icon

Kríza v manželstve

novaidentita
13. jan 2017

Ahojte, kedze na MK vystupujem a pozna ma vela mamiciek, zalozila som si nove konto lebo mi je tato situacia neprijemna, nechcem aby o nej nikto vedel, ale takisto sa potrebujem vyrozpravat lebo sa zadusim a tiez by bolo od vas mile, keby ste k tomu napisali vas nazor. Dopredu vas prosim, nevyryvajte do mna, aj tak som momentalne dost na dne :( .
Takze, s manzelom mame male niekolko mesacne babatko. Babatko sme obaja velmi chceli a velmi sme sa nan tesili. Manzel je prikladny otec a o male sa stara neskutocne dobre. Pomaha mi uspavat, krmit, prebalovat, no proste vsetko, nase dieta miluje nadovsetko.
Nase manzelstvo nieje dlhe a preto, je tam este velka zalubenost(teda z mojej strany urcite, myslela som ze aj z tej jeho). Akosi mam pocit ze po narodeni dietata ma odsunul na druhu kolaj. Ked pride z prace, ja mu nieco poviem..napr. Vymyslim si, ze zacnem chodit cvicit, on povie ze ok. Vobec sa nezaujima s kym, kam atd..proste ide o to, ze sa ma nepyta. Ja sa ho pytam, aky mal den, ako bolo v robote, koho stretol atd..a on proste skoro nic. Najradsej je, ked si zaobe telefon a surfuje si na nete clanky alebo este doraba veci do roboty. Cize sa moc nerozpravame(ak nezacnem ja od seba). Nehovorim, stara sa o mna, myslim takym stylom ze ci mi nema nieco kupit atd..ale zaujem o moju osobu z jeho strany je velmi chaby.
Akosi sa toto kopilo, ja som zacala byt nervozna, zacala som mu vycitat kazdu vec co ma nastvala a zacali sme sa hadat(najviac o tom ze by nemusel kazdy tyzden pit-doma, malokedy ide von, alebo nech si po sebe upratuje aspon saty ze ja niesom sluzka. Tieto dennodenne hadky sa vzdy nejako ututlali, vzdy sme sa udobrili..ale posledne dva tyzdne som citila ze je uz zle. Ja som uz aj stagnovala(prestala som sa ho vypytovat) a on spozornel, zrazu sa ma zacal pytat co mi je, hovorim nic mi nieje len sa chovam sko ty, aspon vidis ake to je..
Potom je tu este jedna vec, mala som ist na jeden zakrok s ktorym on nesuhlasil a pohadali sme sa. Ja som teda povedala ze nan nepojdem ak si to nezela a on ze teda dobre. Asi pred par dnami som to ale vytiahla opat ci sa o tom nemozeme porozpracat ze ja na ten zakrok pojdem, no a odvtedy sa prakticky nebavime.
Vyvrcholilo to hadkou predvcerom, ked som pridala svoju fotku na ktorej sa usmievam a on na mna zacal ze pred kym to hram ze co chcem aby ma ludia obdivovali, ked navonok je to uplne inak ako v skutocnosti. Ze sa mi smeje ze sa prezentujem ako stastna osoba pritom vovnutri som velmi nestastna, zakomplexovana osoba(asi kvoli tomu zakroku) ktora je chora na hlavu a zneprijemnuje zivot vsetkym naokolo..po tychto slovach sme sa velmi pohadali a nebavime sa spolu vobec. Neviem ako budeme spolu nadalej fungovat lebo jeho slova ma velmi ranili. Ja som mu tiez povedala ze je chudak a ze u mna klesol na totalne dno a neviem si s nim dalej predstavit partnersky zivot..
Ak ste sa dostali az sem tak dakujem za trpezlivost a prosim poradte co by ste robili? Porozpravat sa ja nechcem zacat prva, lebo ma jeho slova velmi ranili

