icon

Kto by mal mať zodpovednosť za údržbu domácnosti?

7. feb 2026

Je normálne, že muž, keď má raz za rok, urobiť nieco v domacnosti,mi vyhadzuje na oči, že preco by to mal robiť on,že ani ja nepilim drevo a nekosim.

strelkyna1
8. feb 2026
@anonym_autor

@strelkyna1 Ak by som niekedy niečo menila tak ked doopatrujem ocina a synovia budú dospely. Jeden ma 15 rokov a mladsi 13. Ocina mám pri sebe v rodičovskom dome ktory som dostala od rodičov darovacou zmluvou a je písaný na mňa.

@anonym_autor Azda zo synov vychovas lepsich muzov, nez je Tvoj manzel, aj napriek prostrediu, kde sleduju dost nevhodny model. Drz sa a pevne nervy, budes ich potrebovat.

konikkon
8. feb 2026

@anonym_autor no ved mu povedz, ze budes robit nieco v domacnosti iba vtedy, ked on kosi a pili drevo a bude to fifty-fifty.

bomba36
8. feb 2026
@anonym_autor

@strelkyna1 Ak by som niekedy niečo menila tak ked doopatrujem ocina a synovia budú dospely. Jeden ma 15 rokov a mladsi 13. Ocina mám pri sebe v rodičovskom dome ktory som dostala od rodičov darovacou zmluvou a je písaný na mňa.

@anonym_autor dobre tak dom je tvoj, chlap tam aj tak nič, čo by si nezvládla aj sama nerobí, len ťa ponižuje a chlapci majú otrasný príklad správania sa k žene.
Prečo ho nepošleš odkiaľ prišiel?

autor
8. feb 2026
@bomba36

@anonym_autor dobre tak dom je tvoj, chlap tam aj tak nič, čo by si nezvládla aj sama nerobí, len ťa ponižuje a chlapci majú otrasný príklad správania sa k žene.
Prečo ho nepošleš odkiaľ prišiel?

@bomba36 Tak vieš, poslať zrejme nestačí. On sa ma kde vratit, ak by chcel, je vlastnikom svojho rodičovského domu.

anonym_389761
8. feb 2026
@anonym_autor

@bomba36 Tak vieš, poslať zrejme nestačí. On sa ma kde vratit, ak by chcel, je vlastnikom svojho rodičovského domu.

@anonym_autor No a? Super pre neho, ze ma kde ist. Ty tiez mas kde byt. Naco si vlastne s nim? Nezila by si si lepsie bez neho s vyzivnym vo svojom dome?

autor
8. feb 2026
@anonym_389761

@anonym_autor No a? Super pre neho, ze ma kde ist. Ty tiez mas kde byt. Naco si vlastne s nim? Nezila by si si lepsie bez neho s vyzivnym vo svojom dome?

@anonym_389761 Psychicky možno áno, ale fyzicky by som to mala ťažšie. A ja momentálne nemám kapacitu ani fyzickú ani psychickú riešiť niečo navyše. Mam toho naozaj co denne vybavovat a obstarávať. Ocinovi sa v poslednej dobe hrozne skomplikoval stav a ked nemám ani psychickú podporu dosť ma to zahlcuje a citim sa strasne vytvorená a nedocenena najblizsimi.

anonym_ae3101
8. feb 2026
@anonym_fa40c5

@anonym_autor a preco si fotil spinavy riad?

@anonym_fa40c5 lebo je debil šovinisticky a chce to použiť proti nej

autor
8. feb 2026
@anonym_ae3101

@anonym_fa40c5 lebo je debil šovinisticky a chce to použiť proti nej

@anonym_ae3101 Tak s tym riadom mal urcite umysel ma nejako kompromitovat, keď mu to bude vyhovovať. Stalo sa mi viacej takych bodnuti pod rebrá s ktorymi by som neratala ze by ich bol schopny spravit. Napr. ma neskutočne vytočil keď bol na nejekej ozran párty a ja som ho doma čakala lebo sľúbil že pride v určitú hodinu a nebude pit, kedze sme mali nieco dôležité a on náš telefónny rozhovor dal na hlasný odposluch, aby všetkým dokazal, aka som hysterka.. To som sa dozvedela od jednem osoby, ktora tam vtedy bola prítomná po mnohych rokoch.

