Kríza stredného veku - zvažujem neveru
Ahojte. V živote som muža nepodviedla. Sme spolu 25 rokov. Vôbec je to môj jediný sexuálny partner. Náš sexuálny život je ale veľmi striedmy. Ako na hojdačke. Nehovorím že to potrebujem denne, ale on si ma nevšíma vôbec. Konečne máme pár dní bez detí a on si číta v posteli môžem okolo neho aj lietať v spodnom prádle . A to sme to za posledný polrok robili asi 2krát. Náš vzťah je veľmi komplikovaný a v podstate som vždy mala pocit že ja som tá čo ľúbi a dáva do vzťahu viac. Normálne uvažujem, že si niekoho nájdem. On to berie ako samozrejmosť že sedím doma na zadku, nikam nechodím. Len robota a rodina . Nejako extra sa nepretŕčam ale som si vedomá toho že keď sa nahodím, ešte stále som pre chlapov zaujímavá. Áno normálne cítim potrebu si to dokázať. Život mi pretiekol pomedzi prsty a cítim sa ako verné ale odkopávané šteňa. Čo by iný za tú vášeň ktorú cítim dal. Kríza stredného veku ako z učebnice. Zaregistrovala som sa na Pokeci. Viem, chodí tam kdekto. Ale hneď sa na mňa nalepili o dosť mladší muži a teda celkom normálne vyzerajúci a pôsobiaci. S jedným sme dosť dobre pokecali. Vek mu vôbec nevadí. Slobodný, bez záväzkov. Do šľaka. Mám sto chutí to mužovi ukázať aby sa zobudil. Už len komunikáciou som niekoho zaujala a to som staršia. Kopec chlapov je osamelých. A on si číta v posteli. A nie nie som ani škrata ani nudná... Mám pocit že ma takto citovo vydiera a zahráva sa so mnou. Trvá to už roky takto. Taký kalkulátor. Keď sme boli pred rokom po dlhom čase na jednej oslave, dala som sa do reči so šéfom nášho kamaráta ktorý oslavoval, majiteľom firmy. Zavolal ma na terasu na víno, debatovali sme dlho, o oblasti v ktorej pracujem a rozumiem jej takže ho to zaujalo. Chlap sa zrazu objavil a videla som že mu to vadí. Nie je na to zvyknutý. Doma mi potom urobil trápnu žiarlivostnú scénu a zrazu bol aj sex. možno už aj niekoho má 🤷🏻♀️ Viem možno ma odsúdite. Ja sama neverím tomu nad čím rozmýšľam 🫤
bud si vedoma, ze ked pojdes na pokec a muz to zisti bude to posledny klinec do rakvy, u nas bola ina situacia mal sex so mnou viac krat do tyzdna aj tak mu preplo a vliezol tam, odvtedy mam nocne mory a neviem mu odpustit aj ked sa so ziadnou nestihol stretnut, ale tie sex talky a fotky je mi stale zle a moja dovera je v minusovych stupnoch o pocitoch bezpecia ani nehovorim, radsej sa otvorene porozpravajte, bud pracujte na vasom vztahu, alebo sa rozvedte, mna to znicilo a mali sme naozaj pekne manzelstvo, ked si predstavim nanovo po 20 rokoch s niekym novym zacinat je mi do placu
@anonym_autor rob co citis, zivot i krasa sa rychlo mina.
@anonym_2d9229 ?? Citala som co som napisala?? Ze mu treba vybrat knihu z ruky a postavit ho pred vyber, ci budeme mat normalny manzelsky zivot alebo si mam najst milenca? Od tohto uprimnejsi rozhovor si ani predstavit neviem!
