Kto má vo vašej rodine posledné slovo?
Zena/matka, muz/otec alebo je to 50/50? A zmenilo sa nieco po narodeni deti v tomto?
A to sa da takto jednoznacne urcit? Uspesny vztah je aj o kompromisoch 😉
muz " mas pravdu " 🙂
...zalezi aj od povahy cloveka a aj od toho,coho sa to rozhodnutie tyka...ale snazime sa dohodnut na veciach a narodenim deti sa to nezmenilo
No snažíme sa veci riesit tak aby nikto nemal "posledné slovo". Lebo tento výraz sa mi skôr hodí na to keď niekto s niečím zasadne nesúhlasí a ten druhy si to svoje vydobije stoj čo stoj, proste musí byť po jeho aj za cenu ze druhý je proti.
Ako dohoda nieje vždy úplne možná, ale tak my sa snažíme nájsť nejakú spoločnú reč. U nás je možno výhoda že spolu aj pracujeme takže sme si zvykli riesit veci a rozhodnutia nejako konštruktívne.
Ináč v našom vzťahu mame každý svoje oblasti života kde rozhodujeme, respetive mame to hlavne slovo v danej oblasti.
Sme obi2 pomerne dominantné typy takže takto ma aspon človek pocit ze ma niečo čo je pre neho dolezite pod kontrolou a skôr sa potom druhemu prispôsobí v inej oblasti
Posledné slovo? To čo kde sme? V stredoveku? Snáď by sa mal každý problém vykomunikovat a
Určit sa riešenie podľa priorít a argumentov.
Posledné slovo? Mne to znie až tak trochu desivo.
Myslíš to tak, že kto je ten, ktorému sa ten druhý neodváži už nič povedať? Ten, ktorý musí mať vždy za každých okolností pravdu, ináč je zle? Tak takéto my doma nemáme. A asi by mi komunikácia s takým človekom dosť vadila.
U nas to funguje tak , ze nam obom zalezi na nazore toho druheho, nikdy to u nas nie je tak, ze bude tak lebo som ja povedal a bodka. Neviem si to predstavit
posledné slovo má môj manžel keď mi povie "miláčik, tak si to teda kúp" 😂
sú situácie, kedy mám ja posledné slovo. Ale to sú veľmi vyhrotené prípady, napr. keď sme určili termín svadby na piatok, tak manželovi rodičia bolu hrozne proti a kým som bola u mojej babky, prehovorili ho, aby sme presunuli svadbu na sobotu (pričom on bol nadšený z piatku). Vtedy som mu povedala, že buď piatok, alebo vôbec a že sa má rozhodnúť, že mu neustúpim. Ale ako som vravela, toto bola veľmi atypická situácia, kedy som mojou tvrdohlavosťou vlastne bojovala aj za neho..
Inokedy sa snažíme dohodnúť, nemyslím si, že to, aby mal v bežných situáciach niekto posledné slovo, je normálne.
@mauduska ty musíš byť skvelá nevesta,pre veriacich má význam neveseliť sa v piatok,tak hlavne,že si vyhrala....
u nás je hlavou rodiny muž,ja som len ten krk,ktorý tou hlavou krúti,ale nikdy nie tak,aby som hlave ublížila,hlava niečo vymyslí a krk to skrúti správnym smerom,funguje to už skoro 30 rokov
Moj muz trval na tom ze posledne slovo - rozhodujuce slovo musi mat on. Moj nazor nemal mat ziadnu vahu. Rozvadzame sa
Napríklad ja nepotrebujem mať posledné slovo! Mne stačí,že mám právo veta🤣🤣🤣
Muz si hovori: chces mat pravdu alebo klud?
Problem je v tom, ak clovek dobrovolne necha rozhodnutie na partnera, vzdy a vo vsetkom. Vtedy niet na vyber a musis mat posledneslovo, ci chces alebo nie. Aj ked mu razne povies, ze chces, aby rozhodol on, ale neurobi tak. Rozhodnes ty a on pritaka a je spokojny, lebo vie, ze ak sa zmylis, chyba je tvoja

Ja myslim, ze sa respektujeme dostatocne na to, aby tie rozhodnutia boli spolocne... a teraz uz aj s detmi. Je vsak pravda, ze na nieco mame "pravo veta" a nejdeme proti voli toho druheho.