tutu_1
14. jan 2017

@novaidentita úplne od veci, pozri co ma spoločne to ze pomáhaš ľudom s tym ako sa chovas vo vztahu ? Nic. Ani pri najlepšej kamarátke si nedávam servítok pred ústa a keď sa ti nepáči, ze ti človek stúpi na otlak ja za to mozem 😂 ? Ach moj bože.
pozri toto je verejne fórum takze ti sem bude pisat kto chce, co chce 😉
a ano toto naozaj este nie su tie ozajstne problémy, oni este len prídu, a oduvanim ich iste nevyriešiš. Ale ako zvyknem hovoriť každý ma právo vyžrať si plody svojej hlúposti (aj ja som si musela ale z niektorých som sa poučila).
A presne ako ti piše @jankalukasova systém oko za oko zub za zub vo Vztahu to je celé zle, to smeruje k úspešnému koncu. Hádky patria k vzťahu ale ono treba aj vedieť kedy skončiť. A tiez si treba zrovnat hlave co je pre teba viac, tvoja hrdosť, alebo človek s ktorým máš dieta....

pribinak
14. jan 2017

@bluka2 mozno sa boji, ze pride domov nejaka príšera s kacacimi perami

Mala by sa páčiť nielen sebe, ale aj jemu, aby tu potom nepísala, ze muz jej povedal, ze je kačica a ona mu zas vynadala

Manželstvo ci partnerstvo by mali byt o súlade a nie robim si co chcem a potom sa cudujem

bosoriak
14. jan 2017

@novaidentita Odporucam rychlo dospiet a zacat normalne komunikovat. Oduvanie a hadky este nikdy nic nevyriesili. MAte konflikt, rozdielny nazor? OK, tak podme a vyriesme to. Obaja musime robit kompromisy, dohody a ustupky. Nie preto, lebo sa to tak patri, ale preto, lebo manzelstvo je zvazok dvoch ludi. A kazdy clovek je iny. Neda sa vyhoviet vzdy obom, preto sa musia dvaja dohodnut.

Tiez sa mi zda, ze nafukujes problemy aj ty aj on. Bozemojnanebi, dieta mate a furt nemate urcene priority? To je fakt smutne. Chces zakrok a on nechce? Vypocula si ho? Vypocul on teba? Prisli ste k nejakemu zaveru a ty o chvilu znovu zacnes. Tak sa necuduj, ze ta ani nepocuva, naco, ked si stale ides svoje?

No cele zle, nejako sa mi ani nechce konstruktivne reagovat. Precitaj si nejake knihy o komunikacii, o efektivnej komunikacii (je ich milion, najdes aj na internete) a zacni. A take to "nejdem za nim prva, lebo..." patri do prvej triedy na zakladnej skole. Uz aj moja 8rocna dcera vie, ze je uplne jedno, kto konflikt zacal, ak ho mame ukoncit, niekto musi urobit prvy krok.

Drzim palce.
P.S. Tiez nerozumiem tomu vytvaraniu novych nickov len kvoli nejakej specifickej teme. To je znovu take detinske. Raz stojim za svojim menom, tak za nim stojim, jedno ci v skutocnosti alebo na internete.

0silvia0
14. jan 2017

@novaidentita zmeny v jeho spravani mozu byt sposobene aj alkoholom, toto kazdodenne pitie je podozrive. Co sa tyka toho zakroku, aj mna by nastvalo ked mi niekto povie nejdem, potom idem, potom zas inak podla momentalnej nalady. Ked nieco slubis, tak to dodrz alebo sa o tom porozpravajte v pokoji. V manzelstve by mala byt ucta, taketo castovanie lichotkami ake praktizujete vy dvaja by ste mali ustopnut hned v zarodku, taketo reci vedia pekne zaboliet. Dohodnite sa, ze taketo reci nebudete pouzivat. To trucovanie a urazanie chapem, my s manzelom sme kedysi tiez takto riesili konflikty, ale fakt sa treba naucit v pokoji komunikovat o svojich pocitoch, vsetko sa potom zlepsi...