@mira0611 čítala, nátlakom nedosiahne nič
Vieš čo je najväčší omyl, do ktorého sa chytajú ženy v strednom veku? Že si myslia, že iný chlap im vráti pocit, že žijú....ale to nie je riešenie, to je útek. Ak ti muž 25 rokov ukazuje, že si preňho vzduch, tak to nie je kríza veku, ale kríza sebahodnoty.....a tá sa nerieši cudzím chlapom, ale tým, že si povieš: "Dosť"....on ťa neprestane ignorovať, lebo ty sa viac snažíš. On ťa začne rešpektovať len vtedy, keď pochopí, že ťa môže stratiť. A ak ani vtedy nie, tak máš aspoň jasno...a konečne voľné ruky. Nevera ti neprinesie rešpekt, len chaos....budeš mať dve verzie seba .....jednu, čo sa hanbí, a druhú, čo sa tvári, že má všetko pod kontrolou. Ani jedna ti neprinesie pokoj. Niekedy je najväčší akt vzbury nie to, že si nájdeš iného, ale že si vyberieš seba....bez drámy, bez plaču....prestaneš hrať rolu poslušnej manželky, ktorá čaká, že sa raz spamätá. Pretože on sa možno nespamätá nikdy...ale ty by si už mohla.
@tinqua a ten sex to vyrieši ako?
@anonym_autor koľko máš rokov?Ja 47 a pripadám si ako inventár už ma tiež minule napadla takáto hriešna myšlienka.Mam úplne rovnaké pocity ako ty zažiť pocit žiadanosti, flirtu, trocha oživenia v tomto stereotype
@anonym_autor odid zo vzťahu najprv
No čo žienky..sexovať sa vám zachcelo
@anonym_autor sex utuzuje vzťah manželstvo proste zbližuje...ked muz odmieta a nema zdravitby problém a ani inú ženu je to potom ľahostajnosť...pretoze zrejme nie ste este starsi par ....len ai rozmysli ci nevera naozaj neskončí manželstvo
@anonym_autor milá autorka mala by si sa viac snažiť pomáhať mužovi, zaujímať sa o nho, byť nápomocná a možno zostane mužovi energia aj na tej sex
@anonym_8c4b64 akoze vtip?? Zena sa ma snazit stale a co chlap? Akoze nemam slov
@anonym_8c4b64 akoze vtip?? Zena sa ma snazit stale a co chlap? Akoze nemam slov
@terina25 stále sa má snažiť podľa žien chlap
@anonym_autor Drahá moja, z toho, čo a ako si to napísala, mi neprídeš ako žena, ktorá si bude užívať nezáväzný sex... V podstate to pre teba môže skončiť dvoma spôsobmi - buď sa do svojho šukača zamiluješ, alebo sa budeš cítiť "špinavo" a budeš mať výčitky svedomia. Trošku mám obavy, aby si si nezlomila srdiečko...
@tinqua a ten sex to vyrieši ako?
@anonym_2d9229 Sex to nevyrieši. To je presne ten primitívny uhol pohľadu, že všetko sa točí okolo postele....keď niekto po 25 rokoch necíti rešpekt, pozornosť ani spojenie, tak to nie je o tom, že jej chýba pretiahnutie, ale že jej chýba vzťah. Môže ju niekto uspokojiť fyzicky, ale ak tam nie je emócia tak je to len lacný servis bez obsahu....Problém nie je v tom, že žena potrebuje sex, ale že potrebuje cítiť, že niekomu ešte stojí za pozornosť.
@anonym_2d9229 Sex to nevyrieši. To je presne ten primitívny uhol pohľadu, že všetko sa točí okolo postele....keď niekto po 25 rokoch necíti rešpekt, pozornosť ani spojenie, tak to nie je o tom, že jej chýba pretiahnutie, ale že jej chýba vzťah. Môže ju niekto uspokojiť fyzicky, ale ak tam nie je emócia tak je to len lacný servis bez obsahu....Problém nie je v tom, že žena potrebuje sex, ale že potrebuje cítiť, že niekomu ešte stojí za pozornosť.
