Kurdskí muži
Ahojte dievčatá a ženy . Ma niektorá skúsenosti s kurdami? Alebo žije nejaká s Kurdom?
To ja ako by si sa spytala, aky su slovenski muzi... no od debila po super chlapa najdes uplne vsetko...
Ja mam velmi pozitvnu skusenost s kamartom Kurdom. Cez letne prazniny pocas Uni som pracovala v Londyne, job som mala mat ten isty ako pred rokom, cize som isla na istotu. Avsak job padol a zrazu som bola v drahom Londyne bez prace. Velmi mi vtedy pomohol jeden chalan kt. robil v supermarkete pod bytom, kde som byvala. Dali sme sa do reci, zistil, ze hladam pracu a poziadal svoju kamaratku, aby sa za mna zarusila, tym ma pozvali na pohovor a ziskala som job. Medzi mnou a Zeynalom sa vyvinulo kamaratstvo, zoznamil ma so svojimi kamosmi a tym mi sprijemnil leto v Londyne a pomohol sa zdokonalit v jazyku. Vysoko som hodnotila, ze to bola velmi nezistna pomoc, nemal ziadne bocne zaujmy, nebol moj typ. Cize za mna Kurdi ano, zaujimave je, ze s Turkami som mala uplne protikladne skusenosti. Kazdopadne zivot v roznych krajinach, cestovanie ma naucilo nehodnotit a nepausalizovat, kazdy si zasluzi sancu.
@biancann zila som medzi kurdmi 3 roky, mam s nimi dost skusenosti 😉 ale celkom nerozumiem, kam touto diskusiou mieris. Ci chces pozehnanie na vztah alebo co. Za mna skveli muzi, ale pre kurdske zeny, alebo pre slovenky, ktore su ochotne zit ako kurdske zeny... necakaj, ze to bude klasicky vztah...
Pri praci mame stanok s kebabom, ktori vlastnia traja bratia - kurdi, povodom z Armenska. Nedavno si otvorili aj predajnu s exotickymi potravinami. Casto sa pristavim na kus reci, su mili, je s nimi sranda. Vsetci taki metrosexuali, jeden z nich sa ma neustale pokusa zbalit. Obcas maju na zeny poznamky, ktore su za mna uz trochu za ciarou. Ale ako kamosi ok.
Mam este kolegynu, ktorej otec je tiez kurd, z Iranu a mama je ceska. Otec s mamou su uz dlho spolu, ziju vo Viedni. Z jej reci vyplyva, ze maju pekny vztah. Nedodrziavaju doma uz takmer ziadne tradicie, ale rada pocuvam historky z ich rodiny, najma o jej babicke z Iranu a tak.
to co ti poradila lindussa, ak si myslis, ze budes mat vztah ako so slovakom, ktory vyrastol v slovenskej kulture, kde je zena respektovana, ma svoje prava tak na to rovno zabudni. Cudzinca z tychto kultur nezmenis, on caka, ze ty budes ta kurdska zena ako ti hovori lindussa, ak nou nebudes, tak si to bude vynucovat, je to jeho mentalita-tak ho vychovali, budes to vzdy ty, ktora si bola vyhodny tovar pre neho-od cestovneho pasu EU -ma uz rodinne vazby a nikto ho uz z EU nevyhodi, no vydostat od neho alimenty sa nebude dat nikdy max vezme dieta a odide do rodnej krajiny vid mnohe publikovane pripady, az po balik penazi, ktory si on vyzeni. Pametaj, ze sobasom s nim ty uz nemas majetok, to je uz jeho majetok, ty uz nededis po rodicoch, to on dedi, ty jednoducho zabudni, ze budes mat krstiny, birmovku v rodine ci ine rodinne posedenia z manzelovej strany, ty uz nie si, uz je tu on-muz, ty nemas cenu-jasne ospevovat bude tvoju krasu bla bla bla-ked vtacika lapaju pekne mu spievaju. Ty pocuvas rozkazy - on rozhoduje. Ty sa nesmies postavit muzovi z takychto kultur, schytas to a jeho pribuzdni mu v tom pomozu, aby si bola poslusna. Je to ich kultura, ktora je agresivnejsia a ty si extremne slaba v ich porovnani. Ty radsej sklopis usi a prevezmes jeho nabozenstvo, lebo ho lubis, jeho jedlo, lebo ho lubis, jeho nadvladu,lebo ho lubis, jeho sviatky, lebo ho lubis, jeho zvyky, atd. Uz to nie si ty, on ti dovoli, alebo nedovoli navstivit tvoju rodinu-samozrejme, ze teraz slubuje hory-doly. Toto je osobna skusenost a zbabrany zivot, potvrdeny nejednou slovenkou.
@diewcatqoo dievcata, mat kurdov ako znamych, ci kamosov, je nieco uplne ine, ako s nimi zit 😉 ako som pisala, su to skveli ludia, kamarati super, aj ako muzi su idealni, pokial sa im prisposobite...
@majkabambulik kde ste byvali? Na Slovensku?
Nie všetci sú rovnaký, tak ako aj všade ľudia.. my sme spolu už pomali 4 roky a prežili sme si naozaj veľa zlého aj dobrého, dakedy mám sto chuti ho zabiť kvôli jeho povahe ale časom si človek zvykne, spozná, a potom už vie čo má a čo nemá robiť alebo hovoriť.. je to hlavne o tom aký si typ ženy a akú máš povahu, a aká je veľká tvoja láska k nemu..

Sesternica ma muza kurda, no on vacsinu zivota vyrastal vo Svajciarsku. Inak sa nelisi od nasich. Sefkuchar v lepsej restauracii, doma vari, maju zahradu a pestuju si svoje. Ziju normalny zivot