bodka13
14. jan 2017

@bosoriak nové nicky si musia vytvoriť, lebo inak by mnohé priznali,že ich život nie je taký pohodový a super ako ho prezentuju v statusoch a fotkami

bosoriak
14. jan 2017

@bodka13 To je sialene hlupy dovod, ale nepochybujem, ze pravdivy.

alaguema
14. jan 2017

@novaidentita dieťa preverí každý vzťah. Momentálne u vás opadáva prvotné nadšenie, zaľúbenosť a začína bežný partnerský život a ty na to zrejme nie si mentálne pripravená, tvoje predstavy sú iné, možno aj nereálne. Uber zo svojich očakávaní, alebo ešte lepšie - zbav sa ich úplne. Nauč sa fungovať bez nich, nestavaj sa do stredu záujmu nikoho, nečakaj, čo by pre teba mal robiť, nemaľuj si scenáre, ako by sa mal chovať a nerieš, že sa tak nechová. Jedna dobrá rada od staršej a skúsenejšej 😉 - manželstvo funguje najlepšie vtedy, keď ho neustále nepitveš, keď sa nehrabeš v banalitách a keď si spokojná sama so sebou. Znie to možno ako paradox, lebo ľudia majú zafixované, že spokojný by mal byť človek práve s tým svojim partnerom. Omyl. Sama so sebou a potom budeš spokojná aj v partnerstve za predpokladu, že tam nie sú žiadne väčšie problémy, závislosti, alebo násilie a že si ľudsky rozumiete a sadnete, čo snáď áno, ak ste došli až manželstvu a rodičovstvu. Mimochodom, nepíšeš o aký zákrok sa jedná, samozrejme, so svojim telom si môžeš robiť čo chceš, ale niektoré veci sa mužom vyslovene nepáčia. Môj manžel považuje za otrasné napr. napumpované pery. Keby som si niečo podobné dala urobiť, asi by mu to fest vadilo. Rovnako ako mne by zas vadili iné veci...takže ono sa to dosť prelína a súvisí potom priamo aj s fyzickou príťažlivosťou.

zltalienka
14. jan 2017

@novaidentita dve veci: chlap vždy po večeroch pil? Či aj toto je nové? To, že sa Ti nezveruje + alkohol mi dáva myšlienku, že má vážny problém, o ktorom nevieš a ani Tí ho nechce povedať. Ale jeho to gniavi. Druhu vec neskôr...

rojko
14. jan 2017

@novaidentita ja ťa (Vás) nechcem a ani nebudem kritizovať, od toho tu niesom...napíšem len svoj názo - dúfam, že sa nepustia aj do mňa 🙂)) vynašli sa na - mamičky ??, ktoré takto urážajú; ja osobne si myslím, že sa strapnuju samé, nieto ešte ich komentáre. Človek sa bojí vôbec niečím prispieť do daných diskusií, pretože hneď sa " stíhačky " do teba pustia a je ti doslova na hovno ( sorry za výraz). Niesme tu od toho, aby sme jedna druhu urazali, no a veta, že si tu môžem písať čo chcem??? Áno, ale je to Vaše ventilovanie sa??? Veď sú tú aj také zlaté mamičky....
No a čo sa týka Teba (Vás) našla by som si nejakú kamošku a s ňou chodila kade tade - samozrejme s detičkami...prídeš na iné myšlienky a ver mi, bude ti lepšie. Ženy a muži si nemajú čo vyčítať, dôležitá je však komunikácia...a vôbec, chlapy toho dokážu naslubovat - veď sú predsa pánmi tvorstva, či ako sa to hovorí 🙂))) po svadbe a hlavne po narodení dieťaťa sa všetko ukáže...poniektorý ziarlia na dieťa a že si ich manželka nevšíma, manželka už nechodí tak upravená, ako pred dieťaťom - doma 🙂))) tepláky a ideš 🙂)) už sú tu povinnosti, ako a čo zaplatiť, či máš mlieko a plienky...bla bla....v kazdej rodine je to iné, ale dôležitá je komunikácia...a keď partner nechce? Tak sa venuj malej, chod na prechadzku...najdi si koníček- pokiaĺ máš samozrejme nato čas 🙂)) náradím, len píšem svoj názor. Veď život je príliš krátky a hlavne kašli-kaslite na " debilne " a trapne komenty.
Drž-držte sa. 🙂))

rojko
14. jan 2017

Ospravedlňujem sa za chyby.