@tinqua ale to jedno s druhým súvisí, veď tu je kopa tém, kde ženy píšu, že je muž pozorný, prejavuje im náklonnosť, počúva ich, objíme, pobozká, ale sex je raz za pol roka a šťastné nie sú. Súhlasím, že je rozdiel mať sex a milovať sa s mužom, ale to, čo si poradila navyrieši problém autorky
tak ja som si po 25 rokoch našla manželstva a štyroch rokoch bezsexuálneho života našla milenca , o 10 rokov mladšieho ,. Neľutujem a nikdy to ani ľutovať nebudem . Samozrejme to prasklo a muž na mňa vrieskal pred našimi dvoma dcérami , vtedy mali 23 a 25 rokov , a vykrikoval im aká ich matka je kurva. A ja som len sedela a bolo mi to už jedno , na čo sa 25 ročná dcéra zrazu opýtala otca , že a koľko si s ňou nespal? Ten uplne okoktavel a nevedel čo ani povedať , druhá dcéra že mama a teda koľko je otec takýto ?. No a keď počuli pravdu , nepadlo na moju stranu ani gram výčitiek. Od toho dňa som mu prestala variť , prať a čokoľvek pre neho robiť. Ja som mala 45 rokov a on 49. Do dvoch mesiacov som sa odsťahovala do podnájmu a v 46 tke podala návrh na rozvod, dom sme predali a peniaze si rozdelili . Ja som si kúpila dvojizbový byt a konečne doslovne žijem . Chodím po turistikách , do divadla , do kina, mám priateľa s ktorým trávim čas, dcéry ma navštevujú , vnučke sa venujem. Bývalý manžel sa zbalil a odišiel niekam do zahraničia . Nikto nevie kde je , neozýva sa ani dcéram .
tak ja som si po 25 rokoch našla manželstva a štyroch rokoch bezsexuálneho života našla milenca , o 10 rokov mladšieho ,. Neľutujem a nikdy to ani ľutovať nebudem . Samozrejme to prasklo a muž na mňa vrieskal pred našimi dvoma dcérami , vtedy mali 23 a 25 rokov , a vykrikoval im aká ich matka je kurva. A ja som len sedela a bolo mi to už jedno , na čo sa 25 ročná dcéra zrazu opýtala otca , že a koľko si s ňou nespal? Ten uplne okoktavel a nevedel čo ani povedať , druhá dcéra že mama a teda koľko je otec takýto ?. No a keď počuli pravdu , nepadlo na moju stranu ani gram výčitiek. Od toho dňa som mu prestala variť , prať a čokoľvek pre neho robiť. Ja som mala 45 rokov a on 49. Do dvoch mesiacov som sa odsťahovala do podnájmu a v 46 tke podala návrh na rozvod, dom sme predali a peniaze si rozdelili . Ja som si kúpila dvojizbový byt a konečne doslovne žijem . Chodím po turistikách , do divadla , do kina, mám priateľa s ktorým trávim čas, dcéry ma navštevujú , vnučke sa venujem. Bývalý manžel sa zbalil a odišiel niekam do zahraničia . Nikto nevie kde je , neozýva sa ani dcéram .
@anonym_fecad2 presne tak by mali naložiť všetky ženy a všetci muži z asexuálnymi partnermi vo svojich vzťahoch a poslať ich kade ľahšie ....
A kde je tá bezpodmienečná láska??? Ako tak čítam, tak nie len v tejto debate, ale aj iných je to rovnaké, že keď je jeden problém, tak hneď koniec. Nik nemá záujem to riešiť s partnerom na domácom piesku, ale inde. A viete čo, nikde to nie je ideálne, všade je niečo, niekomu vadí niečo a inemu to zase nevadí. Obzvlášť keď človek starne. Poznám jeden pár, sú spolu cez 29 rokov a viem, že tam jeden partner odmieta sex. Síce druhému to chýba, ale akceptuje to a ľúbi. Bezpodmienečne ľúbi toho partnera a rešpektuje to...
Čo si myslíte, že vlastnou túžbou po niečom ste ochotný poraviť človeka po boku, ak príde podobný problém??? Fakt nechápem človeka, co má dlhoročného manžela že takto zmýšľa. Tu sa radí, že pri prvom probléme má žena hneď chlapa opustiť, podviesť a podobne somariny. Sa nečudujem potom že je to tak, ako je...
@anonym_autor za mna,do toho 😉 co oci nevidia,to srdce neboli…. Ale ano,ide o to,ze kazdy mame svoj vlastny “moralny kompas”
Nepostrehla som asi, ale prečo sa nerozvedies ak nie si tak veľmi spokojná, že si ochotná aj podviesť s niekým koho nepoznáš?
