Ktoré bývanie si vyberiete pre deti?
Hypotetická situácia: máte na výber bývanie v 2 domoch, s 2-ma deťmi pod 6 r.
Dom A má problém s plesňami, ale dá sa riešiť, je starší, ale inak v poriadku, všade sa dá dostať pešo.
Dom B je nový, ale je od všetkého ďaleko a k tomu v poriadnom kopci, a vy nemáte auto (ani v dohľadnej dobe nehrozí)
Financie v tomto prípade neriešime.
Dom A by som zbúrala a na jeho mieste dala postaviť montovaný dom.
Starý dom nech vyzerá akokoľvek dobre vždy bude starý a môžeš sa tam objaviť kopec problémov pod povrchom. Hľadala by som dom číslo 3 v lokalite ako 1 a v stave ako 2.
Ani jeden - nemáte na auto = nemáte na prerabku stareho, boj s plesňami môže stať aj tisíce a sú veľmi nebezpečné.
Riešila by som byvanie co si môžem dovoliť a vyhovuje mi vo všetkom.
Hladajte dalej…
Mne kopec ako problem nepride, ale bez auta to mozte mat ťažké. Co sa plesne tyka, nesla by som do toho ani keby neviem co.
Máte na výber už bývať, či rozmýšľate nad kúpou a neviete ktorý?
Tazka volba, ale pre mna plati ze lokalita je najdolezitejsia. Tiez sme zvazovali a kompromis sme spravili na velkosti. Mame velky byt zo zahradou v meste, namiesto 2x vacsieho domu na predmesti. Deti su logisticky nezavysle - nemusim robit taxikara, a obaja chodime do prace na bicykli. A 3 krcmicky v pesej dostupnosti su proste skvela vec 🙂 ale ohladne starsieho domu - naozaj by som sa poradil, ako sa da ta vlhkost riesit. Vie to byt dost draha zalezitost a mozno aj nekonecny boj.
Ked financie nie su problem, tak by som zvolila moznost A. Videla som starucky dom, ktory mal roky rokuce plesen, ked mali konecne na to peniaze, opravili ho a ziadny problem teraz nie je. Novy dom moze (nemusi) mat tiez vela problemov, pokial ste ho nestavali vy, neviete ako sa na stavbe setrilo.
Ak by financie neboli problem, volim moznost C - novy dom/byt v dobrej lokalite. Lebo ak vezmem do uvahy sumu, ktoru mozno bude treba na rekonstrukciu stareho domu A, moze sa velmi dobre stat, ze to bude este drahsie ako kupit novy. Pri takej rekonstrukcii nikdy nevies, co sa vynori. Moznost B by som ani nezvazovala, dobra lokalita je totiz zaklad, inak to pojde cloveku pekne na nervy a este bez auta…urcite nie.
pre nás bola priorita lokalita, aj preto sme hľadali vyše 5 rokov, kým sa podarilo
dom c.3 - vsade blizko a bez plesni.
plesní sa nezbavíš, dočasne áno ale znova vylezú a môžu byť nebezpečné pre zdravie, nestojí to za to
S plesňami nikdy. Neverím, že sa ich dá zbaviť
Nasla by som treti dom 😀
Dom C
Ani jeden 🙂
Kamoška postavila s priateľom dom v kopci od všetkého ďaleko..nebola tam ani cesta , nedalo sa ani výjsť k domu..v zime tam cestári ani neprehŕňali..keď išla na autobus do práce išla v čižmách a na zástavke sa prezula do lodičiek...ja by som teda toto nezvládala, čistá katastrofa..radšej by som hľadala ďalej
dôležitá je lokalita. AJ nový dom bude raz starý a zo starého domu môže byť naopak nový dom. Ale lokalitu, tú už nezmeníš nikdy
Hľadala by som ďalej a hlavne taký, kde nebudeš musieť ďaleko voziť deti do školy, krúžky a pod...
za mna tiez hľadať dalej...
@janai1 napísala ze auto nehrozí v dohladnej dobe čiže v preklade nemá naň financie ci si to vieš inak vysvetliť?
Uprimne, ani jeden. Do stareho nalejes vela penazi a ked nie si mobilna tak o druhom ani neuvazuj. Pockala by som na moznost 3.
Tak v momentálnej situácii určite nie dom s plesňou, tam boj môže byť nekonečný a drahý. Trošku nechápem to auto, lebo veď keď máte peniaze na dom, tak určite by sa našlo aj na staršie auto, veď nemusíte kupovať BMW. Alebo teda keď financie nestačia, tak potom kúpiť radšej pekný byt v lokalite, kde je všetko blízko.
Dom B urcite nie.
Nemáte auto,hľadajte byt/dom v lokalite ,kde sa nemusí dochádzať, žiadne kopce.
Ani jeden, hladala by som dalej.
Ak musis vybrat s tychto 2 moznosti, tak A, dom opravis/upravis, ale neprestajujes...
Ak neriesite financie, tak do noveho a kupit auto.
Stary plesnivy prerobite, aby bol ako novy, ale bude stat tolko ako novy. Sla by som do stareho vtedy, keby sa dal zburat a namiesto neho sa postavil novy. Alebo ked by bol fakt dobre postaveny dispozicne, ze by chcel len esteticke a funkcne vylepsenie (nove okna, dvere, podlahy, elektriku, ale netrebalo by zvacsit kuchynu, prehodit/dostavat kupelnu, murovat priecky, atdatd - ale aj to by som si rozmyslela).
Aj tak pojde o $$, keby ste mali dost tak najdete novy na dobrom mieste 😉

A ak mate cas a chut na prerabku ..stary dom- nova strecha elektrika casomm podlaha.. zistit ci sa pliesen naozaj da riesit a nieje rozlezena .. ja by som ale skor pockala a hladala dom c 3