Čo si myslíte o tomto mužovi?

20. okt 2023

Ahojte baby, píšem si už pár týždňov s jedným mužom. Má malú dcérku. Všetko je vlastne super. Ako muž mi sedí aj názorovo aj fyzicky. Háčik je však v tom, že matka toho dievčatka sa ho vzdala ani sa o ňu nezaujíma. Malinká má 3 roky ale keďže nemajú ešte vysporiadane veci právne tak nemôže nastúpiť do škôlky. Tým pádom on je doma nemôže ísť do práce. Presťahoval sa k svojej mame a žijú tam spolu v byte. Myslíte že je teraz vhodné vhupnúť s ním do niečoho vážneho? Akože rosumieme si až príliš dobre viem si to s ním predstaviť ale nie v tejto situácii keď ešte nestojí na vlastných nohách. Ja mám tiež deti som rozvedená. Ako to vnímate vy z nezaujatej strany? Mám v tom pokračovať?

mimicka2013
20. okt 2023

Nerozumiem co ma ich pravne vysporiadanie ci nevysporiadanie s chodenim do skolky?

andrea_82
20. okt 2023

Tiez si myslim, ze keby chcel, poda navrh na zverenie dietata a ma to za chvilu vybavene.

nikdenikto
20. okt 2023

Tiež nechápem, čo s tým má škôlka....podľa mňa môže mala normálne nastúpiť. Veď na prihlášku sa vypisujú len obaja zákonný zástupcovia. Ale škôlku nezaujíma komu je dieťa zverené. A druhý rodic sa uvádza vždy, pokiaľ je uvedeny v rodnom liste. Aj keby dieťa celý život nevidel

danyelia
20. okt 2023

Ahoj, ja by som radšej počkala, čo sa z toho vykľuje, zatiaľ by som sa do takého vzťahu nehrnula, stačilo by mi zatiaľ iba kamarátstvo...aj s tou škôlkou je to také zvláštne 🤔

nikaeli
20. okt 2023

a ty mu veríš? už ste sa stretli? odkedy sa o ňu matka nestará? sú rozvedení? kto má dieťa v starostlivosti? platí matke výživné? do škôlky je prijatá, iba nenastúpila? a on je zamestnaný? či ako? požiadal si o zverenie dieťaťa do opatery?

deti95060810
20. okt 2023

určite nie.
nech si zatiaľ usporiada život... potrebuješ cudzie starosti? máš málo svojich?

deti95060810
20. okt 2023

@nikaeli 👍

domkakvet
20. okt 2023

Tiez tomu nerozumiem s tou skolkou a ani tomu preco je doma, to si zatial cerpa dovolenku, alebo dal uplne vypoved v praci, ci ako to je a tiez by ma zaujimal aj dovod ich rozchodu, preto ze ci by to uz mohol mat vnutorne usporiadane, aby si nebola len nejaka naplast.

autor
20. okt 2023

No preto nemôže ísť do škôlky lebo pani matka to nechce podpísať.

autor
20. okt 2023

@domkakvet dal úplne výpoveď. Matka malej ušla do zahraničia a odmieta čokoľvek podpisovať a riešiť. Súd majú až keď sa vráti. On ju neznáša berie ju ako osudovú chybu od narodenia malej nejavila záujem o ňu ani o neho. Teraz porodila dieťa s iným.

macekovam
20. okt 2023

A z čoho žije keď dal výpoveď?

autor
20. okt 2023

@nikaeli verím nemá dôvod mi klamať. Nestretli sme sa ešte. Ja dávam tomu čas. Nepustím len tak niekoho do života mojich detí. Matka sa o nu nestará od narodenia a zobratí neboli nikdy. Malá je zatiaľ v jej starostlivosti ale od narodenia ju má doma on. Ona sa vyjadrila že ju nechce. Do škôlky nie je prijatá nakoľko to musia podpísať obidvaja rodičia. Ona odmietla ušla do zahraničia. On si všetko rieši má záujem ale ona to zdržuje.

autor
20. okt 2023

@macekovam to som sa ho nepýtala. To by bolo trošku drzé keďže sme sa ešte ani nestretli.

vroni
20. okt 2023

Aha. A žije z čoho? Z lásky k dieťaťu? Prečo nedal neodkladne opatrenie už dávno? A nie. Nezačala by som si s ním nič. Nie preto, lebo ma dieťa, ale preto, ze je evidentne prevalcovany a nevie si rady ani v pomerne jednoduchej situácii. Ako by som sa mohla na taku bábovku spoľahnúť? A to som fakt nemala problém s mužom s deťmi.