@tinqua ale to jedno s druhým súvisí, veď tu je kopa tém, kde ženy píšu, že je muž pozorný, prejavuje im náklonnosť, počúva ich, objíme, pobozká, ale sex je raz za pol roka a šťastné nie sú. Súhlasím, že je rozdiel mať sex a milovať sa s mužom, ale to, čo si poradila navyrieši problém autorky
@anonym_2d9229 Prečo máš ten dojem? Keď zlyhá komunikácia a tvoje potreby sú dlhodobo ignorované, nie je čas zachraňovať vzťah, ale seba. Lenže tajný milenec nie je riešenie, ale analgetikum....ak to chceš naozaj vyriešiť, musíš ísť od podlahy a prebudovať vlastný život, nie len plátať diery. ...väčšina tých žien lipne na vzťahoch nie preto, že sú šťastné, ale ostáva, lebo investovala príliš veľa energie do niečoho, čo nefunguje a nechce si priznať stratu. Lenže ak niekto nie je schopný ti dať, čo potrebuješ, tak ho nemôžeš prerobiť. Môžeš sa len rozhodnúť, či ti stačí menej, alebo začneš odznova.
A nema autorka manžel, nejaky zdravotny problem, pre ktory odmieta intimny zivot? Veď, sa normalne o tom porozpravajte.
A kde je tá bezpodmienečná láska??? Ako tak čítam, tak nie len v tejto debate, ale aj iných je to rovnaké, že keď je jeden problém, tak hneď koniec. Nik nemá záujem to riešiť s partnerom na domácom piesku, ale inde. A viete čo, nikde to nie je ideálne, všade je niečo, niekomu vadí niečo a inemu to zase nevadí. Obzvlášť keď človek starne. Poznám jeden pár, sú spolu cez 29 rokov a viem, že tam jeden partner odmieta sex. Síce druhému to chýba, ale akceptuje to a ľúbi. Bezpodmienečne ľúbi toho partnera a rešpektuje to...
Čo si myslíte, že vlastnou túžbou po niečom ste ochotný poraviť človeka po boku, ak príde podobný problém??? Fakt nechápem človeka, co má dlhoročného manžela že takto zmýšľa. Tu sa radí, že pri prvom probléme má žena hneď chlapa opustiť, podviesť a podobne somariny. Sa nečudujem potom že je to tak, ako je...
@telefon00 bezpodmienečná láska má byť obojstranná . Neoplatí sa obetovať svoj život alebo ten zvyšok pre niekoho kto o to nestojí a ignoruje ťa na všetkých frontoch , aj na tom sexuálnom . Si pre neho len niekto kto navarí , operie a každý pokus o tvoj rozhovor berie ako otravovanie , lebo všetko je v poriadku , ale pre neho . Ja som to vzdala po 4 !!! rokoch a našla si niekoho s kým som si rozumela , kto mi dával to čo som potrebovala nielen na tej fyzickej úrovni ale aj na tej dušenej . Neľutujem to a urobila by som to znova a ďaleko skôr , keď by som videla že som pre môjho muža len inventár doma, niekt ona koho hmká miesto odpovede , alebo kto na teba prehovorí formou otázky že kde čo má . A keďže ho neprebudila ani moja nevera , tak som podala žiadosť o rozvod a všetko to trápenie ukončila, teda hlavne moje, lebo on už bol mimo zopár rokov , stačilo mu jesť , spať a chodiť na ryby.
@anonym_autor Autorka, na tvojom mieste by som si vyrazila von s nejakymi muzmi, len na poharik a nechala sa iba obletovat, mozno aj to ti urobi dobre.
@anonym_autor pribeh: zena si vzala svoju prvu lasku, s ktorou mala sex. Po 2 detoch rozbila svoje aj cudzie manzelstvo s dvoma detmi. Narodilo sa jej tretie dieta, pomaha jej cela rodina, otec dietata je len jej milenec, pretoze sa nebude on starat, nikdy spolu nebyvali. Jej milenec je "vrecko potras sa" (je na peniaze) a milencove deti riesia jej staznosti. Stala sa z nej vypocitava zenska, ktora si za uzivanie s milencom dava od neho platit.Aj tak sa da.. Je v praci sikovna, milenec jej dopomohol. Jej byvaly manzel zije usporiadany manzelsky zivot s novou partnerkou. Ich deti boli v striedavej starostlivosti. Este pocas ich manzelstva chodila za milencom, zatial, co sa o jej deti staral ich otec. Aj tak sa da.