lulu_2323
14. jan 2017

@novaidentita chces aby to bolo tak ako pred tym a chces aby si ta zase vsimal..ale prepac vy uz mate dieta uz nie ste len vy dvaja! S manzelom sme tiez kratko manzelia a mame dcerku sice uz 18 mesacnu ale zaciatky boli tiez tazke ja unavena nabita hormonmi on stastny ze mame malu venoval sa jej kazdu sekundu a ja som mala pocit ze neexistujen len vecer ked mala spinkala rozhovori sme nemali lebo ja som nevladala a jeho nebavilo sa mi stale prosit presiel mesiac a vsetko sa dalo dokopy ziadny rozpad manzelstva ziadna kriza cim bola mala starsia tym som bola ja viac oddychnuta mali sme na seba viacej casu a zacali zase dlhe rozhovori daj tomu cas mate novu situaciu kedy vam pribudol novy cloviecik ktory vas potrebuje oboch..a to preco sa teraz hadate su naozaj somariny ked pridu vazne veci uvidis co vase manzelstvo unesie a nie ist odseba kvoli hluposti..citis sa ublizene? A myslis ze manzel nie? Riesite nejaku fotku ako deti..chod povedz ze ta to mrzi a necakaj ze to spravi on ty si ho tiez ranila alebo sa aspon zacnite rozpravat a mozno sam povie prepac..ja som sa pri manzelovi naucila nebyt taka prchka a niekedy nechat pravdu aj jemu nauc sa to aj ty

tinuskamartinuska
14. jan 2017

Najviac ma zaráža a je vtipné to,keď tu toto niekto založí, takým štýlom diskusiu, že mám nový nick,aby ste ma nepoznali,lebo inak tu vystupujem..zabudla si dodať, že ako "milovaná žena s príkladným mužom, perfektnou domácnosťou, žiariaca šťastím,akého má žasného chlapa"..lebo akosi vd iskusiách, stále narážam na to, že ženy tvrdia zakladateľke hocijakej /ktorá má problémy s chlapom/chlapmi a pýta sa tu na fore, // že oni akého majú skvelého muža, nikdy by neurobil toto, tamto, nepodviedol,ale potom zrazu sa tu začnú objavovať diskusie utajené, ža ženy sa sťažujú na chlapov, a jak sa tu nakladá v diskusiách,,a potom hold,"" aj ja mám problém,ale chcem byť utajená".....tak ako to je ? asi nie sme všetci takí šťastní, ako ukazujeme, však ?

a k tvojmu problému- no nevšíma si ťa, nenapísala si koľko ste spolu,alemá ťa jednoducho dosť, povedané úprimne, možno ťa to zasiahne, ale je to pravda, startil záujem,hoci ťa má možno rád,ale nedáva to najavo, stačí, však že sa stará o bábo, to je podstatné, no ty by si nemala byť vzduch. M8 z teba puťku, ktorá ho nudí, a vrcholne ho nasiera a obťažuje už len tým,že s aýta na niečo,ako sa mal vrobote trebárs.To je ale čisté psycho,no aj tak. Vaša úplne nezmyselná posledná hádka,kvôli ktorej máte tichú domácnosť je bezpredmetná, nevieme,ale o čo sa jedn, o aký zákrok,čiže nevieme posúdiť, stav a rozpoloženie, ale mali by ste sa o tom normálne porozprávať, a čo že ste si vykričali, takéto veci ? čo je na tom? sú ľudia, ktsi vykrikujú tisickrát horšie veci,toto je ešte nič,to mi ver. Treba normálne ísť na to.-s kľudom a vyjasniť si to, si riadne tvrdohlavá ako vidím...to nie je tiež dobré a on je taký istý, horúcehlavy dve,to nie je bohviečo.

sasa1310
14. jan 2017

@novaidentita a prečo sa nechceš porozprávať ako prvá? Veď on nie je tvoj nový objav, ale tvoj manžel. Vidíš sama, že sa trápiš, tak prečo nepovieš tvojej najbližšej osobe k srdcu, čo cítiš?
Čo keď aj jeho si ty ranila a tiež čaká, že prvá začneš a hold budete takto dokedy?
Možno po rozhovore zistíš, že nie iba on sa zmenil, ale aj ty po pôrode. A hlavný dôvod, prečo je taký.