autor
20. okt 2023

@vroni to ja neviem nevyzvedam od neho čerpám iba z toho čo mi povie sám od seba. V ich vzťahu sa rýpať nechcem čo bolo ako bolo. Je to celé zvláštne. Ako keby si len tak s hocikým urobil dieťa a hotovo. Mne to príde že ani neboli spolu.

macekovam
20. okt 2023

No tak áno ale môžeš si povzdychnut ze ci z toho využije ze vieš ze je to almuzna.. Véd sa nemusíš opýtať na stav jeho konta.. Dieťa má 3 roky.. Asi pôjde do tej škôlky... A potom co či bude doma na gauči ležať bez práce? Ale tak šancu mu daj len bud vsimavaaa

mikadooo
20. okt 2023

Len si píšete = nevieš o ňom absolútne nič. (Klávesnica znesie...). Ale k tvojej otázke - nie nemáš pokračovať v písaní si. Normálne sa s ním stretni niekde na káve a hneď budeš vedieť, či to má ďalej zmysel, alebo je to úplne beznádejný prípad (mamičkár / klamár / ťuťmák / chvastúň / "úbožiatko", atď., atp.).

autor
20. okt 2023

@macekovam nemyslím si že ostane bez práce vždy prácu mal. Nedostáva žiadne peniaze na malú veď ju nemá v starostlivosti. Ale peňazí má veľa neviem odkiaľ. Je to taký veľký otáznik on.

autor
20. okt 2023

@mikadooo áno presne tohto sa bojím čo si vymenovala na konci. Niečím takým to smrdí. Až taký dokonalý nemôže byť ako sa zdá.

domkakvet
20. okt 2023

Vyzera to tak, ze nebude vsetko tak ako to on hovori, moze si dat navrh na neodkladne opatrenie, za dalsie mu moze pomahat jeho mama, cele je to zvlastne a nedoverihodne.

h2
20. okt 2023

Veď ste sa ešte ani len nikdy nestretli! Tak o akom vážnom vzťahu je tu reč?!

autor
20. okt 2023

@h2 no už som vo veku kedy nechcem strácať čas. Ja sa nemám čas ťahať iba tak po kávičkach. Potrebujem aspoň vedieť či to má zmysel.

h2
20. okt 2023

Ale to nezistíš, kým sa a ním nestretneš a nespoznáš ho osobne. 🤷🏻‍♀️

autor
20. okt 2023

@h2 to máš pravdu. Ale aj to potrvá

tanyag
20. okt 2023

Úplna blbosť...ak by podal na súd o zverenie do jeho starostlivosti a dokázal, že matka sa dieťaťa vzdala, má nový život v zahraničí, dokonca ďalšie dieťa, neplatí na dieťa, ktoré je s otcom...tak súd mu to zverenie odklepne aj bez jej súhlasu, a dokonca aj výživné si bude môcť spätne žiadať...podľa mňa úplná somarina...len aby to nebolo tak, že mamička išla do zahraničia zarobiť na lepší život, posiela domov peniaze pre muža a dieťa a on hrá divadlo, aký má nešťastný a ťažký život...
Veď sa s ním stretni...načo vypisovať? jedno stretnutie a uvidíš, čo je zač...ale ja osobne by som sa s takým človekom nestretla, lebo tie jeho výhovorky mi svietia na červeno.

remaadja
20. okt 2023

Máš deti , píšeš si s niekým koho si nestretla , a veríš mu všetko čo ti píše? Mne to príde , že sa iba opeknuje, hra ti na city. Možno je ženatý .Ja , by som s nim nestrácala čas. Ale záleží len na tebe. Prečo sa nestretnete? Veľa veci bude jasnejších.

ariesi
20. okt 2023

Na také prípady existuje čestné prehlásenie, ze súhlas druhého rodiča nie je možné získať, nakoľko je dlhodobo v.... preč a o dieťa nejaví záujem. Príliš veľa nezrovnalostí a veľa otázok, prečo rieši situáciu takto - aj výpoveďou, aj na sťahovaním sa k matke... Asi by som chcela detailné odpovede, lebo takto mi príde buď nezorientovany v živote, nesamostatný... Len nie chlap, ktorého by som chcela vedľa seba

autor
20. okt 2023

@tanyag ja sa nevyznám do takýchto vecí preto sem píšem aby ste mi trošku otvorili oči ako to vlastne môže b skutočnosti byť

autor
20. okt 2023

@remaadja nie je ženatý určite ale tiež mi príde že hra na city. Miestami mám pocit že hľadá malej iba mamu nie sebe partnerku.

autor
20. okt 2023

@ariesi áno tomu nasťahovaniu k matke nechápem ani ja mal svoj byt. Ale vraj im je takto dobre že niesu sami ani mama neni sama. A to mi príde ako hlúposť