Krst dvojročného
Prosím Vás poraďte mi farára, ktorý by bol ochotný pokrstiť nášho Alexa. Máme problém v tom, že som rozvedená, s mojim ex sme boli sobášený v kostole. S partnerom nie sme zosobášený, ale Alex má jeho priezvisko. Alexa nám nechcú nikde pokrstiť. Poraďte mi. Ďakujem
Príd na východ, tu ti ho náš farár pokrstí, bez problémmov :D dieťa predsa nemôže za to, že jeho rodičia žijú "v hriechu" 😉 😉 😉
Každý kňaz má iné pravidlá, jeden pokrstí-iný nie. To je tá "CIRKEV" a jej pravidlá. Všetci sú si rovní a niektorý rovnejší 😀
Veď je to dieťa a ono nemôže ovplyvniť či sa maminka rozviedla alebo nie-to ide mimo neho. Kde je odkaz Ježiša: "Nechajte maličkých prísť ku mne" ??? Držím vám prsty, aby sa vám podarilo nájsť takého, kt. pokrstí. 🙂
U nás Ti ho tiež pokrstia.. Záleží od farára - lebo niektorý sa stavajú k tomu tak, že dieťa za to nemôže a stačí keď sa zaručia jeho krstný rodičia, ktorý žijú ako sa povie po kresťansky "na poriadku" /sobáš v kostole/, že ho budú vychovávať v kresťanských hodnotách. Lebo Ty vlastne žiješ v hriechu. Stále Ti platí sobáš v kostole. Máš sa vrátiť k manželovi 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Alebo počkaj kým dieťa dorastie, no a potom sa rozhodne a dá si spraviť krst /prípadne prijímanie, birmovku/ samo...
@jana001 ahoj, ci su rodicia sobaseni v kostole alebo na urade, rozvedeni a ja neviem, co este, nic z toho nie je podstatne pre krst dietata. Pre krst dietata je podstatne, ze aspon jeden z rodicov s tym suhlasi a ze je niekto, kto sa zaruci, ze bude dieta vychovavane vo viere. V takomto pripade tuto ulohu prebera krstny rodic, ktory splna vsetky podmienky a ten je dolezity. Ak mas takeho krstneho, moze krst vybavit vo farnosti, kam patri on-ona a vtedy nie je dolezite, odkial ste vy. Urcite su knazi, ktori su normalni a dieta ti pokrstia, len sa nevzdavajte, ak to uprimne chcete.
to fakt záleží len od kňaza. V jednej farnosti vám s tým robí problém - až máte totálnu nechuť k cirkvi, v druhej je kňaz ústretový a bez problémov vám ho pokrstí, a nevypytuje s
a ani na rodinné pomery.
napríklad v Piešťanoch, farnosť sv.Stefana /nazýva sa to aj Horný kostol, alebo v starých PN/ treba ísť za dekanom, povedať čo a ako, a myslím, že je ústretový.

Ved zato dieťa nemože.Keždy normálny farár ho pokrsti.