Kto nemá rodičov?
Kto nema rodicov? A nema ziadnu pomoc od nich?A je zavystli,len od chlapa?
@laurica123 ja rodicov mam uz len na fotkach...ale tak ty si na tom asi este horsie 😒
Mne mama zomrela,ked sa mi maly narodil,tak 3 tyzdne nato umrela. A otec tak k tomu vztah nemam a s priatelom si moc nerozumieme. Brat ma oklamal o dedicstvo a nemozem sa ani osamostatnit,co je pre mna dost zle. Takze tak v skratke.
Ja chvala Bohu rodicov mam.... Zial moj manzel sice mamku ma, no absolutne nepouzitelnu, sebecku....atd. Takze je odkazany sam na seba. Ale ma mna a mojich rodicov, ktori ho beru za syna a miluju ho....
@winka99 ja mamu,len na fotke,ale otec zije,ale moc sa nestretavame.
@tinkaronko0710 mozno by trebalo zacat sa stretavat, pokym este je s kym 🙂
u nas je to tak, ze ani moj muz uz nema rodicov..takze sme tak uz celkom sami ....samostatne jednotky z donutenia no
laurica123
No ja by som si to urcite teraz dovolit nemohla,chcela by som byt sama,ale musim si najprv vysudit peniaze. A potom. Ale nemam vobec nikoho,kto by mi potom pomahal aj s malym a tak...
@winka99 no ja sa nemam s kym stretavat. nemam nikoho okrem priatela s ktory si nerozumiem a ktory mi velmi ublizil.
@tinkaronko0710 na tvojho otca som reagovala, ze zije, ale sa nestretavate....ci neda sa?
@tinkaronko0710 tak sa zacni socialne zblizovat s ludmi. My sme obaja s manzelom na opacnom konci zemegule od rodiny, mame kopu priatelov, ktorych sme stretli nahodne, ked som bola len tak vonku s detmi, alebo cez konicky. Nesmies sa opustat.
Zase nemozes cakat, ze Ti ludia zacnu zvonit pri dverach... musis sa rozhybat, rozhovorit, musis sa o cosi zacat zaujimat aby si mala aj nejaky predmet konverzacie...
Ludia sa stretnu aj ked len na prechadzke, vymenis si cisla, preber iniciativu. Nech sa deti spolu zahraju, alebo niekto s kym mate rovnake zaluby, ani deti mat vobec nemusi.
@winka99 on nema vela zaujmu. On sa o mna nestaral od malicka,takze vztah nemame bohvie aky. Chcela by som,ale nema.
Ale tak snáď máš kamarátky, kolegyne a tak, s ktorými sa stretávaš. Veď človek stretáva ľudí takmer stále a nehovor že si si s nikým neporozumela.
@namornicka ja kamaratky mam a vela,ale to nieje rodina. Ty si ma nepochopila moja.
@briketa ved sa aj stretavam,ale tiez ma kazdy svoj zivot. a nieje to rodina. Je to predsa ine.
@briketa a ja sa v ziadnom pripade neopustam. mam krasneho syna na ktoreho som velmi hrda a pysna. A som rada,ze ho mam,ale aj tak chyba ta rodina a hlavne mama s ktorou som mala velmi dobry vztah.
no ano @briketa ma pravdu, treba si rozsirovat okruh znamych, ale ludia sme rozni, ja napriklad nie som velmi komunikativna v spolocnosti cudzich ludi a aj kamaratky rodinu, co mi este ostala nejak sa snazim neotravovat, lebo sak kazdy ma svoj zivot a svoje starosti. prostesom taky typ blby, ze aj ked nieco potrebujem, nepytam si...pokial sa sami neponuknu a aj to nie vzdy vyuzijem, nechcem si pripadat ze niekoho vyuzivam, alebo co...a mozno prave to je problem, ze si potom ludia myslia, ze ich nepotrebujem, alebo nemam rada...no ale co uz, som raz taka
a najblizsia rodina je predsa len o niecom inom...mna tento nas stav stve najma kvoli malemu, ten by mal maximalne dokonale detsvo keby mal babku, ta by ho 'zozrala' aj s topankami 😀
@tinkaronko0710 tiež nemám rodičov, žial ☹...aj napriek tomu, žijem tak,aby som nemusela byť na nikom závislá...ani na chlapovi nie
ja uz tiez nemam rodicov ☹ a ani manzel....takze sme dvaja+drobcek....snazime sa aspon nejako riesit znamych,kamaratov...jasne,je to ine ako rodina.....ale zivot je taky....a clovek musi aj niekedy niekde vyjst,porozpravat sa,nieco zazit....tazke je podla mna to,ze uz vas nikto tak rodicovsky nepochvali,neporadi,je na vas hrdy....alebo len tak vas pocuva....a vy viete,ze mu mozte povedat cokolvek a pochopi to...mam super manzela...ale rodicia mi chybaju,lebo boli obaja uzasni ☹
moj manzel nema rodicov,oni sice ziju,ale nezaujimaju sa o neho,tak pre neho zomreli 😒 malemu sme nasli nahradnych starych rodicov,aby nebol o nikoho ukrateny..................
