotika pôjde do hája.