@anonym_autor pribeh: zena si vzala svoju prvu lasku, s ktorou mala sex. Po 2 detoch rozbila svoje aj cudzie manzelstvo s dvoma detmi. Narodilo sa jej tretie dieta, pomaha jej cela rodina, otec dietata je len jej milenec, pretoze sa nebude on starat, nikdy spolu nebyvali. Jej milenec je "vrecko potras sa" (je na peniaze) a milencove deti riesia jej staznosti. Stala sa z nej vypocitava zenska, ktora si za uzivanie s milencom dava od neho platit.Aj tak sa da.. Je v praci sikovna, milenec jej dopomohol. Jej byvaly manzel zije usporiadany manzelsky zivot s novou partnerkou. Ich deti boli v striedavej starostlivosti. Este pocas ich manzelstva chodila za milencom, zatial, co sa o jej deti staral ich otec. Aj tak sa da.
@eva8 ja k tomu len toľko, že nevidím spojitosť tvojho príbehu s danou diskusiou.
ja tiež neuznávam neveru ako takú a veci okolo toho ani som nikdy neuznávala prieči sa mi takéto chovanie .Ale ak niekomu ozaj stále vysvetluješ dookola a má ťa za nič,nepomáha ani milé slovo,dohovor nič a nebodaj nejaká poradňa manželská to takú osobu tam nedostanete ani náhodou.Tak s takým človekom sa ozaj nedá existovať keď vás stále prehliada a má za nič.A potom takto zabijete aj pol života niektorí.Ja by som sa ale rozviedla najprv.Až potom riešila ostatné veci a iný vzťah. Aj keď chápem niektore že možno aj tou neverou chcú akoby otvoriť manželovi alebo partnerovi oči aby sa spamätal alebo spamätala
ja tiež neuznávam neveru ako takú a veci okolo toho ani som nikdy neuznávala prieči sa mi takéto chovanie .Ale ak niekomu ozaj stále vysvetluješ dookola a má ťa za nič,nepomáha ani milé slovo,dohovor nič a nebodaj nejaká poradňa manželská to takú osobu tam nedostanete ani náhodou.Tak s takým človekom sa ozaj nedá existovať keď vás stále prehliada a má za nič.A potom takto zabijete aj pol života niektorí.Ja by som sa ale rozviedla najprv.Až potom riešila ostatné veci a iný vzťah. Aj keď chápem niektore že možno aj tou neverou chcú akoby otvoriť manželovi alebo partnerovi oči aby sa spamätal alebo spamätala
@liusa82 zaujimave. Akakolvek nevera zo strany chlapa znamena koniec vsetkeho, ale ked to urobi zena, tak je to (tolerovatelne, ba dokonca az opravnene) otvaranie oci nemoznemu chlapovi. Hmmm...
@liusa82 zaujimave. Akakolvek nevera zo strany chlapa znamena koniec vsetkeho, ale ked to urobi zena, tak je to (tolerovatelne, ba dokonca az opravnene) otvaranie oci nemoznemu chlapovi. Hmmm...
@madeincssr nie,nie je.

@anonym_1dd4cd ta nevera, to sa strašne demonizuje. V zdravom partnerstve je vernost základný pilier, ale tam kde to nefunguje ten vztah, to nie je o nič dôležitejšie, ako napríklad aj kvalitná komunikácia, spolupatričnosť, opora, atď. Akože mat všetko na hovno , hlavne ze mi je verný, no to je terno.
@anonym_69dd2e tu ide aj o svoje svedomie. Po stroskotani vztahu (rozvode) a odkopnuti takto "naplanovanym" milencom/milenkou to ublizi aj (slusnemu) podvadzajucemu. Ako sa potom bude pozerat do oci svojim detom?
Ale kazdy mame hranice niekde inde.