anonym_ae3101
8. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_ae3101 Tak s tym riadom mal urcite umysel ma nejako kompromitovat, keď mu to bude vyhovovať. Stalo sa mi viacej takych bodnuti pod rebrá s ktorymi by som neratala ze by ich bol schopny spravit. Napr. ma neskutočne vytočil keď bol na nejekej ozran párty a ja som ho doma čakala lebo sľúbil že pride v určitú hodinu a nebude pit, kedze sme mali nieco dôležité a on náš telefónny rozhovor dal na hlasný odposluch, aby všetkým dokazal, aka som hysterka.. To som sa dozvedela od jednem osoby, ktora tam vtedy bola prítomná po mnohych rokoch.

@anonym_autor neviem ako máte porieseny dom, aký vek majú deti, ale toto by som 25r netrpela ani náhodou. Neviem ti preto presnejšie adresne poradiť, možno len toľko, že by som mu nevarila, neprala, ani neuprativala jeho veci ( bordel jeho vecí by som zhrnula do kúta alebo naložila do vriec a vyniesla do pivnice/ skladu/ šopy. Toto dávaš svojim deťom ako príklad, že je to ok ? Čo z nich bude ? Submisivna putka ako ty alebo chrapuň ako on ?
Môžeš požiadať o výživné / prispievanie na domácnosť , na súd bude musieť predložiť príjem priemer za rok. Tak sa dozvieš. Keď má € na rybárske a poľovnícke potreby, tak jeho príjem naozaj nie malé minimum. Na Profesii s ISTP si pozri inzeráty podľa jeho vzdelania, profesie a práce, aké platy ponúkajú.
Aj pred jeho kamošmi by som mu v kľude naložila, že je úbožiak čo machruje pred nimi ale doma je neschopný, uráža a zhadzuje svoju ženu, pričom si ani riť utrieť nevie

cacianka
8. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor teraz čítam, že dom je tvoj, aj on má svoj. Toto by som fakt netrpela, lebo našťastie ty máš nejaké zázemie, ktoré tisícky žien nemajú / nemajú kde po rozvode a s deťmi ísť.
Rozviedla by som sa.
Nauč svoje deti aby v domácnosti pomáhali, rozdelili si domáce práce, zvládnu aj kosiť, aj drevo pomôcť. Dá sa kúpiť už hotové veľkosti na kúrenie. Prípadne zaplatiť par drobných susedovi, študentovi.
Výživné poriešiš ale hlavne budeš mať kľud od jeho chrapunskeho postoja a správania. Aj od bordelu po ňom. Aj keď máš ťažké obdobie, ty si tak silná žena, že by si zvládla aj rozvodové konanie.
Veľmi sa ti uľaví a to je krásna vyhliadka, že za tie nervy to stoji

basska_b
9. feb 2026

Toto je vymyslená téma, ja neverím že takýto trt existuje a ešte není rozvedený 🤣

anonym_b1ed85
9. feb 2026
@basska_b

Toto je vymyslená téma, ja neverím že takýto trt existuje a ešte není rozvedený 🤣

@basska_b Asi by si sa divila...

magdusaaa
9. feb 2026
@anonym_autor

Drevo popilili za hodku a má veget. Ja sa točim okolo domácnosti cely den. Chodím spávať posledná. Ked som v minulosti robila 12-tky a on mal dovolenku a bol doma tak namiesto toho aby umyl riad tak fotil ten špinavý. Náhodné som objavila takuto foto v jeho mobile ked som si pozerala fotky z dovolenky

@anonym_autor dobry blb

anonym_ae47ff
9. feb 2026
@anonym_autor

Varim každý deň. Ked mu vecer nenaberiem do doz. Tak ide na druhy deň jest v robote do kantiny alebo restiky. Povem pravdu že ma to uz unavuje robit desiate a obedy pre stareho capa a on nie je schopny si to z hrnca nabrat do nadoby alebo natriet par rozkov s maslom a salamou.