Tvoj problém nie je on, ale vaša komunikácia.

sardinka32
14. jan 2017

@novaidentita Pozri sa, ak si napriklad ides dofuknut pery a jemu sa to nepaci, tak proste povedal svoj nazor. Kedze nevieme o aky zakrok ide a ci ho fakt potrebujes a je opodstatneny alebo len chces, tak tazko sudit, ze ci ma pravo Ti do toho kecat alebo nie. On s Tebou zije a ked sa mu prestanes pacit, vyrobis si skutocny problem.
To ze Ty sa potrebujes vykecat a chlap nie, je, aj ked to nerada pisem, normalne. Maloktory chlap sa vykecava kazdy den o prkotinach, lebo jemu sa to tak javit moze. Ja tiez ked som cely den doma sama s detmi a moj mm vecer pride z roboty, rada by som sa porozpravala, co ma noveho, co kolegovia v praci, dake pikosky si vypocula a tiez sa stane, ze mi povie, ze nic noveho a co teraz? Mam sa s nim rozviest? Zeny a chlapi proste funguju inak.
Ze nema stopercentny poriadok? No, tak ja som vydata uz vyse dekadu a este stale chlapa ucim, ako po sebe upratat. Toto je nikdy nekonciaci boj, ver mi.

bluka2
14. jan 2017

@pribinak S tym sa stotoznujem. Podla mna je super si vypocut nazor a jeho dovody a aj tie by mali byt faktor v rizhodnuti, ale konecne rozhodnutie je na nej. Take, ze zakazovat/ nesuhlasit, to je trochu moc.
Zober si, ze si chce dat zmensit prsia, lebo je to neprakticke a on nesuhlasi. Nebudem predsa trpiet nejake bolesti chrbta, lebo manzelovi sa to tak paci. Da sa najst aj nejaky kompromis. (Viem prsia to asi nebudu, ale zrejme ani kacacie pery nie). Takisto, ak ma nejake znamienko, co on povazuje za sexy, ale ona sa s tym neciti dobre a stale musi kontrolovat, ci jej tam nerastu nejake hnusne chlpy, dam si to odstranit aj tak.

bluka2
14. jan 2017

Aby jej za chvilu nehovoril, co si moze obliect a co nie... Mne sa to nezda malichernost, ale naozaj problem, aj ked skoda, ze nepozname detaily.

alaguema
14. jan 2017

@bluka2 zmenšenie pŕs nie je estetický zákrok, ale zdravotný. Ona píše, že ide o estetickú operáciu. Odstránenie znamienka sa asi ťažko dá nazvať operáciou a pochybujem, že by chlap považoval jedno znamienko za tak signifikantne sexi, že by mal zásadný problém s jeho ostránením. Iba ak by z neho mal nejaký fetiš 😀 Na margo vzhľadu: Toľko je hrdiniek, ktoré majú silné reči o tom, ako im je jedno, čo manžel a oni si robia so svojim telom čo chcú a manželovi sa predsa musia páčiť aj sto kilové, prípadne vychudnuté na kosť, alebo s perami ako káčer...a keď ostanú bez chlapa, zrazu jej z nich len kôpka nešťastia. Treba nájsť zdravý stred aj v tomto. Rovnako ako nepodlieham diktátu módy a trendov, nepodlieham nekriticky tomu, čo sa manželovi páči, alebo nepáči. V rámci svojho štýlu a pohodlia ale hľadám spôsob, ako byť preňho atraktívna. Mimochodom, možno so zákrokom nesúhlasí aj kvôli financiám. To by bol argument na zváženie vzhľadom na to, že pani je na MD.