Ahoj, ani ja nemam rodicov, oco umrel, ked som mala 16 a mama mesiac pred mojimi 19.narodeninami. A este som aj jedinacik. Takze viem, ake je to tazke.......ale ja som si uz tak trosku zvykla, ze ma nema kto tak maminkovsky objat. A moja svokra, ked som sa pytala ako ju mam volat, mi povedala, ze ved ma meno. Takze asi tak.....ale je tu svokor a ten je uzasny, nevymenim za nic na svete 🙂
ahojte, ako úžasne to zvládate aj bez pomoci rodičov 😵 . Ale čo v tom prípade keď rodičia sú, ale neprejavujú žiadny záujem ani o vás, ani o vaše deti? Vidíte a cítite chlad a nezáujem a rovnako vidíte a cítite ako je to u iných, ako je to skvelé ked mama zaskočí, ked sa pýta, ked sa zaujíma, ked jednoducho "je". A vy cítite iba bolesť a prázdno ☹
Ja uz mam len maminu, aj ta je vzdialena 1600km od nas, takze sa vidime len raz za rok, ale aj keby sme boli blizsie, nie je to ten typ cloveka, co by sa pre nas znicila, alebo ma nejako podporila ci objala. Spoliehame sa s manzelom len jeden na druheho, chvalabohu, je mi velkou oporou, aj ked niektore veci viem ze ked si neurobim sama, tak to nebude urobene tak ako to chcem ja, tak sa zbytocne len rozculim, takze viacmenej robim zenske prace v dome a okolo deti sama a manzel robi tie muzske, hoci pomaha aj so zenskymi ked nieco nestiham, vtedy sa musim zmierit s tym ze to nebude presne tak ako to chcem. Aj vari aj upratuje ked ja nestiham, pripadne ak sa necitim dobre, postara sa aj o mna, som rada ze nema s nicim problem, vazim si to, viem ze vacsina chlapov toto vsetko nerobi
Mam podobny pripad, ako @briketa ze rodicov mam daleko..........Rodina je pre mna vsetko..........
Ale nemat dobrych priatelov, co ti pomozu, podrzia ta, vypocuju si vas "rodinne problemy s rodinou", zabavia sa s vami.....
To je podla mna tragedia........
Takato izolacia a mysliet si, ze ludia maju svoj zivot je uplne nezmyselna..........V zivote priatelov ste predsa aj vy.......Je jasne, ze sa nebudem pchat niekomu sustavne do sukromia, ale skutocny priatel bude mat na teba vzdy cas (pokial ho nebudes zneuzivat a tiez budes priatelske sluzby vracat naspat, cize pomozes aj ty)
Co na slovensku sa stratilo PRIATELSTVO??? 🤐 😒 😖
@ivanka.7 Tak, ako som to pisala, tak som to aj presne myslela......a velmi mi vsetko na seba nadvazuje...
Chod sa pozriet do tem, kde sa pise o tom, ako casto sa mi manzel venuje, alebo ako casto chodia manzelia von.......
a tie komentare matiek uplne opisuju situaciu zien na Slovensku ( ved nepiseme o bulharoch, ci grekoch...je to slovensky portal)
Ak matka napise: ja nepotrebujem chodit von s kamaratkami, ja som sa vysantila dost pred detmi...........(.ja sa radsej pricucnem na muza a uplne stratim svoj vlastny zivot a odlucim sa uplne od priatelov) tak to svedci aj o tom, ako si clovek vazi priatelstva.... Vela ludi si pod pojmom "chodenie von" predstavuje ozrat sa na mol. Ja si pod tym predstavujem cosi ine- idem von s kamaratkami, ktore maju svoj rodinny zivot ale chceme sa stretnut a trochu sa odpudat a odreagovat, vidiet jedna druhu, porozpavat co je nove, popripade si pomoct vo vyrieseni osobneho problemu, pospominat na stare casy.... tak ako sa pestuje vztah medzi muzom a zenou, tak sa ma pestovat aj priatelstvo.
Jednoducho som tym chcela povedat, ze vidim tu tu rovnicu 1+1=2 (vsetko so vsetkym suvisi) ako vacsina zien zije svoj zivot na Slovensku.....
@digysa A mas stale tie iste kamaratky? Cely zivot? Lebo ja take stale kamaratky nemam a vzdy v zivote som mala priatelov s kt. som travila vela casu a potom doslo k nejakej zmene a ten cas traveny spolu riedol, az uz sme sa prestali stretavat uplne. Zmena bola bud studium, praca, stahovanie, rodicovska, nestihanie svojho hobby atd. Ale rodina mi ostala stale. Tym nechcem zhadzovat vyznam priatelstva, len mne sa osvedcilo len ak islo o nejaky spolocny zaujem, spolocne straveny cas, nikdy to nevytrvalo.
@digysa keby sa im manzel venoval alebo by chodili von, tak by nemali cas sa tu stazovat, resp. by sa tu tym nechvalili, lebo by hned boli niekomu trnom v oku. To tu tak vseobecne funguje - postazujes sa tu ked nemozes otehotniet, si na rizikovom, mas malo penazi alebo problemy vo vztahu Ked je vsetko ok, tak vlastne nie je o com pisat 😉
@mimka11111 hahahaha no moja aj ja nebudem zavistla,ked si kupit VLASTNY BYT. takze nebud mudra,ked do toho nevidis moja pekna. Ja si kupim byt a budem uuuuuuuuuplne nezavistla,co je naj,naj,najlepsie.🙂 pa

@tinkaronko0710 moji rodičia sú jeden skoro bezdomovec..a mama ta ešte robí dlhy mne dcére ktorá má svoj vlastný život a dve deti..