@anonym_autor
Takehoto chlapa by som nezniesla
Ja by som sa dreva anilen nedotkla … by som povesala ze som sa nevydavala preto aby som kurila drevom

autor
9. feb 2026
@anonym_ae47ff

@anonym_autor
Takehoto chlapa by som nezniesla
Ja by som sa dreva anilen nedotkla … by som povesala ze som sa nevydavala preto aby som kurila drevom

@anonym_ae47ff On v dome nič navyše nespravi, lebo sa vyjadril ze tu nič nie je jeho. Keď mi rodičia darovali dom tak mi dal pocítiť že som mu polovici odmietla prepisat na neho.

cacianka
9. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_ae47ff On v dome nič navyše nespravi, lebo sa vyjadril ze tu nič nie je jeho. Keď mi rodičia darovali dom tak mi dal pocítiť že som mu polovici odmietla prepisat na neho.

@anonym_autor ale riť si vyvalovat, dať sa obsluhovať to mu v cudzom nevadí. On prepísal polovicu jeho domu na teba ?
Upratovať má svoj bordel.
Variť si môže svoje jedlo.
Prať na svoje veci.
Kúriť pre svoje telo
Robiť to aj pre svoje deti.
A nech by bol kdekoľvek by to mal robiť.
Žena, že ty ho ešte nevyhodíš , takúto mrochtu hnusnu sebeckú ??!?

luccys
9. feb 2026
@cacianka

@anonym_autor ale riť si vyvalovat, dať sa obsluhovať to mu v cudzom nevadí. On prepísal polovicu jeho domu na teba ?
Upratovať má svoj bordel.
Variť si môže svoje jedlo.
Prať na svoje veci.
Kúriť pre svoje telo
Robiť to aj pre svoje deti.
A nech by bol kdekoľvek by to mal robiť.
Žena, že ty ho ešte nevyhodíš , takúto mrochtu hnusnu sebeckú ??!?

@cacianka Vsetci vieme, ze odist od tohto...ehm, manzela by vyriesilo vela problemov. Ale vsetci vieme aj to, ze sa to na 99% nestane.

cacianka
9. feb 2026
@luccys

@cacianka Vsetci vieme, ze odist od tohto...ehm, manzela by vyriesilo vela problemov. Ale vsetci vieme aj to, ze sa to na 99% nestane.

@luccys ona odchádzať nemusí, žijú v jej dome tak ho po rozvode môže kľudne vyhodiť. Aj pred nim...
Len pre upresnenie.

beronsche
9. feb 2026

@anonym_autor čo si si vybrala, to máš..
Normálne to nie je.
Pre mňa a môjho muža je normálne, že sa na dom. prácach podieľame obaja. Čiže obaja varíme, upratujeme, perieme, atd. , podľa toho, ako to časovo a zaneprázdnenosťou vychadza..

beronsche
9. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_b1ed85 Vadi mi to cely život a cely zivot mame kvôli tomu v manzelstve hadky a rozbroje

@anonym_autor teraz čítam ďalej a otras teda..
Sa čudujem, že si to s takýmto človekom vydržala toľké roky..
To spolu aj fungujete intímne, či už len vedľa seba ako dvaja navzájom si na nervy lezúci spolubývajúci?

luccys
9. feb 2026
@cacianka

@luccys ona odchádzať nemusí, žijú v jej dome tak ho po rozvode môže kľudne vyhodiť. Aj pred nim...
Len pre upresnenie.

@cacianka Ano, citala som. To uz su technikalie, myslela som to ako "nebyt uz s nim" atd.

autor
9. feb 2026
@beronsche

@anonym_autor teraz čítam ďalej a otras teda..
Sa čudujem, že si to s takýmto človekom vydržala toľké roky..
To spolu aj fungujete intímne, či už len vedľa seba ako dvaja navzájom si na nervy lezúci spolubývajúci?

@beronsche Intimne spolu fungujeme dva tri krat do roka. Okrem toho ziadne vyjadrenie podpory, objatie, bozk, nič z toho. Človek ide na zotrvačnosť.Preživam zo dňa na deň a verím, že v živote ešte zvýši čas aj na mňa.

autor
9. feb 2026
@beronsche

@anonym_autor čo si si vybrala, to máš..
Normálne to nie je.
Pre mňa a môjho muža je normálne, že sa na dom. prácach podieľame obaja. Čiže obaja varíme, upratujeme, perieme, atd. , podľa toho, ako to časovo a zaneprázdnenosťou vychadza..