domisteve
14. jan 2017

Vacsinou neprispievam do takychto diskusii, ale teraz mi neda. Neradim len pisem svoj nazor z vlastnej skusenosti. Podľa MŇA (nehovorim,ze to tak naozaj je len to na mna tak posobi) po 1. mali by ste sa zobudit , ze uz mate dieta , uz nie ste pupok sveta ... je to zmena proste je to tak ... po 2. niekto to tu pisal a uplne suhlasim , ze treba zjemnit zo svojich narokov a nelipnut na nejakych svojich predstavach to hovorim z vlastnej skusenosti ja som bola taka ista... predstavy a realita sa lisia a vacsina nasich hadok s muzom bola o tom, ze ja som si v hlave nieco vydumala a cakala ze on to urobi aj ked chudak ani netusil co chcem kedze som tiez bola tvrdohlava a oduta a cakala kedy mu dopne...a ze vacsine chlapov nedopne je fakt 😀a riesila som uplne hovadiny 2 mesiace co sme spolu zacali sami byvat som mala kazde 3 dni zbalene tasky,ze odchadzam 😀 ale clovek asi potrebuje dospiet alebo dozriet alebo neviem co uz...tiez som baran ale konecne mi doslo aj do mojej tvrdej hlavy, ze ked raz lubim toho druheho tak necakam kedy pride prvy, proste KOMPROMIS a KOMUNIKACIA v partnerstve musia byt... inac to nevidim ruzovo... drzim palce

persica
Odpoveď bola odstránená
natalkanasta
14. jan 2017

@novaidentita Prezradis nam, ked si uz tu tak lameme hlavu, ze co mas v plane? Porozpravala si sa s muzom, alebo planujes? Alebo nie? a kedze mas anonymny nick, takze aj tak ta nikto nespozna, aky ten zakrok si chces dat spravit? Lebo tu mozme polemizovat do nekonecna, ze co to si chces dat spravit ... 🙂

leeenka26
14. jan 2017

Nemoze tam byt nevera? Mne sa vtedy mm odcudzil. Malo komunikoval, bol celkovo inde hlavou. To zbadas. Aj si zvykol viac vypit (vycitky). V posteli ako?...ad 2, poradim ti zmenit taktiku. Zameraj sa viac na seba nepros sa o jeho pozornost. Nevsimaj si ho. Nech spozornie.

pribinak
14. jan 2017

@bluka2 iste malo by to byt vecou normálneho zdravého rozumu

simculllka
14. jan 2017

@natalkanasta aj mňa to zaujíma 😀 😀

domisteve
14. jan 2017

@simculllka veru,ze uz aj mna, ked uz sa autorka rozhodla robit take tajnosti 😀 zeby sa bala, ze sa uz zrazu nestretne s tolkym pochopenim ? Ktovie...

bluka2
14. jan 2017

@alaguema Asi zbytocne diskutujeme takto vseobecne, ked nevieme o co ide. Mozno chcela ist na nejaku NEesteticku blbost a mozno to je pre nu dolezite a mozno on sa ani neholi, tak sa mu vsetky zasahy zdaju ako blbost a vyhodene peniaze

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
persica
Odpoveď bola odstránená
natalkanasta
14. jan 2017

@nikolka1986 teraz sice odbocime od temy, ale ak je 1986 rok tvojho narodenia, tak moj osobny nazor je, ze 30 rocna zena urcite nevyzera alebo by nemala vyzerat ako vysusena slivka a nepotrebuje botox.. Ale kazdy ako chce

simculllka
14. jan 2017

Úloha dňa - poďme odhaľovať anonymné používateľky 😀 😀 😀

alaguema
14. jan 2017

@bluka2 nevieme konkrétne, ale napísala, že ide o estetický asi 15min. zákrok. Nech je to už čokoľvek, ak to ide z rodinného rozpočtu, manžel sa k tomu môže vyjadrovať.