icon

Kto nechodí na žiadne dovolenky?

23. dec 2022

Boli sme ako rodina zvyknuti chodit tak raz do roka.Teraz to vyzera ze asi tak skoro nepojdeme. mame skolopovinne deti,popravde,neviem si predstavit leto bez nejakeho vyjazdu aspon na par dni.dost ma to skrie. Ako sa zmierujete s tym ked za cely rok nikam nejdete?alebo aj cele roky.

Strana
z3
pipistrel13
2. jan 2023

ja neviem,nestresuj sa nemoznostou dovolenky,skor by ma stresovali nakopene financne problemy...kazdy by najradsej zil tak,ze by chodil,uzival si,cestoval,lenze to je ideal a nie je tym clovek ani stastnejsi ani bohatsi na dusi (samozrejme moze byt,ale nemusi to byt pravidlo)
da sa uzivat cas aj inak ako na dovolenke a ktovie mozno sa vam do leta postasti,netrap sa tym zbytocne teraz

saxana000
2. jan 2023

More mi ale ze vobec nechyba. ale aspon nejaka chata vylet kupalisko zologicka zamok rybacka/stanovacka sa vzdy da vymysliet..

mpsr
3. feb 2024

My sme až do mojich cca 12 rokov neboli takmer nikde inde než na Slovensku - na Domaši, na Zemplínskej Šírave, v lese na hubách, turistika v Slovenskom raji, lyžovačky každý rok... raz sme boli v Prahe na týždeň. Potom sa naša finančná situácia zlepšila a odvtedy sme boli už aj v zahraničí (Poľsko, Litva, Albánsko, Grécko, Taliansko, Švédsko, Holandsko, Maďarsko, Česko, Francúzsko). S rodičmi sme s bratom radi chodili (aj ešte chodievame) na dovolenky aj keď sme starší (obaja už máme 30, tento rok je už asi naša posledná spoločná) . Všetky zahraničné dovolenky sa nám páčili, ale páčili sa nám aj túry na Slovensku, jazero, huby, v lese, v zoologickej záhrade, hrady a zámky, botanické záhrady, skanzeny... Len keď o deti samotné ide, zážitky sa dajú budovať aj lokálne. Vždy sme veľa cestovali už od malička, len lokalita bola finančne prispôsobená podľa našich možností. Zvykneme si šetriť celý rok dopredu. Ale napríklad, iných materiálnych vecí máme pomenej - šaty nakupujeme raz za 100 rokov, ako sa hovorí, jeme vkuse tie isté predvídateľné veci, a pod.. A tak nám to vyhovuje. To je tak, ako tu už niekto napísal, že dovolenka nie je iba pri mori, ale všade kde máte nejaký nový zážitok. Dakedy máš za menej peňazí lokálne viac zážitkov než možno dakto, kto týždeň preleží na pláži pred hotelom alebo sa "čvachtá" v hotelovom bazéne (to môžem robiť aj doma na kúpalisku a pre mňa by to bola nuda, ale pre niekoho je to relax práve preto, že vyslovene nič nemusí robiť.)

Strana
z3