@beronsche Tak to je predsa jasné ze každý má toho, koho si vyberie, ale nikto proste popredu nevie ako sa kto vyfarbi v budúcnosti. Vieš, ako sa vravi, "keby človek vedel, že spadne, tak si sadne".

luccys
9. feb 2026
@anonym_autor

@beronsche Intimne spolu fungujeme dva tri krat do roka. Okrem toho ziadne vyjadrenie podpory, objatie, bozk, nič z toho. Človek ide na zotrvačnosť.Preživam zo dňa na deň a verím, že v živote ešte zvýši čas aj na mňa.

@anonym_autor No ked to nechas samospadom este dalsich 20 rokov, tak uz ti toho moc nezvysi...

beronsche
9. feb 2026
@anonym_autor

@beronsche Tak to je predsa jasné ze každý má toho, koho si vyberie, ale nikto proste popredu nevie ako sa kto vyfarbi v budúcnosti. Vieš, ako sa vravi, "keby človek vedel, že spadne, tak si sadne".

@anonym_autor to je pravda, na druhej strane, nezistila si to včera.. a predsa máš s týmto človekom deti a zostávas s ním naďalej..

anonym_8e35d2
9. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_b1ed85 Vadi mi to cely život a cely zivot mame kvôli tomu v manzelstve hadky a rozbroje

@anonym_autor On je vadný kus. A nemiluje ťa. Ak by ťa miloval, takto by sa nesprával. Nemá k tebe žiadnu úctu ako k žene, k človeku. Jedná s tebou ako so slúžkou a handrou. Kedze on k tebe nema žiadnu uctu a rešpekt, maj tú úctu aspon ty sama k sebe.
Ty sa cítiš dobre, ked sa k tebe takto sprava? Predstav si, ze by k tvojej dcere sa niekto takto správal. Ako by ti bolo? Považuješ to za normálne? Nie, nie je. Si mu to dovolila od zaciatku sa k tebe takto spravat. Ale neokrôchaného vulgárneho hulváta nezmenis. To, aky je, nie je tvoja vina. Hulvat hulvatom ostane.
Nastav si hranice. To jeho správanie vypoveda o ňom. Mentálne je na úrovni neandertalca. Vlastne mozno ani to nie. Neandertalci vedeli uloviť aspon zviera. A on sa ide zrutit z kosenia.
Môj manžel v pohode sám od seba aj navarí. A nepočúvam od neho ziadne sproste komentare. A neexistuje, ze by sa takto alebo co i len podobne správal.
To nie je normalne.
A nie su všetci chlapi ako on. Teda vlastne on nie je chlap. Ale primitív. Si ťa zotročil ako slúžku v stredoveku.

pikachu999
9. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor rozved sa .na čo čakáš?

strelkyna1
9. feb 2026

By som sa s nim v mysli uz netrapila. Rozvod, alimenty a hned na druhy den na zoznamku by som isla. Za tymto by som urcite nebanovala dlho :D

anonym_749763
10. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_4b5818 Ako sa to da nastaviť ked ti povie ze sa nezenil preto aby si to robil sám, že to mohol zostat aj slobodny bez ženy. Ja mu poviem ze som pri sobasi nikde neprisahala ze mu budem varit a obskakovat ho do smrti tak on mi pove ze ani on to neprisahal ze bude len on drevo chystat na zimu kosit a robit okolo domu že je to to isté.

@anonym_autor a on je tak sprostý, že si nevie spočítať, koľko času tráviš domácimi prácami ty a koľko on? Alebo mu snáď príde úplne v poriadku, že on má nepomerne viac voľného času ako ty? Spýtaj sa ho, prečo by mal mať viac voľna ako ty.

autor
10. feb 2026
@anonym_749763

@anonym_autor a on je tak sprostý, že si nevie spočítať, koľko času tráviš domácimi prácami ty a koľko on? Alebo mu snáď príde úplne v poriadku, že on má nepomerne viac voľného času ako ty? Spýtaj sa ho, prečo by mal mať viac voľna ako ty.

@anonym_749763 On mi povie, že on za to nemôže, že opatrujem otca a mám zviazané aj ruky, aj nohy.